Himmelsk U2-gudstjeneste på Torvet…

Die Herren, U2 gudstjeneste

Når solen går ned over Herning fredag den 31. maj, vil en gudstjeneste med U2-klassikere, gyngende gospel og et storslået lysshow sætte i gang.

Spektakulært og markant

Der er lagt op til en gudstjeneste af dimensioner – men med gode rammer for eftertanke – når Herning Kirke allierer sig med U2-kopibandet Die Herren samt det lokale gospelkor Gospel d’Light
og rykker ud af de sædvanlige rammer for at gøre hele Torvet til et kirkerum.

”Det bliver meget spektakulært og markant. Det bliver en gudstjeneste, hvor folk længe efter vil spørge hinanden: ”Var du der også den aften,” lyder det fra sognepræst i Herning Kirke, Jens
Moesgaard Nielsen, som vil skyde aftenen i gang ét minut efter, at solen er gået ned – nemlig kl. 22.
Tidspunktet er ikke tilfældigt. For med solen nede vil Torvet blive iklædt en lyssætning, som ikke er set lignende i byens historie.

Det bliver meget spektakulært og markant. Det bliver en gudstjeneste, hvor folk længe efter vil
spørge hinanden: “Var du der også den aften”

Gå med

Gennem årene har Jens Moesgaard Nielsen stået i spidsen for tre U2-gudstjenester i Herning Kirke, i 2005, 2007 og 2013.

Interessen har hver gang været så stor, at mange har måttet gå forgæves – men denne gang håber han, at der er plads til alle.
U2-gudstjenesten er en del af Himmelske Dage på Heden, og temaet for gudstjenesten er det
samme som for den overordnede begivenhed – nemlig ”Gå med.”
”Livet er en vej, vi går, og nogle gange går vi galt – vi går på afveje eller falder i grøften. Andre gange går det bare derudaf. Men på de veje, vi går, er det væsentligt, hvem vi følges med,” siger
Jens Moesgaard Nielsen.

Med temaet ”Gå med” er det givet, at der vil blive spillet U2-klassikere som I Will Follow, Walk On og Get Out Of Your Own Way, fortæller Herning-præsten.

 

En anden oplevelse

Indtil Die Herren i 2005 medvirkende til den første U2-gudstjeneste i Herning, havde bandet aldrig spillet i en kirke. Men ideen har siden spredt sig til mange byer, og i dag optræder Die Herren 80
gange om året, hvoraf 10-15 er som led i en gudstjeneste.
At lytte til U2’s musik her giver en helt anden oplevelse, end når det foregår på f.eks. en festival, fortæller Morten Marcher, der er forsanger i Die Herren.
”U2 er et meget religiøst orkester, og deres tekster er meget influeret af tro og Bibelens ord, men det lægger man normalt ikke så meget mærke til, når rammen er en rockkoncert. Det er en helt anden fornemmelse og oplevelse af musikken, når den indgår i en gudstjeneste – for så kommer teksterne mere i fokus end sangene,” siger Morten Marcher.

Gudstjenesten er gratis takket være økonomisk støtte fra Himmelske Dage på Heden, foreninger, fonde og virksomheder.

 

Men der vil også være overraskelser i posen – lige som den danske salme ”Altid frejdig, når du går” på et tidspunkt i aftenens løb vil lyde ud over Hernings gader og stræder.

Artiklen er skrevet af Mads Wallberg, og fotoet er taget af Søren Zeuth.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet