Sommerferieguide 2022

Har du tænkt over, hvad du og familien mon skal bruge den fantastiske danske sommer på? Så fortvivl ej! Vi kommer her med en sommerguide til, hvad du kan lave i Herning og omegn hen over sommeren.

Klik på billedet under den overskrift, som du er interesseret i og få mere information. God sommer!

Terminalen

På Terminalen kan du finde Danmarks største indendørs skatepark. Du kan lave parkour, prøve polefitness og snart kan du også spille e-sport og prøve klatring. Der er gratis adgang for alle under 18 år hele sommeren – så det er bare med at komme afsted!

Deep Forest Art Land

Kender du Deep Forest ArtLand? Uanset om du har været der før eller ej, så er der altid noget at se og opleve! Gå en tur ind i skoven og se, hvordan kunsten og naturen spiller sammen. Hen over sommeren vil der også være forskellige aktiviteter, hvor man kan få endnu mere sjov i skoven.

Løvbakkerne

Nord for Herning ligger Løvbakkerne. Her kan du finde et natur- og skovområde, der består af Løvbakke Naturcenter – herunder Naturskolen, Udstillingen, Løvbakkehuset samt Dyrehaven, hvor du kan være heldig at spotte en masse forskellige dyr.

Museum Midtjylland

Museum Midtjylland består af fem kulturhistoriske museer. På museerne vil der sommeren over være flere aktiviteter, men man kan også nyde de flotte landskaber samt alle de historier, museerne byder på.

Birk

Birk er midtpunktet for kunst og arkitektur i Herning. Her kan man blandt andet gå på opdagelse i De Geometriske Haver, Skulpturparken, se Elia eller lægge et besøg ind på enten Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum eller HEART – eller begge dele!

Svømmehal

En tur i svømmehal er altid et hit. I Herning Kommune findes både svømmehaller og friluftsbade. I flere af svømmehallerne kan du også finde motionsrum, wellness og massage, hvis det er tid til lidt selvforkælelse.

Herning City

I det varme vejr er det helt perfekt at gå en tur i Herning City. Du kan også opleve fede events såsom musik på torvet, autogalleri, ansigtsmaling og meget meget mere… hvorfor ikke købe en god is og se, hvad der byder sig?

Herning Bibliotekerne

Du kan altid finde noget at lave på Herning Bibliotekerne. Udover at finde sommerlæsning til hele familien, holder bibliotekerne ofte arrangementer, hvor man både kan være kreativ og måske lære noget nyt.

Biografen

Vidste du, at Herning har Midtjyllands største biograf? Du kan finde 471 luksussæder fordelt på hele 6 sale. Mon ikke I kan finde en film, I har lyst til at se?

Aktiv Ferie

I skolernes sommerferie tilbyder en lang række foreninger og kulturinstitutioner en masse spændende aktiviteter for skolebørn fra 0-10. klasse. Her kan man finde aktiviteter inden for sport, kunst og en masse andet. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Husk at tilmelde dig!

Baboon City

I Baboon City finder du alt til at få en sjov dag med familien. Der er hoppeland, rutsjebaner, småbørnsafdeling, spillemaskiner, karaoke-bar og vi kunne blive ved! Der er i hvert fald garanti for, at I kan få en hel dag til at gå her.

HerningCentret

Gå på jagt i centret med børnebilletten, kig på den seje rovdyrudstilling eller bare shop på livet løs. I kan bruge en masse hyggelige timer i HerningCentrets 80 butikker og spisesteder.

Søby Brunkulsmuseum

Hen over sommeren kan du opleve hele Søby Brunkulsmuseum, når de inviterer på rundvisning med guide. Du kan også selv gå på tur i det smukke landsskab og måske få øget din viden om, hvor meget brunkulslejren faktisk betød i 1900-tallet.

Shelterovernatning

Hvad med at nyde det dejlige danske vejr med en shelterovernatning? Der findes mange dejlige steder, og flere har endda både bålplads og legeplads, så hele familien kan samles.

Vi håber, at denne guide hjalp jer, og at I får en fantastisk sjov sommer!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet