Pressemeddelelser til Kulturfest Herning

Den 1. juni 2018

Koncert på Fermaten for byens seniorer

Alle borgere på kommunes plejecentre og daghjem inviteres til gratis koncert under ”Kulturfest Herning – Tæt på solen”

 

Lørdag eftermiddag den 16. juni slår Fermaten dørene op for 2 koncerter specielt for senior- publikummet, der ikke så ofte finder vej til spillestedet. Koncerterne er med James Rasmussen Trio, der underholder med de allerstørste radio-hits fra legendariske Four Jacks.

 

Det er ”Kulturfest Herning – Tæt på Solen” der inviterer alle borgere fra kommunens plejecentre og daghjem til rock’n’roll på Fermaten, og der er fri entré til koncerterne, der har fået overskriften ”Dengang solen altid skinnede”.

 

Hvis der er ledige pladser, når plejecentre og daghjem har meldt sig til, vil resten af billetterne kunne bestilles gratis på Fermatens hjemmeside fra 11. juni.

 

Koncerten på Fermaten bliver et genhør med danske Four Jacks klassikere som “Mandalay”, “Oh, Marie, a´ve´hjem te´dig”, “Op til Alaska”, “Æselsangen” og mange flere fra Four Jacks repertoire, leveret af den ægte vare James Rasmussen sammen med de to tidligere Delta-Band musikere, Søren Engel på bas og Preben Feddersen på trommer. Musikken bliver krydret med anekdoter fra James’ tid i Four Jacks.

 

Guitaristen, sangeren og sangskriveren James Rasmussen er nemlig ”den sidste Jack”. I 1958 afløste han Otto Brandenburg og blev hermed en fjerdedel af den legendariske sangkvartet Four Jacks sammen med John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi.

 

James Rasmussen Trio

Koncert på Fermaten

Lørdag den 16. juni kl. 14.30 og kl. 16.00.

 

 

Den 29. maj 2018

Verdenspremiere i Herning – Statuer tager til genmæle

Med en nyudviklet maskine vil kunstnergruppen ”Kunst ud til Folket” nu for første gang lade skulpturer komme til orde

Hvad synes Henry Moores skulptur ”Seated Woman” egentlig selv om, at tilfældige ishockey-tilskuere udsmykker hende?

Det spørgsmål kan journalister, og alle andre interesserede, nu selv stille til skulpturen. Der er nemlig tale om en verdenspremiere, når to statuer i Herning Kommune 15. og 16.juni for første gang vil fortælle deres egen historie.

Som en del af ”Kulturfest Herning – Tæt på solen” vil kunstnergruppen ”Kunst ud til Folket” demonstrere en helt nyudviklet maskine, der kan få skulpturerne til at tale..

– Med denne teknologi kan vi forstærke lydene i skulpturerne, så vi for første gang nogensinde kan komme i rigtig dialog med dem. Vi kører maskinen hen til skulpturerne, sætter censorer fast på dem og tænder for højtaleren. På den måde kan vi opfange og forstærke kunstværkernes inderste tanker. Jeg glæder mig helt vildt til at tale med værkerne, forklarer Søren Mølstrøm, kunstformidler og medlem af ”Kunst ud til folket”.

De to skulpturer, der er med i projektet er Teenage-pigen af Hanne Varming, som står i gården ved Aulum Fritidscenter (Fire visninger d.15. juni) og Seated Woman af Henry Moore, der står på Torvet i Herning (Fire visninger d. 16.juni).

OBS: Der er arrangeret en eksklusiv pressevisning af projektet ved Henry Moores ”Seated Woman” fredag 1.juni kl. 14.00 – 14.15.

Du kan læse en uddybende fortælling om den nye maskine på dette link.

Du kan læse meget mere om ”Kulturfest Herning – Tæt på solen” her.

Den 28. maj 2018

700 udklædte børn kickstarter festen

Dagen før Kulturfest Hernings store afslutningsfest bliver der i den grad liv i gågaden i Herning. Her har Ungdomscenter Knudmosen arrangeret børnekarneval.

Årets store kulturbegivenhed ‘Kulturfest Herning – Tæt på Solen’ løber fra 9. juni og frem til 16. juni, og den store begivenhed har sat pres på Ungdomscenter Knudmosens arbejdende værksted i gågaden i Herning.

Skolen er nemlig hovedarrangør af et stort børnekarneval, som går igennem byen 15. juni.

Arrangørrollen betyder blandt andet, at værkstedet Fokus på Talent lige nu knokler for at blive færdige med udsmykning af både gågade og de mange karnevalsdeltagere.

Omkring 700 udklædte børn vil være med i optoget. Børnene kommer fra de fire Herning-skoler (Herningsholm, Brændgårdskolen, Vestervang og Lundgårdskolen) samt de tilhørende institutioner.

Et eventyrligt tema

Selve optoget kommer til at gå fra biblioteket, ned til Bredgade Vest og tilbage til biblioteket, hvor børnene får en friskbagt bolle – også en opgave Knudmosens elever har stået for.

Karnevallets tema er eventyr, og det betyder, at børnene vil bære både hjemmelavede (og helt uskadelige) våben og musikinstrumenter.

– Det er en stor, men samtidig rigtig spændende opgave for os. Vi pyntede jo hele gågaden i forbindelse med VM i ishockey, så vi er i træning, fortæller afdelingsleder og projektkoordinator hos Ungdomscenter Knudmosen, Søren Lyhne.

Stor opgave = stort ansvar

Værkstedet har netop fokus på at skabe liv i byen, og derfor betyder det meget for skolen at få lov til at stå for et arrangement som karnevallet.

– Vores elever får en masse ud af sådan en opgave. De oplever, at deadlines er vigtige, og de mærker også en stor stolthed over at være med til at skabe liv i byen, siger han.

Herning Kommunes by-koordinator og Herning Bibliotek har været med til at arrangere karnevallet, der foregår fredag 15. juni fra kl. 9.30 og 11.30.

Alle er selvfølgelig velkomne til at komme og beundre børnene.

Den 16. april 2018

Strålende musik-hyldest sætter smukt punktum for Kulturfest Herning – Tæt på solen

 

Når “Kulturfest Herning – Tæt på solen” slutter 16.juni, bliver det med en unik hyldestkoncert med Poul Krebs, Signe Svendsen og Frederik Vedersø fra The Eclectic Moniker i front

En musikalsk hyldest til solen vil udgøre det store punktum på “Kulturfest Herning – Tæt på solen”, som finder sted i uge 24 med kulmination lørdag 16.juni.

 

Der er tale om et koncert-koncept, som Fermaten har udviklet specielt til lejligheden:

– Med Troels Skjærbæk som kapelmester vil et band med Palle Hjorth og Rasmus Valldorf spille en række sange, der har solen som fælles tema. Solisterne Poul Krebs, Signe Svendsen og Frederik Vedersø, forsanger i Eclectic Moniker, vil sammen – og på skift – synge egne sange og fortolke deres yndlings-sange om solen, fortæller Rikke Andersen, spillestedsleder på Fermaten.

 

Alle kan synge med

Mod slutningen af koncerten, der er en “once in a lifetime”-begivenhed, vil et kor med sangere fra Den Jyske Sangskole og Herning Synger-netværket komme på scenen. Koncerten vil slutte, når hele Torvet i strålerne fra solnedgangen synger fællessangen “Solen er så rød mor”.

Kultur- og Fritidsudvalget fik mandag præsenteret koncert-konceptet, og det vakte begejstring.

– Det er glædeligt, at årets “højdespringer” til Kulturfest Herning nu kan offentliggøres. Det er et spændende set up, dannet specielt til lejligheden for Kulturfest Herning – Tæt på solen. Og tæt på solen er jeg sikker på, vi alle sammen kommer med så dygtige kunstnere på scenen, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Græsrødder synger solen ned

Johs. Poulsen er specielt glad for, at det er lykkedes at finde et koncert-format, der også inddrager græsrødderne i kulturlivet.

– At koncerten afsluttes med et stort fællesskab af band, solister, korene i Herning Kommune og publikum siger noget om det andet ben, som Kulturfest Herning står på. Nemlig alle de foreninger, institutioner, skoler og så videre, som alle er vigtige partnere og medskabere af Kulturfest Herning. Uden dem ville en fejring af kulturen i Herning Kommune slet ikke give mening. Jeg glæder mig allerede til at stå på Torvet 16. juni omkring klokken 22 og synge solen ned sammen med en masse andre kultur-glade mennesker, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Hvad er Kulturfest Herning – Tæt på solen ?

Kulturfest Herning – Tæt på solen er den allerførste udgave af en helt ny kulturtradition i Herning Kommune. Der er tale om en ugelang kulturfest, hvert år den tredje uge i juni, der kulminerer om lørdagen.

I 2018 er temaet “Tæt på solen” og over hele kommunen er foreninger, kulturinstitutioner og frivillige i fuld gang med at planlægge aktiviteter og events til årets udgave af kulturfesten.

Du kan læse mere om Kulturfest Herning- Tæt på solen og løbende følge med på hjemmesiden www.kulturfestherning.dk

 

 

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet