HerningErKultur – Helt Sikkert!

HerningErKultur – Helt Sikkert!

Genåbningsmanifest fra Kulturen i Herning Kommune

I Herning Kommune står kulturen, kunsten og oplevelserne klar til at tage imod dig, så vi sammen kan genetablere kommunens kulturliv. I Herning Kommune er det sikkert at samles i kulturlivet. Det er det, fordi vi

  • skaber trygge rammer

  • har tillid til, at alle passer på hinanden

  • vil være sammen om at opleve kulturen live

  • skal mødes om det, der bevæger os – helt sikkert!

Coronaland har forandret vores muligheder for at være sammen – og de rammer vi kan være sammen under. Det har givet kæmpe store udfordringer for kulturlivet, hvor udgangspunktet oftest er at være sammen om noget. Det har også givet kulturlivet en lang række nye muligheder, for kreativiteten har været stor over hele kommunen, over hele landet – ja verden over.

Vi er nu begyndt at forsamles igen. Først i små grupper, så i lidt større. I skolen, på arbejdspladsen, ved købmanden, i butikken, på sportsbanen, i parken, på biblioteket. Og snart også i museer, biografer, kulturhuse, koncertsale, kulturskoler og teatre.

Og det skal vi huske at gøre brug af. For vi har brug for hinanden i kulturlivet. Et kulturliv er som en organisme, hvor alle delene har brug for hinanden for at være hel. Intet publikum, intet kulturliv. Ingen kultur, intet kulturliv. Kulturlivet handler i høj grad om mødet mellem kunsten og beskueren, kulturen og borgeren, oplevelsen og udøveren.

Noget af kulturlivet kan leves og opleves alene. Det har vi været nødt til at gøre under nedlukningen af Danmark. Men masser af kulturlivet kræver, at vi er sammen om det. Det er sådan oplevelsen bliver større og bedre – det er sådan oplevelsen bliver levende.

HerningErKultur – Helt sikkert!

ALLE der kan tilslutte sig manifestet kan anvende logo, grafik med videre. Det får du ved at sende en mail til bekpw@herning.dk.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet