Hårnålesvinget… Team ta’r cyklerne frem…

illustration

EN SVEDIG KOMEDIE OM CYKELSPORT

LIDENSKAB. ENTUSIASME. ENGAGEMENT. PASSION. UDEN GRÆNSER.

Om det er de heppende fans, der med tilråb, flag og klappepølser sender de veltrænede mænd i spandexdragter rundt om det næste sving – eller det er rytterne i sadlen, så har de det til fælles, at de har en nærmest uudtømmelig lidenskab for cykelsporten. Grænseløs passion.

De begejstrede fans – i hvert fald dem, vi møder i Hårnålesvinget – har for manges vedkommende ikke selv haft berøring med saddel og pedal, siden de som børn drønede rundt i villakvarterne, men når der er store cykelløb, kommer de frem fra deres skjul. Men når rytterne kommer susende forbi, står de engagerede og passionerede fans ved landevejen og får endorfin-udløsning af suset.

Cykelrytternes senede kroppe og solbrune underarme vidner om mænd, der tilbringer mere tid på cykelsadlen end i sofaen. Som professionelle cykelryttere lever de et ekstremt liv, hvor de, hver gang de træder i

pedalerne, overskrider egne grænser. Grænseløs passion.

Hårnålesvinget er en komedie, som stiller skarpt på en af tidens store sportsgrene – cykling. Forestillingen er fortællingen om rytterne, den strenge sportsdirektør og den kyniske holdejer. Og så er det ikke mindst en komedie om alle os danskere, som hvert år sætter os i sofaen tre uger i juli for at følge rytterne i Tour de France, mens Jørgen Leths ikoniske stemme skaber lydkulissen til pedaltramp og svedperler, der springer. Hvis vi da ikke vælger at rejse til Frankrig og står klar til at heppe rytterne videre op ad bjerget.

Dramatiker:  Julie Petrine Glargaard
Instruktør:  Morten Lundgaard
Skuespillere: Niels Anders Manley, Anders Aamodt, Stig Reggelsen Skjold, Olivia Franciska Fevel Borgels, Jørgen Bing og Mette Kolding

 

Scenograf:  Thomas Ravnsgård
Lyddesign:  Morten Birk
Lysdesign:  Søren Lydersen
Kostumier:  Berith Ann Christensen
Hårnålesvinget er ikke en dokumentaristisk forestilling, men den har tydelige referencer til cykelsporten og nogle af de personligheder, personerne bag har mødt gennem årene.
Forestillingen er produceret af Vendsyssel Teater og Team Teatret. De to egnsteatre har tidligere samarbejdet i forbindelse med produktionen af Surstrømning.

Du kan læse mere om forestillingen og bestille billetter på Team Teatrets hjemmeside her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet