Torvet får tag på

Giganter på Torvet

Når kulturfestival Off Road åbner i Herning 11. april bliver Torvet for første gang nogen sinde overdækket. To gigantiske runde konstruktioner kommer til at sørge for to ting:

Tørvejr, hvis det skulle dryppe lidt – samt tag, baggrund og lærred for det fantastiske show, som Torvet lægger granitfliser til.

1200 kvadratmeter under sejl

Skylinerne, som konstruktionerne bliver kaldt, er henholdsvis 32 og 22 meter i diameter, og de kommer begge op i knap 8 meters højde. Sejlene, som kommer til at dække dem, er lette og vejer tilsammen under 500 kg. Alligevel kan de både holde det værste regn ude, og fungere som lærred for de visuals, der skal følge dagens program. Og så er de rigtig gode til at vise farver på.

Orkansikrede

De kæmpemæssige konstruktioner ser nærmest spinkle ud, når de kommer op i fuld højde. Den store cirkel står på 8 ben, mens den mindste står på blot 4 ben. Alligevel er konstruktionen lavet sådan, at man faktisk kan søge ly inde under den i tilfælde af orkan. Det håber vi ikke bliver aktuelt 11. april, men det er altid godt at være sikker.

Klar, parat, start

Det tager tid at bygge op til den største kulturevent i Hernings historie. Allerede lørdag 8. april begynder leverandøren af skylinerne at bygge den store cirkel. Senere lørdag bliver den hejst op i cirka to meters højde, så de mange lamper kan blive hængt op, inden den ryger helt til vejrs søndag morgen. Dernæst er det den mindstes tur.

 

Følg arbejdet

Alle er velkomne til at kigge forbi – men hold gerne lidt afstand, så længe der arbejdes på opsætningen. Det hele står klar tirsdag morgen, så Torvet kan danne ramme om et fantastisk show. Musik, dans, lyd, lys, teater og meget mere.

Allerede tirsdag aften kl. 22.30 begynder arbejdet med at pakke det hele sammen igen, og i løbet af onsdagen er skylinerne væk.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet