Program for Kulturfest Herning 2019 – En opdagelsesrejse

Her kan du se programmet for hele Kulturfest Herning 2019.

For nemhedens skyld har vi opdelt de forskellige aktiviteter i henholdsvis aktiviteter, der sker i ugen op til den 15. juni og aktiviteter der sker på den 15. juni.

Aktiviteterne i ugen op til er aktiviteter der strækker sig rundt i hele kommunen, så vær her opmærksom på placeringen.

Aktiviteterne den 15. juni er aktiviteter der foregår i Herning Midtby – nogle events foregår dog kun i et specifikt tidsrum, så vær opmærksom på klokkeslet.

 

Aktiviteter i uge 24

TRYK PÅ HVER ENKELT AKTIVITET FOR AT LÆSE EN BESKRIVELSE

Kl. 08.00-21.00: Lille Kuffert – Stor Verden // Herning Billedskole
(Lokation: Herning Bibliotek)

Børneinstitutioner har lavet deres egen kuffertverden pakket med fantasi. Kufferterne udstilles på Herning Bibliotek i bibliotekets åbningstid.
Kl. 09.00-21.00: Gå på opdagelse i dit lokalområde // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Lokalbiblioteket i Sunds, Hammerum, Kibæk, Vildbjerg og Aulum)

Temaet for Kulturfest Herning 2019 er ”En opdagelsesrejse”. Vi forbinder ofte opdagelsesrejser med noget langt væk i eksotiske lande. Men hvornår har du sidst været på opdagelse i dit eget lokalområde? På dit lokalbibliotek hænger 5 billeder fra netop DIT lokalområde. Gæt de hemmelige steder og vær med i lodtrækningen om et gavekort på 200 kr. til Arnold Buscks Boghandel, så du kan komme på opdagelsesrejse i litteraturens verden. Du kan også tegne dit yndlingssted i hele verden—nært eller fjernt. Eller det sted, du allerhelst ville tage på opdagelsesrejse. Der er mulighed for at udstille tegningerne på dit bibliotek.
Kl. 10.00-12.00: Karneval // Ungdomscenter Knudsmosen
(Lokation: Gågaden, Herning City)

Kæmpe karneval i Herning gågade for kommunens dagplejebørn, dagsinstitutioner og indskolingselever. Børnene mødes på Markedspladsen og bevæger sig op mod Torvet. Oplev en sand fest af udklædte børn og få et smil på læben.
Kl. 13.00-15.00: Parkinsons Dans // Huset no7
(Lokation: Huset no7)

Foreningen bag Parkinsonsramte og Huset No7 ønsker at skabe en hyggelig eftermiddag med dansen i fokus. Studier viser, at både evnen og lysten til at reagere på rytme, ser ud til at være bevaret hos de, der rammes af Parkinson. Man formoder, at den forbedrede motorik og bevægelsesevne hos parkinsonsramte eventuelt kan skyldes, at det at lytte til sin favoritmusik kan udløse netop dopamin i hjernen.
Kl. 14.00-15.30: Tango-intro for nybegyndere, tangoopvisning- og salon // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder nye interesserede eller uprøvede dansere velkommen til en introworkshop. Alle er velkomne og der er gratis entre. Workshop og opvisning fra kl. 14.00-15.00 og tangosalon fra 15.00-15.30.Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.

Kl. 14.00-20.30: Marimba Festival // Herning Musikskole
(Lokation: Torvet, Herning City)

Herning Musikskole præsenterer deres store Marimba Festival, hvor glade Marimbafolk fra hele landet spiller op til liv og glade dage. Helles Danseinstitut supplerer med 60 dansere, så der er garanti for et godt show.På dagen kan du opleve:
14.00-14.10 – Trommeministeriet
14.15-14.35 – Hammerum Marimba Orkester
14.40-15.05 – Slagtøjsorkester – Vejle
15.15-15.20 – Fællesnummer
15.40-16.00 – Holstebro-Spjald Marimba
16.05-16.35 – Aarhus Marimba Band
16.45-17.10 – Fredericia Percussion
17.20-17.25 – Fællesnummer
17.30-18.00 – Kolding Musikskoles Marimbaorkester
18.05-18.35 – Just Us – Aabenraa
18.40-19.10 – Holstebro Marimbaorkester
19.15-19.40 – Allstars Marimba Band – Ringkøbing
19.50-19.55 – Fællesnummer
20.00-20.30 – El Rico Mambo – Herning/Vejle

Kom og vær med til en fantastisk fest på Torvet.

Kl. 15.00: Opdagelsesrejse og indvielse // Vildbjerg Netværkscafe
(Lokation: Vildbjerg Netværkscafe, Vildbjerg)

Vildbjerg Netværkscafe inviterer indenfor til en lille opdagelsesrejse. Byrådsmedlem Marianne Bjørn klipper snoren over til de nyrenoverede lokaler. Vi inviterer byens borgere og andre interesserede indenfor, og giver små smagsprøver på, hvilke aktiviteter der er i gang og hvad der er på vej i det nye kulturelle mødested i Vildbjerg.

Man kan eksempelvis stifte bekendtskab med e-sport, unicykling, kreacorner, secondhand, rullehockey, foredrag og meget mere. Vi glæder os til at se alle til en festlig dag.

Kl. 15.00-18.00: Fællesskabsprojekt – Byg en mobil pallesofa og bar // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

Headspace og Huset No7 har lagt kræfterne sammen, for at skabe et miljø til unge i hele ugen i forbindelse med kulturfesten. Vi ønsker at skabe liv, stemning, oplevelser, kunst og kultur. Drevet af frivillige skal vi sammen med unge, være med til at bygge deres nye tilhørssted i form af pallesofaer. De skal dekoreres, males og syes smukke hynder til. Kom og vær med!
Kl. 15.00-18.00: Sy og afstresning i det fri // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

Headspace og Huset No7 har lagt kræfterne sammen, for at skabe et miljø til unge i hele ugen i forbindelse med kulturfesten. Vi ønsker at skabe liv, stemning, oplevelser, kunst og kultur. Drevet af frivillige skal vi sammen med unge, være med til at bygge deres nye tilhørssted i form af pallesofaer. De skal dekoreres, males og syes smukke hynder til. Kom og vær med!
Kl. 16.00-18.00: Kulturen i sit es: Oplev Skibbild-Nøvling // Borgerforeningen i Skibbild-Nøvling
(Lokation: Friskolen Asgard, 7480 Vildbjerg)

Tag hele familien med på opdagelsesrejse i Skibbild-Nøvling! Oplev området og dets historie fra en klassisk bil. Oplev byens kulturrige foreningsliv som indbyder alle aldre til leg! Med deltagelse af byens foreninger stiller byen op til at vise sin egen kultur gennem ture i klassiske biler, fortællinger om byens historie, spejderliv, friskole-kultur, billardspil og meget meget mere. Kun fantasien sætter grænser for Skibbild-Nøvlings påfund!
Kl. 17.00: Beer Choir – Kom og syng på Fermaten // Fermaten og Den Jyske Sangskole
(Lokation: Fermaten)

Pris: 75 inkl. 1 lille fadølHvad får du hvis du kombinerer den velkendte fredagsbar med øl, netværk og hygge med fællessang og go musik – du får et Beer Choir!

Sang er velvære, det er sjovt og det bringer glæder og venskab ind i vores liv. Når vi synger sammen giver det følelsen af sammenhold og fællesskab – noget der kan være svært at skabe i vores travle hverdagsliv. Kombiner fællessang med en kold øl, og så har du den perfekte opskrift på en ny fredagsbar.

Fermaten og Den Jyske Sangskole er gået sammen om et helt nyt fredagsbars koncept – ”Beer Choir”. Konceptet er simpelt: øllen serveres kold, stemningen er høj og fællessangen er i meget kompetente og erfarne hænder ved vores øl-elskende korledere. Sammen vil vi lære både velkendte og nye ølsange, pop klassikere mm. imens vi nyder en kold øl i godt selskab og skåler med kolleger, venner og nye bekendtskaber.

Ingen audition, ingen solo, ingen forpligtelse, ingen noder, INGEN BEKYMRINGER

Musik er for alle, det bringer os tættere sammen og – vigtigst af alt – det er sjovt!

Øllen er selvfølgelig valgfri – vi har også alkoholfri drikkevarer.

Kl. 18.00-24.00: Opdagelsesrejse ved Løvbakke Naturcenter // Herning Astronomiforening
(Lokation: Løvbakke Naturcenter)

Observationsaften med aktiviteter for hele familien. Vi vil fortælle om planeterne og månerne i vores Solsystem og hvad det kræver for at opholde sig der og evt. bosætte sig. Der bliver guidede ture på Løvbakke Astronomisti, hvor vi vil ”Gå en tur i Universet” – ”Fra Big Bang til dags dato”. Observatoriet er åbent. Der bliver mulighed for at kigge på Solen og senere på Månen og stjernerne. Det er næsten fuldmåne og derfor er der gode muligheder for at se månekraterne.
Kl. 19.00: Ballet i det fri // HEART og Den Kgl. Ballet
(Lokation: HEART)

Den Kgl. Sommerballet gæster HEART med tåspidssko, tylskørter og trikoter. Forestillingen er en unik og uforglemmelig oplevelse men smagsprøver af den kommende sæsons forestillinger.
Kl. 19.30: #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Multihuset, Brændgårdsparken)

#Glimt – eller historien om, hvordan du sammen med os møder er virkelige levede liv, når du træder ind over dørtærsklen i hjemmene i Brændgårdsparken, der er et alment boligbyggeri, som set fra oven danner bogstaverne J.U.L og ligger i den vestlige del af Herning, der befinder sig midt på heden i Jylland, som er den eneste del af Danmark, der er forbundet med Europa, som er et af verdens kontinenter og hvis navn ifølge visse sprogforskere kommer af ordet Erêbu, der bærer betydningen “solnedgang”.#Glimt foregår i Brændgårdsparken i Herning. Vi rykker således teatret ud af sine vante rammer og indlogerer os i et af byens boligområder. Forestillingen vil ikke blot være en skildring af en specifik bydel. Det vil være en undersøgelse af hvad et menneskeliv er: For hvad kendetegner egentlig et liv? Er dét, du tænker, når du ser ud af vinduet, ikke også en del af dit liv? Er alt dét, der ikke er, ikke også en del af din tilværelse? Dagdrømme kan for eksempel ses som en poetisk modsætning til hverdagen, men er dagdrømme ikke også en stor del af et liv? Kan alt dét, du kun går og forestiller dig, ikke også have betydning for resten af verden?

Forestillingen er baseret på samspillet mellem Brændgårdsparkens fysiske rum – indendørs og udendørs – og dets historier. Forestillingen er professionelt teater, som bliver til i et samspil mellem Team Teatret, Boligforeningen Fruehøjgård og Brændgård Amatør Teater og beboere i Brændgårdsparken.

Vær opmærksom på at forestillingen ikke vil være egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere, da du som publikum skal op og ned af trapper – ind og ud af døre og rundt i hele området omkring Brændgårdsparken.

Forestillingen begynder i Multihuset, Brændgårdvej 81, Herning.

Køb billet på www.teamteatret.dk/arrangement/glimt og tag naboen med!

Kl. 19.30: Fermaten Take Away med M. C. Hansen og Jacob Chano // Fermaten
(Lokation: Tjørring Kirke)

Ifbm. Kulturfest Herning leverer Fermaten musik ud af huset, så borgere i Hernings omegnsbyer kan få en koncert i deres område.Fredag d. 14. juni holder Fermaten koncert i Tjørring Kirke med prisvindende sangskriver og historiefortæller M.C. Hansen og hans makker Jacob Chano. Det er de gode historier med finurlige detaljer og storhed i det små, der er i fokus, når den prisvindende danske singer-songwriter M.C. Hansen går på scenen.

Den garvede sangskriver, sanger og guitarist har indtil nu skrevet og sunget på engelsk, men denne gang bliver det fortællinger fra blandt andet hans hjemegn Præstø, der får lov til at folde sig ud på dansk. Den 25. maj 2019 udkommer hans første dansksprogede album, Alter ego//Ego alter.

M.C. Hansen har vundet flere priser – blandt andet blev han Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017. Når han går på scenen med sin guitar og sin faste makker Jacob Chano på harmonium og klaver, er nøgleordet nærvær. Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og countrymusik til dansk historiefortælling a la Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen.

På Niels Hausgaardsk manér leverer M.C. Hansen alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor. Der er historien om M.C. Hansens morfar, der var postbud på den samme postrute i 42 år og døde midt i en sætning under sin guldbryllupstale til sin kone. Eller den om hans hustru Carina, som han mødte som 16-årig i 76’eren mellem Faxe Ladeplads og Næstved. Der er historien om terrorangrebet på Krudttønden i 2015. Eller den om Balle-Lars, der i 1858 skød og dræbte en enke i Præstø og blev hovedperson i Danmarks næstsidste offentlige henrettelse. Og den om den spæde unge kærlighed, som man kan møde på en villavej.

Køb din billet hos Fermaten her: https://fermaten.dk/koncerter-og-events/m-c-hansen-jacob-chano/

Kl. 09.00-21.00: Gå på opdagelse i dit lokalområde // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Lokalbiblioteket i Sunds, Hammerum, Kibæk, Vildbjerg og Aulum)

Temaet for Kulturfest Herning 2019 er ”En opdagelsesrejse”. Vi forbinder ofte opdagelsesrejser med noget langt væk i eksotiske lande. Men hvornår har du sidst været på opdagelse i dit eget lokalområde? På dit lokalbibliotek hænger 5 billeder fra netop DIT lokalområde. Gæt de hemmelige steder og vær med i lodtrækningen om et gavekort på 200 kr. til Arnold Buscks Boghandel, så du kan komme på opdagelsesrejse i litteraturens verden. Du kan også tegne dit yndlingssted i hele verden—nært eller fjernt. Eller det sted, du allerhelst ville tage på opdagelsesrejse. Der er mulighed for at udstille tegningerne på dit bibliotek.
Kl. 09.45: Åbningssang med børnekor fra Aulum // Kulturfest Herning
(Lokation: Tingshuspladsen)

Børnekor fra Aulum skyder Kulturfest Herning 2019 i gang – kom og vær med!
Kl. 10.00-12.00: På opdagelsesrejse i Harry Potters verden – prøv at skrive med gåsefjer og blæk // Slægtshistorisk Forening Herning
(Lokation: Huset no7)

Et anderledes arrangement for børn og barnlige sjæle. Mød Slægtshistorisk Forening i Huset no7, hvor du kan prøve kræfter med godt gammeldags blæk og gåsefjer. Lev dig ind i rollen som Harry Potter mens du skriver et rim, en remse eller en lille historie med fjer og blæk. Vi glæder os til at se dig.
Kl. 10.00-13.00: Udstilling om universet // Herning Astronomiforening
(Lokation: Kulturgården og Østergade)

Som afslutning på kulturugen laver vi en lille udstilling og fortælle om Solsystemet og Universet. Kom og gå på opdagelse!
Kl. 10.00-14.00: Soroptimist: A Global Voice For Women // Soroptimisterne International Herning
(Lokation: Østergade)

Soroptimisterne går på genopdagelse. Genopdag de gamle dyder med lækre hjemmelavede produkter, genopdag de gode brugte ting og det gode gamle håndværk. Her er der mulighed for at få lidt af hvert med hjem og blive meget klogere på, hvad man selv kan gøre for at genopdage og ikke mindst genbruge.
Kl. 10.00-14.00: Opdag energien – skyggeboksning på biblioteket // Tai Chi Midtjylland
(Lokation: Herning Bibliotek)

Opdag energien! – skyggeboksning på biblioteket Kom og gå på opdagelse i energien chi med den gamle kinesiske kampkunst tai chi ch’uan – også kaldet ’skyggeboksning’.Skyggeboksere leger med energien i bibliotekets vinduer – og du kan selv prøve under vores lille workshop i Dybet under biblioteket.Vi går på opdagelse i energiens univers med (meget) langsomme, rolige bevægelser. Alle mellem 15 og 105 år kan være med! Får du mod på at opdage mere, kan du træne med os hver tirsdag aften i Nørregade i Herning.Læs mere om foreningen på deres hjemmeside: www.tcmidt.dk
Kl. 10.00-14.00: Gamle engelske motorcykler // GB Club 2002 Midtjylland
(Lokation: Poulsens Plads)

Kom og oplev den flotteste udstilling af engelske motorcykler når GB Club 2002 Midtjylland endnu engang gæster Herning. Der vil være masser af flotte motorcykler at se på!
Kl. 10.00-14.00: Bogsalg – på opdagelse mellem bøgerne // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek)

Lørdag d. 15. juni kl. 10 – 14 afholder biblioteket bogsalg. Kom og gør et godt kup blandt bøger, biblioteket har sorteret fra p.ga. ælde og slidtage. Vi forventer, at dette bliver et stort hit – det har det i hvert fald tradition for. Mere info på www.herningbib.dk under arrangementer.
Kl. 10.00-15.00: En opdagelsesrejse i fællesskab og ungdom uden filter // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

Huset no7 og Headspace Herning har i den forgangne uge arbejdet med friske unge og frivillige om at skabe et fedt miljø i Kulturgården. Kom og hæng ud i pallesofaen, lav smykker i smykkeværkstedet eller spil dine yndlings brætspil. Hele dagen spilles der fed musik ved en DJ. Kom og vær med!
Kl. 10.00-15.00: Grafitti Kubus // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

I forbindelse med Huset no7 og Headspace Hernings arbejde med Kulturgården får du nu mulighed for selv at prøve kræfter med graffitti! Der skal skabes et fedt værk til gården. Kom og sæt dit eget aftryk!
Kl. 10.00-17.00: Kuffertverden – Verden i en kuffert // Herning Billedskole
(Lokation: Midtbyen og Kulturgården)

Opdagelsesudstilling af kuffertværker skabt af skoleelever og børnehavebørn. Tag en tur rundt i Herning midtby og besøg udstillingens forskellige stationer. På hver station møder man værker, der er skabt med udgangspunkt i en kuffert. Det kan gøres på mange måder. Se selv hvordan og start din opdagelsesrejse i Billedskole-bussen i Kulturgården. Her får du tips til at finde flere kuffert-stationer. God rejse!
Kl. 10.00-17.00: Lille Kuffert – Stor Verden // Herning Billedskole
(Lokation: Herning Bibliotek)

Børneinstitutioner har lavet deres egen kuffertverden pakket med fantasi. Kufferterne udstilles på Herning Bibliotek i bibliotekets åbningstid.
Kl. 10.00-24.00: 100% Fremmed? – Åben Udstilling // Kulturfest Herning og Københavns Internationale Teater
(Lokation: Tinghushaven)

100% FREMMED? er et dokumentarisk kunstprojekt, der løbende opbygges til op mod 250 portrætter i tekst, billede og ord tilhørende 250 statistisk udvalgte borgere, der har fået asyl i Danmark siden 1956.Med støtte fra Nordea-fonden rejser hovedudstillingen med de første 100 portrætter til 20 byer over hele landet i 2018 og 2019 og udvides i hver by med 10 portrætter af lokale tidligere flygtninge.Meningsdannere forsøger jævnligt at indfange danskheden gennem referencer til en særlig slags mad, fritidsaktiviteter, historiske begivenheder og danske landskaber. Men det bliver stadigt sværere at skabe en fortælling, der er karakteristisk for Danmark, og samtidigt fællesskabsdannende. Det er desuden sjældent, vi spørger dem, som danskhedsdebatten handler om, hvad de mener. Det gør 100% FREMMED?Deltagerne i udstillingen repræsenterer de 161.000 mennesker som har fået asyl i Danmark de seneste 60 år, primært fra 29 lande. Den ældste deltager kom hertil fra Ungarn i 1956, og de senest ankomne er flygtet fra den syriske borgerkrig.Med 100% Fremmed? svarer de tidligere flygtninge selv på et af tidens store spørgsmål: Hvor fremmed de føler sig. Svarende er modsat spørgsmålet meget komplekse og personlige fortællinger om tilhørsforhold, længsler og drømme, minder om mennesker og steder, holdninger til samfund, køn, kultur og religion. Mange er flygtet fordi spørgsmålet om nationalitet og etnicitet blev rejst i deres hjemland, nogle føler sig hjemme i byen men fremmede i nationen, en del er ”statistisk statsløse” og har aldrig set deres ”hjemland”. Nogle er flygtet fordi de er kristne, kommunister eller har kæmpet for demokrati hele deres liv.

Tilsammen viser summen af historierne en kompleksitet af multilagrede identiteter, hvor alle ideer om faste kategoriseringer sprænges. Nationalitet bliver kun en af mange grunde til at føle sig fremmed, og udstillingen peger på det vi har tilfælles på tværs af sociale, kulturelle og nationale skel.

100% FREMMED? er den første større kunst-dokumentariske indsamling af denne befolkningsgruppes personlige beretninger. De mange fortællinger overleveres til landets arkiver og baner vej for en ny og mere repræsentativ historieskrivning.

Projektet er skabt af Metropolis/Københavns Internationale Teater og kurator og fotograf Maja Nydal Eriksen.

100% FREMMED? er en del af Københavns Internationale Teaters projekt Metropolis, der skaber og præsenterer kunst i, med og for København ved at bearbejde byens usynlige fortællinger.

Kl. 10.10: Åbningstale ved Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget // Kulturfest Herning
(Lokation: Tingshuspladsen)

Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget byder officielt velkommen til dette års Kulturfest.
Kl. 10.15: Mek Pek og Kalle åbner Kulturfest Herning // Kulturfest Herning
(Lokation: Tinghuspladsen)

Et gennemmusikalsk børneshow! Vær med når Mek Pek og Kalle Mathiesen skyder Kulturfest Herning 2019 i gang.De to børnevenlige, kendte og musikalske spasmagere er gået sammen om at lave et vildt, skørt, sjovt og svingende børneshow. Børnene kender Kalle fra Ramasjang serien ”Kalles Danmarkstur”. Kalle er en helt forrygende trommeslager, men der bliver også spillet på nye musikinstrumenter, såsom: Balloner, sprøjtefløjte, samurai sværd, Vinkelsliber og grise.Mek Pek har igennem de sidste 25 år spillet børnekoncerter med Habbasutterne og de store Åh Abe koncerter. Så han er kendt af alle forældre, bedsteforældre og børnene kender I hvert tilfælde hans version af Åh Abe, der gjorde sangen landskendt. Mek kravler rundt på sin bas, mens han spiller på dén, synger, spiller trompet og trutter I Kazoo.Med sig har de verdensklasse guitaristen Mads Fogt, også kendt som Onkel Tot. Et energisk, humoristisk og først og fremmest gennemmusikalsk børneshow.
Kl. 11.00-11.30: Helles Danseinstitut // Kulturelt Samråd
(Lokation: Kulturgården)

Vi åbner Kulturgården med Helles danseinstituts dygtige dansere. Det bliver bare super festligt.
Kl. 11.00-11.30: Musik og lyrik – koncert med orkesteret Moonlight // Spillemandsklubben Vestervang, Herning Bibliotekerne, Dansk Musikerforbund, Spar Nord Herning og BDO revisionsaktieselskab
(Lokation: Herning Bibliotek)

I samarbejde med Dansk Musikerforbund i Herning, Herning Bibliotek og Spillemandsklubben Vestervang er der mulighed for at få en lyrisk og musikalsk oplevelse på Herning Bibliotek lørdag den 15. juni kl. 11:00 og 12:00.Det lokale orkester Moonlight har sammensat en vifte af sange, som med udgangspunkt i lyrikken, giver tilskueren en anderledes vinkel på en musikalsk oplevelse, når de spiller og fortæller. Orkestret har sammensat et udvalg af danske og udenlandske sange. Moonlight opfordrer til at synge med på de kendte og populære melodier. Teksterne vil være projekteret på storskærm.

Moonlight er en del af Spillemandsklubben Vestervang. Det 6 mands store orkester blev stiftet af en flok musikalske forældre, som havde børn på Vestervangsskolen i 90’erne. Børnene er i dag voksne, men forældrene har gennem 25 år holdt fast i musikken.

Kl. 11.00-12.00: 100% Fremmed? – Indvielse // Kulturfest Herning og Københavns Internationale Teater
(Lokation: Tinghushaven)

100% FREMMED? er oprindeligt skabt med portrætter af 100 tidligere flygtninge fra hovedstadsområdet. Alle portrætter fra hovedudstillingen er skabt i Tivoli – En forlystelseshave og nationalklenodie der siden 1843 har repræsenteret det danske og det fremmede med lige dele nysgerrighed, hyldest, forsimpling og fortrængning. Et spejl på, og samtidigt et helle fra verden udenfor.På udstillingens Danmarksturne er den blevet udvidet med en række lokale portrætter – også her fra Herning.
Vi byder ind til den officielle åbning af ”100% Fremmed?” med tale fra Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget samt deltagelse af Københavns Internationale teater og et par af de lokale deltagere, der vil dele deres historie med os.Alle er velkomne.
Kl. 11.00-14.00: Mosaikworkshop // Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum
(Lokation: Østergade)

Tag med på en kreativ rejse, når vi går på opdagelse i mosaikkens farverige og vidunderlige verden. I vores kreative workshop kan du blive klogere på, hvordan man laver mosaikker, og hvordan mosaikarbejde adskiller sig fra andre kunstneriske metoder. De to kunstnere Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt arbejdede begge med mosaik. De fik kendskab til mosaikteknikken gennem flere opdagelsesrejser til Italien, og de blev så fascinerede af denne teknik, at de arbejdede med den resten af deres liv. Prøv at gøre dem kunsten efter til en fortryllende ’gør-det-selv’-dag i mosaikkens tegn.
Kl. 11.00-14.00: Workshop med Cirkus Dubal // Kulturelt Samråd
(Lokation: Kulturgården)

Kom og møde de gæve mennesker fra Cirkus Dubal. Her kan du lære at jonglere, stå på stylter, balancere og meget, meget mere.
Kl. 11.00-15.00: Det lille verdensteater – Den Røde Rejsekuffert // Kulturelt Samråd
(Lokation: Kulturgården)

Oplev nysgerrigheden efter at finde ud af, hvad der befinder sig på den anden side af de blå bjerge ud i horisonten, dybt på havets bund, eller ude i det uendelige himmelunivers har frem gennem historien drevet mennesker ud på eventyrlige opdagelsesrejser.
Kl. 11.00-15.00: Ansigtssminke Workshop // Kulturelt Samråd
(Lokation: Kulturgården)

Kom og bliv sminket som en tiger, blomst eller et grumt monster, så du er ekstra klar til at være med i alle dagens festligheder.
Kl. 11.00-15.00: Splyf – Gadeteater // Splyf
(Lokation: Kulturgården)

Oplev teatergruppen Splyf skabe liv og sjov i Kulturgården mellem børn og deres familier. Man ved aldrig, hvad der kan ske!
Kl. 11.00-16.00: Opdagelsestunnel – Billedskolens Workshop // Herning Billedskole
(Lokation: Kulturgården)

Gå på opdagelse i tunnelen og skab nye oplevelser for de, der kommer efter. I Kulturgården kan du være med til at binde, flette, klippe, klistre, folde, samle, lave sprækker, huller og meget mere i vores helt særlige opdagelsestunnel. I tunnel-værkstedet møder du undervisere fra Herning Billedskole, som vil hjælpe dig på vej. Alle er velkomne. Børn, voksne og midt imellem. Værkstedet er åbent kl. 11-16.
Kl. 11.00-16.00: UngHerning Campingvogn og eventmakers // UngHerning
(Lokation: Tinghuspladsen)

UngHernings campingvogn og en flok unge eventmakere er klar ved Tinghuspladsen fra kl. 12.00. – 16.00. Her vil du blandt andet kunne lave nøgleringe og male på sten. Du kan også deltage i skydning med nerfgun og andre fede konkurrencer. Skal du sammen med dine venner have foreviget dagen, kan du også det i vores photobooth – og du kan lave din helt egne rekvisitter! Vi er klar til sammen med jer unge at tage på opdagelsesrejse ind i UngHernings univers.
Kl. 12.00: Peter og Ulven // Team Teatret
(Lokation: Tinghuspladsen)

Ensemble MidtVest og Team Teatrets egne skuespillere Olivia Franciska Fevel Borgels og Sofie Ancher Vea opfører sammen Prokofievs Peter og Ulven. Hør den smukke musik og følg med i historien om Peter og dyrene på engen.
Kl. 12.00: City Sommerjazz // Cafeer i Herning City
(Lokation: Terassen ved Gøttsche)

Der serveres lærke jazztoner til frokosten. Kom og vær med!
Kl. 12.00-12.30: Splyf // Splyf
(Lokation: Kulturgården)

Kom og oplev Hernings ungeteater Splyf rulle sig ud på scenen. Der er altid garanti for fest.
Kl. 12.00-12.30: Musik og lyrik – koncert med orkesteret Moonlight // Spillemandsklubben Vestervang, Herning Bibliotekerne, Dansk Musikerforbund, Spar Nord Herning og BDO revisionsaktieselskab
(Lokation: Herning Bibliotek)

I samarbejde med Dansk Musikerforbund i Herning, Herning Bibliotek og Spillemandsklubben Vestervang er der mulighed for at få en lyrisk og musikalsk oplevelse på Herning Bibliotek lørdag den 15. juni kl. 11:00 og 12:00.Det lokale orkester Moonlight har sammensat en vifte af sange, som med udgangspunkt i lyrikken, giver tilskueren en anderledes vinkel på en musikalsk oplevelse, når de spiller og fortæller. Orkestret har sammensat et udvalg af danske og udenlandske sange. Moonlight opfordrer til at synge med på de kendte og populære melodier. Teksterne vil være projekteret på storskærm.

Moonlight er en del af Spillemandsklubben Vestervang. Det 6 mands store orkester blev stiftet af en flok musikalske forældre, som havde børn på Vestervangsskolen i 90’erne. Børnene er i dag voksne, men forældrene har gennem 25 år holdt fast i musikken.

Kl. 12.45-13.00: Hemmeligheder Bygger Bro // Aarhus Festuge
(Lokation: Herning Kirke)

Måske har du i april måned lagt mærke til en ny telefonboks på Tinghuspladsen? Her har herningenserne haft mulighed for at lette hjertet for alskens hemmeligheden – og nu er de blevet oversat til musik for kirkeklokker.”Hemmeligheder bygger bro” hedder projektet, og de herningensiske hemmeligheder vil kunne høres fra Herning Kirkes klokkespil under Kulturfest Herning. Det er kunstnerduoen ”The Overheard”, der består af Morten Riis og Marie Højlund (der også optræder under navnet ”Marybell Katastrophy” og er medlem af Nephew), der står for transformationen fra hemmelighed til lyd. Duoen arbejder med lydkunst, og med projektet ”Hemmeligheder bygger bro” laver de referencer mellem kirkeklokkernes traditionelle rolle som budbringere af store nyheder, fra dåb, bryllup og begravelse, til krig og oversvømmelser, til nutiden, hvor klokkerne skal være budbringer af vores inderste hemmeligheder.Det er Aarhus Festuge, der står bag projektet, som ud over at være en del af Kulturfest Herning også indgår i programmet for Europæisk Kulturregions GENOPDAG festival.Telefonboksen vil også besøge Randers og Silkeborg.De tre værker vil bliver opført på klokkerne i Aarhus Domkirke under Aarhus Festuge.

Kl. 13.00: Glaskunstudstilling for børn og familier i Vandkulturhuset // DGI Huse
(Lokation: DGI Huset Herning)

DGI Huset Herning ønsker at skabe en kulturel oplevelse, som giver et indblik i flere landes kulturforskelle indenfor dans, musik og kunst. Tidligere på ugen skabte 200 SFO børn det flotteste glaskunst, som nu udstilles. Der afholdes fernisering for familierne til de kreative børn og derefter kan publikum også opleve glæden ved det smukt pyntede Vandkulturhus.
Kl. 13.00-13.45: Morten Musik Band // Kulturelt Samråd
(Lokation: Kulturgården)

Morten Musik er en herlig fyr, der går på opdagelsesrejse sammen med sit sjove band. Koncerten er målrettet de 3 – 8 årige og deres forældre men alle er velkomne til at lytte med.
Kl. 13.15: Bro // Kulturfest Herning og UngHerning
(Lokation: Tinghuspladsen)

Der er udsigt til en række omgang rendyrkede pop-hits, når Bro indtager Tinghuspladsen i Herning under Kulturfest Herning lørdag 15.juni kl. 13.15.I 2016 kanonerede Bro sig ind på den danske musikscene med hittet ”Hvor er du Bro?”, der har mere end 12 millioner afspilninger på Spotify.I sommeren 2018 blev hans ”Sydpå” årets danske sommerhit, og hele årets mest streamede sang af en dansk kunstner på musiktjenesten.

Med sit nyeste hit ”Døgnrytme” trækker Bro igen i badeshortsene i et poppet univers, hvor der er plads til fest og et stort glimt i øjet. Som altid er den melodiske pop og de catchy taglines i fokus i en oase af festlige vibes og udfordrende lyrik. Det er igen hit-duoen Basim og Carl Altino, der er med på produktion og sangskrivning.

Kl. 14.00: Officiel velkomst til Team Teatrets 50 års jubilæum // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret og Kulturfest Herning rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret. Der er lagt op til herlig gårdhygge under en uden tvivl flot og blå junihimmel, og Team Teatrets gode naboer, Art og Sushi Mania er blandt de, der sælger lækker street food. Teaterleder Dorthe Bébe byder velkommen til en eftermiddag og en aften med teater, fest, sang, musik og en masse andet. Team Teatrets skuespillere bidrager også til velkomsten og indtager deres rolle som konferencier.
Kl. 14.00: KPO – Dokumentarfilm // Kunstpartiet
(Lokation: Herning Bibliotek)

Hele ’Kunst på Opkald’ projektet vil blive optaget på video og fungere som en dagbog, hvis formål er at dokumentere arbejdsprocessen samt at vise, hvordan ældre mennesker i 2019 ser på deres perspektiver ved tærsklen til et ’næsten evigt liv’. Videoen kan også tjene det formål at være en videofilm om dansestykket. Filmen vil blive vist i biblioteker i de deltagende byer under ’KPO – Genopdag Festival’ i uge 23 og 24.
Kl.14.15: Glimt af #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Team Teatrets forestilling i Brændgårdsparken får et ekstra slag med halen, når elementer fra forestillingen dukker op på hjemmebanen.
Kl. 14.00-15.00: Cirkus Dubal Cirkusforestilling // Kulturelt Samråd
(Lokation: Kulturgården)

Danske Ungdoms- og Børne- Artisters Landsforening søger at skabe udviklende og spændende miljøer, hvor børn og unge kan udfolde deres kreativitet. Gennem fælles arrangementer og projekter søger landsforeningen at fremme samarbejdsevner og respekt for andre. Med de mange forskellige udtryksformer, giver vi medlemmerne mulighed for at udtrykke sig, artistisk, eksperimenterende og kreativt. Fra kl. 14.00 til 15.00 kan man opleve en unik cirkusforestilling, for hele familien.
Kl. 14.00-16.00: Genopdag din historie – på sporet af industrien // Museum Midtjylland
(Lokation: Tekstilmuseet og Herning Midtby)

Lørdag d. 15. juni afholdes Museernes Dag og på Tekstilmuseet bidrager vi med en industrihistorisk byvandring. Museernes dag er en del af Kulturfestivalen ”Genopdag”, som i dagene d. 1. – 16. juni 2019 fejrer kulturlivet og fællesskabet i hele Region Midtjylland.Tag med på en tur igennem Hernings industrihistorie og opdag, hvor bygninger og baghuse gemmer på fortællinger. Historien begynder ved Tekstilmuseet og historien om Herning Klædefabrik og går i sporet på driftige fabrikanter og deres liv og arbejde. Museumsinspektør Kristine Holm-Jensen udpeger stederne og guider igennem 120 års tekstilhistorie.

Byvandringen er gratis, men der er et begrænset antal pladser efter først-til-mølle. Tilmeld dig på https://museummidtjylland.dk/events/genopdag-din-historie-paa-sporet-af-industrien/

Mødested: Tekstilmuseet.

Kl. 14.30: Kagebord // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.I samarbejde med Lærdansk Herning, har Team Teatret inviteret alle interesserede til at bidrage til et festligt kagebord med kager fra alle verdens hjørner. Kom og sæt tænderne i en regnbue af smage.
Kl. 14.30: Vinderen af Ungdoms Rock // Aulum foreninger og Rock i Aulum
(Lokation: Tinghuspladsen)

I forbindelse med Rock i Aulum Lystanlæg blev der afviklet en ungdomskonkurrence i rock for bands med unge fra 7.-10. klasse. Vinderen der blev kåret i lørdags optræder nu på scenen på Tinghuspladsen i Herning.
Kl. 15.00: Ciao Ciao Bambini // Kunstpartiet
(Lokation: Østergade)

I rammerne af KUNST PÅ OPKALD vil Kunstpartiet gennem en koncert/show vise en anden side af politik, nemlig “Nattergalspolitik”: Jeppe (Giuseppe L. Bonifati) er en spændende og charmerende sanger, og hans stemme har et godt tag på danske borgere. Men med henvisning til Kunstpartiets logo (Tomaten) kan vi jo ikke vide, hvad publikum vil bruge den til…
Kl. 15.00: Peter og Ulven // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Ensemble MidtVest og Team Teatrets egne skuespillere Olivia Franciska Fevel Borgels og Sofie Ancher Vea opfører sammen Prokofievs Peter og Ulven. Hør den smukke musik og følg med i historien om Peter og dyrene på engen.
Kl. 15.45: Glimt af #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Team Teatrets forestilling i Brændgårdsparken får et ekstra slag med halen, når elementer fra forestillingen dukker op på hjemmebanen.
Kl. 16.00: Poetry Slam // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Thomas Thisted står bag de succesfulde poetry slam-arrangementer på Team Teatret. Han og et par af hans konkurrenter og kolleger giver eksempler på slam-genrens måde at servere poesi på.
Kl. 16.15: Jazz hos Team // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Morten Mosgaards trio, der består af sanger Morten Mosgaard, pianist Jens Ulrich Kiilstoft og kontrabassist Thomas Sejthen, spiller op i gården. Trioen spiller jazzstandards og originals.
Kl. 16.30-17.15: Frekvens // Phaidon // Fermaten og Scene 7
(Lokation: Kousgaards Plads)

Phaidon giver gratis koncert – og du skal da med! Vi står klar med lækker musik i godt selskab. Ses vi?Frekvens // Scene 7 er et musikevent, der giver rum til at ny musik kan udfolde sig i Herning.
Arrangementerne afholdes en gang hver måned, normalt på Scene 7, og hver gang præsenteres 3 bands eller solister, der skriver deres egen musik. Målet er, at nye bands og ny musik kan udvikle sig og skabe musikalske oplevelser for både publikum og medvirkende. Frekvens // Scene 7 præsenteres i samarbejde med Rytmisk Musik Herning og Fermaten.
Kl. 17.00: Poetry Slam // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Thomas Thisted står bag de succesfulde poetry slam-arrangementer på Team Teatret. Han og et par af hans konkurrenter og kolleger giver eksempler på slam-genrens måde at servere poesi på.
Kl. 17.00: Eva H. // Kunstpartiet
(Lokation: Østergade)

På brystet. Mellem det andet og det sjette ribben, til venstre. Den tragiske sag om Eva H var lokaliseret lige dér på det sted. Et enormt hjerte…Vi vil gennemføre denne sag på vores “Kunstbulance”, hvor vi bogstaveligt talt forbinder kunstens og sundhedens territorier ved at lade publikum udspionere os og følge vores eksperiment live sekund for sekund. Følelser, som forbindes med det: pres, smerte, blod, frygt. Men også håb, ny chance, tillid.Hvordan er det muligt at udtrykke denne atmosfære fuld af følelser gennem kunstens sprog, og hvordan kan en Kunstbulance blive til en scene for en forestilling? Hvem (eller hvad) vil være genstand for vores kirurgiske indgreb? Professor Albert og hans assistent Raquel vil gøre alt for ikke at mislykkes med vores operation…For at sikre dig at der er plads, kan du booke en plads hos kunstpartiet@gmail.com.Forestillingen er ikke egnet for børn – vi tager max. 9 personer ind ad gangen.

Kl. 17.15: Jazz hos Team // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Morten Mosgaards trio, der består af sanger Morten Mosgaard, pianist Jens Ulrich Kiilstoft og kontrabassist Thomas Sejthen, spiller op i gården. Trioen spiller jazzstandards og originals.
Kl. 17.35-18.10: Frekvens // Regn // Fermaten og Scene 7
(Lokation: Kousgaards Plads)

Kom til koncert med det super fede band Regn, der vil berige vores øregange med deres dansksprogede sange. Koncerten er gratis og alle er velkomne.Frekvens // Scene 7 er et musikevent, der giver rum til at ny musik kan udfolde sig i Herning.
Arrangementerne afholdes en gang hver måned, normalt på Scene 7, og hver gang præsenteres 3 bands eller solister, der skriver deres egen musik. Målet er, at nye bands og ny musik kan udvikle sig og skabe musikalske oplevelser for både publikum og medvirkende.
Frekvens // Scene 7 præsenteres i samarbejde med Rytmisk Musik Herning og Fermaten.
Kl. 18.00: Poetry Slam // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Thomas Thisted står bag de succesfulde poetry slam-arrangementer på Team Teatret. Han og et par af hans konkurrenter og kolleger giver eksempler på slam-genrens måde at servere poesi på.
Kl. 18.00: Eva H. // Kunstpartiet
(Lokation: Østergade)

På brystet. Mellem det andet og det sjette ribben, til venstre. Den tragiske sag om Eva H var lokaliseret lige dér på det sted. Et enormt hjerte…Vi vil gennemføre denne sag på vores “Kunstbulance”, hvor vi bogstaveligt talt forbinder kunstens og sundhedens territorier ved at lade publikum udspionere os og følge vores eksperiment live sekund for sekund. Følelser, som forbindes med det: pres, smerte, blod, frygt. Men også håb, ny chance, tillid.Hvordan er det muligt at udtrykke denne atmosfære fuld af følelser gennem kunstens sprog, og hvordan kan en Kunstbulance blive til en scene for en forestilling? Hvem (eller hvad) vil være genstand for vores kirurgiske indgreb? Professor Albert og hans assistent Raquel vil gøre alt for ikke at mislykkes med vores operation…For at sikre dig at der er plads, kan du booke en plads hos kunstpartiet@gmail.com.Forestillingen er ikke egnet for børn – vi tager max. 9 personer ind ad gangen.

Kl. 18.15: Glimt af #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Team Teatrets forestilling i Brændgårdsparken får et ekstra slag med halen, når elementer fra forestillingen dukker op på hjemmebanen.
Kl. 18.30-19.15: Frekvens // Lillevangen // Fermaten og Scene 7
(Lokation: Kousgaards Plads)

Lillevangen giver gratis koncert og alle er velkomne. Musikken er på dansk og en sprød blanding af gode melodier, rap og sang. Kom og vær med!Frekvens // Scene 7 er et musikevent, der giver rum til at ny musik kan udfolde sig i Herning.
Arrangementerne afholdes en gang hver måned, normalt på Scene 7, og hver gang præsenteres 3 bands eller solister, der skriver deres egen musik. Målet er, at nye bands og ny musik kan udvikle sig og skabe musikalske oplevelser for både publikum og medvirkende.
Frekvens // Scene 7 præsenteres i samarbejde med Rytmisk Musik Herning og Fermaten.
Kl. 19.00: Festtaler – Team Teatrets 50 års jubilæum // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Inviterede gæster byder ind med ord om det jubilerende teater.
Kl. 19.35-20.20: Frekvens // Poolboy // Fermaten og Scene 7
(Lokation: Kousgaards Plads)

Når Poolboy går på scenen, så er der garanti for en fest! Koncerten er ganske gratis og alle er velkomne.Frekvens // Scene 7 er et musikevent, der giver rum til at ny musik kan udfolde sig i Herning.
Arrangementerne afholdes en gang hver måned, normalt på Scene 7, og hver gang præsenteres 3 bands eller solister, der skriver deres egen musik. Målet er, at nye bands og ny musik kan udvikle sig og skabe musikalske oplevelser for både publikum og medvirkende.
Frekvens // Scene 7 præsenteres i samarbejde med Rytmisk Musik Herning og Fermaten.
Kl. 20.00: 60’er stemning // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Dørene til salen åbner. Teatrets ensemble fører an på en rejse tilbage til fest og farver fra teatrets unge dage.
Kl. 20.00: Rechargeable // Kunstpartiet
(Lokation: Huset no7)

Ved årtusindskiftets afslutning har man set to store tendenser, som sandsynligvis vil udfordre den menneskelige civilisation. En af dem er befolkningens øgede levealder. En voksende levetid vil i sig selv være i stand til at omdanne systemet af menneskelige følelser og forholdet mellem generationer og familiemedlemmer. For at imødekomme samfundets behov og realiteten af den øgede levealder er løsningen måske – at kunne genoplade individet.Men hvilke problematikker medfører det ”genopladelige” menneske? Den første fase af projektet er en undersøgelse, som sigter mod at forstå konsekvenserne af et kommende paradigmeskift og finde små scenarier, som er i stand til at fremhæve ændringerne.Projektet involverer en gruppe af ikke-professionelle ældre dansere. Deres tanker, sætninger, visioner vil blive indarbejdet i den endelige performance, sammen med deres tilstedeværelse, talte ord og følelsesmæssige bevægelser, der fuldender dansernes koreograferede bevægelser.Det endelige udtryk ændrer derfor karakter fra by til by afhængig af den samskabende dynamik, der opbygges mellem danserne og den deltagende gruppe.Kom og oplev en danseperformance med lokale dansere i samskabelse med Kunstpartiet – helt sikkert en oplevelse, som du ikke har prøvet før!

Kl. 20.00-22.00: Tango-koncert og tangosalon // Tango MidtVes
(Lokation: Herning Musikskole)

Tango MidtVest byder indenfor til en spændende tangooplevelse sammen med Herning Musikskole. Kl. 20.00-21.00 kan du opleve musikere og musikskolelærere fra Herning Musikskole i skøn forening i en tangokoncert. Der følges op med tangosalon med tango-DJ.Entre: 75 kr.Info og tilmelding: Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842. Betaling kan ske kontant på aftenen eller via Netbank: 9589 6893222454 (Nordea Bank)
Kl. 21.00: Ny Dag // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Herning-bandet Ny Dag giver koncert. Bandet har eksisteret lige så længe som Team Teatret, og denne aften giver de lyd til historien, og leverer en solid rockkoncert.
Kl. 22.00: Benal // Kulturfest Herning, Frekvens og Fermaten
(Lokation: Kousgaards Plads)

Efter Benal vandt P3 Guld prisen i 2017 er der sket meget for den Københavnske hiphop-duo.Et væld af udsolgte koncerter, fantastiske anmeldelser og senest deres brag af en koncert på Roskilde Festival 2018, der medførte 6 ud af 6 stjerner i Gaffa med citater som “Den bedste hiphop koncert jeg har set til dato”.Benal surprise-udgav d. 2. november 2018 deres 3. studiealbum, ‘Benjamin og Albert’, der røg direkte ind som nr. 2 på den danske album-hitliste.Man ved aldrig helt hvor man har Benal, men rygterne vil vide at 2019 bliver året, hvor bandet kysser dit blege ansigt lige direkte midt på næsen, i en form for french-nose-kiss med henblik på, at du skal føle stimulans og glæde.Som Benjamin Hav, gruppens rapper, siger: “Det bliver den bedste sommer i dit liv, hvis du lader være med at dumme dig igen”. “Jeg lover jeg ikke dummer mig, hvis du lover at du ikke dummer dig”, siger Benjamin inden han kærtegner Albert, duoens producer, blidt på skulderen. “Nu bli’r det fandme sommer dit svin”.

Kom og oplev et af Danmarks fedeste bands lige nu. Koncerten er gratis og alle er velkomne.

Kl. 22.30: DJ og god stemning // Team Teatret
(Lokation: Team Teatret)

Gården ved Team Teatret fyldes med fest, farver, musik og teater, når jubilæumsåret rundes af med en festlig eftermiddag og aften ved og på teatret.Niels Overgård vender plader fra fem årtier, så musik fra alle årene strømmer ud og lader festen fortsætte.

Ugen der er gået:

Kl. 05.00: Oplevelser på vandet // Sunds Sejlklub
(Lokation: Sunds Sejlklub ved Sunds Sø)

Oplev livets gang på søen ved solop- og solnedgang. Se solen gå op fra vandsiden kl. 05.00. Vi padler og sejler og alle kan være med. Husk at medbringe badetøj, træningstøj og sko der må blive våde – så sørger vi for resten.
Kl. 09.45-18.30: Rock i Aulum // Foreningerne i Aulum
(Lokation: Aulum Lystanlæg)

Rock i Aulum byder igen i år ind til en musikalsk og kulturel oplevelse i Aulum Lystanlæg. Dagen byder på er alsidigt program med både noget til store og små – Gurli Gris, Søs Fenger, Claus Agernem, Herning Koncertorkester og Cirkus Skunk. Dertil kommer et udvalg af de bedste upcoming bands i Herning Kommune, der giver den gas og kæmper om præmien på både studietid, koncert på den store scene til næste års Rock i Aulum og ikke mindst en koncert på scenen til Kulturfest Herning 2019 lørdag d. 15 juni. Kom og nyd en skøn dag med venner eller familien. Vi glæder os til at se dig.
Kl. 16.00-17.30: Tangoworkshop for begyndere, letøvede og øvede ved Los Guardiola // Tango MidtVest
(Lokation: Herning Musikskole)

Få kyndig vejledning ind i tangoens fortryllende verden, når Los Guardiola fra Paris byder op til dans og tangoworkshop for nybegyndere og letøvede.Pris: 100 kr. pr. person.

Info/Tilmelding: Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail svenhoff@mail.tele.dk eller på telefon 2127 3842. Betaling kan ske kontant på aftenen eller via Netbank: 9589 6893222454
(Nordea Bank)

Kl. 20.00: Oplevelser på vandet // Sunds Sejlklub
(Lokation: Sunds Sejlklub ved Sunds Sø)

Oplev livets gang på søen ved solop- og solnedgang. Se solen gå ned fra vandsiden kl. 20.00. Vi padler og sejler og alle kan være med. Husk at medbringe badetøj, træningstøj og sko der må blive våde – så sørger vi for resten.
Kl. 20.00-23.00: Tango teaterforestilling og Tangosalon // Tango MidtVest
(Lokation: Herning Musikskole)

Kom og oplev tango som du ikke har prøvet det før.
Der bydes velkommen med kort program med tango-dj Eugene Weinberger efterfulgt at tango-teaterforestilling med Tango Teatro/Los Guardiola fra Paris.Herefter tangokoncert og show med Tango Teatro og med et tangoorkester bestående af ensemblechef Roberto Sarno (Italien), violinist og koncertmester Simono Tolomeo (Paris) og bandoneon og pianist Patricio Moya Obel (Chile). Vi slutter aftenen af med tangosalon ved tango-dj Eugene Weinberger.

Entre: 150 kr. Pris inkl. forestilling, koncert og tangosalon. (Ved køb af billet gives gratis tango introworkshop kl. 19)

Info/Tilmelding: Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail svenhoff@mail.tele.dk eller på telefon 2127 3842. Betaling kan ske kontant på aftenen eller via Netbank: 9589 6893222454 (Nordea Bank)

Kl. 14.00-15.30: Tango-intro for nybegyndere, tangoopvisning- og salon // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder nye interesserede eller uprøvede dansere velkommen til en introworkshop. Alle er velkomne og der er gratis entre. Workshop og opvisning fra kl. 14.00-15.00 og tangosalon fra 15.00-15.30. Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.
Kl. 09.00-21.00: Gå på opdagelse i dit lokalområde // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Lokalbiblioteket i Sunds, Hammerum, Kibæk, Vildbjerg og Aulum)

Temaet for Kulturfest Herning 2019 er ”En opdagelsesrejse”. Vi forbinder ofte opdagelsesrejser med noget langt væk i eksotiske lande. Men hvornår har du sidst været på opdagelse i dit eget lokalområde? På dit lokalbibliotek hænger 5 billeder fra netop DIT lokalområde. Gæt de hemmelige steder og vær med i lodtrækningen om et gavekort på 200 kr. til Arnold Buscks Boghandel, så du kan komme på opdagelsesrejse i litteraturens verden. Du kan også tegne dit yndlingssted i hele verden—nært eller fjernt. Eller det sted, du allerhelst ville tage på opdagelsesrejse. Der er mulighed for at udstille tegningerne på dit bibliotek.
Kl. 10.00-12.00: Opdag Skarrilds Vandveje // Kulturisten
(Lokation: Kirkepladsen, Skarrild)

Fortællingen om Skarrilds Vand v / Chr. Rahbæk, tidl. borgmester i Aaskov Kommune. Både Skjern Å og Dalgas Kanal løber gennem Skarrild, ligesom Lystrup bæk krydser kanalen i en såkaldt Ækvadukt – Danmarks eneste. Der er desuden både en møllesø og en helligkilde, som i middelalderen var centrum for et kæmpestort marked. Fortællingen foregår på en vandring fra sted til sted, og der gøres ophold ved Ækvadukten, hvor der vil være en mini koncert på 45 minutter med Bjarolo. Bjarolo er et lokalt folk-band, der skriver egne sange og synger på dansk. De har blandt andet skrevet en sang om kanalen.
Kl. 12.00: Fermaten Take Away m. Marie Frank // Kulturisten og Fermaten
(Lokation: Skjern Å, Skarrild)

I samarbejde med Fermaten præsenterer Kulturisten en lækker koncert med Marie Frank.Koncerten foregår på byens kanorasteplads og med en scene placeret et par meter fra kanten af Skjern Å. Bagtæppet er den skønne natur. Der bliver mulighed for at købe drikkevarer og lidt lækker mad.

I 2019 kan Marie Frank fejre 20-året for debutalbummet ”Ancient Pleasures”, der med kæmpehits som ”Symptom of My Time” og ”Under The Water” fra den ene dag til den anden gjorde Marie Frank til fast inventar på koncertscener og radiokanaler over hele landet, og vandt hende en sikker plads i danskernes hjerter. Hendes sange og karakteristiske stemme ramte tidens ånd rent, og blev en del af soundtracket for en generation.

Live præsenterer Marie Frank det bedste af de mange højdepunkter fra hendes fornemme bagkatalog og fra den danske udgivelse ‘Kontinua’. Sangenes historier og temaer taler for sig selv, men fortæller ikke om bagvejene og omvejene, der førte til dem.

Mellem numrene tager Marie publikum med ad sjove, tankevækkende og oplevelsesrige veje og beretter om en musikalsk karriere, der har bevæget hende fra at være omrejsende gademusiker til at være prisbelønnet sangstjerne. Maries koncerter er båret af nærvær, nerve og autenticitet. Den ligefremme ægthed udspringer af et liv, hvor kærligheden til musikken viser vejen. Her er der ingen lette genveje, men derimod livgivende omveje. I stemningsmættet medrivende musikalitet og begavet beretning tager Marie Frank publikum med ad disse veje, hvor sangene synges for at historierne kan leve.

Køb din billet hos Fermaten her: https://fermaten.dk/koncerter-og-events/marie-frank-2/

Kl. 14.00-15.30: Tango-intro for nybegyndere, tangoopvisning- og salon // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder nye interesserede eller uprøvede dansere velkommen til en introworkshop. Alle er velkomne og der er gratis entre. Workshop og opvisning fra kl. 14.00-15.00 og tangosalon fra 15.00-15.30.Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.

Kl. 08.00-21.00: Lille Kuffert – Stor Verden // Herning Billedskole
(Lokation: Herning Bibliotek)

Børneinstitutioner har lavet deres egen kuffertverden pakket med fantasi. Kufferterne udstilles på Herning Bibliotek i bibliotekets åbningstid.
Kl. 09.00-21.00: Gå på opdagelse i dit lokalområde // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Lokalbiblioteket i Sunds, Hammerum, Kibæk, Vildbjerg og Aulum)

Temaet for Kulturfest Herning 2019 er ”En opdagelsesrejse”. Vi forbinder ofte opdagelsesrejser med noget langt væk i eksotiske lande. Men hvornår har du sidst været på opdagelse i dit eget lokalområde? På dit lokalbibliotek hænger 5 billeder fra netop DIT lokalområde. Gæt de hemmelige steder og vær med i lodtrækningen om et gavekort på 200 kr. til Arnold Buscks Boghandel, så du kan komme på opdagelsesrejse i litteraturens verden. Du kan også tegne dit yndlingssted i hele verden—nært eller fjernt. Eller det sted, du allerhelst ville tage på opdagelsesrejse. Der er mulighed for at udstille tegningerne på dit bibliotek.
Kl. 10.00: Teaterforestillingen “Gummistøvlen” // Vildbjerg Amatørteater og Herning Bibliotekerne
(Lokation: Biblioteket i Vildbjerg)

Stykket ’Gummistøvler’ bygger på en fortælling om to venner, som er naboer. De to venner deler under stykket flere ting som fx gummistøvler, fiskestang og tegnekridt. Der er sange og en masse venskab. De to venner deler historier og fortællinger om de ting, som de har. Stykket ’Gummistøvler’ har til formål at give børn en oplevelse af venskab. At man i et venskab deler med hinanden både historier, fortællinger og ting. Derudover er stykket med til at vise den respekt, anerkendelse og tillid, der er i et venskab. Stykket bygger på en gensidig nysgerrighed og omsorg for hinanden og de ting, som de møder. Stykket er for inviterede børn fra lokale børnehaver.
Kl. 10.00-14.00: Strik til en udsat // Huset no7
(Lokation: Huset No7)

Samarbejdet mellem Røde Kors og Huset No7 handler om at forene kultur, kunsthåndværk og næstekærlighed. Det handler om at lave et startskud og begynde produktionen af strikkede og syede trøjer til udsatte, hvad end det er til børn i Hvide Rusland, flygtninge eller hjemløse.Det handler om at give videre, det handler om kultur, sammenhold og samlingspunktet er håndværket sy og strik. Røde Kors vil være her i dagstimerne og ligeså have modeller man kan producere efter. Det er gratis at deltage og åbent for alle. Finder sted i Huset No7’s kreative værksted. Røde Kors vil står for at få indsamlet trøjerne og afsendt.

Kl. 11.00: Dans med dansk tema // DGI Huset
(Lokation: DGI Huset Herning / Kousgaards Plads)

DGI Huset Herning ønsker at skabe en kulturel oplevelse, som giver et indblik i flere landes kulturforskelle indenfor dans, musik og kunst. Ligeledes vil vi bringe mangfoldigheden i huset i spil, ved at forene den kulturelle opdagelsesrejse med forskellige aldersgrupper i løbet af 5 dage. Dagens tema er dansk – en oplevelse for både store og små.Tilmelding til dans og jumping fitness på tlf: 96 26 74 00. Det er gratis at deltage.

Kl. 15.00-20.00: Wizard Gaming åbner dørene // Huset no7
(Lokation: Huset no7)

Denne nye forening i Herning åbner dørene op i deres nye lokaler beliggende i Huset No7. Her giver de deres bud på fremtiden inden for PS4 i både FIFA´19 og Fortnite. Foreningen har været med til at talentudvikle på flere spillere, der i dag spiller på kontrakter. Kom indenfor og prøv løs – det er helt gratis.
Kl. 18.00-19.00: Tango-intro for nybegyndere med tangoopvisning // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder nye interesserede eller uprøvede dansere velkommen til en introworkshop. Alle er velkomne og der er gratis entre. Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.
Kl. 18.30-20.30: Caminoen – For os, der gik eller vil gå den // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek)

Hvad er det, man oplever på Caminoen? Hvorfor betyder det noget, at gå den lange tur i stilhed? Og er det mon noget for mig? En aften for både erfarne og nysgerrige pilgrimsvandrere.Kom til en aften, hvor der er tid til at snakke om oplevelserne på pilgrimsvandringen. Vi har inviteret tre lokale til at fortælle om deres oplevelser – og sat tid af til at tale oplevelserne igennem. Både med andre, der har gået turen og med nysgerrige, som måske overvejer en gang selv at tage skridtet – og skridtene. Del dine tricks med kommende pilgrimsvandrere og få måske nye perspektiver på dine oplevelser af at dele dem med andre. Arrangementet er gratis, men af praktiske grunde vil vi gerne have tilmelding – via www.herningbib.dk

Kl. 19.00: 50 året for månelandingen // Herning Astronomiforening
(Lokation: Huset no7)

Månelandingen for 50 år siden var én af de mest skelsættende begivenheder i det 20. århundrede. Hør om hele rumkapløbet mellem USA og USSR op til Apollo 11’s landing og Neil Armabbrs ‘leap for mankind’. Foredraget er krydret med mange originale filmklip og sjove anekdoter fra de hektiske år i 60’erne. – Foredragsholder Bent Tvermose, Lemvig.
Kl. 19.00: Dans med dansk tema // DGI Huset
(Lokation: DGI Huset Herning / Kousgaards Plads)

DGI Huset Herning ønsker at skabe en kulturel oplevelse, som giver et indblik i flere landes kulturforskelle indenfor dans, musik og kunst. Ligeledes vil vi bringe mangfoldigheden i huset i spil, ved at forene den kulturelle opdagelsesrejse med forskellige aldersgrupper i løbet af 5 dage. Dagens tema er dansk – en oplevelse for både store og små.Tilmelding til dans og jumping fitness på tlf: 96 26 74 00. Det er gratis at deltage.

Kl. 19.00-20.00: Tangoundervisning for letøvede // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder alle letøvede dansere velkommen til en times tangoundervisning. Alle er velkomne og der er gratis entre.Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.

Kl. 19.00-21.00: Sommerkoncert på Herning Musikskole // Herning Musikskole
(Lokation: Herning Musikskole)

Herning Musikskole åbner dørene til en hyggelig koncert med vores dejlige klaver- og tværfløjteelever, hvor de vil spille en masse god musik. Vi slutter af med lidt saftevand og kage. Gratis entre og adgang for alle.
Kl. 19.00-21.30: Strik til en udsat // Huset no7
(Lokation: Huset no7)

Samarbejdet mellem Røde Kors og Huset No7 handler om at forene kultur, kunsthåndværk og næstekærlighed. Det handler om at lave et startskud og begynde produktionen af strikkede og syede trøjer til udsatte, hvad end det er til børn i Hvide Rusland, flygtninge eller hjemløse.Det handler om at give videre, det handler om kultur, sammenhold og samlingspunktet er håndværket sy og strik. Røde Kors vil være her i dagstimerne og ligeså have modeller man kan producere efter. Det er gratis at deltage og åbent for alle. Finder sted i Huset No7’s kreative værksted. Røde Kors vil står for at få indsamlet trøjerne og afsendt.

Kl. 19.30: #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Multihuset, Brændgårdsparken)

#Glimt – eller historien om, hvordan du sammen med os møder er virkelige levede liv, når du træder ind over dørtærsklen i hjemmene i Brændgårdsparken, der er et alment boligbyggeri, som set fra oven danner bogstaverne J.U.L og ligger i den vestlige del af Herning, der befinder sig midt på heden i Jylland, som er den eneste del af Danmark, der er forbundet med Europa, som er et af verdens kontinenter og hvis navn ifølge visse sprogforskere kommer af ordet Erêbu, der bærer betydningen “solnedgang”.#Glimt foregår i Brændgårdsparken i Herning. Vi rykker således teatret ud af sine vante rammer og indlogerer os i et af byens boligområder. Forestillingen vil ikke blot være en skildring af en specifik bydel. Det vil være en undersøgelse af hvad et menneskeliv er: For hvad kendetegner egentlig et liv? Er dét, du tænker, når du ser ud af vinduet, ikke også en del af dit liv? Er alt dét, der ikke er, ikke også en del af din tilværelse? Dagdrømme kan for eksempel ses som en poetisk modsætning til hverdagen, men er dagdrømme ikke også en stor del af et liv? Kan alt dét, du kun går og forestiller dig, ikke også have betydning for resten af verden?

Forestillingen er baseret på samspillet mellem Brændgårdsparkens fysiske rum – indendørs og udendørs – og dets historier. Forestillingen er professionelt teater, som bliver til i et samspil mellem Team Teatret, Boligforeningen Fruehøjgård og Brændgård Amatør Teater og beboere i Brændgårdsparken.

Vær opmærksom på at forestillingen ikke vil være egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere, da du som publikum skal op og ned af trapper – ind og ud af døre og rundt i hele området omkring Brændgårdsparken.

Forestillingen begynder i Multihuset, Brændgårdvej 81, Herning. Køb billet på www.teamteatret.dk/arrangement/glimt og tag naboen med!

Kl. 20.00-21.00: Tangosalon // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder alle indenfor til en omgang tangosalon, hvor det er muligt at slå sig løs på dansegulvet sammen med andre passionerede tangoudøvere.Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.

Kl. 08.00-21.00: Lille Kuffert – Stor Verden // Herning Billedskole
(Lokation: Herning Bibliotek)

Børneinstitutioner har lavet deres egen kuffertverden pakket med fantasi. Kufferterne udstilles på Herning Bibliotek i bibliotekets åbningstid.
Kl. 09.00-21.00: Gå på opdagelse i dit lokalområde // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Lokalbiblioteket i Sunds, Hammerum, Kibæk, Vildbjerg og Aulum)

Temaet for Kulturfest Herning 2019 er ”En opdagelsesrejse”. Vi forbinder ofte opdagelsesrejser med noget langt væk i eksotiske lande. Men hvornår har du sidst været på opdagelse i dit eget lokalområde? På dit lokalbibliotek hænger 5 billeder fra netop DIT lokalområde. Gæt de hemmelige steder og vær med i lodtrækningen om et gavekort på 200 kr. til Arnold Buscks Boghandel, så du kan komme på opdagelsesrejse i litteraturens verden. Du kan også tegne dit yndlingssted i hele verden—nært eller fjernt. Eller det sted, du allerhelst ville tage på opdagelsesrejse. Der er mulighed for at udstille tegningerne på dit bibliotek.
Kl. 10.00-10.45: Jazzen på genvisit // Swinging Europe
(Lokation: Biblioteket i Aulum)

Jazzen på Genvisit – for dagpleje- og vuggestuebørn er en børnekoncert med musikpædagog og jazzmusiker Morten ‘Musik’ Mosgaard og to af de skarpeste ‘cats’ fra det Århusianske jazzmiljø nemlig Nicolaj Bugge (Røgsignal) og Thomas Sejthen (Indra / Uffe Steen Trio).Til koncerten vil musikerne tage børnene med på en legende rejse gennem jazzens forunderlige univers. Der skal danses, synges, klappes og ikke mindst lyttes, når musikken hjælper til at fortælle historier. Koncerten er målrettet aldersgruppen og vil derfor tage udgangspunkt i børnene for at skabe et meningsfuld møde med jazzmusikken.

Jazz og småbørn har meget tilfælles. De trives begge i tydelige rammer, men har brug for masser af plads til at kunne finde på, at improvisere, at skabe. Jazzen er den af de store musikstilarter, hvor improvisationen har spillet den største rolle. Den traditionelle jazzstandard var en populærmelodi, som musikerne frit kunne improvisere over. Børn gør på mange måder det samme. De hører de voksne synge en sang og for at udvikle deres egen musikalitet i en tidlig alder, genskaber de sangen på deres egen måde. Men jazz er også noget de færreste børn i dag stifter bekendtskab med.

Én ting er, at børnene ikke så tit møder jazz, noget andet er, at jazzen derfor heller ikke så tit møder børnene. Jazzen på genvisit tager udgangspunkt i denne problematik og genskaber det møde mellem jazz og børn – og børn og jazz – som er inspirerende for alle parter.

Arrangementet er for inviterede børn fra lokale vuggestuer.

Kl. 10.00-14.00: Strik til en udsat // Huset no7
(Lokation: Huset No7)

Samarbejdet mellem Røde Kors og Huset No7 handler om at forene kultur, kunsthåndværk og næstekærlighed. Det handler om at lave et startskud og begynde produktionen af strikkede og syede trøjer til udsatte, hvad end det er til børn i Hvide Rusland, flygtninge eller hjemløse.Det handler om at give videre, det handler om kultur, sammenhold og samlingspunktet er håndværket sy og strik. Røde Kors vil være her i dagstimerne og ligeså have modeller man kan producere efter. Det er gratis at deltage og åbent for alle. Finder sted i Huset No7’s kreative værksted. Røde Kors vil står for at få indsamlet trøjerne og afsendt.

Kl. 10.30-14.00: Den musikalske historie om Kim Larsen // Koloritten
(Lokation: Koloritten)

Oplev en musikalsk rejse ind i Kim Larsens musik, når Koloritten præsenterer “Den musikalske historie om Kim Larsen” v. Anders Munch. Anders vægter den ”rene vare”. Intensitet, dynamik – og der næres dyb respekt for de traditionelle rødder i musikken. Han har et bredt og alsidigt program med Kim Larsen og Gasolin og har specialiseret sig i både at spille og fortolke Larsens musik. På kopi tro vis bevæger Anders sig gennem et univers af sange, der aldrig går i glemmebogen. Det koster 50 kr. at deltage og er inkl. grillfrokost-ret. Tilmelding efter først-til-mølle-princippet hos Koloritten.
Kl. 11.00: Amerikansk Jumping Fitness // DGI Huset
(Lokation: DGI Huset Herning / Kousgaards Plads)

DGI Huset Herning ønsker at skabe en kulturel oplevelse, som giver et indblik i flere landes kulturforskelle indenfor dans, musik og kunst. Ligeledes vil vi bringe mangfoldigheden i huset i spil, ved at forene den kulturelle opdagelsesrejse med forskellige aldersgrupper i løbet af 5 dage. Dagens tema er amerikansk – en oplevelse for både store og små.Tilmelding til dans og jumping fitness på tlf: 96 26 74 00. Det er gratis at deltage.

Kl. 12.00: Ciao Ciao Bambini // Kunstpartiet
(Lokation: Sdr. Felding Skole)

I rammerne af KUNST PÅ OPKALD vil Kunstpartiet gennem en koncert/show vise en anden side af politik, nemlig “Nattergalspolitik”: Jeppe (Giuseppe L. Bonifati) er en spændende og charmerende sanger, og hans stemme har et godt tag på danske borgere. Men med henvisning til Kunstpartiets logo (Tomaten) kan vi jo ikke vide, hvad publikum vil bruge den til..
Kl. 12.00-14.00: Linje S – 100 Jorn Eksperimenter med Museum Jorn // Kulturfest Herning
(Lokation: Holtbjerg v. Kulturama)

Museum Jorn deler Asger Jorns kreative og kunstneriske univers med børnefamilier. Bogen ”100 Jorn-eksperimenter vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet” indeholder 100 sjove kunst-eksperimenter, hvor fokus er på proces, sanselighed, historiefortælling og den gode samtale. Med fantasi og helt enkle midler styrkes livsglæde og fællesskab på en sjov måde. Alle kan være med. Der er lagt op til, at de 100 eksperimenter laves i samarbejde mellem børn og voksne. Familien kommer til at bruge fingre, tæer, glaskugler, en cykel, en kartoffel, kartoner fra cornflakes og en masse andre ting, som kan findes i penalhuset køkkenskuffen, køleskabet eller naturen. Men først og fremmest aktiveres fantasien.
Kl. 14.00-15.00: Linje S – Den Sultne Løve v./Tommy P // Kulturfest Herning
(Lokation: Holtbjerg v. Kulturama)

Asger Jorn står bag historien “Troels Jorns bog om den sultne løve, den glade elefant, den lille mus og Jens Pismyre”, der er skrevet til hans søn Troels tilbage i omkring 1949, og som blev fundet på et loft i 60’erne og senere udgivet. Skuespiller og historiefortæller Tommy Nielsen læser højt fra Bogen.
Kl. 14.30: Glasmalingsworkshop // DGI Huset
(Lokation: DGI Huset Herning)

Glasmalingsworkshop for 200 SFO børn. For første gang afdækkes hele den store bevægelsessal med plast, så der skabes rum for kulturen. Senere på ugen kan børnenes flotte kunstværker opleves i DGI Huset
Kl. 15.00-18.00: Fællesskabsprojekt – Byg en mobil pallesofa og bar // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

Headspace og Huset No7 har lagt kræfterne sammen, for at skabe et miljø til unge i hele ugen i forbindelse med kulturfesten. Vi ønsker at skabe liv, stemning, oplevelser, kunst og kultur. Drevet af frivillige skal vi sammen med unge, være med til at bygge deres nye tilhørssted i form af pallesofaer. De skal dekoreres, males og syes smukke hynder til. Kom og vær med!
Kl. 15.00-20.00: Wizard Gaming åbner dørene // Huset no7
(Lokation: Huset no7)

Denne nye forening i Herning åbner dørene op i deres nye lokaler beliggende i Huset No7. Her giver de deres bud på fremtiden inden for PS4 i både FIFA´19 og Fortnite. Foreningen har været med til at talentudvikle på flere spillere, der i dag spiller på kontrakter. Kom indenfor og prøv løs – det er helt gratis.
Kl. 17.45: Linje S –  Tordenskjold v./Hartvig Hansen // Kulturfest Herning
(Lokation: Holtbjerg v. Kulturama)

Den udødelige helteberetning om nordens store søhelt.Man siger havet sletter alle spor. På trods af det, lever minderne i Danmark og Norge den dag i dag. Minderne om de farverige skikkelser og begivenhederne fra de to landes fælles søkrigshistorie. En søhelt, man mindes ofte og med kærlighed er Peter Wessel Tordenskjold. Her kommer vi på skudhold af en fantastisk skikkelse.

Vi skruer tiden tilbage og undersøger og iscenesætter et panorama over de fantastiske beretninger om en stor søhelts liv. Fra en ung dreng der flygter hjemmefra til et fremmed land – til en snarrådig viseadmiral og søhelt, og til han som ung mand forbløder i en mystisk duel i Tyskland.

På scenen står norskfødte kunstner, instruktør og skuespiller Hartvig Hansen, der gang på gang har vist, han mestrer komedien og solo forestillingens kunst. Hartvig er uddannet skuespiller ved det Statlige Russiske Akademi for Scenekunst GITIS Moskva. Han har arbejdet som instruktør og skuespiller i Danmark og Europa og har høstet mange kritikerroste anmeldelser fra blandt andet de turnerende teater forestillinger Amongst Shadows og What. Tordenskjold er Hartvigs 4. Soloforestilling søsat med komedie og krudtrøg.

Forestillingen foregår på dansk og varer 45 minutter.

Instruktør: Hartvig Hansen

Komponist: Daniel Kittow

Billetter købes her: https://magistraten.ticketbutler.io/da/e/linje-s-hjvangen-tordenskjold/

Kl. 18.00: Fuglsangsøstafetten // HGF Atletik og Motion
(Lokation: Fuglsang Sø)

Den årlige Fuglsangsøstafet rundt om Fuglsangsø. Kom og se en masse glade kolleger, der dyster med en række forskellige arbejdspladser i Herning Kommune om at være årets mester. Der er hygge og forskellige oplevelser ved søen
Kl. 19.00: Sange til verden // Den Jyske Sangskole
(Lokation: Herning Kirke)

MidtVest Pigekor, Juniorkor og Børnekor slår som altid kræfterne sammen i den traditionsrige fælles sommerkoncert, der ligger på den tid af året, hvor formkurven topper. Denne gang er temaet “Sange til Verden” med det formål at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Udover de nye sange er der også kendte og sommerlige toner på programmet, ligesom publikum som altid vil blive inddraget i nogle fællessange. Igen i år foregår koncerten i Herning Kirke for at tilgodese det store publikum
Kl. 19.00: Amerikansk Jumping Fitness // DGI Huset
(Lokation: DGI Huset Herning / Kousgaards Plads)

DGI Huset Herning ønsker at skabe en kulturel oplevelse, som giver et indblik i flere landes kulturforskelle indenfor dans, musik og kunst. Ligeledes vil vi bringe mangfoldigheden i huset i spil, ved at forene den kulturelle opdagelsesrejse med forskellige aldersgrupper i løbet af 5 dage. Dagens tema er amerikansk – en oplevelse for både store og små.Tilmelding til dans og jumping fitness på tlf: 96 26 74 00. Det er gratis at deltage.

Kl. 19.00: Fermaten Take Away med Laura Mo // Fermaten
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum)

Pris: 40,- for at komme ind på Museumsområdet.Ifbm. Kulturfest Herning leverer Fermaten musik ud af huset, så borgere i Hernings omegnsbyer kan få en koncert i deres område.

Onsdag d. 12. juni holder Fermaten koncert ved Søby Brunkulsmuseum med sangerinden Laura Mo & Band. På forunderlig vis lykkes det altid for Laura Mo, at nå utroligt tæt på sit publikum. Hun formår, under hele sin koncert, at holde hele salen i et kærligt jerngreb. Dette uanset om man oplever Laura som solist eller hun optræder med sit band. Laura Mo er en virkelig original artist, og hendes koncerter er på samme måde en ret enestående oplevelse, som man efterfølgende nok aldrig helt kan ryste af sig.

Laura Mo spiller bl.a. guitar, 5-strenget banjo, klaver, stortromme og synger. Sangene er på dansk og imellem numrene, er der altid plads til historier og spontane indfald. Hun startede med at spille på barer og caféer i Vendsyssel, hvor hun er født og opvokset. Men selv om rødderne er forankret i det nordjyske, er hun en berejst lady med hang til især amerikanske highways, som hun mange gange har cruiset. Kærligheden til de amerikanske rødder skinner igennem i Lauras optræden, hvor musikken har strejf af rhythm and blues, ubekymrethed og længsel. Lyrikken er dansk og underfundig.

En anmelder på Tønder Festival 2017 skrev: ”Laura Mos særkender er hendes smukke, lyse ungpigestemme og hendes velskrevne danske tekster, hvor poesi møder humor på et hverdagspræget, mundret dansk. Et godt eksempel er sættets tredje sang, en ironisk hyldest til Leonard Cohens tidligere manager Kelly Lynch, der stjal alle hans penge, så han var nødt til at tage ud at turnere for første gang i 15 år – til glæde for os alle. Et andet, lidt mere alvorligt, er ”På Perronen”, en historie om en kvinde, der venter forgæves på sin elskede på en station, og om hvad hun gør, da hun indser, at hun er blevet droppet.”

Laura Mo Band består af Laura, på vokal og et hav af forskellige instrumenter, samt bassist og guitarist.

Kl. 19.00-20.00: Sommerkoncert på Kibæk Skole // Herning Musikskole
(Lokation: Kibæk Skole)

Herning Musikskoles traditionelle sommerkoncert på Kibæk Skole byder på mange smukke musikindslag på forskellige instrumenter. Du vil kunne opleve solister, såvel som grupper. Alle er velkomne og der er gratis entré.
Kl. 19.00-20.15: Tango-intro for nybegyndere, tangoopvisning og salon // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder nye interesserede eller uprøvede dansere velkommen til en introworkshop. Alle er velkomne og der er gratis entre. Workshop og opvisning fra kl. 19.00-20.00 og tangosalon herefter.Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842

Kl. 19.00-21.30: Guidet fællessang // Haderup Borgerforening og Den Jyske Sangskole
(Lokation: Haderup Kultur- og Fritidscenter)

Vi får besøg af 2 musiker fra Den Jyske Sangskole, som vil lægge musik til aften.
Aften byder også på besøg fra Herning bibliotek, som vil fortælle baggrund og historier om sangene, så kom og vær med til en aften, hvor man helt sikkert er i godt humør, når man går hjem.Haderup Borgerforening er vært ved kaffe og kage:

Arrangementet er gratis og alle er hjertelig velkommen.

Kl. 19.00-21.30: Strik til en udsat // Huset no7
(Lokation: Huset no7)

Samarbejdet mellem Røde Kors og Huset No7 handler om at forene kultur, kunsthåndværk og næstekærlighed. Det handler om at lave et startskud og begynde produktionen af strikkede og syede trøjer til udsatte, hvad end det er til børn i Hvide Rusland, flygtninge eller hjemløse.Det handler om at give videre, det handler om kultur, sammenhold og samlingspunktet er håndværket sy og strik. Røde Kors vil være her i dagstimerne og ligeså have modeller man kan producere efter. Det er gratis at deltage og åbent for alle. Finder sted i Huset No7’s kreative værksted. Røde Kors vil står for at få indsamlet trøjerne og afsendt.

Kl. 19.30: Linje S – Ceremony of Golden Truth v./Lucy Hopkins // Kulturfest Herning
(Lokation: Holtbjerg v. Kulturama)

Anmelderroste og prisbelønnet Lucy Hopkins kommer med hendes nye forestilling teater cabaraten: Ceremony of Golden Truth.For første gang i Danamark præsenteres: Ceremony of Golden Truth, som er en kunstnerisk oplevelse, som ikke kan beskrives men skal opleves live. Et helligt latterbad af en interaktiv symfonisk ceremoni, orkestreret af en forbløffende blændende gudinde. Dette mine damer og herrer, er et show, lavet med kærlighed af en idiot.

The Guardian skrev: Hopkins er fantastisk.

‘Lucy Hopkins… will transform you’ (EdFringeReview.com).

‘She plays the audience like an instrument… one of the strangest events of the fringe… one you will never forget’ (Scotsman).

Internationally-touring, award-winning clown, priestess, director and lover of humans.

‘Fantastic’ (Guardian).

Lucy Hopkins er uddannet fra universitetet med en grad i kunst, boede og arbejdet i London i et par år og flyttede derefter til Paris. Der uddannede hun sig i at mime, tilbragte et år på Jacques Lecoq skole og to år som studerede under Philippe Gaulier, der fortalte hende, hun var kedelig og lignede en pølse. Lucy samarbejder med teatre og kunstnere over hele Europa som performer, forfatter, konsulent og workshopleder.

Lucy har vundet: PRAGUE FRINGE CREATIVE AWARD, BEDFRINGE PICK OF THE FEST, ADELAIDE FRINGE BEST THEATRE, ADELAIDE FRINGE BEST THEATRE PERFORMER.

Forestillingen er på engelsk og fra min 15 år.

Billetter købes her: https://magistraten.ticketbutler.io/da/e/linje-s-holtbjerg-lucy-hopkins/

Kl. 19.30: #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Multihuset, Brændgårdsparken)

#Glimt – eller historien om, hvordan du sammen med os møder er virkelige levede liv, når du træder ind over dørtærsklen i hjemmene i Brændgårdsparken, der er et alment boligbyggeri, som set fra oven danner bogstaverne J.U.L og ligger i den vestlige del af Herning, der befinder sig midt på heden i Jylland, som er den eneste del af Danmark, der er forbundet med Europa, som er et af verdens kontinenter og hvis navn ifølge visse sprogforskere kommer af ordet Erêbu, der bærer betydningen “solnedgang”.#Glimt foregår i Brændgårdsparken i Herning. Vi rykker således teatret ud af sine vante rammer og indlogerer os i et af byens boligområder. Forestillingen vil ikke blot være en skildring af en specifik bydel. Det vil være en undersøgelse af hvad et menneskeliv er: For hvad kendetegner egentlig et liv? Er dét, du tænker, når du ser ud af vinduet, ikke også en del af dit liv? Er alt dét, der ikke er, ikke også en del af din tilværelse? Dagdrømme kan for eksempel ses som en poetisk modsætning til hverdagen, men er dagdrømme ikke også en stor del af et liv? Kan alt dét, du kun går og forestiller dig, ikke også have betydning for resten af verden?

Forestillingen er baseret på samspillet mellem Brændgårdsparkens fysiske rum – indendørs og udendørs – og dets historier. Forestillingen er professionelt teater, som bliver til i et samspil mellem Team Teatret, Boligforeningen Fruehøjgård og Brændgård Amatør Teater og beboere i Brændgårdsparken.

Vær opmærksom på at forestillingen ikke vil være egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere, da du som publikum skal op og ned af trapper – ind og ud af døre og rundt i hele området omkring Brændgårdsparken.

Forestillingen begynder i Multihuset, Brændgårdvej 81, Herning.

Køb billet på www.teamteatret.dk/arrangement/glimt og tag naboen med!

Kl. 21.00: Linje S – Bob Slayer Comedy // Kulturfest Herning
(Lokation: Holtbjerg v. Kulturama)

Kom og oplev komik i verdensklasse, når Bob Slayer gæster Danmark – OBS: det foregår på engelsk.Bob Slayer is coming back to Scandinavia. A deranged Rock & Roll Tour manager turned multi-Award Winning Comedian. Infamous for antics wilder than the acts he looks after (Snoop Dogg, Bloodhound Gang, Turbonegro, Electric Eel Shock etc).

Bob delivers balls to the wall, alternative comedy that embraces the unexpected. It’s wild! It’s liberating! It’s pure anarchy…

THE PRESS WROTE An unforgettable show! Get yourself a ticket for this hilariously misunderstood award-winning idiot. ‘Good-natured bad behavior from a very funny man’ (Scotsman). ***** ‘Shambolic genius’ (ABC Adelaide).

Winner of: ‘The Fix Spirit of the Fringe’ Award. ‘Malcolm Hardee Award for Comic Originality’.

Bestil din billet her: https://magistraten.ticketbutler.io/da/e/linje-s-holtbjerg-bob-slayer/

Kl. 08.00-21.00: Lille Kuffert – Stor Verden // Herning Billedskole
(Lokation: Herning Bibliotek)

Børneinstitutioner har lavet deres egen kuffertverden pakket med fantasi. Kufferterne udstilles på Herning Bibliotek i bibliotekets åbningstid.
Kl. 09.00-21.00: Gå på opdagelse i dit lokalområde // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Lokalbiblioteket i Sunds, Hammerum, Kibæk, Vildbjerg og Aulum)

Temaet for Kulturfest Herning 2019 er ”En opdagelsesrejse”. Vi forbinder ofte opdagelsesrejser med noget langt væk i eksotiske lande. Men hvornår har du sidst været på opdagelse i dit eget lokalområde? På dit lokalbibliotek hænger 5 billeder fra netop DIT lokalområde. Gæt de hemmelige steder og vær med i lodtrækningen om et gavekort på 200 kr. til Arnold Buscks Boghandel, så du kan komme på opdagelsesrejse i litteraturens verden. Du kan også tegne dit yndlingssted i hele verden—nært eller fjernt. Eller det sted, du allerhelst ville tage på opdagelsesrejse. Der er mulighed for at udstille tegningerne på dit bibliotek.
Kl. 10.00-11.00: Jazzen på genvisit // Swinging Europe
(Lokation: Herning Bibliotek)

Jazzen på Genvisit – for børnehavebørn er en børnekoncert med musikpædagog og jazzmusiker Morten ‘Musik’ Mosgaard og to af de skarpeste ‘cats’ fra det Århusianske jazzmiljø nemlig Nicolaj Bugge (Røgsignal) og Thomas Sejthen (Indra / Uffe Steen Trio).Til koncerten vil musikerne tage børnene med på en legende rejse gennem jazzens forunderlige univers.Der skal danses, synges, klappes og ikke mindst lyttes, når musikken hjælper til at fortælle historier.

Koncerten er målrettet aldersgruppen og vil derfor tage udgangspunkt i børnene for at skabe et meningsfuld møde med jazzmusikken. Jazz og småbørn har meget tilfælles. De trives begge i tydelige rammer, men har brug for masser af plads til at kunne finde på, at improvisere, at skabe. Jazzen er den af de store musikstilarter, hvor improvisationen har spillet den største rolle. Den traditionelle jazzstandard var en populærmelodi, som musikerne frit kunne improvisere over. Børn gør på mange måder det samme. De hører de voksne synge en sang og for at udvikle deres egen musikalitet i en tidlig alder, genskaber de sangen på deres egen måde. Men jazz er også noget de færreste børn i dag stifter bekendtskab med.

Én ting er, at børnene ikke så tit møder jazz, noget andet er, at jazzen derfor heller ikke så tit møder børnene. Jazzen på genvisit tager udgangspunkt i denne problematik og genskaber det møde mellem jazz og børn – og børn og jazz – som er inspirerende for alle parter.

Arrangementet er for inviterede børn fra lokale børnehaver.

Kl. 14.00-16.00: Koncert med Ensmbl MidtVest // Toftebo Aktivitetscenter
(Lokation: Toftebo Aktivitetscenter)

Oplev kammermusikkens verden, når Toftebo Aktivitetscenter afholder koncert med Ensmbl MidtVest. Koncerten er gratis, og det er muligt at købe kaffe i pausen.
Kl. 15.00-18.00: Fællesskabsprojekt – Byg en mobil pallesofa og bar // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

Headspace og Huset No7 har lagt kræfterne sammen, for at skabe et miljø til unge i hele ugen i forbindelse med kulturfesten. Vi ønsker at skabe liv, stemning, oplevelser, kunst og kultur. Drevet af frivillige skal vi sammen med unge, være med til at bygge deres nye tilhørssted i form af pallesofaer. De skal dekoreres, males og syes smukke hynder til. Kom og vær med!
Kl. 15.00-18.00: Sy og afstresning i det fri // Huset no7 og Headspace Herning
(Lokation: Kulturgården)

Headspace og Huset No7 har lagt kræfterne sammen, for at skabe et miljø til unge i hele ugen i forbindelse med kulturfesten. Vi ønsker at skabe liv, stemning, oplevelser, kunst og kultur. Drevet af frivillige skal vi sammen med unge, være med til at bygge deres nye tilhørssted i form af pallesofaer. De skal dekoreres, males og syes smukke hynder til. Kom og vær med!
Kl. 16.30: Sange til Verden // Kulturfest Herning, Kulturprinsen, Europæisk Kulturregion og Aarhus Jazz Orchestra
(Lokation: MCH Herning Kongrescenter)

Oplev Aarhus Jazz Orchestra opfører de 7 nye sange til verden sammen med cirka 300 børn fra Herning Kommune i en storslået koncert, hvor Anders Hornshøj er konferencier.Projektet Sange til Verden tager udgangspunkt i syv nykomponerede sange, som er skrevet af unge MGK-elever fra Region Midtjylland på baggrund af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmålene handler om at skabe en ny verdensfortælling og en bedre fremtid for alle mennesker på kloden.Sange til Verden lægger op til at sanseliggøre Verdensmålene i børnehøjde og medvirke til at skabe håb om en lysere fremtid. De nykomponerede sange danner også grundlag for Værksteder med Verdensmål, hvor børn og unge i løbet af foråret forholder sig til Verdensmålene og udtrykker sig gennem kunstneriske og kreative værksteder samt lokale arrangementer i hele regionen.

Projektet er støttet af og kunne ikke have været gennemført uden følgende partnere: Skolebørn og lærere fra Herning Kommune, Skolernes Musikudvalg, Aarhus Jazz Orchestra, Kulturprinsen, BUM – Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland, Europæisk Kulturregion, Fonden Aarhus 2017, Region Midtjylland og Herning Kommune.

Billetter købes på: https://www.mch.dk/oplevelser/koncerter/sange-til-verden til 75 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Kl. 17.00: Det Skæve Kor // Huset no7
(Lokation: Herning Bibliotek)

Oplev koncert med Det Skæve Kor. Her samles personer, der ikke normalt deltager i kulturaktiviteter. Skulle du være interesseret, så er der torsdag den 6. juni kl. 16.30 intromøde i Huset No7. Koret handler om musikken og glæden ved at synge sammen. Koret har øver to gange i kulturugens løb, og er nu den 13. juni klar til at give den hele armen. Koncerten afvikles sammen med korleder Ole Jørgensen. Alle er velkomne til at komme og lytte med.
Kl. 18.30-20.00: Historisk Byvandring // Museum Midtjylland
(Lokation: Herning Midtby)

Torsdag den 13. juni afholder Museum Midtjylland byvandring, hvor vi fortæller om Hernings byudvikling i 1800- og 1900-tallet.I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med ganske få indbyggere. I 1827 anlægges der imidlertid et tinghus på en markvej, fem år senere et apotek, og bydannelsen begynder at udvikle sig i dette område øst for den gamle landsby.

Den gradvise udbygning af infrastrukturen med landevejen mellem Aarhus og Ringkøbing og den senere anlæggelse af jernbanen satte for alvor gang i byens vokseværk. Hertil kom også den spirende industri. Et foreløbigt højdepunkt nåede man i 1913, hvor Herning blev købstad og for længst var blevet hedens hovedstad for handel og vandel.

Turen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i den første halvdel af 1800-tallet. Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Herefter går turen til Dalgasgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet. Turen slutter ved banegården, hvor vi skal høre om jernbanens store betydning for byens og engens vækst.

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Tilmelding på: https://museummidtjylland.dk/events/historisk-byvandring/

Mødested: Herning Bibliotek, Østergade 8, 7400 Herning.

Kl. 19.00-20.30: Tango-intro for nybegyndere, tangoopvisning og salon // Tango MidtVest
(Lokation: Huset no7)

Tango MidtVest byder nye interesserede eller uprøvede dansere velkommen til en introworkshop. Alle er velkomne og der er gratis entre. Workshop og opvisning fra kl. 19.00-20.00 og tangosalon herefter.Tilmelding på forhånd til Tango MidtVest, Svenning Hoffmann på mail: svenhoff@mail.tele.dk eller tlf: 2127 3842.
Kl. 19.00-21.00: Sommerkoncert på Herning Musikskole // Herning Musikskole
(Lokation: Herning Musikskole)

Musikskolens elever og orkestre spiller musik fra mange forskellige genrer og på mange forskellige instrumenter. Kom og oplev hvad de dygtige elever kan. Der er gratis entre og alle er velkomne.
Kl. 19.00-21.00: Mød falkemanden fra Alene i Vildmarken // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek)

Oplev Falkemandens spændende fortælling om sine vilde og lærerige oplevelser som deltager i “Alene i vildmarken III”. Ikke mindst om alt det som ikke blev vist på tv.Hør bl.a. historien om Falkemandens evige kamp for at skaffe føde. Om den tossede stædighed som kostede alt for mange kg. på sidebenene. Men også historien om taknemmelighed og glæde ved at opleve denne vilde og meget smukke, men samtidig voldsomt ubarmhjertige natur. Følelsen af frihed som livet uden mobil, pc og fjernsyn gav. Hverdagen i vildmarken som til sidst resulterede i en hjerne tømt for ligegyldige informationer.I dette foredrag giver Falkemanden bl.a. svar på mange af de spørgsmål som “normale mennesker” ofte vil stille sig selv: Hvorfor overhovedet melde sig som deltager til sådan et tv-program? Hvordan er det muligt at tage “Alene – på bryllupsrejse – i vildmarken” – og på ubestemt tid – når man blot få dage inden afrejse, er blevet gift med verdens dejligste pige? Hvordan tackler man afsavnet til kone og børn når man samtidig kæmper mod ekstrem sult og kulde?

Rejs i dette underholdende foredrag med på Falkemandens eventyr. Dette er en ærlig fortælling om Falkemandens oplevelser lige fra IDÈ – HANDLING – KONSEKVENSEN ved at deltage i et så ekstremt eksperiment som “Alene i vildmarken er”.

Billetpris 50 kr. Billet købes via herningbib.dk

Kl. 19.30: #Glimt // Team Teatret
(Lokation: Multihuset, Brændgårdsparken)

#Glimt – eller historien om, hvordan du sammen med os møder er virkelige levede liv, når du træder ind over dørtærsklen i hjemmene i Brændgårdsparken, der er et alment boligbyggeri, som set fra oven danner bogstaverne J.U.L og ligger i den vestlige del af Herning, der befinder sig midt på heden i Jylland, som er den eneste del af Danmark, der er forbundet med Europa, som er et af verdens kontinenter og hvis navn ifølge visse sprogforskere kommer af ordet Erêbu, der bærer betydningen “solnedgang”.#Glimt foregår i Brændgårdsparken i Herning. Vi rykker således teatret ud af sine vante rammer og indlogerer os i et af byens boligområder. Forestillingen vil ikke blot være en skildring af en specifik bydel. Det vil være en undersøgelse af hvad et menneskeliv er: For hvad kendetegner egentlig et liv? Er dét, du tænker, når du ser ud af vinduet, ikke også en del af dit liv? Er alt dét, der ikke er, ikke også en del af din tilværelse? Dagdrømme kan for eksempel ses som en poetisk modsætning til hverdagen, men er dagdrømme ikke også en stor del af et liv? Kan alt dét, du kun går og forestiller dig, ikke også have betydning for resten af verden?Forestillingen er baseret på samspillet mellem Brændgårdsparkens fysiske rum – indendørs og udendørs – og dets historier. Forestillingen er professionelt teater, som bliver til i et samspil mellem Team Teatret, Boligforeningen Fruehøjgård og Brændgård Amatør Teater og beboere i Brændgårdsparken.

Vær opmærksom på at forestillingen ikke vil være egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere, da du som publikum skal op og ned af trapper – ind og ud af døre og rundt i hele området omkring Brændgårdsparken.

Forestillingen begynder i Multihuset, Brændgårdvej 81, Herning.

Køb billet på www.teamteatret.dk/arrangement/glimt og tag naboen med!

Kl. 19.30: Sang for Alle // Lær Dansk Herning og Den Jyske Sangskole
(Lokation: Lær Dansk, HerningCentret)

Nu bydes der ind til minikoncert med fællessang under titlen “Sang for alle –  Et internationalt sangfællesskab”, hvor vi på tværs af køn, alder, social- og etniske forhold mødes og synger sammen. Vores slogan er; kom, syng og vær med. Vi synger på Lærdansk Herning, som er lokaliseret ved Herning Centret. Vi glæder os til at se en masse sangglade mennesker!
Kl. 19.30-21.30: Sommersang i stationen // Aulum Højskoleforening
(Lokation: Stationen Aulum, 7490 Aulum)

En aften med fællessang – mest fra højskolesangbogen. Elin Trankjær akkompagnerer på klaveret. Der er mulighed for at købe kaffe og kage i pausen. Helt gratis entre.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet