Vinterferieguide – de bedste tips fra vore følgere…

billeder af børn i sneen

Der er et væld af aktiviteter for hele familien i Herning i vinterferien

– og vi har spurgt vore følgere, hvad deres bedste tip er.

Det kom der denne guide ud af!

Top 5 tips

Biblioteket i Herning…

… er bare et fedt sted at hænge ud med børnene – og i vinterferien kan du bl.a. opleve sjov med Vitello mandag til fredag, leg og nørderi i MakerSpace mandag til onsdag, Læsehunden Liva kommer på besøg tirsdag, torsdag er der både 3D StopMotion workshop og brætspil, workshoppen kan du også deltage i fredag, mens der er familiekoncert med Drums Across lørdag. Og så kan vi fortælle, at der er klovnebesøg på lokalbibliotekerne. Læs mere og se alle tidspunkterne her.

billede af plakat for uge 7 i City
En bytur i Herning City…

… er bare hygge for hele familien. Der er butikker for enhver smag, gode steder at spise frokost, lækre og sjove legeredskaber i gågaden – og ikke mindst en spændende skattejagt, hvor I kan deltage i lodtrækningen om fine præmier. Læs mere her.

dyr i Løvbakkerne
En tur ud i naturen…

… er og bliver et hit for børnefamilierne – heldigvis. De helt gratis tips fra herningenserne fører jer til Løvbakkerne Naturcenter, hvor I kan se masser af dyr, lege på den store legeplads, gå den afmærkede rute eller tjekke jeres viden om naturen. I kan selvfølgelig også tænde bål og lave snobrød – eller bare huske thermokanden med kakao:-) Det kan I i øvrigt også ved Ørre/Nybro shelterplads.

elia
Birk eller Den Hvide By…

… kunne også være et godt udflugtsmål. I kan også gå en tur i området, hvor der er masser af kunst at se på, labyrinter at lege i, gigantskulpturen Elia at bestige og de fine hvide bygninger at se på. Du kan se mere om kunsten og arkitekturen i Birk her. Og læse om en ret så populær fodboldfamilies tur til Elia her.

Hvis I fryser – eller bare har lyst – så kan I også kigge ind på museerne HEART og CHPEA-museum. Der er rabat, hvis I køber billet til begge museer. CHPEA-museum har Art Challenge for hele familien lørdag (10/2) til søndag (18/2) og torsdag er der CoBra Junior workshop (50,- kr. + tilmelding),  Søndag (18/2) er der familieværksted på HEART. Hvor andet ikke er angivet er deltagelse i aktivitet gratis, når entréen er betalt.

 

 

HerningCentret…

… er et hit for rigtig mange familier i hele Midtjylland, og i vinterferien kan I blandt andet købe den populære ”Børnebillet” (9/2-18/2 – så længe lager haves), fredag (9/2) besøger blogger Julie Sofie centret, lørdag (10/2) er der ægte middelalderkampsport på programmet, mandag er der fastelavnsris-workshop for børnene (300 stk.) og tøndeslagning for alle. Tirsdag til søndag er der vintercirkus med Cirkus Mascot på centertorvet og torsdag kan I møde figurerne fra Paw Patrol . Alle aktiviteter er gratis.

 

Men I kunne jo også tage…

… i Team Teatret, hvor I både kan slå katten af tønden, deltage i workshop og se sjove og spændende teaterforestillinger for børn. Se det hele her.

… i svømmehallen. Der er lækre forhold og sjov for stor og små i Herning Svømmehal.

… i biografen. Bio City Herning viser alle de nyeste familiefilm. Se oversigten over familiefilm her.

… i Baboon City og få brændt noget energi af. Se priser og åbningstider her.

… til skøjteløb i Kvik Hockeyarena søndag formiddag eller aften.

… i Huset No7s legekælder, og måske spise lidt lækkert i Caféen.

… til Søby Brunkulsleje og tjekke kulturhistorien ud. Museet er lukket, men der er meget andet at se på.

… til Skovsnogen, hvor I kan kombinere leg, kunst og skovtur. Bliv inspireret her – og tjek deres hjemmeside her.

… i AutoGalleriet og se på lækre klassiske køretøjer. Der er åbent lørdage og søndage.

… Herning Folkeblad frem, lave en god kop kaffe og sætte sig i den gode stol, mens børnene får lov til at holde fri.

For endnu flere idéer og overblik, kan du tjekker kalenderen på herningerkultur her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet