Børnefolkemødet 2020 – bæredygtighed i børnehøjde…

Baggrunden for Børnefolkemødet og FN’s verdensmål

Børnefolkemødet er en tilbagevendende festival over to dage, hvor vi stiller skarpt på FN’s verdensmål formidlet i børnehøjde.

Børnefolkemødet bliver til i samarbejde mellem Herning Kommune og Herning Bibliotekerne og afholdes for første gang i år.

Festivalen arrangeres i samarbejde med en række markante kulturaktører og afvikles både på biblioteket og i byrummet.

FN’s verdensmål får masser af opmærksomhed i hele verden. Også i Herning Kommune og på Herning Bibliotekerne er folkeoplysning og formidling om verdensmålene en høj prioritet i de kommende år, hvor vi ønsker at lægge op til debat og refleksion særligt hos børn og unge.

Børnefolkemødet 2020

FN’s verdensmål, og arbejdet med at lave verdensmålene om til hverdagsmål, er i fokus i hele verden. Det er Herning Bibliotekernes ambition at være et førende folkeoplysningscenter for børn med fokus på bæredygtighed og FN’s verdensmål.

Derfor afholder vi for første gang i år en 2-dages festival, ”Børnefolkemødet”, som skal skabe en ramme, der præsenterer børn og unge for FN’s verdensmål i nye og varierende udtryk. Med Børnefolkemødet vil vi inspirere børn og unge til at se kreative løsninger på verdens problemer og opfordre dem til aktivt at deltage i vores demokrati ved at tage stilling til verdensmålene.

Formålet med ”Børnefolkemødet” er at skabe en årlig tilbagevendende ramme, som præsenterer børn og unge for FN’s verdensmål i nye og varierende udtryk, med et særligt fokus på at udfordre og inspirere børnene til at tænke over bæredygtige løsninger på verdens problemer. Børnefolkemødet skal ligeledes være en katalysator for implementeringen af faste, helårlige tilbud med fokus på FNs verdensmål ved Herning Bibliotekerne – både skoletilbud og fritidstilbud – målrettet børn og unge.

 

Børnefolkemødet løber af stablen onsdag den 7. oktober og torsdag den 8. oktober

Onsdag er alle aktiviteterne for mellemtrinnet, og torsdag er alle aktiviteterne for udskolingen.

På grund af den nuværende Coronasituation er skoledelen gjort decentral og lagt ud på skolerne i stedet. De største foredrag streames gennem Herningbibliotekernes hjemmeside. herningbib.dk.

Streamingprogrammet

Aktivitet:

Dato:

Tidspunkt:

Lokation:

Dorte West – Åbningstale 7. oktober 9.00 Digitalt
Anders Bodin – ”Den Store Klimafortælling” 7. oktober 9.30 – 10.30 Herningsholmskolen
Kristian Jensen – ”Rundt om FN’s verdensmål” 7. oktober 10.20 – 11.20 Lind Skole
Paneldebat m. byrådets følgegruppe for bæredygtighed – ”Bæredygtighed i lokalt perspektiv” 7. oktober 12.30 – 13.15 Gullestrup skole
Peter Tanev – ”Din hverdag, vores klode” 8. oktober 11.00 – 12.00 Herningsholmskolen
Mogens Lykketoft – ”FN’s rolle i en bæredygtig udvikling og klimaindsats” 8. oktober 12.20 – 13.30 Kibæk skole
Johs Poulsen – Afslutningstale 8. oktober 15.30 Hovedbiblioteket

 

BØRNEFOLKEMØDET HAR 4 DELE:

1) Skoleforløb: Op til festivalen udbyder vi en række skoleforløb, som på forskellige måder sætter fokus på verdensmålene om klima, miljø og bæredygtighed.

2) Skoleaktiviteter: På Børnefolkemødet den 7. og 8. oktober afholdes i tidsrummet kl. 9.00 – 14.00 aktiviteter for skoleklasser. Her vil der bl.a. være workshops, foredrag, koncerter, som klasserne kan melde sig til. 3) For familier:

3) For Familier: På Børnefolkemødet den 7. og 8. oktober afholdes i tidsrummet kl. 14.00 – 17.00 aktiviteter for børn og unge på Biblioteket i Herning.

4) Daginstitutioner: På Herning Bibliotekernes lokalbiblioteker afholdes der i uge 41 fællessang for daginstitutionerne, hvor professionelle musikere spiller og synger for.

 

Infotekst: Herning Bibliotekerne

Læs mere om Børnefolkemødet på Herning Bibliotekernes hjemmeside her. 

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet