Lad der blive lys

Et par lamper og…

Der skal bruges masser af teknik og lysudstyr, når Torvet i Herning 11. april både skal eksplodere og bades i lys. Det er der heldigvis nogle dygtige mennesker, der har rigtig meget forstand på.

Der vil blive brugt i alt 370 lamper for at lyse Torvet og ikke mindst bygningerne omkring Torvet op. Og det er ikke helt almindelige lamper. De lyser meget kraftigt – og mange af dem kan også bevæges af lysdesigneren.

Det vejer godt

Nogle af lamperne skal placeres på jorden, mens andre skal hænge i de store runde konstruktioner, som udgør overdækningen af Torvet. Det hele sættes op uden brug af lift eller andet, da skylinerne, som overdækningerne hedder, kan hæves til arbejdshøjde. Så kan lysfolkene hænge de i alt 9.000 kilo udstyr op i den runde ring for oven. Bagefter hæves den så op i 7,5 meters højde.

Det skal også hænge sammen

For at der kan komme strøm til alle de lamper bliver vi nødt til at bruge nogle meter kabel. Eller rettere nogle kilometer kabel. Fem kilometer bliver der brugt for at forbinde lamper, styresystem og strømkilderne. Det er vel at mærke kun til lamperne.

Der går også noget strøm til

Selv om alle lamper er LED – og dermed meget mere miljøvenlige end lamperne var for bare tre til fem år siden, så vil der blive brugt rigtig meget strøm til lys 11. april på Torvet. 391.000 Watt for at være helt nøjagtig. Det svarer til lidt mindre end en familie med to voksne og to børn i et parcelhus normalt bruger på et år

Det tager også tid

Bare det at hænge og stille lamper op, trække kabler til lamperne og få det hele sat sammen, så det virker – det tager ca. 200 mandetimer. Hvis det var en mand, som skulle gøre det, ville det tage 5 uger. Der kommer dog flere folk – og det er heldigt, for der er under fem dage til at få det hele op, afvikle et stort event og det hele ned igen.

Bag Off Road åbningen står Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og Herning Kommune.

Off Road Åbningen er støttet økonomisk af Aarhus 2017, Herning Kommune, Statens Kunstfond og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet