Kultur i Mørket

Kultur i Mørket, illustration: lanterner med Lys

Kultur i Mørket

Fredag 17. november kl. 17-21

Der bliver gang i Gården No 7 – og der kommer liv i husene. Når der for fjerde gang inviteres til Kultur i Mørket. Glæd jer til en hyggelig, kreativ og måske overraskende fredag aften for hele familien.

Kl. 17.00 åbnes arrangementet med ankomst af MidtVest Børnekors lanterneoptog og åbningstale ved formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning, Johs. Poulsen.

Kulturinstitutionerne bag Kultur i Mørket er: Herning Billedskole, Swinging Europe, Huset No7, Den Jyske Sangskole, Scene 7, Herning Musikskole og Herning Bibliotekerne.

 

Herning Billedskole / kl. 17.00-21.00 – Halvårsudstilling og værksteder

Børn og voksne udstiller deres værker fra første del af sæsonen. Der er malerier, tegninger, tryk, skulpturer og installationer i Billedskolens lokaler og i ”Lillesal”.

Se på andres værker – og forsøg dig med dit eget i vores værksteder.

Herning Billedskole stiller op med tre værksteder med spændende udfordringer, sjove opgaver, hjælp, vejledning og en masse gode ideer. Og de glæder sig til at se både børn, unge og voksne til en hyggelig aften.

Læs mere på Herning Billedsskoles hjemmeside her.

Herning Musikskole / kl. 17.15-20.00 – Workshops og spændende koncerter

Musikskolen inviterer indenfor til åbne workshops og koncerter.

Kom på stryger- eller blæserværksted og prøv at spille på et instrument som f.eks. violin, bratsch, cello, kontrabas, klarinet eller saxofon! Du kan også medbringe ”bedstefars violin” og høre, om den kan komme til at spille igen.

I kan også komme på dirigentworkshop og lige efter workshoppen dirigere skolens levende Big Band ”Night Train”, eller hvad med at høre spændende klaver musik, imens I ligger på gulvet i mørket og lytter intenst?

Se mere på www.herningmusikskole.dk, hvor du kan finde de konkrete tidspunkter og lokaler.

Scene 7 / kl. 20.30-21.30 – Børneorkestret The Coke Band

The Coke Band kommer fra Gludsted Friskole. De har spillet sammen i et halvt år og har allerede optrådt flere gange rundt om i Midtjylland.

Se mere om Scene 7 her.

Herning Bibliotekerne / kl. 17.00-21.00 – Bæredygtigt Bibliotek

Biblioteket i Herning rykker ind i Huset No7. Kom forbi og opdag, hvor bæredygtigt biblioteket er. Der vil være højtlæsning for børn og voksne, og du kan give bibliotekets gamle bøger nyt liv ved at forvandle dem til kunstværker. Biblioteket står klar til at fremvise Herning Bibliotekernes mange digitale tilbud – du kan for eksempel få tilsendt litteratur på mobilen! Der bliver også mulighed for at låne bøger. Biblioteket har medbragt et bredt udvalg af skønlitteratur, som tematiserer vores miljø og klima, samt fagbøger med ideer til, hvordan du selv får en mere bæredygtig hverdag.

Se mere på Herning Bibliotekernes hjemmeside her.

Huset No 7 / Kl. 17.00-21.00 – Kend dit kulturhus

Huset No7 åbner dørene sammen med nogle af de mennesker, der bruger kulturhuset til dagligt.

Der præsenteres et lille udsnit af de mange aktiviteter, der finder sted i årets løb.

Du kan for eksempel møde Kom og Dans, som står klar til at svinge dig rundt i en frisk jive. Er du kreativ indenfor foto og film, kan du opleve Herning Fotoklub og Herning Filmværksted fortælle om deres aktiviteter – måske bliver der mulighed for at lege lidt med selv. Er du en ørn til backgammon, kan du bevise det ved at slå en af de seje folk fra Herning Backgammonklub. Kender du ikke spillet, er der mulighed for at lære det. Herning Møntsamler Forening afholder møntvurdering – kig forbi og få dine mønter vurderet. Herning Astronomi Forening står på reposet og er klar til at fortælle om stjerner og vores store univers. Kig forbi bevægelsesrummet, hvor du prøve Tai Chi, eller se demo hver hele time.

Huset No7 rummer også kreative værksteder, hvor der er mulighed for at snuse til alt fra keramik, glas, tekstil og malerværksted. Der står frivillige klar til at vise dig til rette.

I kælderen kan du stikke hovedet indenfor hos Headspace, som er et tilbud til sårbare unge.

Hele aftenen er der naturligvis adgang til fri leg i legerummet, ligesom Caféen holder åben for køb af mad og drikke.

Tjek Huset No7s hjemmeside her. Her kan du også læse om Caféen.

 

Swinging Europe og Scene 7 / Kl. 18.00-19.00 – Bæredygtighed i børnehøjde med højtlæsning og musik

Swinging Europe arbejder med unge og musik gennem forskellige projekter. De laver blandt andet workshops og turnerer i Danmark, Norden og Europa. Mange af deres projekter er tværkulturelle og handler om at gå på opdagelse i verden med musikken som følgesvend.

Under Kultur i Mørket, med årets tema ”bæredygtighed”, sætter Swinging Europe fokus på børn og naturen gennem højtlæsning og musik.  Forfatter Hans-Henrik Juhl præsenterer sin nye børnebog Legenden om Lord B, der handler om en papegøje, der tager på mission for at finde ud af, hvem der har bestemt, at hans regnskov skal fældes. Han kommer langt omkring og opdager mange andre trusler mod naturen end lige netop skovfældningen. Det er derfor ikke kun junglen, der er i fare. Det er faktisk hele kloden. Musiker Kim Munk læser op – og undervejs sniger der sig også et par Lord B sange ind.

Arrangementet foregår på Scene 7.

Læs mere om Swinging Europe her.

Den Jyske Sangskole / kl. 16.30-20.15 – koncerter, fællessang og optog

Den Jyske Sangskole åbner dørene, så alle får mulighed for at opleve udpluk fra de unge sangeres repertoire – helt fra de mindste sangere i Børnekoret, over unge sangere, der går på Musikalsk Grundkursus i Sang, som forbereder dem på at komme på konservatoriet. Endelig indbyder vi alle borgere til at deltage i Beer Choir – øl & fællessang i godt selskab med nuværende og tidligere sangere fra Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor.

Kl. 16.30 – 17.30 i Herning Kirke: Værkstedskoncert med unge sangere.

Kl. 16.45 – 17.00 Lanterneoptog fra biblioteket ved MidtVest Børnekor.

Kl. 17.45 – 19.00 i Korsalen, Beer Choir –  øl og fællessang for alle.

Kl. 19.15 – 20.15 i Hyggerummet, Koncert med de unge MGK-sangtalenter.

Den Jyske Sangskole er etableret ud fra overbevisningen om, at talent findes overalt, og at sangernes miljø har større betydning end arv – og det kan du læse mere om her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet