Sommerferieguide 2024

Foto af bedstemor og barnebarn ved værk i Deep Forest Art Land

Har du tænkt over, hvad du og familien mon skal bruge den fantastiske danske sommer på?

Hvis du ikke lige har overblikket over de mange muligheder eller har du ikke fået den gode idé endnu… så fortvivl ikke. Vi har nemlig lavet en guide med gode forslag til, hvad I kan lave i Herning og omegn hen over sommeren.

Klik på billedet under den overskrift, som du er interesseret i og få mere information. God sommer!

Foto: Deep Forest Art Land

Terminalen 7400

På Terminalen finder I Midtjyllands største indendørs anlæg med faciliteter for urbane sportsgrene. Der er skatepark, løbehjuls jumppark, boulder vægge, parkour, street barsket mm. Der er åbent 10.00-17.00 alle dage indtil 11. august. Dagsbillet koster 75 kr.

Deep Forest Art Land

Kender I Deep Forest Art Land? Uanset om I har været der før eller ej, så er der altid noget at se og opleve! Gå en tur ind i skoven og se, hvordan kunsten og naturen spiller sammen. Hen over sommeren vil der også være forskellige aktiviteter, hvor I kan få endnu mere sjov i skoven. Der er gratis entré, men det er muligt at donere en frivillig entré, så stier mv. kan blive vedligeholdt.

Løvbakkerne og Præstbjerg Naturcentre

Der er to dejlige naturcentre i Herning Kommune. Lige nord for Herning ligger Løvbakkerne. Her kan du finde et natur- og skovområde, der består af Løvbakke Naturcenter – herunder Naturskolen, Udstillingen, Løvbakkehuset samt Dyrehaven, hvor du kan være heldig at spotte en masse forskellige dyr. Længere mod nord ved Sørvad ligger Præstbjerg Naturcenter, som byder på bakkede hedeområder, egekrat, søer, udsigtspunkter og skov samt et rigt og varieret dyre- og planteliv. Der er også mulighed for overnatning i shelters begge steder.

Museum Midtjylland

Museum Midtjylland består af fire kulturhistoriske museer. På museerne vil der sommeren over være flere aktiviteter, men I kan også bare besøge museerne og deres udstillinger. I Herning Kommune finder I Frilandsmuseet i Museumsgade og Tekstilmuseet i Vestergade. Børn under 18 år kommer gratis ind på Tekstilmuseet / voksne 75 kr. Det er gratis for alle at opleve Frilandsmuseet.

Denne sommer kan man besøge udgravningen ved Hedegård og komme med på en guidet tur fire gange dagligt alle dage undtagen fredage indtil 4. august. Det koster 50 kr., og man kan læse mere her.

Birk

Birk er midtpunktet for kunst og arkitektur i Herning. Her kan I blandt andet gå på opdagelse i De Geometriske Haver, Skulpturparken eller gå en tur op på Elia. Det er gratis for alle. I kan også besøge Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum eller HEART – eller begge steder! Børn under 18 er altid gratis, og der er blandt anden en kunstskattejagt og en art-challenge, børnene kan fornøje sig med.

Svømmehal

En tur i svømmehal er altid et hit. I Herning Kommune findes både svømmehaller og friluftsbade. I flere af svømmehallerne kan du også finde motionsrum, wellness og massage, hvis det er tid til lidt selvforkælelse.

Herning City

Herning Bibliotekerne

I kan altid finde noget at lave på Herning Bibliotekerne. Udover at finde sommerlæsning til hele familien, holder bibliotekerne ofte arrangementer, hvor man både kan være kreativ, spille brætspil og måske lære noget nyt.

Biografen

Vidste I, at Herning har Midtjyllands største biograf? I inviteres til at indtage nogle af de 471 luksussæder i en af de seks sale. Mon ikke I kan finde en film, I har lyst til at se?

Aktiv Ferie

I skolernes sommerferie tilbyder en lang række foreninger og kulturinstitutioner en masse spændende aktiviteter for skolebørn fra 0-10. klasse. Her kan man finde aktiviteter inden for sport, kunst og en masse andet. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Husk tilmelding.

Baboon City

I Baboon City finder I alt til at få en sjov dag med familien. Der er hoppeland, rutsjebaner, småbørnsafdeling, spillemaskiner, karaoke-bar og vi kunne blive ved! Der er i hvert fald garanti for, at I kan få en hel dag til at gå her. Der er åbent alle dage fra 10.00-18.00 til og med 11. august. Det koster 140 kr. per person for alle på 2 år og op.

HerningCentret

HerningCentret inviterer indenfor til masser af sjov for børnene. Der er blomsterskattejagt, børneaktiviteter og I kan købe Børne-Billetten, som har både mad og drikke, hele 6 gaver og billet til WOW Park, Jyllands Park Zoo, Randers Regnskov og Aqua i Silkeborg (målrettet børn mellem 3 og 11 år). Hvis der er brug for at få opdateret skoletasken og garderoben inden skolestart, spise et lækkert måltid er der også rige muligheder i HerningCentrets 80 butikker og spisesteder.

Søby Brunkulsmuseum

Hen over sommeren kan du opleve Søby Brunkulsmuseum. Der er løbende mulighed for at deltage i guidede rundvisninger og forskellige aktiviteter. I kan også gå en tur i det smukke landsskab, og få mere at vide om det, der i midten af 1900-tallet var Danmarks farligste arbejdsplads.

Shelterovernatning

Hvad med at nyde det dejlige danske vejr med en shelterovernatning? Der findes mange dejlige steder med både bålplads og legeplads, så hele familien kan samles. Det er muligt at booke shelsters på forhånd. Bare klik på billedet, så får du alle mulighederne vist.

God og sjov sommer til jer!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet