Herning fejrer musikken i uge 44.

Musikken spiller og sangen klinger i Herning hvert år i uge 44. Det betyder, at vi fra den 28. oktober – 6. november retter spotlyset på alle de musikalske arrangementer, der sker i Herning Kommune i den periode.

Her på siden kan du blive klogere på den spændende række af musikarrangementer ugen igennem.

Foruden det store program præsenterer HerningErMusik igen i år to velkendte tiltag:

MUSIKMØDET 2022

MANDAG 1. NOVEMBER KL. 17.00 PÅ FERMATEN

På musikmødet 2022 vil vi beskæftige os med musikkens største konkurrenter og opmærksomhedsøkonomi. Hvad er vi oppe imod – endnu vigtigere, hvad kan vi gøre for at komme godt fra start?

Aftenen bliver en blanding af oplæg, musikeksempler, debat og koncert. Og så er der indlagt tid til mad og netværksøl. Håbet er at musikmødet kan være startskuddet til en øget fokus på musikkens rødder i Herning og omegn i de kommende år – både på det professionelle plan og på vækstlagsniveau og for både arrangører, udøvende og øvrige musikaktører.

Program for aftenen:

Kl. 16.30: Dørene åbner – første øl/vand er gratis
– Fællessang
– Velkomst
– Netværksøvelse
– Musik og mindfulness
– Vincent F. Hendricks om oplevelsesøkonomi
– Spisning og refleksioner over oplægget
– Musik
– Dialog om næste års tema
– Beer Choir
Kl. 20.00: Aftenen slutter / Netværk

Gratis billetter bestilles via www.fermaten.dk

MEGETMEREMUSIK-TUREN

TORSDAG DEN 3. KL. 16.30 PÅ SEKS SPILLESTEDER

Tag med på en musikmættet tur til nogle af Hernings musikscener.

Har du nogensinde hørt en god gang rock på Scene 7? Eller hvad med folkemusik på biblioteket eller jazz i Herning Musikskole? For ikke at tale om Herning Kirkes Drengekor eller MidtVest Pigekor sammen med Ensemble MidtVest?

Hvis du er klar til at opleve det hele og meget mere på én og samme aften, skal du tilmelde dig Meget Mere Musik-turen, som er for alle, der er nysgerrige på musik og som har lyst til at høre mere og andet end det, du plejer at lytte til.

Undervejs fortælles der om scenerne, og du hører lidt musik hvert sted. Aftenen slutter på Fermaten, hvor vi hører en hel koncert.

Praktisk:
Turen starter ved Herning Kirke og slutter på Fermaten. Turen mellem de i alt 6 spillesteder foregår til fods.

Billet á 250 kr. inklusiv sandwich og vand købes her.
Billet til unge under 25 år á 125 kr. inklusiv sandwich og vand købes her.

OBS: Billetsalget slutter mandag d. 31. oktober kl. 12.

Meget Mere Musik-turen er arrangeret af HerningErMusik, som består af Fermaten, Herning Kommunes rytmiske musikkonsulent, Den Jyske Sangskole, Ensemble MidtVest, Herning Bibliotekerne, Kulturelt Samråd, Swinging Europe, Herning Musikskole, Scene 7, Dansk Musiker Forbund (DMF i Herning) og Herning Kommune. Hvert år i uge 44 sætter HerningErMusik spotlyset på musikarrangementer i Herning kommune.

HENT PROGRAMMET FOR HERNING ER MUSIK 2022

Uanset om du er til rock, klassisk eller bare trænger til at blive overrasket, så byder programmet for HerningErMusik 2022 på noget for enhver smag.

Du kan her hente programmet for HerningErMusik 2022 ned til din computer eller telefon – så har du det lige ved hånden hele ugen.

SE PROGRAMMET FOR HERNINGERMUSIK 2022 HER

Tryk på hver overskrift for at læse mere

Lørdag den 29. oktober

Kl. 11.00: Frokostjazz med Dixiland Swingers

The Dixiland Swingers er klar til at spille op til endnu en fest på Marco Polo. The Dixiland Swingers serverer alle de hotte jazz klassikere fra 20’erne & 30’erne med Papa Bue og Liller.

Arrangør: Ristorante Marco Polo
Adresse: Torvet 5, 7400 Herning
Pris: 135 kr. inklusiv frokost
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 18.30: Schou-Tour

Når Jan Schou går på scenen denne gang er der igen garanti for masser af gode grin. Jan Schou og co. er altid klar til at give publikum forrygende underholdning med revy, varieté, sang, artisteri og dans i et sprudlende, musikalsk, opfindsomt, vittigt og overdådigt show.
Efter revyen spiller bandet Devito op til dans med herlig festmusik. Showet spiller flere gange i løbet af ugen.

Arrangør: Østergaards Hotel
Adresse: Silkeborgvej 94, 7400 Herning
Pris: 595 kr. inklusiv mad
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 20.00: Nostalgiaften

Danmarks ældste Boyband Innkeepers er klar til endnu en Nostalgiaften i Huset No7. For ikke at gå forgæves – Tilmeld antal deltager på SMS til 25600768.

Arrangør: Huset no7
Adresse: Nørregade 7, 7400 Herning
Pris: 125 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 21.00: Marie Key

Marie Key bygger videre på sit populære soloformat og har denne gang inviteret trommeslageren Hans Hvidberg med på sin kommende tour. Den nye duo spiller både sange fra Marie Keys store bagkatalog – heriblandt “Uden Forsvar”, “Landet” og “Fatter Det Nu” – men de spiller også nye sange som “Tænker På Os To” fra Marie Keys album fra 2020 samt ”Lys Finale” fra albummet af samme navn, som er lavet sammen med jazzduoen Bremer/McCoy.

Arrangør: Fermaten
Adresse: Smallegade 4, 7400 Herning
Pris: 325 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Søndag den 30. oktober

Kl. 10.00: Søndagssalon i Højhuset

Søndagssalon i Højhuset med plads til hygge, musik, sang og dejlig mad.
Søndags salon med lokal og unik brunchoplevelse, koncert og fællessang i bedste højskole stil. Højhuset er stedet vi giver til hinanden. Tidligere Herning Højskole er i ny form åbnet, som socialøkonomisk kulturhotel med folkekøkken og grøn dagsorden. Der er dømt hygge, eftertænksomhed, smil, grin og gode toner når Ole Jørgensen med pianist spiller op til sang i den sekskantede koncertsal.

Efter den gode brunch er der Musik Matine med Ole Jørgensen, der byder på evergreens, storslåede musicalsange og gode fortællende danske sange – krydret med et par danske filmsange.

Hør sange af Nat King Cole og Elvis, men også sange fra den danske revyskat – serveret på en skøn musikalsk platte med sang, musik og fortællinger.

Arrangør: FOF
Adresse: Højskolevej 11, 7400 Herning
Pris: 385 kr. inklusiv brunch
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 12.00: Søndagsfrokost med Michael Winckler

Søndagsfrokost med underholdning af Michael Winckler, som synger hans fars sange bl.a. “Gem et lille smil til det bli´r gråvejr.” En hyggeeftermiddag med naboen/vennerne – alle er hjertelig velkommen. Tilmelding på alhdn@herning.dk el.97191270.

Arrangør: Alhuset
Adresse: Kastanie Alle 27, 6933 Kibæk
Pris: 250 kr. inklusiv frokost
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Mandag den 31. oktober

Kl. 17.00: Musikmødet

På musikmødet 2022 vil vi beskæftige os med musikkens største konkurrenter og opmærksomhedsøkonomi. Hvad er vi oppe imod – endnu vigtigere, hvad kan vi gøre for at komme godt fra start? Aftenen bliver en blanding af oplæg, musikeksempler, debat og koncert. Og så er der indlagt tid til mad og netværksøl. Håbet er at musikmødet kan være startskuddet til en øget fokus på musikkens rødder i Herning og omegn i de kommende år – både på det professionelle plan og på vækstlagsniveau og for både arrangører, udøvende og øvrige musikaktører.

Arrangør: HerningErMusik
Adresse: Smallegade 4, 7400 Herning
Pris: Gratis inklusiv spisning
Se mere på Fermatens hjemmeside

Kl. 19.30: Koncert med Herning Amatørsymfoniorkester

Herning Amatørsymfoniorkester. Orkestret spiller et festligt og flot program med værker af Beethoven, Mozart og Schubert, blandt andet Mozarts berømte klaverkoncert nr. 21 – Elvira Madigan.

Arrangør: Gullestrup Kirke
Adresse: Gammel Løvbakkevej 9, 7400 Herning
Pris: Gratis
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Tirsdag den 1. november

Kl. 09.30: Morgensang i Ilskov
Arrangør: Ilskov Kirke
Adresse: Hestlundvej 4B, 7451 Sunds
Pris: Gratis
Se mere på Fermatens hjemmeside

Kl. 19.30: Spil Dansk Sangaften

Traditionen tro inviterer vi i anledning af Spil-dansk-ugen til sangaften. I år er det beboere på Nøvlingvej i Sinding, der står for at udvælge og præsentere, hvad vi skal synge. Vi håber, at rigtig mange følger traditionen, møder op, synger med og smiler til hinanden imens – så vi sammen kan skabe endnu en dejlig aften i fællesskabets og fællessangens tegn. Tilmelding senest 24. oktober til Birgit Christensen på 4097 6167 birgit-steen@hotmail.com eller til Gitte Simonsen på tlf. 2393 8432.

Arrangør: Sinding Forsamlingshus
Adresse: Skoletoften 10, 7400 Herning
Pris: 50 kr. for aftenskaffen
Se mere på kirkens hjemmeside

Kl. 20.00: AySay

Lyder som det nye Norden. Et Norden der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske poparrangementer i smuk synergi med naturen og livet omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende, skaber AySay et pusterum, men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk glider over i tyrkisk i flydende overgange.

Arrangør: Fermaten
Adresse: Smallegade 4, 7400 Herning
Pris: 125 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Onsdag den 2. november

Kl. 09.00: Morgensang

Start dagen med et skud godt humør og fællesskab. Alle onsdage i lige uger, er der mulighed for at synge med på både klassiske og mere moderne sange. Arrangeres og gennemføres af dygtige frivillige på sangholdet.

Arrangør: Herning Bibliotek
Adresse: Østergade 8, 7400 Herning
Pris: Gratis
Se mere på Bibliotekets hjemmeside

Kl. 10.00: Babysalmesang

Babysalmesang – en stjernestund for mor/far og baby. Kirkerummet er fyldt med blomster, fugle, stjerner, bjælder, sjove balloner, søde paraplyer, rytmeæg, farvestrålende tørklæder og meget mere. Kom med jeres små guldklumper og lad os gå på opdagelse i det alt sammen ;-). Babysalmesang foregår også i andre kirker i løbet af ugen.

Arrangør: Gullestrup Kirke
Adresse: Gammel Løvbakkevej 9, 7400 Herning
Pris: Gratis
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 16.30: Børnesalmesang

Er storebroren til babysalmesang, og vil ligne babysalmesang med salmer, sange, dans, samvær og – bevægelse i kirkens rum, nu blot for de 1-5årige med deres mor eller far. Torsdage kl. 16.30-17.00. Tilmelding og mere information hos Anna 25 99 85 13 eller organist@sdrfeldingkirke.dk.

Arrangør: Sdr. Felding Kirke
Adresse: Skolegade 6, 7280 Sønder Felding
Pris: Gratis
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 19: Rockklubben

Tør du tjekke ind på Hotel California? Eagles startede deres karriere som backingband for Linda Ronstadt, men blev hurtigt efter deres LP-debut i juni 1972 et af Nordamerikas største og bedst sælgende bands. Mesterværket “Hotel California” udkom i 1976 og modtog året efter en Grammy for Årets album. Men hvilken udvikling gennemgik bandet i årene op til 1976? Og tør du tjekke ind på “Hotel California”? Sammen med en af landets bedste fortællere udi rockmusikken, musiker og foredragsholder Thomas Ulrik Larsen, bliver du denne aften klogere på et af vestkystrockens helt store spillere. Fortællingen om Eagles vil Thomas krydre med fotos, videoklip og musikeksempler.

Arrangør: Herning Bibliotek
Adresse: Østergade 8, 7400 Herning
Pris: Gratis med tilmelding
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 19.00: Jazz med Karmen Rõivassepp og Kristian Marius Andersen

Jazzsangerinden Karmen Rõivassepp er en af de allerbedste jazzsangerinder vi har herhjemme, hvor hun spiller sammen med f.eks. DR Big Band og Aarhus Jazz Orchestra. Denne aften danner hun trio med Kristian Marius Andersen på klaver samt en bassist.

Arrangør: Herning Kirke
Adresse: Østre Kirkevej 1A, 7400 Herning
Pris: 50 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 19.00: Spil Dansk

Torsdag d. 3. november kl. 19.00 fejrer vi igen dansk musik til årets Spil Dansk arrangement. I år foregår det i Ørnhøj Kirke. Det bliver en aften fyldt med fællessang og forskellige små lokale indslag. Sidder du og drømmer om at synge en sang eller spille et stykke denne aften, så skriv endelig til Dorte på sonderbydorte@gmail.com

Arrangør: Ørnhøj Kirke
Adresse: Hovedgaden 72, 6973 Ørnhøj
Pris: Gratis
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Torsdag den 3. november

Kl. 10.00: Højskolesang og den gode fortælling

Velkommen til halvanden time med masser af fællessang fra den blå højskolesangbog! Dagens tovholder vælger sangene, fortæller om dem eller læser tekster, der passer til dagen og sangene. Der bliver også mulighed for selv at ønske fra højskolesangbogen. Midtvejs er der pause med franskbrød og kaffe.

Arrangør: Kirkeladen, Gjellerup
Adresse: Kirkebyvej 15, 7400 Herning
Pris: 30 kr.

Kl. 16.30: MegetMereMusik-Turen

Tag med på en musikmættet tur til nogle af Hernings musikscener. Har du nogensinde hørt en god gang rock på Scene 7? Eller hvad med folkemusik på biblioteket eller jazz i Herning Musikskole? For ikke at tale om Herning Kirkes Drengekor eller MidtVest Pigekor sammen med Ensemble MidtVest?

Hvis du er klar til at opleve det hele og meget mere på én og samme aften, skal du tilmelde dig MegetMereMusik-turen, som er for alle, der er nysgerrige på musik og som har lyst til at høre mere og andet end det, du plejer at lytte til. Undervejs fortælles der om scenerne og du hører lidt musik hvert sted. Aftenen slutter på Fermaten, hvor vi hører en hel koncert.

Arrangør: HerningErMusik
Adresse: Turen starter ved Herning Kirke og slutter på Fermaten
Pris: 250 kr. / 125 kr. (for unge under 25 år) inklusiv sandwich og drikkevarer
Se mere på Bibliotekets hjemmeside

Kl. 20.00: Greta

Glæd dig til at forsvinde fra lockdowns og rastløshed sammen med Danmarks nye synthdronning, når GRETA inviterer indenfor i sit glitrende og ravede electropop-univers på sin kommende Danmarksturné med det nye album Forever We’ll Be Dancing. ”En soloartist med stort a i stormende udvikling” skrev GAFFA, efter deres anmelder oplevede GRETA live. Alle bogstaver er faktisk med stort i GRETA, og hun er med sine udgivelser som ”Hydrogen”, ”Again”, ”Vibrant” og ”Forever We’ll Be Dancing” de seneste år blevet et af de mest omtalte upcoming navne herhjemme og lidt af en anmelder-darling.

GRETA skriver magisk popmusik, der er båret af nostalgi og inspireret af fremtiden, og som lader lytteren falde pladask for hendes fremtrædende 80’er synths og elektroniske grooves, hvor især de seneste singler som ”Wonder”, ”Nicht Allein” og ”Out of Mind” får en til at længes efter klubben. Hendes lyse vokal bevæger sig i kunstfærdige popbobler, mens tyngden mærkes i hendes tekster om eksistentielle tanker, der giver plads til både lys og mørke.

Arrangør: Fermaten
Adresse: Smallegade 4, 7400 Herning
Pris: 150 kr.
Se mere på Fermatens hjemmeside

Fredag den 4. november

Kl. 21.00: The Courettes

The Courettes er en eksplosiv rockduo fra Danmark og Brasilien, der har kombineret den perfekte blanding af garagerock, 60er-pigepop, wall of sound, surfmusik og doo-wop. Bandet er som The Ronettes møder The Ramones til en vild fest i Gold Star Studiernes ekkokammer. Allerede rost af verdens største musikmagasiner, skriver bandet i 2020 kontrakt med det legendariske, engelske pladeselskab Damaged Goods Records og placerer dem på samme roster som topinternationale rockikoner som Buzzcocks, Manic Street Preachers, Atari Teenage Riot, New Bomb Turks, Amyl and The Sniffers, Billy Childish, Captain Sensible og mange flere.

Arrangør: Fermaten
Adresse: Smallegade 4, 7400 Herning
Pris: 175 kr.
Se mere på Fermatens hjemmeside

Lørdag den 5. november

Kl. 12.00: De Waal feat. Nulle, Ljunggren med flere

Bandet, som består af fire erfarne musikere, debuterede på Copenhagen Jazzfestival i 2011, vandt en DMA for Årets Danske Jazzudgivelse ´13 og det blev en skøn rejse i musik – både nykomponeret, improviseret, jazz, world, beat, Ellington, Mingus, Chopin og alt, hvad hjertet kan begære – som medlemmerne bare må tage igen og igen.

Arrangør: Fermaten
Adresse: Smallegade 4, 7400 Herning
Pris: 150 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 20.00: Tina Dickow

Tina Dickow vender tilbage på dansk jord. Et kommende album på dansk er afsættet for den turné som hitmageren med en karakteristiske stemme drager på i 2022 med stop i Herning 5. november.

Arrangør: MCH Herning Kongrescenter
Adresse: Østergade 37, 7400 Herning
Pris: Udsolgt (420 kr.)
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 20.00: Jacob Dinesen

2022 står i rockkoncertens tegn, når Jacob Dinesen gæster MCH Herning Kongrescenter på sin albumtour ”The Joker’s Hand” i efteråret 2022. Med sit 5. studiealbum “The Joker’s Hand” bevæger 25 årige Jacob Dinesen sig i en markant mere rocket retning. Jacob Dinesen viser på dette album langt flere musikalske lag.

På albummet The Joker’s Hand bliver der åbnet for posen og støjet igennem på nogle af sangene, mens der bliver funderet eftertænksomt på andre. Der bliver skruet gevaldigt op for intensiteten og attituden ved koncerten i Herning og som altid er kvaliteten i top og udtrykket skåret skarpt. Alle ingredienser, som skal til for at skabe rockmagi, er til stede under Jakob Dinesens koncert. I kan godt glæde jer til en livekoncert med sange fra et spritnyt album, en kæmpe sceneproduktion og sultne musikere, der glæder sig til at give den alt hvad de har i Koncertsalen i MCH Herning Kongrescenter.

Arrangør: MCH Herning Kongrescenter
Adresse: Østergade 37, 7400 Herning
Pris: 340 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Søndag den 6. november

Kl. 16.00: Faurés Requiem

I anledning af allehelgen opfører Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor Faurés Repuiem. I tilknytning til allehelgensdag, den søndag i begyndelsen af november, hvor vi hvert år mindes de mennesker, som er døde i årets løb, opfører Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor den franske komponist Faurés Requiem i Herning Kirke og Holstebro Kirke. Ved orglet sidder den kendte organist Kristian Marius Andersen. Koncerten dirigeres af dirigenten Charlotte Rowan, som til dagligt dirigerer Herning Kirkes Drengekor.

Opførelsen af den berømte dødsmesse, requiem, er en tradition for de to kor, og koncerten plejer hvert år at trække fulde kirker. Gabriel Fauré skabte i årene 1887-1890 det verdensberømte Requiem for kor, solister og orgel, og værket hører til blandt korlitteraturens mest berømte værker. Værkets satser er fredelige og korte, og udtrykket er både melankolsk og trøstende. Musikken er engleblid, og har mest af alt udtryk som en beroligende vuggevise.

Arrangør: Herning Kirke
Adresse: Østre Kirkevej 1A, 7400 Herning
Pris: 100 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kl. 19.30: Sommer i Tyrol

Med kærlig hilsen til den elskede komedie. ‘Ja, ja, ja, nu kommer jeg.’ og ‘Man kan jo ikke gøre for, at man har charme’. Disse kendte og elskede tekster og deres lystige toner klinger med, når turen går til de østrigske alper i den fornøjelige komedie ‘Sommer i Tyrol’. På gæstgivergården ‘Den Hvide Hest’ hersker en stemning af totalt halløj på tyroler-hotellet.

Overtjener Leopold har forelsket sig i værtinden Josepha, som er forelsket i undertøjsfabrikanten Sülzheimer, som mest er forelsket i sig selv, indtil han møder den charmerende, læspende Clara. De forvirrede amoriner flyver ukontrolleret rundt mellem alpetoppene og vikler sig ind i en tvist mellem de konkurrerende fabrikanter Sülzheimer og Müller om, hvorvidt den nyopfundne undertøjsheldragt skal knappes fortil eller bagtil. Først da selveste kejser Franz Joseph træder til, finder både knapper og kærlighed deres rette plads.

Arrangør: MCH Herning Kongrescenter
Adresse: Østergade 37, 7400 Herning
Pris: 250-325 kr.
Se mere i kalenderen på hjemmesiden

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet