Vi har så travlt…

Bodil Jørgensen - øjne
Kirsten Bjørn-Thygesen
Vi har så travl, så travlt… Vi er en del af rigtig mange ting – fordi det forventes af os. Herningerkultur har taget en snak med en person, som er fortaler for mig-tid, frirum og ægte fællesskaber. Det er forstander for FOF Kirsten Bjørn-Thygesen, som i disse år oplever stor succes med en gentænkt, men stadig klassisk aftenskole.
I den kommende sæson afholdes der ikke mindre end 900 kurser og 72 foredrag i Herning Kommune. Og der er mere end 12.000 kursister, der ”går til” noget i FOF.
pensionistgymnastik
Glasfad
Strikcykel
Illustration - madkursus
Hvorfor er det, så at det er så populært at ”gå til” noget? Kirsten Bjørn Thygesen mener, at det er vores fortravlede hverdag, som gør at vi alle sammen har brug for et pusterum, brug for at gøre noget, som vi helt selv har valgt og brug for at være sammen med ægte mennesker – bare fordi vi har lyst! Der er noget særligt over at mødes i virkeligheden og have tid til det, vi ikke har tid til i den travle hverdag. Det er en god fornemmelse, at ”jeg har taget mig tid” – fordi det er vigtig, at vi også har det godt, udvikler os som mennesker og en del af noget. Ikke bare for at være egoistisk. Det er ikke det, det handler om. Det er i bund og grund for at blive bedre og mere hele mennesker.
Svend Brinkmann
Ulf Pilgaard
Peter A G
Anne Linnet
I disse år tales igen om kulturfattige danskere og tabet af den klassisk dannelse… man kan næsten se Emma Gad for sig. Vise de unge frøkener, hvordan de bedst sidder på en stol og tiltaler bordherren. Sådan er det jo ikke i dag – og det skal det heller ikke være. Men det mener Kirsten Bjørn-Thygesen nu heller ikke, at der er grund til at frygte. Der er fyldte foredragssale og folk higer efter åndelige fyrtårne og meningsfulde fællesskaber. Også de unge. De prioriterer at være sammen, høre og lytte til andres holdninger og meninger – og ikke mindst have en dialog om de emner, der er foredrag eller kurser om. Det skal ikke være nogen sovepude, pointerer Kirsten Bjørn-Thygesen, der allerede er ved at udvikle nye måder at lave foredrag, saloner og kurser på.
jagttegn
vand og sten, illustration af opera rejse
time out
noder
Der er masser af foredrag og kurser på FOFs hjemmeside lige her
Du kan læse mere om kulturinstitutionerne i Herning lige her
Og om oplysningsforbundene her: AOFDOFFOF og LOF

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet