Herning Opera Festival 2020

1) Programmet byder på gengangere fra sidste års operafestival i Herning. Fra venstre: Peter Lodahl, Susanne Elmark og Ulrich Stærk Foto: Ole Jørgensen

Herning Opera Festival 2020

28. – 30 august

Forside af program for 2020

Programmet for Herning Opera Festival er nu klar.

Tre dage med 11 arrangementer for alle på Torvet, i Sdr. Anlæg og på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Birk. Dertil kommer minikoncerter på seks arbejdspladser i og udenfor Herning, samt en operaforestilling for 100 skoleelever fra hele kommunen.

Programmet er tilgængeligt på kulturstederne, hotellerne, i butikkerne i Herning, på lokalbibliotekerne og Biblioteket i Herning og flere andre steder.

 

Du kan også selv downloade og printe programfolderen lige her.

Du kan se og bladre i programmet online lige her.

Læs mere om Herning Opera Festival på deres hjemmeside eller Facebookprofil.

Billetter til de fire koncerter i Sdr. Anlæg kan købes på Herning Opera Festivals hjemmeside fra 10. august kl. 10.00.

Tilmelding til Kunsten og Klagen på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum er åben og foregår på museets hjemmeside.

Deltagelse i arrangementerne på Torvet kræver pt ingen billetbooking eller tilmelding.

Herning får også operafestival i år

Operakomiteen bag Herning Opera Festival satser på at gennemføre med tilpasninger, så alle retningslinjer overholdes

Operakomiteen bag Herning Opera Festival har besluttet at gennemføre 2020-udgaven af festivalen som oprindelig fastlagt i slutningen af august. Det er forudsætningen, at arrangementsafviklingen lever op til alle myndighedernes retningslinjer.

Vil slukke kultur-tørsten

– I lyset af de mange aflysninger gennem de seneste måneder havde det været det nemmeste at følge den trend. Men dels har vi haft is i maven og satset på, at der ville ske en ændring i smittetrykket og muligheden for at gennemføre arrangementer. Dels har vi følt det som en forpligtelse igen at kunne tilbyde et attraktivt kulturtilbud efter måneder med ”kultur-tørke”, siger operakomiteens formand Helge Sander.

Tilpasset program

Under forudsætning af, at corona-situationen ikke forværres, er det planen at starte fredag 28. august om formiddagen og gennemføre et stærkt program indtil en planlagt afslutning søndag eftermiddag 30. august.

Derfor er man i øjeblikket ved at gennemgå de tre dages enkelte arrangementer. En række praktiske og tekniske spørgsmål skal afklares, og der er flere hensyn at tage i forhold til koncerternes placering og restriktioner for afstand og publikumsantal.

Ved programlægningen har udgangspunktet været en operafestival, der fulgte sidste års intentioner om at præsentere opera på steder, hvor folk normalt ikke møder denne kunstart.

– Da Corona-epidemien for alvor brød løs i begyndelsen af marts, var vi netop færdige med at fastlægge programmet for dette års operafestival, fortæller Helge Sander. Nu har forberedelserne været sat på stand-by i tre måneder. I det justerede program, som vi er i gang med at færdiggøre, vil der ske en række tilpasninger, blandt andet vil der blive sunget opera færre steder rundt i byen.

Færre koncertsteder

– Ved at benytte færre spillesteder kan vi bedre og med færrest mulige omkostninger leve op til de mange krav, som skal opfyldes 100 procent, fastslår Helge Sander.

Operakomiteens projektchef Line Nordentoft understreger, at den positive udvikling omkring corona-smitten har været udslagsgivende for at undlade en aflysning af det oprindelige program, men i stedet at foretage de nødvendige justeringer.

– Når vi ikke har taget så konsekvent en beslutning som Copenhagen Opera Festival, der har aflyst, skyldes det primært, at vi dels har langt flere mindre formater, og dels afholder hovedparten af vores arrangementer udendørs, siger Line Nordentoft.

Skruer ikke ned for kvaliteten

I de kommende uger bliver der travlhed med at få skrevet kontrakter med alle de medvirkende, så programmet formentlig kan offentliggøres inden sommerferien. Operakomiteen har lagt vægt på, at det kunstneriske niveau mindst skal matche sidste års, idet man dog ikke kan melde ud, inden kontrakterne er i hus.

Fakta

Operakomiteen består af de samme fem personer, som gennemførte den første Herning Opera Festival sidste år: Kunstnerisk chef i Den Jyske Sangskole og direktør i Sangens Hus Mads Bille, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, KPC-direktør Kurt Poulsen, kulturchef ved Herning Kommune Søren Juul Baunsgaard og formanden Helge Sander.

Projektledelsen varetages af projektchef Line Nordentoft, Rikke Ramm Eberlein, Den Jyske Sangskole, Pia Worm og Sune Madsen, Herning kommune.

Den Herning-fødte operasanger og direktør for Copenhagen Phil, Peter Lodahl, bistår som kunstnerisk konsulent.

 

Yderligere information om festivalen finder du her.

2) Lisbeth Kjærulff og Lars Møller satte gang i lattermusklerne ved sidste års operafestival i Herning. Foto: Ole Jørgensen

Fototekst:

Øverst: Programmet byder på gengangere fra sidste års operafestival i Herning. Fra venstre: Peter Lodahl, Susanne Elmark og Ulrich Stærk.

Nederst: Lisbeth Kjærulff og Lars Møller satte gang i lattermusklerne ved sidste års operafestival i Herning.

Foto: Ole Jørgensen

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet