MarieKiks – om geoginknolde, kønspolitik og idioti…

MarieKiks med band 2017 / 2018

MarieKiks er klar med en helt ny revyforestilling.

Det hele løber af stablen 20. og 21. januar på Fermaten i Herning.

OBS: ekstrashow 23. januar.

Og de lover, at vi godt kan glæde os!!!

Læs mere om de revyglade kvinder i MarieKiks her.

Kønspolitisk underholdning…

Når en amatørteatertrup som MarieKiks består udelukkende af kvinder og laver sin første forestilling på kvindernes kampdag… Så har de ligesom givet et par hint til den dagsordenen, de ønsker at sætte fokus på… Det var i 1987. Som Kiksene siger: ”Vi ville lave kønspolitisk underholdning og på det tidspunkt til den anledning var vi garanteret et imødekommende publikum!”  I starten lavede de en ny forestilling hvert år på kvindernes kampdag. Temaerne var dog forskellige, men altid både aktuelle og kønsspecifikke. De laver ikke længere en forestilling hvert år. Datoen er heller ikke længere 8. marts. Men dagsorden er stadig den samme.

Professionelt samarbejde…

Gennem årene er det blevet til cirka 20 produktioner. Kiksene nævner et skelsættende samarbejde sådan her: ”På et tidspunkt gav Teamteatret os mulighed for at lave en forestilling i professionelle rammer med hele produktionsapparatet, inklusiv instruktør. Det højnede selvfølgelig standarden. Faktisk har vi samarbejdet med Team ad to omgange. Det har efterfølgende betydet, at vi nu altid aflønner en professionel instruktør i den sidste fase. Det vil sige, vi har arbejdet med flere forskellige instruktører og lært noget af dem alle. Tre af kiksene har været med hele vejen igennem, men ellers har der været et naturligt frafald og tilsvarende tilgang”.

“Vi giver os god tid til snak, improvisationer, variationer, desparationer.

Den lige vej fra A til B er uinteressant for os.”

Utilpassede kvinder…

For år tilbage turnerede MarieKiks meget rundt i bus med kulisser, kostumer, lys og lyd. Det blev for hårdt. Nu spiller de ”kun” stationært med det mål, at de ”bare” skal tjene ind til produktionsomkostningerne og have lidt ekstra til opstart af en ny forestilling. MarieKiks er nemlig noget så sjældent som uafhængig af offentlig støtte.

Revy har haft trange kår i Herning gennem mange år, men det virker som om, MarieKiks slet ikke er berørt af det. Om grunden til det siger Kiksene selv: ”Vi kan være os selv. Stå ved, at vi er amatører, der bare har den kinky fritidsinteresse, at transformere iagttagelser og tildragelser i vores liv til dramatik og bramfrit servere resultatet for jer. Og så er vi utilpassede. Kiksede. Det er der så en masse mennesker, der kan identificere sig med. Eller tage afstand fra. Vi er ligeglade, bare de får et godt grin”.

Mænd og geoginknolde…

Og et godt grin, det er der – næsten – garanti for… For hvad med mændene… synes de også, det er sjovt med sådan en kvinderevy, eller er der forskel på kvinde- og mandehumor? Til det siger MarieKiks: ”Tjaaah! Måske er vi kvinder mere til at male med den brede pensel og folde tingene humoristisk ud, mens mændene bedst kan lide en skarp pointe. Sikkert også i processen. Vi giver os god tid til snak, improvisationer, variationer, desparationer. Den lige vej fra A til B er uinteressant for os. Så det er nok snarere i emnevalget. F.eks. ville mænd nok ikke bygge en sketch op omkring georginknolde. Vi har haft skiftende mænd med, som musikere, og de har alle moret sig kongeligt, så modsætningen er måske ikke så relevant. Vi har da også fans blandt mændene, men det går de stille med!”

“Vi vil ikke være perfide, racistiske, ubegavede idioter.

Vi vil bare være idioter!”

Grænsen mellem sjov og “for meget”…

Stand up er vel det nye sort inden for komikergenren. Og der er – heldigvis – mange meninger om, hvorvidt der er ”en grænse”. Vi spurgte MarieKiks om deres grænse, og ikke mindst hvordan de rammer lige der, hvor det er rigtig sjovt uden at gå for vidt. Til det svarer de: ”Selvfølgelig er der en grænse. Vi vil ikke være perfide, racistiske, ubegavede idioter. Vi vil bare være idioter!

Den usynlige grænse vi mærker intuitivt, forsøger vi at balancere på. Om det er rigtig sjovt eller bliver for meget er nok en smags sag, men indenfor gruppen er vi enige”.

MarieKiks – nu med band…

2018-udgaven af MarieKiks’ revyforestilling har været længe undervejs. De siger om grunden til det: ”At udfordringen med at finde musikere, der både gerne ville være sammen med os OG gøre det gratis, har været stor, men pludselig faldt et helt band ned i vores turban. Det er vi vildt glade for.

I kan godt glæde jer”.

 

 

 

Du kan læse mere og bestille billeter på Fermatens hjemmeside her.

Du kan også tjekke MarieKiksenes Facebookside her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet