IDEfabrikken søger nye kulturfabrikanter…

illustration

Herning fik sidste år sin helt egen uddannelse i kulturelt iværksætteri for 9-13 årige.

De unge mennesker får viden og værktøjer til at udvikle og afvikle kultur events og arrangementer for og med deres jævnaldrende.

Pladserne på premiereholdet blev revet væk, men NU er chancen der igen.

Det nye hold foregår 15. – 17. april, foregår på Aulum Bibliotek – og deltagerne skal blandt andet lave et arrangement med selveste Micki Cheng.

Det er Herning Bibliotekerne, der står bag det tilbuddet.

 

Hvad er egentlig det allermest hotte, sjove, vigtige og interessante lige nu, når man er på kanten mellem barn og ung? Hvilke begivenheder ville være seje at være med i? Hvordan og hvornår? Og hvad skal der egentlig til, for at flytte sig fra at have en helt masse ønsker, til at man rent faktisk kan gennemføre sin ide og skabe et fedt event?

Biblioteket i Herning inviterer med IDEfabrikken, som er en ny uddannelse i kulturelt iværksætteri, kommunens 9-13 årige med i maskinrummet og giver dem mulighed for både at tænke vildt, være med til at sætte retning og indhold på events, og til at være praktiske i forhold til afvikling.

 

illustration
illustration
illustration
illustration

– Vi vil rigtig gerne, at biblioteket er et sted, hvor børn og unge udvikler sig og har lyst til at komme. Med IDEfabrikken kan vi sætte strøm til nogle af de ting, de måske går og mangler som muligheder. Vi sætter dem selv i førersædet og giver dem viden og færdigheder, så de bliver i stand til både at udvikle fede ideer og få andre til at komme og deltage. Og så lægger vi også vægt på alle de praktiske opgaver, der er omkring events, så IDEfabrikken er både for dem, der sprudler af ideer, er supergode til at tegne plakater, har lyst til at arbejde med lyd/lys/sceneopbygning, lave video, sætte stole op, poppe popcorn eller skrive historier til hjemmesiden, fortalte IDEfabrikkens ”værkfører” og “opfinder” sidste år.

illustration
illustration
illustration
Foto af Micki Cheng med kage

Dette hold IDEfabrikanter bliver uddannet mandag 15. til onsdag 17. april (påskeferien), og hvis man har lyst til at være med, så tilmelder man sig via bibliotekets hjemmeside her. 

Alle tre dage kommer til at foregå på biblioteket i Aulum. Mandag er der fokus på, hvordan man får idéer – og hvordan man vælger de allerbedste ud og gør dem til virkelighed. Tirsdag videreudvikles mandagens event-ideer. Hvad skal der til rent praktisk, for at få sit event op at stå? Hvordan bliver man en god vært? Hvordan fortæller man om sit event, så der også kommer nogen og deltager? Om onsdagen skal IDEfabrikken skal være med til at afvikle et meet’n’greet event med Micki Cheng fra Den Store Bagedyst. Her får man som IDEfabrikant mulighed for at interviewe Micki Cheng, styre lyd, teknologi og meget mere. Der er garanti for kagesnak, grin og highfives

Læs mere om selve eventen med Micki her.

Målet med IDEfabrikken er, at de unge deltagere på den lange bane kommer til at spille en stor og aktiv rolle i at skabe nye tilbud og oplevelser for deres jævnaldrende på biblioteket.

– Vi vil helt sikkert holde kontakten og med jævne mellemrum spørge de unge IDEfabrikanter om hjælp til at udvikle og afvikle nye ting. Og så skal der også være plads til, at vi kan tilbyde fødselshjælp på nogle af de ideer, de selv bobler over med. Jeg glæder mig allerede til at opleve holdets ideer gjort til virkelighed i løbet af året på biblioteket. Og derudover kan man også sagtens forestille sig, at IDEfabrikanterne for eksempel kan få en rolle at spille sammen med en hel masse andre aktører i både sportevents i byen og Kulturfest Herning i juni hvert år. Eller at andre kulturinstitutioner har lyst til samarbejdsprojekter. Forhåbentlig kommer vi til at lave uddannelsesforløb for nye IDEfabrikanter en eller flere gange hvert år, så fællesskabet kommer til at vokse, siger bibliotekschef Pernille Schaltz.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet