Din guide til sommer i Herning

sommerblomster og blå himmel

Her er en guide til dig, som også vil opleve kultur i sommerlandet… Sammen med børnene, sammen med vennerne – eller måske for at møde en ny ven:-)

Mest for – og med – børn…

På Kulturfabrikken kan I prøve at skate, lave tricks på løbehjul, klatre og meget mere. Det er Hernings mekka for street idræt og kultur. Klik på billedet og tjek åbningstider mv.

Skater

Når himlen er blå, så er det tid til at tage en tur til Birk! Her kan I for eksempel udforske Elia. Klik – tjek billederne og læs om Diana og KKs tur til Elia.

KK foran Elia

Hvis man elsker fastelavn og masker – ja, så er der ingen grund til at vente til februar… På CHPEA Museum er der workshop med masker for børnene den 16. juli.

Maleri af maske, Carl Henning Pedersen

På HEART er der lige nu udstillet tre grise – udstoppede og tatoverede… I hele juli kan I “tatovere” jeres egen grisetryne i museets familieværksted. Åben tirsdag-søndag i hele ferien.

billede af tatoveret gris

Historiens vingesus…

Der var engang… dengang var der en systue på næsten hvert et loft og i hveranden kælder i Herning Midtby. Den 6. juli kan I komme med Museum Midtjylland på byvandring. På turen vil I høre og se historien om Herning som Danmarks tekstilby nummer 1.

illustration af forladt fabrikslokale i kælder

Hvis du vil køre på de hemmelige veje på Harrild Hede – og se landskaber, som normalt kun nås ved lange vandreture? Så har du muligheden for at deltage i en bustur, som kombinere besøg på Søby Brunkulsmuseum og Harrild Hede den 11. og 25. juli. Bemærk tilmelding dagen før.

hedelandskab

Oplev de store brunkulsmaskiner på helt tæt hold, prøv selv kræfter med forskelligt værktøj og hør historien om det midtjyske brune guldeventyr, når der er levendegørelse i Søby Brunkulsmuseum (1. og 29. juli) og i Abildå Brunkulsleje (1. juli)

Kunst, museum og kunstskov…

Kunst i verdensklasse! Det er lige det, I kan opleve hele sommeren i Birk, hvor over 60 værker udgør Socle du Monde 2017. Klik på billedet og download en guide til jeres besøg. Udstillingen er åben hele sommeren på nær om mandagen. Tjek her, om der er rundvisning, når du skal afsted.

illustration socle du monde

Kunst under åben himmel… hele døgnet… hele året. Tag på tur til Skovsnogen – deep forest artland i den sydlige del af Herning Kommune. Tjek Diana Bach Baks blogindlæg om hende og drengenes tur til Skovsnogen eller læs forårsguiden – den gælder også om sommeren;.) Klik!

Drengene leger i Skovsnogen Landskab i Skovsnogen

Strik er moderne og det er in at have strikkepinde og garnnøgler med på farten… På Tekstil Museet kan I se udstillingen Den Røde Tråd. som medlemmer af strikkeforeningen Seriøs Strik for Sjov har lavet. Hvis du er interesseret i kunsthåndværk og strikningens stærke bånd til Herning – så tjek det ud. Der er gratis adgang.

Illustration fra udstillingen Den Røde Tråd

Vi håber, du blev inspireret til at opleve kultur i Herning i løbet af sommeren.

Du kan finde endnu flere aktiviteter i vores kalender, som er opdelt i kategorier på forsiden af dette site.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet