Danmarks Fotomuseum

Oplev fotografiapparatet og fotografiets over 180 år lange historie beskrevet og visualiseret – det kan du ingen andre steder i Danmark.

Danmarks Fotomuseum er et kulturhistorisk museum, der skildrer sammenhængen mellem teknikken og dens brugsværdi.

Se, hvad den fotografiske teknik har formået at frembringe i de permanente udstillinger, og oplev året igennem skiftende fotoudstillinger af danske og udenlandske fotografer i museets fotogalleri. Fotointeresserede har 550 kvadratmeter udstillingslokaler at boltre sig på.

Danmarks Fotomuseum blev grundlagt af tidligere fotohandler Sigfred Løvstad. Ved siden af driften af forretningen i Herning begyndte han omkring 1959 på en omfattende indsamling af fotografiapparater og tilhørende fotohistoriske effekter.

I 1983 blev den selvejende institution Danmarks Fotomuseum etableret med basis i denne samling, som Sigfred Løvstad ved samme lejlighed skænkede museet.

I 1984 deponerede Nationalmuseet i København det meste af deres fotohistoriske samling på museet, og i 2003 blev fotomuseet begunstiget med Nordisk Films donation af deres historiske samling af professionelt filmudstyr.

Se mere på Danmarks Fotomuseums hjemmeside

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet