Blomstermanden – a dream come true

udstillingsplakat

A Dream Come True – en drøm bliver til virkelighed – er en juleudstilling skabt fra hjertet. Den vil fortrylle og inspirere dig! Juleudstillingen foregår i en gammel fabrikshal i Snejbjerg ved Herning.

Det er Blomstermanden aka Johnny Haugaard, der står bag A Dream Come True – Danmarks smukkeste juleudstilling 2018.

Her på bloggen kan du følge ham og alle de frivillige på deres vej til at skabe Danmarks smukkeste juleudstilling – og opfylde drømmen!

Se og hør Blomstermanden, Johnny Haugaard fortælle om, hvad der kommer til at ske og hvordan Danmarks Smukkeste Juleudstilling bliver til virkelighed.

Videoerne er lavet af elever fra Produktionsskolen i Herning.

deko med røde kuglerhjerte / mos deko
Danmarks Smukkeste Juleudstilling

De 2100 m2 fabrikshaller bliver en rejse gennem en kreativ verden. Du vil se store kreative sammensætninger af naturens materialer omdannet til kunstværker, og i hver hal vil der være små rum med inspiration til, hvordan du selv kan fremstille juledekorationer. I de sidste par måneder har der været adskillige frivillige hjælpere på opgaven – og i samlet flok er drømmen blevet til virkelighed. Hvis du ønsker en tur med familien, vennerne eller kollegaerne vil det være et oplagt rejsemål til en helt eventyrlig og magisk dag.

Uden frivillige – ingen udstilling

Stadigt flere frivillige melder sig for at hjælpe til for at få drømmen til at blive til virkelighed ”a dream come true”, som Johnny beskriver Danmarks smukkeste juleudstilling.

Der er over 60 frivillige plus skoleelever, der er i gang – hvis du gerne vil være frivillig og hjælpe med at drømmen bliver til virkelighed, så kan du skrive til Blomstermanden her.

Se lige her, hvad nogle af dem, der allerede er frivillige, skriver…:
Marianne:

Det er en fornøjelse at kunne være med til at støtte et sådan arrangement. Johnny er et af de få mennesker, jeg mødt, der kan rumme så mange forskellige mennesker – og få det bedste frem i selv det svageste menneske. Så det i går, hvordan han gang på gang gav bare lidt ros – og hold da op! De mennesker voksede! Du er støbt af noget særligt, og glæder mig så meget til at komme igen. Det er vanvittig rejse du er taget på – og det skal nok lykkedes dig at komme i mål.

deko med mos og perlerdeko kastanjer

Masser af sponsorer og frivillige bakker op…

REma1000 købmanden i Snejbjerg

Rema 1000 købmanden i Snejbjerg sponsorerer morgenmad.

Unik Køreskole kom med trøfler

Unik Køreskole kom forbi med en ordentlig ladning trøfler til alle de flittige frivillige.

En frivillig kommer med tarteletter til frokost

Musse, som er tålmodig nabo til Johnny, kom forbi med frokost til de frivillige.

Frokost fra en frivillig

Frokosttarteletter…

Nyt på bloggen 30. oktober 2018

Det myldrer med frivillige i Snejbjerg…

Vi har mange unge mennesker herude i Snejbjerg på Danmarks smukkeste juleudstilling. Elever fra Knudmoseskolen og Produktionsskolen bidrager med mosopsætning, produktion af video, køkkenhjælp, mosindsamling m.m. Vi har set unge mennesker komme om morgenen med nedslået hoved og uden smil og når de er gået herfra smiler og taler de. Vi har englepigen, som på sin helt egen stille måde er blevet ekspert i at fremstille de flotteste englemænd i menneskestørrelse af mannequindukker, pil, blade, grene og ståltråd – de skal senere guldsprayes – de bliver så flotte. Hun sidder lige så stille med sin musik i ørerne og langsomt bliver de kedelige hvide dukker forvandlet til de smukkeste engle, – og pigen stråler om kap med dem – det er dejligt at være tilskuer til. Hun kommer også udover skoletiden – sammen med sin kæreste – og sammen har de fået ejerskab af opgaven. Flere andre kommer udover skoletiden og nyder den struktur og fællesskab, der er omkring opgaverne og det lange bord, hvorpå der kommer både formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Igennem det netværk, der er skabt herude har en fået en lejlighed at bo i, en anden er tæt på at få en læreplads. Socialt inkluderende arbejde på den bedste måde?)

Familiehøjskolen Skærbæk har brugt et par dage kreative dage herude, hvor de har været medskabere af de store mosgobeliner – stor kreativitet blev lagt for dagen.

Johnny skriver på fb:

1000 tak til familie højskole i Skærbæk. To skønne dage med dejlig elever med masser energi tak for I vil bruge jeres tirsdag og onsdag her på de 2600 Kvadratmeter store juleudstilling.
I har gjort et kæmpe stykke arbejde????❤️

Conny, den kreative lærer på højskolen, skriver:

Højskolen Skærgården siger tusind tak for to skønne og inspirerende dage. Højskolen havde de syv intelligenser som tema uge. 19 elever havde valgt at udfordre det kreative univers. Nogle elever var kreative og andre valgte det for at afprøve det. Eleverne tog del i de kreative processer, de samarbejdede og bød alle ind. De blev meget inspireret af dig og dit spændende projekt.
Endnu engang tak for to skønne dage i dit kreative univers. Jeg sender de varmeste anbefalinger til andre, som har lyst til at udfordre sin kreative side?

Tak til jer??????????

Johnny skriver:

Og endnu et hold på en højskole kom forbi:Tak til Vellinghøjskole for en skøn søndag. En har nu været medskaber af Danmarks smukkeste juleudstilling A dream come true.

Tak for en skøn dag❤️???

Elever fra Snejbjerg skole tog i skoven og samlede mos. Bagefter fik de varm kakao, boller og rundvisning. Skønne elever, der var meget begejstrede, nysgerrige og videbegærlige.

Tak til Snejbjerg skole for hjælpen med mos.

Verdens smukkeste juleudstilling – A Dream come true- eller De 400 hænders værk

Denne juleudstilling bliver fantastisk- smuk som en drøm. Men måske er “De 400 hænders værk” den bedste beskrivelse af det arbejde, der er gået forud for åbningsdagen.

Her har været mange forskelligt hænder i gang.

Ru, arbejdsvante hænder, der har slæbt paller, brædder og plader.

Iskolde hænder, der har samlet mos i læssevis- og sat det fast på de store væggobeliner.

Barnehænder, der har samlet kogler.

Forsigtige hænder, der møjsommeligt har lagt glimmer på kanten af blade og blomster.

Hænder, der har holdt uvant på saven, mens de savede pind.

Hænder fra hele Jylland, der har viklet og rullet utallige meter ståltråd.

Hænder, der blev grå af beton.

Hænder, med brandvabler fra limpistolen.

Hænder, med slidvabler.

Hænder, der har hamret, banket og skruet.

Beskidte hænder, der er blevet vasket

Hænder, der har forvandlet de 2600 km2 til et juleeventyr.

Men også hænder, der har lavet æblekagen, bagt boller og skabt hygge i det store fælleskab, der er opstået på baggrund af Johnny Haugaards drøm om Danmarks smukkeste juleudstilling.

Et fælleskab, som vil blive husket med glæde.

Et fælleskab, der har kunnet rumme mange, meget forskellige børn, unge og voksne.

Et fælleskab, hvor der er opstået klubber.

Et fælleskab, der udvikler sig til rejsekammerater.

Et fællesskab, der har skabt en drøm.

Jane Madsen, frivillig fra Thyholm

Nyt på bloggen 25. oktober 2018

frivillig med deko-materialer
deko i proces
Johnny og frivillige
Jette:

Det bli’r så godt… altid spændende, at se hvad der er sket siden, jeg var der sidst. Og altid berigende at være blandt kreative og hjælpsomme mennesker i alle aldersgrupper. Det er som om, vi smitter hinanden – bobler over i begejstring og frydefulde grin, alt imens vi glemmer tid og sted midt i vores forsøg på at være med til at virkeliggøre Blomstermandens store og fantastiske vision… ?DANMARKS SMUKKESTE JULEUDSTILLING ?⭐️

Else:

Jeg er en af de mange frivillige, der kommer et par gange om ugen – og gir’ mit lille bidrag til at Johnnys store juledrøm kan blive en realitet.

I går arbejde jeg sammen med en meget sød pige, der hed Eva. Vi knoklede, og vi syntes, det blev SÅ pænt, det vi lavede. Arbejdet var dog ikke mere kompliceret, end vi godt kunne snakke samtidig. Og det gjorde vi. Om morgenen ankom den ene af os med en virus i kroppen og den anden med ondt i ryggen. Da vi havde stået og arbejdet i mange timer, konstaterede vi begge, at vi overhovedet ikke havde skænket vores dårligdomme en tanke hele dagen

Det er det, som dette fantastiske projekt også kan. Gi’ os allesammen en vidunderlig oplevelse, så når vi kører hjem herfra, er vi lidt “høje” – fordi det har været en god dag

Tak til alle de dejlige mennesker jeg møder. Tak til Johnny for hans dejlige krøllede hjerne, der har udtænkt dette fantastiske projekt.

Anni:

Tak til endnu en sponsor. Ja, det er rigtigt at denne ” A dream come true ” er et engagement – og vi som frivillige bliver inspireret og finder nye kontakter. Vi er som en stor familie, der rummer, skaber, glædes og driller hinanden i Al-kærlighedens navn. Der er plads til store som små – med eller uden titler – her er det glæden, kreativiteten og skabelsen i fællesskab, der er nøgleordene. Skønt at se en enkelt mands drøm udfyldes – og gøre til virkelighed med mange hænder og den store glæde vi alle bliver en del af. Så til alle jer, der ikke har haft tid til at være frivillig: mød ind og se resultatet af mange hænders værk og én mands drøm blive til virkelighed. – udstillingen er åben fra d. 5. nov. til d. 14 dec. Vi vil alle glæde os til at møde dig. Kærlig hilsen en glad frivillig. ??????????

Fakta:

Ved besøget er der mulighed for at hygge Jer i caféen, hvor der kan købes kaffe, gløgg og frokost m.m. Desuden er der mulighed for at købe tilbehør til dine egne juledekorationer i butikken. Vi vil gøre vores ypperste for at DU kommer i JULESTEMNING.

Adressen er Langvadbjergvej 15, Snejbjerg ved Herning.

Indgang kr. 125,- (OBS: hvis du ønsker at komme igen, kan du købe en billet til 50 kr. inden du går hjem fra første besøg)

Gratis for børn 0-5 år.

Ved større selskaber må I gerne booke plads i cafeen.

Særrundvisninger ved Johnny Haugaard kr. 750,- kan bestilles her på fb ved personlig besked på Blomstermandens Venners Facebookside her (LINK!!!!!!!!) eller ved at kontakte Karen Langelund 29247010.

(Det er muligt at besøge cafe og butik uden at betale entre).

Fotos: Johnny Haugaard

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet