Menneskehjernen – kort fortalt…

Foto af Peter Lund Madsen

Mød Peter Lund Madsen lige her – og til foredrag 1. oktober på Herning Gymnasium…

Foredraget hedder “Frihedens Pris – en kort historie om menneskehjernen”, og det er FOF, der står bag arrangementet.

FOF har stillet Peter et par spørgsmål – og du kan læse svarene her…

Hvorfor var det vigtigt for dig at lave foredraget ”Frihedens pris”?
”Jeg synes, der er så mange ting omkring psykiske lidelser, der optræder i vores dagligdag – eksempelvis angst, bekymringer eller depression. Disse ting er nemmere at forstå, hvis man ved, hvordan hjernen fungerer og det er lige netop dét foredraget kommer til at handle om.
I oplægget til dig bog og foredraget skriver du, at vi alle bærer kimen til mental ubalance. Hvad kan få dig i mental ubalance?
Jeg har svær tendens til bekymre mig unødigt om alle mulige ting. Inden jeg skal optræde kan jeg også have lette angstsymptomer, hvor jeg tror, jeg skal falde om på scenen. Det nemme er  selvfølgelig at sige: ”du falder jo ikke om”, men den slags tanker har jeg nu engang.
Hvad ønsker du at publikum skal tage med fra foredraget?
Jeg vil blandt andet fortælle om, hvordan man undgår stress og hvorfor søvn er så vigtigt i den forbindelse. Jeg forsøger også at give en forklaring på, hvorfor det er så almindeligt at være bekymret uden grund. Formålet er, at publikum får nogle værktøjer med sig som de kan bruge i dagligdagen til at forstå sig selv og sine omgivelser bedre.
Du formidler videnskab igennem radio, tv og bøger. Hvad kan du gøre i et foredrag, som du ikke kan via de andre kanaler?
Jeg har en meget mere umiddelbar kontakt med publikum, når jeg holder foredrag. Det er en meget stærk følelse, og jeg kan med det samme mærke, om jeg fanger publikum. Jeg tror, at det er noget af forklaringen på, hvorfor foredrag bliver mere og mere populære – der er noget specielt i disse tider ved at gå ud sammen op opleve noget. Og så har publikum jo den fordel, at de kan stille mig spørgsmål denne aften.
Foto af Peter Lund Madsen
Oplev Peter Lund Madsens nye foredrag med FOF

FOF præsenterer tirsdag. d. 1. oktober kl. 19.00 den kendte hjerneforskers nye foredrag, ”Frihedens pris – en kort historie om menneskehjernen”. Foredraget finder sted på Herning Gymnasium.
Denne aften vil Peter Lund Madsen tage publikum med ud på en evolutionsrejse og forklare, hvordan hjernen fungerer: ”Jeg har lavet dette foredrag, fordi jeg synes, der er så mange ting omkring psykiske lidelser, der optræder i vores dagligdag – eksempelvis angst, bekymringer, stress eller depression. Disse ting er nemmere at forstå, hvis man ved, hvordan hjernen fungerer. Og det er lige netop dét foredraget handler om,” udtaler Peter Lund Madsen.

Foredraget tager udgangspunkt i Peter Lund Madsens bestseller af samme navn. Denne aften vil han forsøge at give svar på, hvordan man undgår stress og hvorfor det er helt almindeligt at gå rundt og bekymre sig uden grund: ”Formålet denne aften er at give publikum nogle værktøjer som de kan bruge i dagligdagen til bedre at forstå sig selv og deres omgivelser,” siger Peter Lund Madsen.

Billetter til foredraget kan købes på FOFs hjemmeside her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet