Børnenes jul i Herning 2020

Illustration

Guiden er ikke længere aktuel, da kulturstederne lukker i perioden 11. december 2020 – 2021. Coronasmitten er desværre stigende i Region Midtjylland, og der er derfor indført yderligere restriktioner.

Her får du en guide med julens aktiviteter for familier i Herning Kommune!

Så er det nemt at få overblikket – og med et enkelt klik på billedet er du videre til mere information og billetbestilling.

Vær opmærksom på, at der er begrænsninger i antal, og at der til flere events skal bookes billet – også selv om det er gratis.

Tjek altid linket inden du starter bilen eller cyklen. Det er så træls at gå forgæves.

Go’ fornøjelse og glædelig jul!

Indtil 23. december (tidspunkter ses i billetbestillingen

Den Store Nissejagt

Tag med Team Teatret på nissejagt i HerningCentret hver dag frem til jul.

GRATIS billet skal bookes her. Begrænset antal billetter.

HerningCentret og Team Teatret

Indtil 23. december

Det Store Nisseroderi

Hjælp Museum Midtjylland med få styr på alt det rod, som nisserne har lavet. Der er roderi på Frilandsmuseet, Textilforum og på Herningsholm Museum.

Gratis.

Alle Museum Midtjyllands afdelinger.

Indtil 23. december

Gratis krea-kit med masser af hygge

Når nu børnene ikke kan klippe og klistre på alle bibliotekerne, har Herning Bibliotekernes søde medarbejdere i stedet pakket en krea-kit med materialer til en hyggelig klippestund derhjemme.

Gratis. Så længe lager haves.

Biblioteket i Aulum, Herning, Kibæk, Sunds og Vildbjerg, samt Hammerum/Gjellerup Bibliotek.

Indtil 23. december

Julehygge i Herning City

Hver dag indtil jul kan du møde julemanden, se de søde lysende rensdyr og få masser af frisk luft i den julepyntede midtby. I de sidste dage inden juleaften er der også livemusik i gågaden.

Gratis.

Herning City.

Indtil 23. december

Julehygge i HerningCentret

Selv om det ikke sneer, så er kælkebakken traditionen tro åbnet i HerningCentret. Du kan også møde julemanden og blive fotograferet sammen med julefigurerne af Micky og Minnie hver dag frem til jul.

Gratis.

HerningCentret.

4. december kl. 14.00 -18.00

Juleværksted med julekort og julepynt

Der er dækket op til juleklip og klister i HerningCentret. Du kan for eksempel lave dit helt eget hjemmelavede julepynt til juletræet derhjemme eller et julekort.

Gratis.

HerningCentret.

4. december kl. 15.30 – 16.30

Nissen Baloo i City

Nissen Baloo gemmer sig i Herning gågade… Hvis du finder ham, kan du fortælle ham, hvordan du har været ARTIG.  Baloo lover at fortælle det videre til Julemanden.

Herning City.

6. december kl. 11.00 – 15.00

Julebamser

Er du også pjattet med bamser? Så er det måske denne dag, at de små skal forkæles med en sød lille julebamse. Børnene kigger med, når bamsen laves færdig. Der kan købes tøj til bamserne.

10 kr. per bamse som går til Red Barnet Herning. Der er en bamse til de 200 første børn, der møder op. Der kan forekomme kø.

HerningCentret.

6. december kl. 14.00 – 15.45

Fup og fakta om den gode gamle jul

Foredrag om julen og dens mange traditioner. Når alt kommer til alt, er vores juletraditioner en skønsom blanding af hedenske, katolske, amerikanske og tyske traditioner – for blot at nævne nogle. Få styr på det til dette foredrag.

70 kr. For større børn og voksne. Der er tilmelding.

Herningsholm Museum.

18. december 15.30 – 16.30

Nissen Baloo i City

Nissen Baloo gemmer sig i Herning gågade. Hvis du finder ham, kan du fortælle ham, hvordan du har været ARTIG. Baloo lover at fortælle det videre til Julemanden.

Herning City

19. december 11.00 – 11.45

Koncert med Julebanditterne

Julebanditterne har fået en VIGTIG opgave af julemanden! Han har bedt dem om at fortælle børnene om julen. Det gør de med ni helt nye sange om alt det, der hører julen til. De har også fået en sæk med hemmeligheder af julemanden. Børnene skal hjælpe med at finde ud af, hvad der er i sækken.

Koncerten foregår på Biblioteket i Herning. GRATIS billetter bookes her.

Herning City og Herning Bibliotekerne

20. december 9.00

Juleshow med Pyrus

Julen er traditionernes tid, så derfor kan du igen i år opleve Pyrus på slap line, når han underholder børn og voksne. Pyrus har lovet at stå tidligt op, så vi begynder kl. 9 – 1 time inden butikkerne åbner.

GRATIS billetter bookes her.

HerningCentret

26. og 27. december

Nisseløb i skoven

Nisserne har været på spil i Deep Forest Art Land! De har gemt sig rundt om i skoven – i træerne, på jorden og på værkerne. Kan du finde dem alle sammen? Bruge et par timer en af juledagene i Døvling. Hele familien kan være med og sammen få en sjov og hyggelig dag ud af det. Man kan også vinde flotte Deep Forest Art Land t-shirts.

GRATIS.

Skovsnogen, Deep Forest Art Land

Ud over de udvalgte begivenheder er der et væld af julekoncerter rundt omkring i hele kommunen. Der er også masser af koncerter, foredrag og arrangementer for voksne. Tjek kalenderen her. 

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet