25 års jubilæum fejres med Les Miserable

plakat for les miserables
Herningerkultur bringer ikke anmeldelser. Dem kan du læse i dagpressen – blandt andet på aoh.dk.
Herningerkulturs udsendte oplevede premieren på Les Miserable. Det var et sandt fyrværkeri af fællesskab, engagement og lyst til at være en del af noget stort. Det var på scenen, bag scenen og i orkestergraven. Og det nåede helt ud til publikum, som sammen med MCH og alle medvirkende i musicalen godt kan være stolte over, at Herning kan løfte så stor en musicalopsætning. De nøgleord som herningerkultur sætter på aftenens medvirkende er: dygtige, engagerede og velsyngende… charmerende, medrivende og dramatisk… smukke, udtryksfulde og vældigt vanedannende at se på…
jesper lundgaard

For 25. gang producerer MCH selv musical! Det stort – og det kræver selvfølgelig en stor musical. Derfor har MCH valgt, at det skulle være Les Miserables – oven i købet med herningdrengen Jesper Lundgaard i hovedrollen som Jean Valjean. Historien foregår i Paris i 1800-tallet og rummer alle de største følelser som klassekamp, revolution, kærlighed, heltedåd, selvmord og kampen for overlevelse. Det er den helt store klinge!

Musicalen havde premiere i Paris i 1980, men den bygger på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker med helt samme navn fra 1862.

Herningerkultur ønsker god tur til Musical. Den spiller fra 13. september til 14. oktober – og du kan købe billet her.

Musicalen fortæller historien om den retskafne og indflydelsesrige Jean Valjean, som har skabt sig et succesrigt liv på trods af, at han starter som galajslave efter at være idømt langvarig fængsel for at stjæle brød til et barn. Gennem hele historien bærer han på denne sorte hemmelighed, som vil koste ham livet, hvis det opdages. Senere i livet dukker politiinspektør Javert op i den by, hvor Valjean er blevet borgmester. Javert genkender Valjean, og en menneskejagt går i gang. Senere slår Valjean og adoptivdatteren Corsette sig ned i Paris. Hun forelsker sig i en ung revolutionær Marius, som igen fører Valjean ind i Javerts søgelys. Mon det ender lykkeligt?

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet