Kreativ med KREA-U

I forbindelse med Kulturfest Herning er der sket en masse ting rundt omkring i Herning Kommune. Der har været samarbejder på kryds og tværs, diverse workshops og aktiviteter for en hver smag. Du havde både mulighed for at høre en masse god musik, se forskellige optrædener eller selv have hænderne nede i de forskellige kulturelle fællesskaber. Dette har KREA-U været en del af, for her er du selv med til at skabe kunsten.

KREA-U er et kreativt værksted. Her kan du male på keramik og fordybe dig i at være kreativ og skabe din egen unikke kunst. Man vælger selv, om det skal være en kop, vase, tallerken eller noget helt fjerde, man vil male på.
Her har man også mulighed for både at holde sin polterabend, babyshower og/eller bare nyde en dag med kollegaer og venner. Der er rig mulighed for en masse hygge, samvær og kreativ udfoldelse hos KREA-U – også til hverdag.

Ved Kulturfest Herning har man kunnet finde KREA-U på Herning Bibliotek, Aulum Bibliotek og på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.
På Herning og Aulum Bibliotek kunne man male på keramik fugle og lave dem flotte i forskellige farver og ved brug af forskellige teknikker, mens man på Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum malede på kakler.
Hos Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum startede dagen med, at man tog ud til det keramiske maleri “Fantasiens leg om livets hjul” (1966-68) i Anglibygningen. Her blev der fortalt om kunstværket, og derefter fik alle et stykke pap med en cirkel i, som de skulle kigge igennem. Dette hjalp med at fokusere på specifikke dele af kunstværket, som man kunne tage inspiration i, når man skulle til at male sin egen kakkel.
Der blev lavet et oplæg både fra CHPEA og KREA-U, som handlede om at være fri som fugle, og at være fri til at vise hvem man er. Dette var nemlig det store fokus for den kreative dag.

Alle elementerne var med til at give en masse inspiration. Først at se kaklerne i ”Fantasiens leg om livets hjul” som Carl-Henning har lavet, for derefter at prøve at ’zoome’ ind på hver enkelt kakkel gennem pappet, og derefter gå ind og male på en kakkel selv. Dette giver en god grundforståelse for, hvad kunsten er og kan. Man kommer også til at tænke over, hvordan man selv vil formidle den. Vil man tage inspiration i Carl-Hennings streg og farver, eller vil man gå i en helt modsat retning og lave noget i helt andre former, figurer og farver? Det måtte man selv om, bare det indeholdt fugle, så det passede til årets Kulturfest-tema ’Dus Med Himlens Fugle’. Fugle er heldigvis noget, som man ofte ser i Carl-Hennings kunst.

Tatovøren Christina Meliori, som arbejder hos Q-tattoo, var også med og havde i forvejen lavet nogle kakler, som man kunne hente noget inspiration fra. Her kunne man se forskellige teknikker og farver på tegninger.

Mange mødte op til begivenheden, og der var folk i alle aldersgrupper lige fra 4-80 år. Dermed var eventet i høj grad noget for alle. To damer rejste endda hele vejen fra Odense for at male på keramik ved CHPEA.

Alle kaklerne der blev lavet, er blevet glaseret og brændt. De er nu udstillet i vinduet ved KREA-U og er alle med i en konkurrence om, hvem der har lavet den kakkel, der får dig til at føle dig mest fri. Vinderen får en goodiebag fra CHPEA og et gavekort til KREA-U. Det handler altså ikke om, at det nødvendigvis er den flotteste, der skal vinde, men om hvilken følelse, de forskellige kakler giver.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet