Team Teatret holder live premiere hjemme i stuerne

Skuespillerne har arbejdet med Mombie på samme måde som hvis salen blev fyldt med publikum og de er klar til streamingerne inden længe: Foto: Team Teatret.

Team Teatret lever og ånder for at lave levende teater, som opleves live sammen med andre i teatersalens mørke. Danmark er lukket ned. Så det med den traditionelle teatersal er ”no go” lige nu. Men ”the show must go on”, og folkene bag forestillingen Mombie har trods aflysninger i to omgange produceret en helt frisk og ny forestilling, som har premiere sidst i januar. Ikke for et publikum i teatersalen, men hjemme i publikums egne stuer sendt live fra teatret.

Teatret har den seneste måned arbejdet intenst med at tage højde for nye retningslinjer og nedlukning, men også med at få idéer til, hvordan det alligevel blive muligt at vise resultatet af mange dages slid for et rigtigt publikum. Der skulle også findes tekniske løsninger – og hvordan fastholder de motivationen hos skuespillere, instruktør og de øvrige medarbejdere?

Plan A, B og C

Mombie skulle have haft premiere på Team Teatret i marts sidste år. Men det blev en helt anden gyser hele Danmark blev vidne til. Nemlig en nedlukning af hele landet. Publikum skulle en uge senere have siddet på kanten af sædet i salen på Team Teatret for at opleve en spritny forestilling om kvinde- og familieliv. I stedet sad alle hver for sig rundt omkring i de små stuer og fulgte pressemøde efter pressemøde på samtlige TV-kanaler.

Forestillingen blev udskudt til 23. januar, og bag teatrets lukkede døre har skuespillere, instruktør, scenograf, komponist, kostumier, lysdesigner og de andre medvirkende arbejdet hårdt for at gøre forestillingen færdig.

Men ak. I december lukkede Danmark ned igen. Og i starten af januar blev denne lukning forlænget til … efter premiereaftenen.

Det skal ikke bremse Mombie! Så 27. og 29. januar bliver forestillingen livestreamet for publikum, der kan se med derhjemme.

”Selvfølgelig vil vi helst have publikum i salen og have oplevelsen af at være sammen om levende kunst, men når det ikke kan lade sig gøre, mener vi, at den næstbedste løsning er at livestreame forestillingen, så det alligevel er lige nu det sker, mens publikum sidder ved skærmen derhjemme. Kunsten kan ikke standses,” siger teaterleder Dorthe Bébe.

Skuespillerne har arbejdet med Mombie på samme måde som hvis salen blev fyldt med publikum og de er klar til streamingerne inden længe: Foto: Team Teatret.

Skuespillerne har arbejdet med Mombie på samme måde, som hvis salen blev fyldt med publikum, og de er klar til streamingerne inden længe.

Foto: Team Teatret

En gyser med noget at grine af

Mombie handler om kvinden i starten af 30erne, der kæmper for at gøre det hele og gøre det rigtigt. Hun vil have karriere, være en god partner og husalf, og ikke mindst en virkelig god mor. Helst endda bedre og mere rigtig end andre mødre. Det er bare ikke nemt, og uden at afsløre for meget, kan vi skrive, at alt bestemt ikke lykkes. Der er tale om en gyser – med meget at grine af.

Instruktør Anne Zacho Søgaard har været sammen med resten af holdet siden nytår, og de har givet dramatiker Jeanette Munzerts ord liv igen.

Det driver værket

”Motivationen for at gøre forestillingen færdig er, at det er en god og vigtig forestilling, og at vi ved, at der er nogen, der alligevel ser det gennem livestreamingen,” siger instruktøren.

”Mombie handler om kvindeliv og familieliv, og om, hvordan man får det til at hænge sammen i dag. Hvordan får man et godt liv på trods af alle kravene. De krav der stilles af samfundet og omgivelserne, og ikke mindst dem vi selv stiller. Den pause, vi alle blev tvunget ud i sidste år, har givet en ny vinkel, hvor vi nok var mange, der opdagede dybere værdier og fik bedre tid til familien. Opdagede, hvad der var værd at fokusere på,” siger hun.

Anne Zacho Søgaard instruerer Mombie og hun glæder sig over at publikum får mulighed for at opleve forestillingen digitalt. Foto: Team Teatret

Anne Zacho Søgaard instruerer Mombie, og hun glæder sig over, at publikum får mulighed for at opleve forestillingen digitalt.

Foto: Team Teatret

Et glemt puslespil vækkes til live

Anne Zacho Søgaard opdagede, at det nok er klogt, en gang i mellem at sige nej til noget. At det ikke gør noget at gå glip.

”Det prøver jeg at holde fast i nu i mit eget liv.”

Hun oplever ikke, at det har været svært at tage fat i forestillingen igen.

”Det har været som et puslespil vi vendte tilbage til, hvor mange brikker var lagt, fordi scenografi, kostumer og den slags var klar. Det betyder at vi har haft overskud til andre detaljer og har kunnet se på forestillingen med nye, friske øjne. Jeg glæder mig, til vi skal vise den,” siger hun.

Sådan fungerer livestreamet teater

På Team Teatrets hjemmeside kan man købe billetter til de to livestreamede forestillinger. Billetten får man tilsendt på en e-mail, og vil indeholde et link til livestreaming af forestillingen på det valgte tidspunkt.

Mombie livestreames onsdag 27. januar og fredag 29. januar. Begge dage kl. 19.30. Ti minutter før forestillingen går i gang, vil sendingen åbne og en nedtælling er i gang.

Forestillingen går i gang kl. 19.30, og den varer cirka halvanden time. Det, du ser på skærmen foregår lige nu og her, med levende skuespillere på scenen – og kan altså ikke laves om. Du får en unik teateroplevelse hjem i din egen stue.

Billetter

Alle, der tidligere har købt billet til forestillingen, får tilbudt at bytte billetten til en adgang til livestreaming den 27. eller 29. januar. Alle andre kan også købe adgang til forestillingerne gennem billetsalg på Team Teatrets hjemmeside. Der er nemlig plads til alle i den digitale teatersal.

Team Teatret er lige som resten af landet lukket til 7. februar, men Team Teatret kan ikke love, at de planlagte opførelser fra 8. til 13. februar kan gennemføres. Hvis du vil være sikker på at opleve Mombie, så skal du købe billet til en af streamingerne.

Læs mere og køb billet på Team Teatrets hjemmeside her.

I marts var Team Teatret næste klar til premiere. Og vores praktikant Alex Quottrup var en tur forbi, da prøverne var i gang. Læs hans beretning her. 

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet