Teatrets Dag i Herning

Genopdag teatret og fortab dig i de historier, der udspiller sig på scenen, bag scenen, og før scenen blev bygget. Teatret er historier, som vækkes til live af mennesker, der står lige foran dig – uden filter og uden skærm. Men der sker også meget andet bagved tæppet.

På Teatrets Dag den 1. juni kan du komme om bag scenen på regionens teatre og få nye og anderledes teateroplevelser. Her er både forestillinger, rundvisninger på byggepladsen, når der bygges et nyt teater, rundvisning på de gamle scener, suppe, fællessang og samtaler, workshops for børn og meget, meget mere.

Teatrets Dag er en del af Festival GENOPDAG, som er en kulturfestival på tværs af Region Midtjylland og foregår i perioden 31. maj til 16. juni.

I Herning deltager Team Teatret, og de giver de hurtige mulighed for at opleve #Glimt gratis

Oplev Team Teatrets helt nye forestilling #Glimt og få mere at vide om tankerne bag og arbejdet med vandreteater, når det lokale egnsteater deltager i Teatrets Dag lørdag den 1. juni.

Tiltaget Teatrets Dag bakkes op af teatre i Midt- og Nordjylland, hvor der er forskellige gratis oplevelser. I Herning har Team Teatret besluttet at give de 50 hurtigste mulighed for at opleve forestillingen #Glimt i Brændgårdsparken gratis. De skal bare booke billetterne via Team Teatrets hjemmeside.

Inden vandringen deles publikum ud i mindre grupper, der kommer på hver sin rute, så når alle er tilbage i Multihuset, er der forskellige oplevelser at dele. Det er netop en af de væsentlige pointer i #Glimt. At vi alle har interessante historier at fortælle, og at vi får så meget ud af at lytte til hinandens historier.

På Teatrets Dag er der så også mulighed for at høre teaterleder Dorthe Bébe fortælle mere om, hvorfor Team Teatret har valgt at flytte en forestilling ud i byen og vise andre udgaver af scenekunst. Man kan også høre, hvordan det er for skuespillerne at arbejde i et anderledes format.

Det er ganske unikt at teatret på denne måde giver en stor kunstnerisk oplevelse gratis til publikum, men det er altså også med at være hurtig, for ligesom til de andre opførelser, er der blot 50 pladser, og de kan hurtigt forsvinde.

#Glimt har premiere torsdag den 23. maj og opføres frem til 14. juni.

Læs mere på www.teamteatret.dk

Foto: Mingo Photo

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet