Den Rytmiske Tråd – den gentænkte koncert

Når Off Road Kulturfestival åbner i Herning 11.april er det et fuldmåne-event i kulturbyåret Aarhus 2017. I ”Rethink”-ånden bliver den rytmiske koncert gentænkt som ”Den Rytmiske Tråd”

1, 2, 3, 4 – go…

Sådan starter en rytmisk koncert typisk.  11. april gentænker vi koncert-formatet – og du er inviteret!

Torvet i Herning bliver overdækket, for første gang nogen sinde, og midt på den centrale plads opføres to scener.

Scenerne vil være afsæt for en marathon-koncert, ”Den Rytmiske Tråd”, hvor skiftende artister vil give koncert fra 15.00 – 20.30, uden stop undervejs.

Et fast band vil indtage den ene scene, og spille med skiftende top-artister, mens den anden scene får besøg fra en række etablerede bands og musikere.

Helt nye måder

I Aarhus 2017-organisationen er de begejstrede for konceptet.

– Herning formår at gentænke den rytmiske koncert, og alt det der omgiver den, når Off Road 2017 åbner på tirsdag 11. april.  De arrangerer en rytmisk koncert som langt fra bliver traditionel. De gør tingene på helt nye måder; både med scener, scenografi, lys og indhold. Formålet med den fem en halv timer lange koncert, Den Rytmiske Tråd, er, at tydeliggøre alle de elementer i den rytmiske musik, som de meget forskellige genrer har til fælles. 12 bands og solister vil afløse hinanden på de to scener – helt uden pause, siger Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Et overflødighedshorn

Ved åbningsceremonien kl. 14.00 på Torvet vil Juliana Engberg, programdirektør i Aarhus 2017 deltage.

– Vi glæder os til at se, hvordan Torvet ser ud, når det bliver overdækket og fyldt med magiske og selvlysende stjerner, som over 2.000 børn fra Midt- og Vestjylland har lavet som scenografi til åbningen. Programmet for dagen i øvrigt i byen er også et sandt overflødighedshorn af kunstneriske og kulturelle aktiviteter for alle aldre, tilføjer Juliana Engberg, programdirektør i Aarhus 2017.

De står bag

Det er Herning Kommune, Aarhus 2017 og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, der står bag ”Den Rytmiske Tråd”.

Koncerten er del af åbningen af Off Road Kulturfestival, og er et af de 12 fuldmåne-events i Aarhus 2017-programmet. Off Road-åbningen bliver med 100 forskellige indslag den største én-dages-fest i Herning nogensinde.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve ”Den Rytmiske Tråd”, og alle de andre aktiviteter ved Off Road-åbningen. Hele Herning vil være i festhumør, og vi håber, at folk fra resten af landet vil komme og feste med os, siger Johs. Poulsen, formand for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og Kultur-og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Aftenen rundes af med en Trentemøller-koncert i fuld længde kl. 21.00.

Den Rytmiske Tråd

Husorkestret All Stars vil spille med følgende solister:

Jokeren

Uffe Steen/Benjamin Koppel feat Al Agami (LADO/DK)

Erann DD

Jordan Jackson (UK)

Karen Mukupa (ZAM/DK)

Thomas Buttenschøn

Derudover kommer følgende bands og artister forbi Torvet i Herning:

Sofie Østergaard

Mek Pek Trio

Electric Guitars

Claude Chichon & Emir (FRA)

PLAY!GROUND live (NORDIC)

Damir Imamovic (BIH)

Trentemøller (Fuld koncert)

Hvad er Off Road?

Off Road er en næsten fire uger lang kulturfestival, arrangeret af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland (Kommunerne Herning, Holstebro, Struer, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Lemvig og Skive). Off Road er støttet af “Aarhus 2017” – Aarhus som europæisk Kulturhovedstad.

Det er fjerde gang Kultursamarbejdet arrangerer en stor Kulturfestival. I 2005, var titlen “Vinden, I 2009 var det turen kommet til “Mørket”, mens det i 2013 var “Bølgen”.

“Off Road” bliver, på grund af samarbejdet med og støtten fra Aarhus 2017, den hidtil største festival.

Du kan finde programmet for hele den samlede kulturfestival her http://www.kulturspot.dk/offroad/

Hvad er Off Road-åbningen?

Off Road-festivalen åbnes med et kultur-brag. Åbningen er placeret i Herning og er en af 12 store “Fuldmåne”-events i programmet for “Aarhus 2017”, Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Off Road-festivalen afrundes 6.maj med et stort arrangement i Skive.

Åbningseventen er støttet af Herning Kommune, Aarhus2017, Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og Statens Kunstfond.

Det fulde program for Off Road Åbningen kan findes http://herningerkultur.dk/program-offroadherning/ – eller ved at downloade app’en ”Off Road 2017”, der er tilgængelig i AppStore og GooglePlay.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet