OMTALE

OMTALE er en serie med fokus på at dokumentere og fremvise det kulturelle liv i Herning.

Gruppen bag OMTALE vil bag kulisserne og nyhedsartiklerne i de lokale folkeblade og komme helt ind til kernen af iværksætternes erfaringer og historier.

OMTALE vil fremvise, hvem artisten er, og hvor deres inspiration samt gåpåmod kommer fra.

Omtale er skabt af fem unge mennesker fra Herning, der brænder for at sprede budskabet “Du kan sagtens”.

Tema om frivillighed i kulturlivet i Herning.

Herning er en kommune med masser af frivillighed, kultur og læringsmuligheder. Men hvad laver man egentligt som frivillig? Og hvordan bliver man frivillig?

Omtale har besøgt tre kultursteder for at finde ud af mere om frivillighed. De har besøgt Fermaten, hvor de har talt med spillestedsleder Rikke Andersen, Kontrast, hvor de har talt med Amir Rehman, og Scene 7, hvor de har talt med leder Carsten Gjerløv. De har spurgt ind til, hvad deres frivillige laver og hvordan – samt hvorfor man bliver frivillig.

Episode 3 – Genskab Magasin

Denne episode af Omtale er der fokus på Genskab Magasin og stiferen, Thea Hinrup Lindberg, som er tilflytter, studerende og iværksætter. Det er 3 nye og store begivenheder for Thea. Få svar på hvordan Thea takler en ny by samt et stort projekt siden af skolebænken.

Episode 2 – Sandermann

Historien om Stine Sandermann, som har lavet sit eget bæredygtige tøjmærke. Hun indsamler uld fra danske fåreavlere. Uld som ellers ville være blevet brændt. Det bliver i stedet sorteret, vasket, kardet og spundet på en fabrik på Fyn. Når hun får ulden tilbage bruger hun både garnet i dets naturlige farver, men hun farver også selv garnet på en bæredygtig måde, hvor al farven optages i garnet. Hun bruger garnet til at strikke sine egne designs, og hun sælger både garn og strikkeopskrifter på sin webshop. Du kan møde hende ved at klikke på billedet.

Episode 1 – Elsewhere

Historien om Elsewhere og kreativ iværksætter Nicklas Tägtström Møller. Nicklas er filminstruktør og fotograf, og efter at have “været rundt” i nogle større byer, internationale miljøer og hurtige virksomheder er han vendt hjem til Kibæk. Her har han sit værksted, som er udgangspunkt for de mange forskellige opgaver, han laver for virksomheder fra nær og fjern. Han finder også på sine egne kreative projekter og samarbejder for eksempel i Artetra. Du kan møde Nicklas ved at klikke på billedet.

Holdet bag OMTALE:

Amalie Kjeldager Nygaard, vært Magnus Isen, editor Morten Svejgaard Pedersen, teknisk ansvarlig Ebbe Allan Okkerstrøm, produktions- og kommunikationsansvarlig Thomas Rask, produktions- og kommunikationsansvarlig.

OMTALE er støttet af HerningErKultur.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet