Off Road – med omtanke for miljøet

Når åbningsfesten d. 11 april løber af stablen, så bliver det med mere end 100 forskellige events og aktiviteter.

Alle events og aktiviteter er tænkt ud af boksen, og der er lagt op til et meget anderledes event for byen. Dette er ikke mindst fordi, åbningsfesten er startskuddet til at tænke mere bæredygtighed og flere grønne tiltag ind i Herning Kommunes events fremadrettet.

Affaldssortering

Med de nye “Herning Eventboxe” til affaldssortering vil publikum kunne sortere plastik, metal og blandet affald. Boder og stande kan sortere i endnu flere. Samtidig vil frivillige “skraldesnakkere” uddele lomme-askebægere, og hjælpe publikum og boder med at sortere rigtigt. Fremadrettet vil aktører kunne bestille eventboxene til deres events.

Mad og drikke – Lokale produkter, økologi og klimavenlig mad

Til Off Road åbningen vil der være en masse forskellige madboder. En stor del vil være lokal produceret. Både boderne, byens cafeer og restauranterne vil få inspiration til at tænke på klimavenlige, lokale og økologiske råvarer, samt at undgå madspild.

Frivillige og VIP’er får på dagen økologisk mad, og der vil være flytbare vandposte og uddeling drikkedunke, så de mange plastikflasker spares.

De Grønne Frivillige – Cykelinspiration og genbrugsmøbler

Det er muligt at være en “grøn frivillig” til åbningsfesten. Det betyder, at man er med til at kommunikere om de grønne tiltag, komme med idéer og hjælpe til. Inspiration og nudging til borgerne om at tage cyklen er også en del af åbningen.

GO Green

www.googreen.event kan arrangører, boder og stande blive inspireret til grønne handlemuligheder.  Her kan man finde råd og inspiration, samt links til lokale forhandlere. Hjemmesiden bliver prøvet af til åbningsfesten. Den bliver omdrejningspunkt for inspiration til alle fremtidige events i Herning Kommune.

Gennem hjemmesiden kan aktører og boder også få et GO Green bevis, hvis de vælger at tænke grønt. Beviset lanceres af kommunen samt “Det Grønne Eventnetværk” i Herning. Hvis man opfylder 3 ud af 10 kriterier, får man beviset.

“Det Grønne Eventnetværk” er et nyoprettet netværk af lokale eventarrangører.  Sammen med kommunen arbejder de for mere bæredygtighed.

Åbningseventen er støttet af: Herning Kommune, Aarhus2017, Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland og Statens Kunstfond.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet