Koncert Frekvens: Pakket med god Musik

Et fuldt hus, med glade unge og god musik – god stemning  gjorde aften endnu bedre

Efter at være gået forkert og endt op til et comedy show i stedet for koncert Frekvens er min veninde og jeg torsdag den. 4 april på vej hen til Scene 7 for at deltage i koncert Frekvens. Det er en event der bliver holdt hver måned, hvor bands/ artister har muligheden for at vise hvad de kan. Da vi ankommer får vi et stempel på hånden, og så kunne vi ellers gå rundt i lokalet som det passede os. Vi kunne også gå ud og trække luft, hvis det blev nødvendigt. Lokalet var fyldt med mennesker og baren var åben, for i sådan en varme er det vigtigt at holde sig frisk.
Den første til at gå på var kunstneren Bløm. Hendes musik er unik og fængende, mange af de unge var meget betaget af hendes musik. Der blev også danset blandt publikum. Bløm er 21 år som til hverdag bor i Herning hun er fra Polen. Hendes smag i musik er for det meste elektronisk som hun også leger meget med i sin musik. Hendes tekster er skrevet af hende selv, og er for det meste baseret på hendes day to day life observationer. Hendes musik var noget jeg godt kunne finde på at lytte til, og nogle af hendes sange er også blevet addet til playlisten.
Efter Bløm har været på scenen, er der et tidsrum, hvor man kan få noget luft, hvis man har lyst. Og ikke længe efter trådte Bløm op på scenen igen for at præsentere det næste band, som var et lokalt band fra Herning, der kalder sig selv Orientalle. Mange fra publikummet kendte i forvejen bandet, da mange af de unge var fra samme skole. Deres genre af musik er hip hop præget. Og ingen tvivl om de kunne få publikum op at køre især med deres nyeste ep blaes, som fik publikum til at hoppe rundt som om der var no tomorrow, det var bare et hit.
Efter Orientalle skulle det sidste band på. Gruppens navn er BONSAI, et 6 mands orkester/ band. Deres lyd er præget og inspireret af “90’ernes traditionelle, organiske soul- præget hiphop lyd med et moderne, svævende og til tider elektronisk lydbillede” som det århusianske band selv formulerer det. De har bare styr på det hele, min veninde og jeg er helt vild med musikken. Deres musik var god at slutte af på. Der var både nogle lidt mere stille numre, men der var også numre, man kunne bevæge sig til.
Stemningen var god både før og efter koncert Frekvens, alle var i super godt humør så god at på en torsdag aften tog folk videre ud i byen for at feste… Koncert Frekvens var en oplevelse og helt sikkert noget jeg kunne se mig selv deltage i igen, det var mega fedt og jeg elsker ideen om sådan en aften spækket med god musik man kan lytte til. Og omvendt de her bands får en mulighed for at komme ud og få delt deres musik. Super fedt og jeg synes i den grad, at andre skal prøve at tage afsted os.

Efter koncert Frekvens, blev jeg også nysgerrig på hvordan hele dette “koncept” opstod. Og hvordan det fungerer, hvordan disse bands bliver fundet osv. Så jeg skrev til lederen af Fermaten, Rikke Andersen for at høre om dette, og her er hendes svar på mine spørgsmål:

1. Når det er Fermaten der står for disse events hvorfor bliver det holdt et andet sted?
På Fermatens scene finder man primært professionelle koncerter med etablerede navne. Men det er vigtigt for os på Fermaten, samtidig at støtte den nye upcoming musik, så unge bands udvikler sig og bliver dygtige, og forhåbentlig på et tidspunkt kan spille på Fermatens scene. Derfor er vi glade for, at vi har et samarbejde med Scene 7 omkring Frekvens.
2. hvordan kom i op med konceptet ”koncert Frekvens? ”
Konceptet udspringer af et Open Mic-koncept, der kørte i 2018. Men vi ville gerne udvikle det, så det i højere grad henvendte sig til unge band og et ungt publikum. Det blev til Frekvens.
3. hvad er målet med de her aftener?
Målet er, at give unge bands mulighed for at spille deres musik live for et publikum, og samtidig vise publikum, hvad der sker på musikscenen i Herning og omegn. Et mål er også at inspirere unge til at spille musik, danne nye bands og blive dygtige.
4. hvem er målgruppen?
Målgruppen er primært de unge – men også andre musikinteresserede i Herning.
5. hvordan vælger i artisterne?
Vi har et rigtig godt samarbejde med Esben Aarup, som er en ung musiker fra Herning. Han står for at lægge et godt program for hver Frekvens-koncert og lave aftaler med de enkelte bands.
6. hvordan finder i dem?
Der er mange bands der skriver til enten os på Fermaten eller direkte til Esben, der står som kontaktperson på Frekvens. Men som musiker kender Ebsen mange bands, så han ved hvem, han gerne vil have med. Næste skridt bliver, at lave et samarbejde med de andre byer i området, så vi kan hente bands ind fra eksempelvis Holstebro og Ringkøbing – og omvendt sende vores bands fra Herning til de andre byer for at spille koncerter.

Alle billeder i dette blogindlæg er taget af Henrik Bruun.

Dette blog indlæg er skrevet af Wanessa Nielsen, 17 år, praktikant hos HerningErKultur.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet