Operadebut til ung herningenser…

plakat for forestilling
Daniel studerer på konservatoriet i Aarhus og bliver næste sommer færdig som klassisk sanger. Foto: Per Rasmussen.

Daniel studerer på konservatoriet i Aarhus og bliver næste sommer færdig som klassisk sanger.

Foto: Per Rasmussen.

Unge Esben i Operaen i Midtens Hosekræmmeren synges af Daniel Kjær Holmberg fra Gjellerup

”Jeg har flere gange forsøgt at slippe sangen og musikken, men jeg kan ikke lægge den fra mig, og så må det jo være den rigtige vej at gå”.

Sådan siger 24-årige Daniel Kjær Holmberg. Han er fra Gjellerup, men bor nu i Aarhus, hvor han bliver færdig som klassisk sanger fra konservatoriet næste år.

Daniel er rundet af Herning Kirkes drengekor, hvor han begyndte at synge i 3. klasse.

”Mads Bille kom ud på skolen som han jo gør, og da jeg hørte om de udlandsture som koret tager på, blev jeg meget interesseret. Det var nok det, mere end sangen, der lokkede i første omgang,” fortæller Daniel.

Siden blev han for alvor fanget ind af sangen, så selv om der for eksempel også var fodbold at gå til i fritiden, var det sangen der holdt fast, ikke mindst det klassiske.

”Jeg tog på efterskole, hvor der var meget rytmisk musik. Det var nyt for mig, fordi det sangteknisk er så anderledes end det klassiske. I rytmisk sang fraserer du på en anden måde og du bruger for det meste mikrofon, mens klassisk sang kræver en anden teknik for at synge rummet op,” forklarer Daniel.

Tilbage i Herning valgte den unge mand biotek som linje på gymnasiet og holdt sang og musik som en hobby, men Daniel fandt ud af at han ikke kunne lægge musikken fra sig.

”Med musik og sang kommer der en slags ord på følelser, jeg ikke kan udtrykke på andre måder og jo mere jeg kommer ind i et stykke, jo federe er det,” siger han.

Operachef Flemming Vistisen og instruktør Lars Oluf Larsen har valgt Daniel til rollen som den unge Esben i operaversionen af Blichers Hosekræmmeren, der har fået titlen Kærlighed Unlimited. Daniel har siden læst novellen flere gange og lærer nu musikken, så den sidder helt fast.

”Jeg kravler ind i en slags hule, hvor jeg sidder ved klaveret med en kop te og bare tager rollen på mig. Det er hårdt arbejde, men også meget hyggeligt,” siger han.

Daniel har sunget partier i oratorier og andre værker. Han har for eksempel sunget tenorpartiet i Messias, hvor Birgitte Götze fra Ikast, der nu synger moderen i operaen, havde altpartiet.

Han holder dog meget af at synge en specifik rolle, hvor kostumer, kulisser og alt det andet rundt om er med til at skabe historien, så han glæder sig meget til at tage Esben op på operascenen.

”Esben er ung, umiddelbar og forelsket og selv om hans kæreste Cecils far, ikke vil vide af ham, gør han alligevel hvad han kan, for at få sin elskede. Det synes jeg er spændende, selv om det jo så ikke ender så godt for ham,” siger Daniel.

Den unge sanger har før optrådt med opera, både på konservatoriet og i korroller på Den Jyske Opera, men når han synger Esben i ”Kærlighed Unlimited” er det hans debut som operasolist.

”Jeg glæder mig meget til at optræde for et publikum på min hjemegn på denne måde. Det bliver en stor oplevelse,” siger han.

Kærlighed Unlimited har premiere den 27. oktober og opføres både i Holstebro, Herning, Ikast og Struer.

Forestillingen spiller i Herning 3. og 4. november.

Du kan bestille billet til den 3. her og til den 4. her.

Daniel Kjær Holmberg spiller unge Esben der elsker Cecil, hosekræmmerens datter. Her øver han sammen med Mette-Maria Øyen. Foto: Operaen i Midten

Daniel Kjær Holmberg spiller unge Esben der elsker Cecil, hosekræmmerens datter. Her øver han sammen med Mette-Maria Øyen.

Foto: Operaen i Midten

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet