Lejlighed nr. 50 – Team Teatret fejrer jubilæum…

Forestillingsbillede fra Lejlighed nr. 50

Team Teatret er Danmarks ældste egnsteater!

Og i denne sæson fejrer teatret 50 års jubilæum.

Det gør teatret på flere forskellige måder – en af dem er en jubilæumsforestilling, som hedder Lejlighed nr. 50. Den kan du læse mere om her.

Forestillingen har premiere 18. september og spiller indtil 10. oktober.

Team Teatrets jubilæumsforestilling går tæt på kampen for solidaritet, frihed og lighed med udgangspunkt i 1968’er kollektivet, mens et parallelspor 50 år senere kører ved siden af.
Lejlighed nr. 50 tager dig med på en psykedelisk rejse tilbage til 1968 – et år hvor alting handlede om at sprænge rammer og nedbryde vægge. Hvor unge gjorde oprør mod efterkrigstidens borgerlighed.
I en magisk realistisk fortælling udvider vi vores fælles bevidsthed og ser tilbage på en tid, som har haft stor betydning for den videre udvikling af samfundet.
skuespiller med hår under armene
1968
Vi er i en lejlighed i Gullestrup i Herning. I en af de store lejligheder har en gruppe unge mennesker slået sig ned i et kollektiv, hvor musik og politik fylder ret meget. Herfra vil de stå forrest i den røde front og kæmpe for solidaritet, lighed og fællesskab. Men gruppen er ikke enige – er revolutionen bedst udført med ord som våben eller skal der en guerillakrig til? Modstandskamp eller frihedskamp?

2018
I dag er alle lejligheder delt i to. For at få plads til flere beboere i området. Solidariteten har umiddelbart trange kår. Kampen i forreste linje i den røde front er erstattet af det enkelte individs egen dagsorden. Kommunen har ansat en projektmedarbejder, som skal sikre det sociale fællesskab i boligområdet – fordi solidaritet er noget, vi betaler os fra over skatten …

Billede til venstre: Olivia F. Fevel Borgels har ladet håret under armene gro for at komme tilbage til den helt rette ånd fra 1968.

Gruppebillede af holdet bag forestillingen
Holdet bag forestillingen.
Anders Cornelius Zoffmann fyrer den af som karakteren Mogens, der har et band, der hedder The Painters. Nummeret er optaget på et pressemøde med mobiltelefon – så det er både håndholdt og med lidt ringe lyd.
Sangtekst af Maj Rørbæk Damgaard  og musik af Ditte Rønn og Nana Schwartzlose.
Scenebillede fra prøverne til Lejlighed nr. 50
Billede fra en af de første prøver.
Vil vi få afsløret, at solidariteten har usandsynligt trange kår her i vores nutid? – eller er vi bag låste døre, mig-tid og Facebook-opdateringer præcist så solidariske med fællesskabet som i 1968? Vil det vise sig, at det solidariske sammenhold fra 1968 bag facaden slet ikke var så stærkt og tæt, som eftermælet lader os vide?
Er velfærdssystemets krise blot en politisk krise – eller er det en mellemmenneskelig værdi-krise, som slår revner i det fundament, vores samfund er bygget på?
Lejlighed nr. 50 - cover med spilledatoer
Fakta om forestillingen:
Fem skuespillere medvirker i forestillingen: Sofie Ancher Vea, Anders Cornelius Zoffmann, Stig Reggelsen Skjold, Olivia F. Fevel Borgels og Dorthe Hansen Carlsen.
På scenen har de selskab af musikerne Nana Schwartzlose og Ditte Rønn.
Der indgår således masser af live musik i Lejlighed nr. 50. Alle numre er nyskrevne og viser spændvidden i det musikalske udtryk fra 1968.
Instruktør: Ebbe Knudsen.
Dramatiker: Maj R. Damgaard.
Scenograf: Carsten Burke.

Billetter købes på www.teamteatret.dk

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet