Børnefolkemødet 2021 – bæredygtighed i børnehøjde…

Baggrunden for Børnefolkemødet og FN’s verdensmål

Børnefolkemødet er Herning Kommunes årlige festival for børn og unge med verdensmålene som omdrejningspunkt.

På Børnefolkemødet kan man forvente at få masser af god viden om FN’s verdensmål, og gennem forskellige undervisningsforløb, hands-on-workshops, foredrag, koncerter, debatter og andre aktiviteter bliver vi alle sammen klædt bedre på til arbejdet med udvikling af løsninger til en mere bæredygtig fremtid.

I 2021 stiller vi skarp på hele to verdensmål; nemlig verdensmål 5 – ligestilling mellem kønnene OG verdensmål 10 – mindre ulighed.

”Verden er af lave. Der er behov for en ny verdensorden. Verdensmålene er en fortælling om og en konkretisering af en sådan ny verdensorden. Bæredygtig udvikling kræver bæredygtige mennesker i betydningen mennesker, der har en dyb indre forståelse af, hvad bæredygtighed og bæredygtig global udvikling er og indebærer”.

Steen Hildebrandt, Professor Emeritus, Aarhus Universitet

Børnefolkemødet 2021

Hvert år sætter Børnefolkemødet fokus på ét eller flere verdensmål.

I 2020 var det verdensmål 13 – Klima indsats, og i 2021 er det verdensmål 5 – ligestilling mellem kønnene og verdensmål 10 – mindre ulighed.

De to verdensmål er i høj grad aktuelle og vigtige at beskæftige sig med – også som barn og ung. De seneste år har ligestillingsdebatten fået fornyet vind i sejlene, og den har i dag stor bevågenhed i den offentlige debat. Ligestilling hænger også sammen med et ønske om mindre ulighed mellem kønnene, men ønsket om mindre ulighed beror på andet end kønsdiskussionen. Det omhandler også alder, køn, handicap, race, etnicitet, oprindelse, religion eller økonomisk eller anden status. Alle disse er faktorer, som er medvirkende til mange af de problemstillinger og konflikter, vi i dag oplever. FN’s verdensmål, og arbejdet med at lave verdensmålene om til hverdagsmål, er i fokus i hele verden.

Årets program specifikt for folkeskolerne fordeler sig på disse dage:

Indskolingen: Mandag den 11. oktober kl. 9.00 – 14.00
Mellemtrinnet: Tirsdag den 12. oktober kl. 9.00 – 14.00
Udskolingen: Onsdag den 13. oktober kl. 9.00 – 14.00

Programmet for alle forgår fra onsdag den 13. oktober og kulminere i familiedagen lørdag den 16. oktober.

Infotekst: Herning Bibliotekerne
Læs mere om Børnefolkemødet og se hele programmet på Herning Bibliotekernes hjemmeside her. 

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet