HerningErKultur/retur

Kulturklippekort = tre kulturklip = tre fantastiske oplevelser = 250 kr.

 

Her kan du købe et kulturklippekort, som giver adgang til tre kulturoplevelser fra en lang – og lækker – liste over kulturkliparrangementer hos kulturstederne i Herning.

Et kulturklippekort koster 250 kr., og for det kan du selv vælge, om du vil til koncerter, opera, i teatret, kongrescentret, til foredrag eller stand up. For eksempel. Dine tre kulturklip er dine. Men du skal nok ikke vente for længe med at købe, for der bliver kun sat 500 kulturklippekort til salg.

Det er kulturen i Herning Kommune, der fejrer genåbningen med dette helt særligt tilbud. Spillesteder, teatre og museer i Herning Kommune er for længst genåbnet. Corona-nedlukningen er fortid. Vi kan igen være sammen om alt det, store kultur-oplevelser kan give os.

Listen over de mange kulturklip-arrangementer, du kan vælge frit imellem, finder du længere nede på siden – eller når du klikker “køb kulturklippekort”. Arrangementerne er fordelt hen over de kommende måneder.

Som du nok kan se, er der mange penge at spare – og mange stjernestunder at opleve.

Det står dig helt frit for at vælge for eksempel tre teaterforestillinger eller tre koncerter. Men HerningErKultur/retur er også en opfordring til at tage på en rask, kulturel rejse. Prøve noget nyt, se lidt forskelligt. Måske endda noget, du ikke kender så meget til i forvejen. Fejre, at pandemien har sluppet sit jerngreb og vi igen kan mødes derude, på kulturstederne. Opleve, danse, sanse, synge, blive bevæget. Sammen.

God fornøjelse.

I tilfælde af aflysning af arrangementer bliver kulturkortkøbere kontaktet direkte af det kultursted, som arrangerer eventen med henblik på at konvertere kulturklippet til et andet arrangement eller få refunderet den betalte pris for kulturklippet.

Plakaten mangler information om, at der fra 10. januar igen er Folkespisning i Huset No. 7 på menuen. Det er i 2022 både mandag, tirsdag og onsdag. Der kan bestilles adgang for to personer til Folkespisning helt indtil sommerferien.

Huset No. 7 præsenterer:

I 2022 er der folkespisning hver mandag, tirsdag og onsdag i Huset No.7. Maden bliver udelukkende vegetarisk – og ud over den gode og veltilberedte mad. er der lagt op til hygge, når man deltager i fællesspisningen. Kulturklippet indeholder folkespisning for to personer inkl. en valgfri drikkevare (øl, sodavand, saft eller vin) til hver.

Der kan vælges Folkespisning en gang per måned via et enkelt kulturklippekort.

Team Teatret præsenterer:

Der er ferier, du gerne vil hjem fra, og rejser du længes efter. Og så er der drømmerejser med Don Gnu. Drømmer du også om paradiset? Om at pakke sandaler, bandana og solcreme for at drage af sted mod fjerne kyster? Ikke mindst nu. Forestil dig at komme hjem som et nyt og forbedret menneske med tasken fuld af livsbekræftende og mindeværdige øjeblikke. Så tag med verdensmanden, backpackeren og charterturisten på deres livs rejse ind i den forunderlige verden af ferieønsker, drømme og mareridts­scenarier. Noget går nemlig galt, og de tre elskelige individer må indse, at det i sandhed ikke handler om destinationen, men om vejen dertil. Skæbnen vil, at deres unikke drømmerejse ender i en kaotisk kampzone om retten til smukke øde landskaber, swimmingpools og helstegt pattegris, eller croissant og cortado på fortovscaféen i Nice.
Vi præsenterer en actionfyldt fysisk komedie om livet som turist, og om, hvordan mødet med andre kan få både det bedste og det værste frem i os alle.
Forestillingen varer 60 min.

Ensemble MidtVest præsenterer:

Oplev kammermusik fra øverste hylde, når EMV går på scenen med den amerikanske bratschist Jennifer Stumm. Aftenens solist, der er anerkendt for sin forførende kraft og sit udtryksfulde spil, vil sammen med ensemblet opføre værker af Mozart, 2 x Schumann & Brahms. Dette kulturklip giver adgang for to personer.

Fermaten præsenterer:

I snart tre årtier har komponisten, musikeren, produceren og sangerinden Dicte været synonym med integritet og kvalitet. Hun er blevet kaldt ”The Queen of Cool”, og siden sin debut med bandet Her Personal Pain i de allertidligste 90’ere har hun sendt hele ti plader på gaden. Desuden har hun leveret musik til et utal af film, tv-serier og teaterstykker. Til koncerten vil der, ud over nye sange, også være muligheden for bl.a. at høre sange fra Dictes forrige udgivelse PERFUME; bl.a. All I Want Is You og Stronger der til dato er en af Dictes mest afspillede radiohit, kun overgået af ny klassikeren If This Is Cool og julesangen Drømte mig en lille drøm.

HEART præsenterer:

Oplev de to spektakulære udstillinger: Tony Cragg – Made on Earth og Henrik Saxgreen – Vestkyst og nyd en lækker frokost i HEART Café, der byder på to stk. valgfri luksussmørrebrød som en del af klippet.

Fermaten præsenterer:

I det nye show DÆMONKRATI stiller Michael Schøt med barnlig naivitet og ivrig irritation skarpt på samfundet, vi alle går bedøvet rundt i, og alle de emner, der rør sig. Michael Schøt er en ”fingeren på pulsen”-komiker med politisk satire som omdrejningspunkt. Han havde sin debut i 1999 og har siden været en af de mest produktive komikere på stand up-scenen. Han står blandt andet bag fire onemanshows, samt en lang række shows med kolleger på kryds og tværs – og ikke mindst hans ugentlige ”NyUgesTale” på nettet i ”Schøtministeriet”.

MCH Herning Kongrescenter præsenterer:

I starten af 2022 får publikum endnu en chance for at opleve musik fra Bent Fabricius-Bjerres lange og indholdsrige virke – der bliver både plads til de mest kendte og elskede melodier, men også til de mere ukendte skatte. Musikken bliver leveret af Bent Fabricius-Bjerres nærmeste musikalske venner, herunder bl.a. Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og LiveStrings, der har udvalgt de største og mest folkekære melodier til en smuk hyldestkoncert.

OBS: MCH udsender ikke svarmail, men du kan hente din(e) billet(ter) fra førstkommende mandag indenfor billetsalgets åbningstider (hverdage kl. 13.00 – 16.30). Medbring tilmeldingsnummer, fulde navn og e-mailadresse for hver enkelt billet du skal afhente (eller kvitteringsmailen fra OrgaNicer).

Fermaten præsenterer:

Pligten Kalder har på landevejen hvert forår siden 2018, således også i 2020. Siden udgivelsen af “Længst muligt i eget hjem” er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet. Produceren, Søren Mikkelsen er blevet fast bassist – med en par afstikkere til pianoet – binder han bodegaens døde blomster sammen over på den stadigt og stædigt bestående brune swag, der består af Torbens orgel fra en svunden tid, Johans tordentårer og Peter Jessens blæste poesi.

Team Teatret præsenterer:

Drengen Johan fortælle om kærlighed og svigt. Og om snebolde og farlig fantasi. Johan er låst ude, fordi han har mistet sin nøgle. Hvornår kommer mor hjem? Og hvordan klarer man sig alene i mørket ved boligblokken – og nu begynder det at sne.
Skuespiller Carl Martin Norén er helt alene på scenen. Med en utrolig fortælleevne og masser af fysik fortæller han historien om Johan, der kæmper med hverdagens realiteter. Johan er alene med sin mor, der arbejder hele tiden. Han bruger sin fantasi til at skabe mening i tilværelsen. For hvis man laver en historie inde i hovedet om de ting, der sker i livet, så er virkeligheden ikke så slem. Men hvad så, når fantasien er svær at styre?
For børn fra 10 år og deres familie. Forestillingen varer 50 min.

Fermaten præsenterer:

Mekdes har bevist sig som en stærk og nærværende performer, og publikum kan godt begynde at glæde sig til at blive tryllebundet af koldingenserens overlegne vokal, ærlige tekster og sjælfulde blanding af r’n’b, pop og soul. Siden Danmarks genåbning har Mekdes igen fået travlt med at spille koncerter. Foruden Plænen i Tivoli, Copenhagen Pride og Hotel Cecil, har hun indtaget nogle af årets største festivaler som Tomorrow Festival og Tilbage Til Live.

Fermaten præsenterer:

Da corona ramte hele verden og sendte os alle i lockdown og isolation sidste år, følte Kira Skov trang til at række ud med sin musik. Mod musikere og sangere, hun enten har arbejdet sammen med, kendte eller beundrede. For sammen med dem at skabe mening i en ellers meningsløs tid trods på lang distance. På forunderlig vis lykkedes det ambitiøse forehavende. Alle ville gerne være med, og resultatet foreligger nu i form af et opløftende og varierende album med bidrag fra sangere og musikere som Jenny Wilson, Mette Lindberg, Marie Fisker, Stine Grøn og Steen Jørgensen. Til koncerten på Fermaten medbringer Kira Skov både band og gæsterne Mette Lindberg, Disa Jakobs og M. Rexen.

Ensemble MidtVest præsenterer:

Esbjerg Ensemble gæster HEART med en perlerække af de bedste kvindelige komponister. Kom med på en musikalsk rejse når ensemblet præsenterer værker, der strækker sig helt tilbage fra middelalderen og frem til i dag. Mød bl.a. én af middelalderens helt store personligheder, Sankt Hildegard af Bingen, og bliv inspireret af den unge danske komponist Lil Lacy og hendes eksperimenterende klassiske univers.
Værker af Sankt Hildegard af Bingen, F. Mendelssohn, Beach, Price, Marić & Lacy.

Jyske Bank BOXEN og DR præsenterer:

GENERALPRØVE – Det bliver et storstilet og fabelagtigt show fuld af sang, dans og musik, når årets Grand Prix-by Herning og Jyske Bank Boxen danner rammen om årets største musikfest for børn. Men i år er det ikke kun børnene bag skærmen, der kan glæde sig til at synge med på årets otte fantastiske sange. For nu er det igen muligt, at showet og generalprøven kan overværes af hujende og festklædte publikummer. Der er lagt op til den helt store MGP-børnefest, når årets værter og MGP-deltagere, går på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning til årets MGP 22 – Generalprøve. Så vær klar på at tage nye ørehængere med hjem, hvad enten der er tale om sange, der er sjove, fantasifulde, rørende, rockede eller disco-agtige.

OBS: MCH udsender ikke svarmail, men du kan hente din(e) billet(ter) fra førstkommende mandag indenfor billetsalgets åbningstider (hverdage kl. 13.00 – 16.30). Medbring tilmeldingsnummer, fulde navn og e-mailadresse for hver enkelt billet du skal afhente (eller kvitteringsmailen fra OrgaNicer).

Ensemble MidtVest præsenterer:

EMV præsenterer juveler fra den wienerklassiske skattekiste. Oplev værker af Carter, Mozart & Beethoven for blæsere og klaver – og lad dig rive med af wienersuset.

MCH Herning Kongrescenter præsenterer:

Der er lagt op til et brag af en fest i selskab med drengene fra det energiske og kreative trommeband Copenhagen Drummers. Du får serveret et trommeshow, hvor utraditionelle instrumenter, alternative genre-clash’, tunge beats og melodiske passager bryder rammerne for, hvad du kan forvente af en koncert.

OBS: MCH udsender ikke svarmail, men du kan hente din(e) billet(ter) fra førstkommende mandag indenfor billetsalgets åbningstider (hverdage kl. 13.00 – 16.30). Medbring tilmeldingsnummer, fulde navn og e-mailadresse for hver enkelt billet du skal afhente (eller kvitteringsmailen fra OrgaNicer).

MCH Herning Kongrescenter præsenterer:

Der er tale om en helt eksklusiv version af talkshowet, da aftenens gæst, Søren Østergaard, ledsages af den landskendte personlighed fra Otterup på Fyn, Erik Bo Nielsen – bedre kendt som Smadremanden.

MCH Herning Kongrescenter præsenterer:

Danmarks vel nok mest kendte syngende ægtepar, Keld og Hilda Heick kan fejre et bemærkelsesværdigt 100-års jubilæum. Her er det nemlig 60 år siden, at Keld Heick fik sin debut som musiker og 40 år siden, at Hilda for første gang optrådte offentligt med Keld.

OBS: MCH udsender ikke svarmail, men du kan hente din(e) billet(ter) fra førstkommende mandag indenfor billetsalgets åbningstider (hverdage kl. 13.00 – 16.30). Medbring tilmeldingsnummer, fulde navn og e-mailadresse for hver enkelt billet du skal afhente (eller kvitteringsmailen fra OrgaNicer).

Team Teatret præsenterer:

En ekspressiv, fysisk forestilling fuld af sjove, poetiske, rørende og ærlige billeder fra den omtumlede, begivenhedsrige, spraglede rejse gennem ungdomslivet.
Jeg er mig er en forestilling om identitet og om at finde ud af, hvem man selv er. At skabe sig selv. At lade sig skabe. Hvilke forhindringer skal du overvinde på rejsen til at opdage, hvem du selv er eller hvem du kan blive? Hvilke drømme følger med og hvilke farer lurer på vejen?
Forestillingen skabes i et samarbejde mellem instruktør Caroline McSweeney, dramatiker Rasmus Krone Andersen, Team Teatrets ensemble og det kreative team på forestillingen. Jeg er mig finder inspiration i en række workshops og samtaler med unge i Herning.

Team Teatret præsenterer:

Skuespiller, instruktør og performer Kristján Ingimarsson lukker op for sit kreative rum, når han tager publikum med på jagten efter den originale idé. Han siger: “Den røde tråd er mest noget jeg bruger en gang imellem for at lime mine tanker sammen, så folk kan følge med. Det er ideerne der tæller. Jeg laver forestillinger som henvender sig til hjertet, maven og underlivet. Jeg brænder for at underholde, overraske og gøre det umulige. Publikum er kreative og det er dem selv der skaber det færdige resultat.” I denne forestilling gennemgår Kristján scener fra karrierens vildeste, vigtigste, værste og sjoveste forestillinger. En rækker scener udspiller sig live foran publikum med tilhørende anekdoter og historier. Samtidigt er forestillingen et blik fremad mod kreativitetens rolle i vores liv. Der kommer heller ikke til at mangle underholdning.

Fermaten præsenterer:

Goss har siden 2017 været på en rejse, der har budt på udsolgte koncerter, en europæisk support tour for verdensstjernen Mura Masa og ikke mindst optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Heartland Festival m.fl. Nu er han klar til at fortsætte hans nye kapitel med singlen ’Ocean’ en form for videreførelse af den Goss, som vi hørte på ’Group Therapy’ – men samtidig et nyt kapitel, hvor Mads fortsat bevæger sig tættere og tættere på kernen af hvem han er som artist. Goss’ nye single ’Ocean’ udkommer som opfølger på ’Mad Man’ og den seneste single ’Adrenaline’, førstnænvte blev P3’s Ugens Uundgåelige, og begge singler har med succes på radioen sat en endelig streg under, at Goss i den grad hører til i toppen blandt de mest interessant pop-artister herhjemme.

MCH Herning Kongrescenter præsenterer:

Med udgangspunkt i de store musicalhits fra ind- og udland tager Annette Heick og Jesper Lundgaard publikum med på en rejse ud i musikken med noget af det bedste fra musicalens verden tilsat deres egne anekdoter og oplevelser.

OBS: MCH udsender ikke svarmail, men du kan hente din(e) billet(ter) fra førstkommende mandag indenfor billetsalgets åbningstider (hverdage kl. 13.00 – 16.30). Medbring tilmeldingsnummer, fulde navn og e-mailadresse for hver enkelt billet du skal afhente (eller kvitteringsmailen fra OrgaNicer).

Det kunne du have oplevet, hvis du havde købt dit klippekort før nu…

Enkelte af arrangementerne er aflyst på grund af Corona. Hvis du har købt et kulturklip til et arrangement, der er aflyst, får du direkte besked fra det kultursted, hvor arrangementet skulle have foregået.

Fakta

Kulturen i Herning Kommune går sammen om klippekort

250 kroner, tre krydser på en liste – kulturen i Herning Kommune fejrer genåbningen med helt særligt tilbud.
Spillesteder, teatre og museer i Herning Kommune er for længst genåbnet. Corona-nedlukningen er fortid. Vi kan igen være sammen om alt det, store kultur-oplevelser kan give os.
Det fejrer kulturinstitutionerne nu med et særligt tilbud under navnet HerningErKultur/retur: For 250 kroner kan du købe et klippekort, som giver adgang til tre kultur-oplevelser.
Uanset om man er til rock, klassisk musik, teaterbesøg, foredrag, stand up eller en tur i kongrescentret, er der gode tilbud at vælge imellem.
Listen over de 40 forskellige kulturarrangementer, der kan vælges imellem, finder man på herningerkultur.dk Arrangementerne er fordelt hen over efteråret og vinteren.
Det er også en opfordring
Ordningen er strikket sådan sammen, at det er helt frit, hvilke tre arrangementer man ønsker at overvære.
Men HerningErKultur/retur er også en opfordring til at tage på en rask, kulturel rejse og prøve noget, man måske ikke har prøvet før.
Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune besluttede i foråret at give økonomisk støtte til at få genstartet kultur- og fritidslivet efter den lange og trange corona-nedlukning. Også afsatte penge til markedsføring af kulturen i Herning Kommune er i spil i forbindelse med kulturklippekortet, hvortil der i alt er bevilget 400.000 kroner.
Ud over Herning Kommune bidrager de deltagende kultursteder også med en væsentlig økonomi til initiativet.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet