Nøj det er for børn… tips til juni med børn i Herning

Der er masser af sjove aktiviteter for børnene i Herning i juni

Der er både masser af musik, dyrebørn, højtlæsning, brunkulsgravning, skattejagter og færdselsskole.

Du får lige 7 tips her.

City event

Cityforeningen markerer 2. juni at arbejdet med belægningen i gågaden er færdig. Det skal børnene selvfølgelig også mærke. På Tinghuspladsen kan man hoppe højt i DGIs trampoliner fra 14-16, mens det er Bamse Betjent og trafikskolen, der indtager pladsen fra 16-20. På Poulsens Plads er det Bikey der underholder med cykelkonkurrencer og tegning for børn. I byen kan man også møde Blue Fox maskotten – og han har vist endda karameller med.

2. juni er også Open By Night i City, og der er også masser af underholdning for far og mor. Man kan blandt andet tjekke hele 40 funklende Porcher ud på Torvet, eller høre vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2017 synge.

Grav brunkul i Abildå

Hvert forår sætter frivillige gang i maskerne i Abildå Brunkulsleje. Børn og voksne kan se, hvordan det foregik, da der i virkeligheden blev gravet brunkul i Abildå. Der vil også være mulighed for at høre historien om dengang, prøve forskellige ting og købe lidt godt til ganen. Der er levendegørelse kl. 14 både den 3. juni og den 1. juli. Adgang er gratis for børn, mens voksne koster 50 kr.

 

Liv i Sdr. Anlæg

Årets helt store fest for børnene bliver 10. juni fra 12-17, når der igen er Liv i Sdr. Anlæg. Et program spækfyldt med spændende underholdning og aktiviteter for børn op til 12 år og deres søskende, forældre og bedsteforældre. Man kan blandt andet møde Monster og Joakim, Freja og Sarah, Lærke Sauer og Sigurd Barrett. Og man kan både lege spejder, ride en tur og være med til at male. Der er trylleri, ”trommeri” og kemi. Så der er lagt op til en superhyggelig familie dag i anlægget. Gratis familiearrangement.

 

Sommerbillet i Herning Centret

Hvis der skulle være en enkelt regnvejrsdag kunne den tilbringes i Herning Centret, hvor der ud over en dagsbillet til Vizz Legeland er der masser af gaver, is og entrebillet til Jyllands Park Zoo. Gaverne er både legetøj, kreative ting og ting til aktivitet. Sommerbilletter kan købes fra 15. juni i legetøjsforretningerne i Herning Centret. De koster 80 kr. og har en værdi af 250 kr.

Landsskuet i Herning – 29/6-1/7

Når Landsskuet indtager hallerne og landsskuepladsen ved MCH Messecenter, så er der virkelig mange dyr at se på. Kæmpestore tyre, små grisebasser og får med uld. Nogle af dem kan man både klappe og holde. Der er også mejetærskere, traktorer og gyllespredere – og man kan endda prøve at sidde i nogle af dem. Det er også til Landsskuet at der er en kæmpe legeplads i halmballer. Børn under 7 år er gratis. Der er mulighed for familiebillet. Læs mere og køb billet her: www.landsskuet.dk

Biblioteket for børn

Hvis det er for varmt udenfor – eller det står ned i stænger, så har biblioteket i Herning – næsten – altid åbent. Og her har børnene deres helt eget land: BøHlandet, hvor der er masser af kroge, små legeredskaber, film, spil og bøger, som man kan fornøje sig med. Hver torsdag kl. 10.30 er der også højtlæsning i BøHlandet.

 

Skovtur til Skovsnogen

Tag børnene med en tur i Skovsnogen, hvor der både er masser af skov og træer at klatre i og kunstværker, man må røre ved, sidde på eller bo i. Der er en vandresti rundt i skoven, hvor man møder mange af de over 80 kunstværker, men der er også mulighed for at lege på Skovsnogen, lave lejrbål på Stranden eller råbe i Månen. Der findes kort på p-pladsen, der er åbent døgnet rundt og det er ganske gratis. Man kan også læse mere på www.skovsnogen.dk

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet