Er du ny studerende i Herning? Her er en guide til din studieby

Hvem ved bedre hvad du skal kigge efter som ny studerende i byen, end en der selv har været det.

Vi har fået Makaila Stierlin , som er studerende på VIA Design til at lave en guide.

Dagene bliver kortere, men Herning har travlt med ny energi, her hvor et nyt skoleår starter. Hvad enten du har boet her et stykke tid, du for nylig er tilflyttet eller bare er på vej igennem, har byen noget specielt at tilbyde dig.

Herning er passioneret, når det drejer sig om kultur. Som bekendt har denne egn dybe rødder i kunst og mode, men mange andre kulturelle aspekter bliver også værdsatte. Design, arkitektur, musik, gastronomi, litteratur, teater – et utal af kreative indflydelses sfærer findes i Herning. For at begynde din rejse, tag et kig rundt her på Herningerkultur.dk

Her på siden kan du finde en overflod af informationer om lokalt interessante steder, såsom Jyske Bank Boxen, hvor du kan opleve nogle af de største, fedeste koncerter i Danmark; HEART Museum of Contemporary Art, hvor der altid findes de mest inspirerende udstillinger; Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, der tilbyder noget af kunstsmagen fra 70’erne, som har været med til at gøre Herning til en design-by.

Kulturfabrikken er en fantastisk undskyldning for at blive vild med at klatre og stå på skateboard; Fermaten, er et populært spillested der holder ca. 120 koncerter om året; Kongrescentret MCH, er et dynamisk kulturhus med mange spændende arrangementer.

Herning Bibliotek er efterhånden er hver studerendes bedste ven og et dejligt moderne sted at læse og slappe af. Leder du efter sammenhold, mangfoldighed og anderledes events, er KONTRAST værd at tjekke ud.

At finde et godt spisested og gode drinks er næsten ligeså vigtigt på et nyt sted, som at finde nye venner. For at læse en liste over steder at spise, hænge ud eller feste hele natten, check visitherning.com eller herningcity.dk. Det er svært at vælge en favorit og alles præferencer er forskellige, så vi anbefaler at spørge dine venner, bekendte og folk du møder i byen, om deres favorit steder at tilbringe tiden – eller vær bare eventyrlysten og spring ud i det.

Selvom der er dejlige butikker og caféer i Herning Centret, anbefaler vi at du tager ind i Herning midtby så meget som muligt. Atmosfæren der er så skøn, især på gågaden. Et godt tip: husk at medbringe dit studie ID kort. Mange restauranter, caféer og barer i Herning giver studierabat.

Løvbakke Dyrehave
Kano

Endelig kan du skabe dine helt egne, skønne øjeblikke, ved at træde ud af din fordør og ind i Hernings natur. Tag en tur ud til Fuglsang sø eller Knudmosebjerget og krydse snoede stier i disse områder, eller lej en kano og padle dagen væk. Eller find et afsondret sted at have en picnic med en ven.

Der er en bred vifte af sjove ting at udforske her i lille Herning, så det er oplagt, at du finder noget, der vil passe perfekt til dig. Der er fantastiske oplevelser, klar til at blive udfoldet.

Opdag og bliv inspireret.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet