Pressemeddelelser for Kulturfest Herning 2019

Den 13. juni 2019

Otte herningensiske flygtninge bliver del af stor udstilling

15.juni er der fernisering på 100% Fremmed? i Tinghushaven ved Herning Bibliotek

En helt særlig vandre-udstilling er på vej gennem Danmark.

Lørdag har udstillingen 100 % Fremmed? fernisering i Tinghushaven ved Herning Bibliotek, som en del af Kulturfest Herning.

Udstillingen består oprindeligt af 100 portrætter af mennesker med flygtningebaggrund som tilsammen statistisk repræsenterer de 161.000 mennesker som har fået asyl i Danmark siden 1956. Undervejs rundt i landet udvides udstillingen med nye portrætter – og i Herning udvides udstillingen med otte portrætter af otte borgere fra Herning med flygtningebaggrund.

Fotografierne af de otte herningensere er alle taget på udflugt i området omkring Elia. Med sine fire trappeopgange vendt mod de fire verdenshjørner og et internationalt studie- og kunstmiljø i baghaven er Elia et oplagt omdrejningspunkt for portrætteringen. Deltagerne har pakket bilerne med picnic og spil, og fanges i rekreative scenarier rundt i landskabet.

Åbningsprogram:

Kl. 11:00-11:20 v/ Tinghushaven – Velkomsttaler v/ Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget og v/ Maja Nydal Eriksen, initiativtager, kurator og fotograf for 100% Fremmed?

Kl. 11:20-11:40 – Vandring i udstillingen og levende fortællinger ved deltagere i udstillingen.

Kl. 11: 40 – Reception med tilhørende forfriskninger.

Hele programmet for Kulturfest Herning kan ses på dette link.

 

Om 100 % Fremmed?

100% Fremmed? er et dokumentarisk kunstprojekt med 100 portrætter og 100 tekster af 100 borgere, der statistisk repræsenterer de 161.000 mennesker, der har fået asyl i Danmark i tiden 1956-2017.

Med 100% Fremmed? fortæller 100 tidligere flygtninge fra 29 lande om at være menneske i Danmark i dag – fremmed eller ej. Fortællinger om tilhørsforhold, længsler og drømme, minder om mennesker og steder, holdninger til samfund, køn, kultur og religion.

På baggrund af udstillingens succes tager 100% Fremmed? på en rejse gennem 20 danske byer i 2018 og 2019 med støtte fra Nordea-fonden. Der skabes et levende arkiv med tekst, fotos og menneskelige møder, der udvider den eksisterende udstilling med nye portrætter i hver by.

Udstillingen vises i Tinghushaven i Herning d.12. juni – 2.juli.

En filmudstilling samt miniudstilling af 100% Fremmed? vises på Herning Bibliotek i samme periode.

Herefter vises udstillingen i 2019 på Bornholm, i Aabenraa, Frøslev-lejren, Esbjerg og Silkeborg.

100% FREMMED? er produceret med støtte fra Københavns Kommune, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Sportgoodsfonden, Knud Højgårds Fond og Interkulturelt Center og præsenteres på turné med støtte fra Nordea-fonden og de enkelte kommuner.

 

Foto: Maja Nydal Eriksen/100% Fremmed?

Den 24. maj 2019

313 børn børnestemmer varmer op til koncert for verdensmålene

Torsdag 13.juni vil koncerten ”Sange til Verden” med Aarhus Jazz Orchestra have et kor med 313 lokale børn, der fredag øvede i Snejbjerg

Det kræver massevis af gode stemmer at hamle op med Aarhus Jazz Orchestra. Fredag var 313 af slagsen samlet på Snejbjerg Skole i Herning.

Målet var at øve de syv ny-komponerede sange om FNs Verdensmål, som det kæmpestore kor skal fremføre på scenen i MCH Herning Kongrescenter torsdag 13.juni.

De mange børn er alle fra mellemtrinnet (4.- 6. klasse) i seks af Herning Kommunens skoler: Aulum-Hodsager Skole, Vildbjerg Skole, Kibæk Skole, Sinding-Ørre Skole og Engbjergskolen, og de kastede sig ind i arbejdet med fuld entusiasme.

Fra scenen leder dirigent Camilla Dayyani an med sikker hånd og stemmeføring, og de 313 stemmer klinger i, efterhånden som de kommer igennem de syv sange.

Koncerten er en del af programmet ved Kulturfest Herning 2019, der i år har temaet ”En opdagelsesrejse”. Konferencier ved den rytmiske koncert bliver Herning-drengen Anders Hornshøj Laugesen.

”Sange til verden”-projektet er en del af Europæisk Kulturregion, og vil blive opført flere forskellige steder i de 19 kommuner i Region Midtjylland, med lokal deltagelse hvert sted.

Om Sange til verden

Koncerten ”Sange til Verden# kan opleves i Herning 13.juni.

Sange til Verden er foruden Kulturprinsen i Viborg, Aarhus Jazz Orchestra og BUM – netværk for Børne- og Ungekultur i Midtjylland skabt i samarbejde med en række kommunale og kulturelle aktører fra 17 af regionens kommuner.

Mere info om koncerten her: https://www.mch.dk/oplevelser/koncerter/sange-til-verden

Du kan læse mere om Sange til Verden, og høre de syv sange, på www.bumkultur.dk/sange-til-verden/

Kontakt:

Pia Trab Worm, projektleder Kulturfest Herning, Herning Kommune, 9628 8634

Jerry Vergara, skolernes musikudvalg, 2670 3598

Den 21. maj 2019

Stor-hittende Bro tager Herning ”med sydpå” til Kulturfest Herning

15.juni optræder Bro, den mest streamede danske artist i 2018, på Tinghuspladsen, blandt andet med hittet ”Sydpå”

Der er udsigt til en række omgang rendyrkede pop-hits, når Bro indtager Tinghuspladsen i Herning under Kulturfest Herning lørdag 15.juni kl. 13.15.
I 2016 kanonerede Bro sig ind på den danske musikscene med hittet ”Hvor er du Bro?”, der har mere end 12 millioner afspilninger på Spotify. I sommeren 2018 blev hans ”Sydpå” årets danske sommerhit, og hele årets mest streamede sang af en dansk kunstner på musiktjenesten.

Med sit nyeste hit ”Døgnrytme” trækker Bro igen i badeshortsene i et poppet univers, hvor der er plads til fest og et stort glimt i øjet. Som altid er den melodiske pop og de catchy taglines i fokus i en oase af festlige vibes og udfordrende lyrik. Det er igen hit-duoen Basim og Carl Altino, der er med på produktion og sangskrivning.
Koncerten med Bro er en del af programmet for Kulturfest Herning 2019, og er arrangeret i samarbejde med UngHerning.

Om Kulturfest Herning
Kulturfest Herning inviterer alle på en opdagelsesrejse fra 8. juni til 15. juni 2019.
Sammen opdager vi kulturen, hinanden, bevægelsen, historien og så mange andre spændende ting. Vi fejrer kulturen og kreativiteten i og går på opdagelse i hele Herning Kommune.

Kulturfest Herning 2019 åbner i Aulum i forbindelse med Rock i Aulum Lystanlæg 8. juni. Det er startskuddet til en hel uge fyldt med aktiviteter, koncerter, workshops, fællessang, fortællinger med meget mere i hele kommunen.
Det hele slutter med et brag af en fest i Herning Midtby lørdag 15. juni fra klokken 10.00 – 23.00

Til afslutningen kan man blandt andet opdage og opleve nogle af de arrangementer, der har været rundt om i kommunen i løbet af ugen, men også vildt mange andre events.

Kontakt
Pia Trab Worm, projektleder Kulturfest Herning, 5118 9094

Den 15. maj 2019

Kulturfest Herning med mere end 100 oplevelser: Programmet er nu offentliggjort

I dag blev det samlede program for Kulturfest Herning – En Opdagelsesrejse offentliggjort præcis én måned før den store afslutningsfest

Dans, sang, billedkunst, idræt, musik og teater
Både børn, unge og voksne får masser af oplevelser at vælge imellem, når der fra 8. juni til 15.juni er Kulturfest Herning i hele Herning Kommune. I alt er der mere end 120 punkter i programmet, som i dag blev offentliggjort på www.kulturfestherning.dk og i app’en Kulturfest Herning. Blandt de mange aktiviteter i løbet af Kulturfestugen kan blandt andet fremhæves en koncert med Ensemble MidtVest på Aktivitetscentret Toftebo, besøg af den Kongelige Ballet på Heart, Fermaten Take Away–koncerter i Skarrild, Søby Brunkuls Museum og Tjørring, børnekarneval i Herning Midtby, opdagelsesrejser på kommunens lokalbiblioteker, ”Sange til Verden”, med 300 skolebørn, der synger sange om FNs Verdensmål, international fitness i DGI Huset Herning og fremvisning af kunstprojektet Lille Kuffert – Stor Verden, som er et samarbejde mellem Herning billedskole og en række skoleelever.

Stor kulmination lørdag 15.juni
Kulturfest Herning kulminerer lørdag 15.juni, hvor de mange projekter fra hele ugen samles i Herning Midtby.
Lørdagen skydes i gang med en børnekoncert med Mek Pek og Kalle på Tinghuspladsen, og fortsætter med børnevenlige forestillinger, cirkus og aktiviteter i Kulturgården ved Huset No7.

Om eftermiddagen åbner musikscenen for ungdommen på Kousgaards Plads med fire koncerter med upcoming bands, og scenen lukker med gratis afslutningskoncert med den prisvindende rap-duo Benal.

I gården ved Team Teatret er der voksenfest, med fejring af teaterets 50-års jubilæum. Her er fokus på hygge i 1968-ånden med smagsprøver på teaterforestillinger og livemusik med blandt andre det lokale band Ny Dag.

Om Kulturfest Herning
Kulturfest Herning inviterer alle på en opdagelsesrejse fra 8. juni til 15. juni 2019.
Sammen opdager vi kulturen, hinanden, bevægelsen, historien og så mange andre spændende ting. Vi fejrer kulturen og kreativiteten i og går på opdagelse i hele Herning Kommune.

Kulturfest Herning 2019 åbner i Aulum i forbindelse med Rock i Aulum Lystanlæg 8. juni. Det er startskuddet til en hel uge fyldt med aktiviteter, koncerter, workshops, fællessang, fortællinger med meget mere i hele kommunen.
Det hele slutter med et brag af en fest i Herning Midtby lørdag 15. juni fra klokken 10.00 – 23.00

Til afslutningen kan man blandt andet opdage og opleve nogle af de arrangementer, der har været rundt om i kommunen i løbet af ugen, men også vildt mange andre events.
Se hele programmet for Kulturfest Herning på www.kulturfestherning.dk

Kontakt:
Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune, 2010 3387
Pia Trab Worm, projektleder Kulturfest Herning, 5118 9094

Den 8. maj 2019

Benal lukker Kulturfest Herning med et brag

Lørdag 15.juni kulminerer en uge med Kulturfest Herning – og afslutningskoncerten er lagt i hænderne på rap-duoen Benal

Det bliver festligt, når 2019-udgaven af Kulturfest Herning, der løber fra 8.- til 15.juni, sætter sidste punktum.  Det sker med en stor gratis koncert på Kousgaards Plads klokken 22.00 lørdag 15.juni, hvor hitmagerne i duoen Benal indtager scenen.

– Vi synes, at 2019-udgaven af Kulturfest Herning formår at præsentere et spændende og meget alsidigt program, der kommer omkring en lang række forskellige former for kunst og kultur i hele kommunen. Benal er et godt valg som årets hovednavn, og jeg ser meget frem til at høre dem live på Kousgaards Plads, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

 

Benal består af rapper Benjamin Hav og produceren Albert – og navnet Benal er sammentrækningen af de to navne. I 2017 vandt Benal P3 Guld-prisen, og deres 3. studiealbum, der udkom i november 2018, røg direkte ind på en 2.plads på den danske hitliste.

Med kæmpehits som ”Uh babe”, ”Nu Her” og ”Hiphop” er duoen garant for en festlig aften.

Leder af Fermaten Rikke Andersen sidder med i den arbejdsgruppe, der koordinerer Kulturfest Herning, og hun er begejstret ved udsigten til at opleve Benal under åben himmel.

– Benal gør det rigtig godt for tiden, og har fået stor ros for deres koncerter i foråret i Aarhus og København. Det bliver første gang, Benal spiller i Herning, og jeg er sikker på de formår at skabe et brag af en fest på Kousgaards Plads lørdag aften, siger Rikke Andersen.

 

Musik-debut på Kousgaards Plads

Årets Kulturfest Herning bliver i øvrigt første gang Kousgaards Plads er en del af Kulturfest Herning.

Der opstilles en scene på pladsen, som i løbet af eftermiddagen og aftenen vil få besøg af en række talentfuld bands. Det bliver en del af de populære Frekvens-arrangementer som Fermaten og Scene7 i samarbejde har arrangeret hver måned i løbet af 2019.

Pladsen vil også være ramme om en række andre arrangementer i løbet af Kulturfest Herning-ugen, hvor blandt andet DGIHuset Herning er gået helhjertet ind i arbejdet med også at lave Kulturfest på Kousgaards Plads.

Den 17. april 2019

En dobbeltdækker fyldt med teater rammer Kulturfest Herning

Onsdag d. 12 juni kan du opleve hele fire forskellige teater-forestillinger på førstesalen af en dobbeldækker-bus, der bliver parkeret ved Kulturama på Holtbjerg.
Det bliver en oplevelse helt ud over det sædvanlige, når Magistratens Linje S gæster Herning under Kulturfest Herning i uge 24.

Onsdag 12. juni vil Linje S – en engelsk dobbeltdækkerbus – rulle op foran Kulturama på Holtbjerg. Indenfor venter en verden af teater-oplevelser. Der er 45 pladser til hver af de i alt fire forestillinger, i “teatersalen” på bussens 1.sal.

Dagen starter med workshop for børn fra Østbyens Børnehuse. Det er Museum Jorn i Silkeborg, der står for aktiviteten “100 Jorn eksperimenter”. Inspireret af Asger Jorn bliver der lavet kunstværker af hverdags-ting. Hvert barn får også et eksemplar af bogen “100 Jorn-eksperimenter vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet”.

Herefter får børnene fra Østbyens Børnehuse en helt særlig oplevelse med børneteater-forestillingen “Den sultne Løve”. Forestillingen er baseret på en børnebog, som Asger Jorn skrev til sønnen Troels. Det er skuespiller og historiefortæller Tommy Nielsen, der læser fra bogen “Troels Jorns bog om den sultne løve, den glade elefant, den lille mus og Jens Pismyre”.

Derefter følger en forestilling for unge om Tordenskjold ved den norskfødte kunster, instruktør og skuespiller Hartvig Hansen. Forestillingen fortæller historien om søhelten Tordenskjold, der som ung mand flygter til et fremmed land, og når at blive viceadmiral og søhelt, inden han dør efter en mystisk duel i Tyskland.

Tredje forestilling er den prisbelønnede voksen-forestilling “Le Foulard” af Lucy Hopkins, et medley af karakterer i et kunstshow udført kun med et tørklæde.

Dagen slutter med stand up fra Bob Slayer, komiker og manden bag Linje S. Bob Slayer er også kulturentreprenør og har blandt andet været med til at forny den berømte festival “Edinburgh Festival Fringe”.

 

Program for onsdag 12.juni
10.00-12.00: Bus ankommer og stiller op
12.00-15.00: 100 Jorn eksperimenter/Museum Jorn og forestillingen Den sultne Løve / Tommy P
17.30-18.25: Tordenskjold / Hartvig Hansen
19.30-20.30: Le Foulard / Lucy Hopkins
21.00-?: Bob Slayer Comedy

Billetter til Tordenskjold, Le Foulard og Bob Slayer kan købes på Magistratens hjemmeside.

 

Om Magistratens Linje S:
Besøget fra Magistratens Linje S er en del af Europæisk Kulturregions festival “Genopdag”, og indgår i programmet for Kulturfest Herning, der løber fra 8.juni til 15.juni.

 

Læs mere om Kulturfest Herning på www.kulturfestherning.dk
Læs mere om “Genopdag” på www.genopdag.dk
Læs mere om Bob Slayer og hans bus her www.blundabus.com

 

 

Foto: www.blundabus.com

Den 5. april 2019

Klokkeværk spiller dine hemmeligheder…

Har du set den nye “telefonboks” på Tinghuspladsen? Her kan du indtale dine hemmeligheder – og få dem oversat til musik for kirkeklokker ?⛪️

Nu kan du lette hjertet ❤️ for alle dine inderste hemmeligheder – og få dem spillet som musik ???

Onsdag blev en telefonboks sat op på Tinghuspladsen i Herning. Her vil den frem til slutningen af april stå til rådighed for indtaling af hemmeligheder. Efterfølgende vil en special-designet software ”oversætte” hemmelighederne til et værk, der kan spilles på kirkeklokker.

”Hemmeligheder bygger bro” hedder projektet, og de herningensiske hemmeligheder vil kunne høres fra Herning Kirkes klokkespil under Kulturfest Herning (8. – 15. juni).
Det er kunstnerduoen ”The Overheard”, der består af Morten Riis og Marie Højlund (der også optræder under navnet ”Marybell Katastrophy” og er medlem af Nephew), der står for transformationen fra hemmelighed til lyd.

Duoen arbejder med lydkunst, og med projektet ”Hemmeligheder bygger bro” laver de referencer mellem kirkeklokkernes traditionelle rolle som budbringere af store nyheder, fra dåb, bryllup og begravelse, til krig og oversvømmelser, til nutiden, hvor klokkerne skal være budbringer af vores inderste hemmeligheder.

Det er Aarhus Festuge, der står bag projektet, som ud over at være en del af Kulturfest Herning også indgår i programmet for Europæisk Kulturregions GENOPDAG festival. Telefonboksen vil også besøge Randers og Silkeborg. De tre værker vil bliver opført på klokkerne i Aarhus Domkirke under Aarhus Festuge.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet