OMTALE #2 – historien om kreativt iværksætteri i Herning

OMTALE - Episode 2 - Sandermann

OMTALE er en serie med fokus på at dokumentere og fremvise det kulturelle liv i Herning.

Gruppen bag OMTALE vil bag kulisserne og nyhedsartiklerne i de lokale folkeblade og komme helt ind til kernen af iværksætternes erfaringer og historier.

OMTALE vil fremvise, hvem artisten er, og hvor deres inspiration samt gåpåmod kommer fra.

Omtale er skabt af fem unge mennesker fra Herning, der brænder for at sprede budskabet “Du kan sagtens”.

Episode 2 – Sandermann

Historien om Stine Sandermann, som har lavet sit eget bæredygtige tøjmærke. Hun indsamler uld fra danske fåreavlere. Uld som ellers ville være blevet brændt. Det bliver i stedet sorteret, vasket, kardet og spundet på en fabrik på Fyn. Når hun får ulden tilbage bruger hun både garnet i dets naturlige farver, men hun farver også selv garnet på en bæredygtig måde, hvor al farven optages i garnet. Hun bruger garnet til at strikke sine egne designs, og hun sælger både garn og strikkeopskrifter på sin webshop. Du kan møde hende ved at klikke på billedet.

Episode 1 – Elsewhere

Historien om Elsewhere og kreativ iværksætter Nicklas Tägtström Møller. Nicklas er filminstruktør og fotograf, og efter at have “været rundt” i nogle større byer, internationale miljøer og hurtige virksomheder er han vendt hjem til Kibæk. Her har han sit værksted, som er udgangspunkt for de mange forskellige opgaver, han laver for virksomheder fra nær og fjern. Han finder også på sine egne kreative projekter og samarbejder for eksempel i Artetra. Du kan møde Nicklas ved at klikke på billedet.

Holdet bag OMTALE:

Amalie Kjeldager Nygaard, vært Magnus Isen, editor Morten Svejgaard Pedersen, teknisk ansvarlig Ebbe Allan Okkerstrøm, produktions- og kommunikationsansvarlig Thomas Rask, produktions- og kommunikationsansvarlig.

OMTALE er støttet af HerningErKultur.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet