IDEfabrikken søger unge kulturfabrikanter…

illustration

Herning får sin helt egen uddannelse i kulturelt iværksætteri for 9-13 årige.

De unge mennesker får viden og værktøjer til at udvikle og afvikle kultur events og arrangementer for og med deres jævnaldrende.

Premiereholdet kommer blandt andet til at møde TV-vært Jakob Riising.

Det er Herning Bibliotekerne, der står bag det nye tilbud.

OBS: FØRSTE HOLD ER FULDT BOOKET!!!

HOLD ØJE – MÅSKE KOMMER DER FLERE HOLD SENERE!

 

illustration

Hvad er egentlig det allermest hotte, sjove, vigtige og interessante lige nu, når man er på kanten mellem barn og ung? Hvilke begivenheder ville være seje at være med i? Hvordan og hvornår? Og hvad skal der egentlig til, for at flytte sig fra at have en helt masse ønsker, til at man rent faktisk kan gennemføre sin ide og skabe et fedt event?

Biblioteket i Herning inviterer med IDEfabrikken, som er en ny uddannelse i kulturelt iværksætteri, kommunens 9-13 årige med i maskinrummet og giver dem mulighed for både at tænke vildt, være med til at sætte retning og indhold på events, og til at være praktiske i forhold til afvikling.

 

IDEfabrikken logo
illustration
illustration
illustration
illustration

– Vi vil rigtig gerne, at biblioteket er et sted, hvor børn og unge udvikler sig og har lyst til at komme. Med IDEfabrikken kan vi sætte strøm til nogle af de ting, de måske går og mangler som muligheder. Vi sætter dem selv i førersædet og giver dem viden og færdigheder, så de bliver i stand til både at udvikle fede ideer og få andre til at komme og deltage. Og så lægger vi også vægt på alle de praktiske opgaver, der er omkring events, så IDEfabrikken er både for dem, der sprudler af ideer, er supergode til at tegne plakater, har lyst til at arbejde med lyd/lys/sceneopbygning, lave video, sætte stole op, poppe popcorn eller skrive historier til hjemmesiden, fortæller IDEfabrikkens ”værkfører”, Lene Sejerkilde, Herning Bibliotekerne

illustration
illustration
illustration
Foto af Jakob Riising

Det allerførste hold på 15 IDEfabrikanter bliver uddannet mandag 26. til onsdag 28. marts, og hvis man har lyst til at være med, skal man via bibliotekets hjemmeside og finde en tilmeldingsmail.

Alle tre dage kommer til at foregå på biblioteket i Østergade i Herning. Den første dag vil der være fokus på ideudvikling. Dag to handler om afvikling, formidling og om at være en god vært. Dag tre er den store ”svendeprøve” for de unge IDEfabrikanter. Det er dagen, hvor de dels får mulighed for at møde Jakob Riising og pitche deres allerbedste ideer for den rutinerede TV-vært og ide-mand. Derudover skal alle holdets nye færdigheder bringes i spil, for det bliver i høj grad IDEfabrikanterne, der kommer til at hjælpe Jakob Riising, når han onsdag eftermiddag går på scenen på biblioteket med sit ”Værtens sejeste Quizshow”.

Målet med IDEfabrikken er, at de unge deltagere på den lange bane kommer til at spille en stor og aktiv rolle i at skabe nye tilbud og oplevelser for deres jævnaldrende på biblioteket.

– Vi vil helt sikkert holde kontakten og med jævne mellemrum spørge de unge IDEfabrikanter om hjælp til at udvikle og afvikle nye ting. Og så skal der også være plads til, at vi kan tilbyde fødselshjælp på nogle af de ideer, de selv bobler over med. Jeg glæder mig allerede til at opleve holdets ideer gjort til virkelighed i løbet af året på biblioteket. Og derudover kan man også sagtens forestille sig, at IDEfabrikanterne for eksempel kan få en rolle at spille sammen med en helt masse andre aktører i både folkefesten omkring VM i Ishockey til maj og Hernings nye kulturfest i juni. Eller at andre kulturinstitutioner har lyst til samarbejdsprojekter. Og går det rigtig godt, kommer vi forhåbentlig til at lave uddannelsesforløb for nye IDEfabrikanter to gange om året, så fællesskabet kommer til at vokse, siger bibliotekschef Pernille Schaltz.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet