Nyeste artikler

Jul i Herning 2023

Julen banker snart på døren… og det betyder også i 2023 masser af julehygge i Herning. Se hvornår juletræet ankommer til Torvet – og hvornår det tændes. Se billederne af de første juletræet på Torvet, og læs mere om jul i Herning Kommune.

Læs mere

ContainArtSound i Herning

ContainArtSound er en omrejsende container fyldt med kunst, kultur og fællesskab. Containeren har været i Tarm, Holstebro, Skive, Brande og nu i Herning. Alle er velkomne.

Læs mere
illustration, pige der ligger i visne blade og smiler

Efterårsferieguide

Efterårsferien står for døren, og det betyder masser af god tid til at være sammen med børnene eller børnebørnene… Vi har lavet et guide til dig, så du hurtigt kan få overblik over alle de muligheder, der er for sjove aktiviteter i Herning Kommune…

Læs mere
Kulturhotellet Højhuset, foto: Diana Bach Bak

Fra bollesilo til kulturhotel!

Højhuset i Birk ved Herning har altid været lidt mystisk. Diane Bach Bak har været på besøg på kulturhotellet og fanget stemningen, både af det lækre hotel og kultursted, men også af fortidens højskoleånd – som stadig er at mærke i huset.

Læs mere
Tour of Scandinavia 2022, Cecilie Uttrup Ludwig vinder etape i danmaksmestertrøjen (trikot - hvis man er cykelentusiast).

Tour of Scandinavia i Herning 26. august

Tour of Scandinavia rammer Herning 26. august. Der er lagt op til en cykelfest, når de bedste kvinder i verden kæmper om etapesejr og placering. Cecilie Uttrup Ludwig, som lige har vundet bronze til VM i Glasgow er blandt andre at finde i feltet.

Læs mere
Foto: Deep Forest Art Land

Sommerferieguide 2023

Ved du ikke, hvad du skal bruge den lange sommerferie på? Led ikke længere. Vi har her samlet en sommerferieguide til hele familien. Her finder I helt sikkert noget, I kan give jer til.

Læs mere

Royal Run Herning 2023

Der er masser af gratis sjov, koncerter og aktiviteter for store og små, når Royal Run rammer Herning 29. maj. Trailerscenen byder på hyggelig musik dagen igennem, BørneZonen i Sdr. Anlæg inviterer til familiefest med Sigurd Barrett, klovnerier, ansigtsmaling og masser af sjov for hele familien, mens der også vil være underholdning langs ruterne. Find det hele PLUS meget mere her.

Læs mere
Nominerede til KulturVækstPrisen 2022

Kulturprisregn over Herning

Dorte og Mads Bille fik Kulturprisen, mens Lukas Kvistgaard / Frekvens fik KulturVækstPrisen. Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland uddeler hvert år de to priser i forbindelse med deres generalforsamling. I år blev den holdt i Struer Kommune.

Læs mere
Thea Lindberg

Mens vi venter på solen…

Mens vi venter på, at foråret og sommeren for alvor kommer i gang, må vi fylde vores hverdag med noget farverigt.
Måske kan ting synes gråt og kedeligt, og hvad skal man dog finde på? Udover at sidde derhjemme? Thea har fundet forskellige kulturtilbud, som kan bringe farve i din hverdag.
Læs med og find noget for dig!

Læs mere

Velkommen til HERNING:DOX

Hvis du er vild med dokumentarer, eller bare gerne vil vide mere om verden omkring os, så er der helt sikkert noget i programmet for dig.

Her kan du blive klogere på de forskellige arrangementer. Vi glæder os til at se dig!

Læs mere

Teams Teaterskole

Herning Scenekunstskole blev i 2017 en del af Team Teatret, hvor det blev til Teams Teaterskole. Thea Lindberg har snakket med teaterskoleansvarlig Amalie Klitgaard om, hvad Teams Teaterskole byder på.

Læs mere

Kultur i Mørket 2022

Kultur i Mørket!
Når kulturinstitutionerne i Kulturgården fredag 18/11 kl. 17-23 åbner dørene til Kultur i Mørket, er det 9. gang, de sætter liv i
husene en mørk novemberaften.
Det er GRATIS at deltage i alle koncerter og udstilling!
Du skal kun købe billetter til folkespisning, hvis du vil spise med.

Læs mere
Ella og Eyde - juleudsmykning i Herning City

Jul i Herning 2022

Julen banker på døren… og det betyder også i 2022 masser af julehygge i Herning. Se hvornår juletræet ankommer til Torvet – og hvornår det tændes. Se billederne af de første juletræet på Torvet, og læs mere træerne i hele Herning Kommune.

Læs mere
stockfoto

Efterårsferie med børnene i Herning

Efterårsferien står for døren, og det betyder masser af god tid til at være sammen med børnene eller børnebørnene… Vi har lavet et guide til dig, så du hurtigt kan få overblik over alle de muligheder, der er for sjove aktiviteter i Herning Kommune…

Læs mere

Op og ned på Elia

ÅBEN SKULPTUR 24. SEPETEMBER 2022 KL. 14 – 16.
Bliv klogere på Hernings kæmpeskulptur Elia – og ikke mindst på manden bag; Ingvar Cronhammer.

Læs mere
Thea Lindberg

Theas sommerferietips

Thea giver DIG syv gode bud på, hvad I kan fordrive sommerferien med i Herning Kommune. Hvis man ikke er så heldig at have ferie, så fortvivl ikke. De fleste af tingene kan man godt opleve alligevel.

Læs mere

Sommerferieguide 2022

Ved du ikke, hvad du skal bruge den lange sommerferie på? Led ikke længere. Vi har her samlet en sommerferieguide til hele familien. Her finder I helt sikkert noget, I kan give jer til.

Læs mere

Kreativ med KREA-U

I forbindelse med Kulturfest Herning har KREA-U været forbi både biblioteker og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum. Her har man haft mulighed for at bruge sin kreative side, når man har malet på keramik under Kulturfestens Tema “Dus med himlens fugle”.

Læs mere
Fermatens facade

Fermaten – oplevet af Diana Bach Bak…

Friheden til at opleve… Den har vi for alvor fået tilbage. Diana Bach Bak fejrede den med en tur på Fermaten, og det kom der dette blogindlæg ud af. Hun kommer vidt omkring. Både arkitektur, kunstneren, de frivillige og et tilfældigt møde med Fermatens leder Rikke Andersen på vejen. Læs med her.

Læs mere

LYT!

LYT! Klassisk med Sanna fra Ensemble MidtVest gør dig klogere på det at spille og opleve klassisk musik. Lær mere om klassisk musik – det tager 7 minutter.

Læs mere

Kultur i Mørket 2021

Kulturen rykker udendørs fredag 19. november! Der er nemlig Kultur i Mørket i Kulturgården, Nørregade 7. Oplev musik, teater, udstilling, fællesspisning med mere… Se programmet her.

Læs mere
Ella og Eyde - juleudsmykning i Herning City

Jul i Herning 2021

Julen banker på døren… og det betyder masser af lys og julehygge i Herning. Julehyggen kan opleves lige nu i hele Herning Kommune. Læs mere om julens mange lys i Herning her.

Læs mere
Nissen Otto - pop up eventyr

Natureventyr

Gå et jule-natureventyr med børnene i december i Herning. Natureventyr har lavet et ægtejuleeventyr for børnefamilier i Herning. Det finder du i appen. Der finder du også de 10 andre natureventry, som du kan opleve året rundt i Herning Kommune. Natureventyr er små digitale eventyr, hvor I i fællesskab ud i naturen, finde spor og høre historierne.

Læs mere
Udsnit af værk af QUANG, portræt af CHP

Quang og HerningErKultur

HerningErKultur lancerer bæredygtige produkter med motiv af lokal kunstner
QUANG står bag motivet på en række nye produkter, som skal sætte fokus på kunst og kultur i Herning Kommune.
HerningErKulturs nye krus, indkøbsnet og notesbøger er både en fryd for øjet og et skridt i en mere bæredygtig retning.

Læs mere
Illustration, far og søn i skov

Påskeguiden 2021

Guiden til en aktiv og kreativ påske med børnene i Herning Kommune. Der er frisk luft, bevægelse, viden, kreative aktiviteter og gode historier. God påske.

Læs mere
Korprøve på Zoom

Nedlukning 2,0 med Marisela og Søren

Danmark lukkede ned. Danmark genåbnede. Og Danmark lukkede ned igen. Men er vi bedre forberedte nu, hvor vi alle sammen har lært at gebærde os på Teams, Zoom og hvad det ellers hedder? Hvad er vigtigt for os denne gang?
Marisela og Søren er to unge herningensere. De savner skole, sang og fællesskaber. Men de lever deres hverdag i en ny virkelighed, hvor de finder deres egen vej i forsamlingsloft, manglende social kontakt og skærmundervisning. Og tager de bedste idéer med fra foråret.

Læs mere
Illustration, foto af Coronavirus

Mere end bare Netflix!

Da Danmark lukkede ned betød det drastiske ændringer i Marisela og Sørens hverdag. Da Danmark åbnede igen, havde de fået øjnene op for, hvor meget sangen, kulturen og fællesskabet betød for dem. Forskerne er enige i, at kulturen er nødvendig og hjælper os med at komme godt igennem pandemien.

Læs mere
Thea Lindberg

OMTALE

OMTALE – Episode 3 er historien om Thea Lindberg, som har skabt sit eget magasin, brænder for kultur og vil gøre en forskel i Herning. Tidligere episoder handler om Stine Sandermann og Nicklas Møller.

Læs mere

HerningErKultur – Helt Sikkert!

Kulturen i Herning Kommune står sammen om at byde publikum velkommen indenfor igen – Helt Sikkert! Derfor står kulturstederne i kommunen sammen om et genåbningsmanifest, som er kulturstedernes aftale med hinanden og med publikum. Velkommen indenfor igen!

Læs mere

75 året for befrielsen fejres i Herning…

4. maj skulle Tinghuspladsen have været stuvende fyldt med mennesker, der fejrede 75 året for Danmarks befrielse. Men så kom coronaen til Danmark… Og fysisk forsamling er ikke mulig. I stedet kan du komme med til en smuk og nærværende fejring af friheden sammen med Den Jyske Sangskole, Ensemble MidtVest og Team Teatret på TV. De er nemlig i stedet for den fysiske fejring gået sammen med gode lokale kræfter og TV MidtVest om at skabe en anderledes opleve. Og bare rolig: der er også fællessang.

Læs mere

Vil du være kulturtipper?

Vil du være kulturtipper? Og fortælle alle HerningErKulturs følgere, hvad du synes, de bare skal opleve? Så se her, hvordan du gør. Vi kvitterer med en stor og dybtfølt TAK, fordi du vil være med til at gøre en forskel:-)

Læs mere
Billede fra Levende Musik i Skolen koncert

Levende Musik i (hjemme-)Skolen

Når nu ikke musikerne kan komme til børnene i skolerne, så sender de i stedet musikken ud til børnene i hjemmeskolerne i hele landet. Herning Kommune er med i projektet Levende Musik i Skolen. Lige nu er det ikke i skolen, men i hjemmeskolerne, at musikken skal leve. Få inspiration til sjov musiklæring hjemme.

Læs mere
Udsnit af Obscurums Årsplakat 2020

Obscurums Årsplakat 2020

Hvert år udgiver Antikvariat Obscurum en årsplakat udført af en lokal kunstner. Nu er årsplakaten for 2020 klar, og det er grafiker Jesper Mørch, der står bag en lidt mere uhyggelig udgave af plakaten end de to tidligere år. Plakaten kan ses og købes hos Antikvariat Obscurum.

Læs mere
Familien Bach Bak på Øster Skovgård

Familien Bach Bak og Nissestien

Familien Bach Bak har givet den fuld skrue på juleriet på Øster Skovgaard, hvor de både har spillet julelotteri, været på opdagelse på nissestien og meget mere. Læs Dianas beretning her – og bliv inspireret:-)

Læs mere
Foto fra udstillingen Follow your heart

Diana på Danmarks Smukkeste Juleudstilling

Diana Bach Bak og drengene har besøgt Danmarks Smukkeste Juleudstilling – Follow your Heart… Hvem tør i øvrigt at kalde noget for “Danmarks Smukkeste”? Og var det så overhovedet smukt? Se de lækre billeder fra udstillingen og læs Dianas beretning om oplevelsen her… Og bliv inspireret til din egen tur i udstillingen:-)

Læs mere

Gullestrup Bygger Bro med Mormor

Der er helt nyt kunst på broen i Gullestrup… Hvis du vil se værket, som den aarhusianske kunster Mormor har lavet, så skal du bare tage til Gullestrup… Du kan både gå over broen og se værket i døgndrift. Læs mere om Gullestrup bygger bro-projektet her.

Læs mere
Pernille Rosendahl

En engel i rummet…

Diana Bach Bak har haft drengene med i Løvbakkerne… igen…. denne gang var det sommer, og de fik set dyrene, en masse spor og mange lækre klatretræer… Og selv om det meste af dagen blev godt brugt, nåede de stadig ikke hele vejen rundt. Læs om Diana og drengenes oplevelser her – og bliv inspireret:-)

Læs mere

Løvbakkerne – en dyrehave i baghaven…

Diana Bach Bak har haft drengene med i Løvbakkerne… igen…. denne gang var det sommer, og de fik set dyrene, en masse spor og mange lækre klatretræer… Og selv om det meste af dagen blev godt brugt, nåede de stadig ikke hele vejen rundt. Læs om Diana og drengenes oplevelser her – og bliv inspireret:-)

Læs mere

HerningErKultur appen

Se her hvordan du får kulturen i Herning ned på DIN telefon:-)
Vi har lavet en HerningErKultur app, som du kan have liggende på telefonen… og så har du både kalender, blog, tips, guides og nyheder lige ved hånden.
Der er direkte link til download i opslaget.

Læs mere
Foto af Diana Bach Bak

Diana og historiens vingesus i Herning…

Midt i Herning kan man opleve historiens vingesus… på Frilandsmuseet har tiden stået stille siden 1800-tallet, og det kan opleves året rundt. Diana og drengene var afsted i påsken, men det er også spændende at besøge stedet, når der ikke er særlige aktiviteter… Læs om Dianas oplevelser her – og bliv inspireret:-)

Læs mere
illustration

IDEfabrikken søger nye kulturfabrikanter…

IDEfabrikken er en uddannelse for unge mellem 9 og 13 år. Så hvis du – eller en du kender – har hovedet fyldt af ideer til fede events for unge, så er det med at tjekke det ud… Det er Herning Bibliotekerne, der er værkførere på uddannelsen… Og du kan læse mere her…

Læs mere
Foto fra biblioteket

Hygge i Herning med Diana og drengene…

HerningCentret er altid et glædeligt gensyn for Diana og drengene, og nu har de også opdaget, at der er masser af sjov og aktiviteter på Biblioteket i Herning også… Mon ikke det bliver til et glædeligt gensyn også? Læs Diana Bach Baks blogindlæg om vinterhygge lige her.

Læs mere
Et Udsnit Af Antikvariat Obscurums Årsplakat 2019 Kunstner Tasja Bak Andersen

Obscurums Årsplakat 2019

Antikvariat Obscurum vil give lokale kunstnere en ny platform – og derfor udgiver byens antikvariat for andet år en årsplakat. Denne gang tegnet af Tasja Bak Andersen fra Gjellerup. Plakaten er derudover produceret lokalt – og der doneres 50 kr. per solgt plakat til Headspace Herning.

Læs mere

Blomstermanden – a dream come true

A Dream Come True – Danmarks smukkeste juleudstilling… Det er Blomstermandens drøm, der går i opfyldelse i nogle fabrikshaller nær Herning. En forunderlig, overraskende og supersmuk verden dukker frem – næsten på magisk vis… Vilje, ihærdighed og masser af frivillige gør det muligt. Læs mere her på bloggen.

Læs mere
HEART Beat på HEART

Et HEART Beat fra Pernille…

HEART Beat er et helt nyt koncept… Kunstmuseet HEART inviterer andre kunstarter indenfor i udstillingerne og de pragtfulde lokaler… Vores blogger Diana Bach Bak har haft veninderne med til en af de første udgaver… Pernille Rosendahls museumstour… Læs beretningen her:-)

Læs mere
Illustration, originalværk males af kunstneren

Årsplakat 2018

Årsplakat 2018 – en helt ny Herning-tradition ser dagens lys i februar. Læs mere om folkene bag – både selve idéen og den helt virkelige pensel.

Læs mere
Cronhammer

Cronhammar Design

Ingvar Cronhammar er meget mere end “bare” store, mørke industrielle skulpturer… HEART fejrer kunstnerens 70 års fødselsdag med en udstilling, der viser et mere komplet billede af Cronhammars arbejde. Det foregår i feltet mellem design, arkitektur og kunst.

Læs mere
Ella og Eyde - juleudsmykning i Herning City

Dianas julemagi i Herning…

Fodboldfamilien Bach Bak har fundet julemagien i det Midtjyske. Læs mere om familiens jagt på julen i HerningCenter og i Herning City. Så er du klædt på til at starte din egen søgen efter julemagien – hvis den ikke allerede har indfundet sig…

Læs mere
Peter AG

Kunst… ifølge Peter AG

Peter AG er en mand, der tænker over tingene… Her kommer du lidt tættere på manden og tankerne… om rollen som sprællemand, kunst som nødvendighed og Hernings søer. Foromtalen er en optakt til FOFs foredrag med Peter AG 31. oktober.

Læs mere
vand og sten, illustration af opera rejse

Vi har så travlt…

Når vi nu allesammen har så travlt… her kan du læse lidt om, hvad du kan blive en del af – især hvis du synes, din hverdag kunne trænge til et frisk pust eller et højt pift.

Læs mere
dekoration

Drømmeland i Herning…

Trends, design og livsstil sætter Herning på landkortet to gange hvert år. Det er hipt – og det er hot. Læs om Diana Bach Baks oplevelser på Formland Autumn 2017, som er en fagmesse i MCH Messecenter Herning.

Læs mere

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet