De skrigende malerier

HEART – museum of contemporary art har lige åbnet en ny udstilling, efter at have modtaget samlinger af Wiliam Skottes tidligere værker. Det inkluderer hans berømte skurvogn, og mange flotte og farvrige malerier.

Da jeg træder ind af døren til HEART, bliver jeg mødt af en bombe af farver. Jeg er kommet til HEART for at se Wiliam Skottes udstilling. Efter at have fået min billet går jeg over for at kigge på skurvognen Wiliam Skotte levede i, før han gik bort i 2005. Hele vognen er malet bortset fra vandhanen og pissoiret, med menneskelige motiver i forskellig farvet tøj, der er flokke af fugle, der flyver rundt i malerierne og vognen.
Ovenover i vognen blev der spillet musik som Wiliam i sine dage havde lavet med sit band. Efter at have set vognen går jeg ind i den store sal. Der er farver, mange farver, klare, lyse, neon… Og man kunne tydeligt se et mønster på hvad Wiliam lavede mest i sine værker. Menneskene med de skarpe næser og farver der larmede mere end raketterne man ser nytårs aften
Udstillingen er meget varieret til alt fra hans signatur-malerier af mennesker, til lampeskærme der er blevet malet på. Man kunne også finde små tegninger, hvor det så ud til han havde prøvet noget nyt. Som at tegne realistiske kroppe, eller havde leget med vandfarver. Efter at have været inde og se de mange værker er jeg meget imponeret over, hvor meget jeg egentlig fandt mig selv have det sjovt. Jeg gik rundt og hyggede mig. I en alder af sytten eller yngre, er museer ikke lige det fedeste at bruge sin tid på, men efter at have været rundt at kigge tror jeg, at denne udstilling vil snakke til mange unge. Ud over mig.
Den måde hele udstillingen er blevet præsenteret på var nem og tilgængelig. Der er tekst, der fortæller os om kunstneren, og hvis at læse ikke lige er noget for en, kunne man også gå hen i enden af rummet og se nogle videoklip af Wiliam Skotte… Da jeg går rundt i de forskellige lokaler, kan man se de mange skoleelver, der også er kommet for at se Wiliam Skottes udstilling. Og hvordan de selv ser ud til at være rigtig interesserede i udstillingen.
Efter at have set udstillingen vil jeg sige, det klart kan anbefales at tage afsted ind og se den. Og hvis man så tænker, den udstilling ser ikke ud til at være mig, så er der stadigvæk to andre udstillinger du kan se, som også er super fede. Det er helt klart besøget værd, tag en tur med familien og venner, eller tag afsted alene. Hvilket kan være lige så sjovt. Der er så meget spændende og forskelligt at se, jeg endte op med at være der i 3 timer, og tiden fløj bare afsted.
 Alle malerierne og værkerne var bare en oplevelse i sig selv, de var unikke og meget specielle men helt klart værd at se. Wiliam Skottes flair for farvekombination er en grund i sig selv, at du burde tage afsted. En dag hvor I ikke lige ved, hvad I skal lave så tag på HEART museum, og tag et kig på de super fede udstillinger, de tilbyder.
Dette blog indlæg er skrevet af Wanessa Nielsen, 17 år, praktikant hos HerningErKultur.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet