Bæredygtig Herning

Jeg er taget ud for at snakke med Thea Lyng Thomsen, som er direktør for Bæredygtig Herning.
Bæredygtig Herning består af et åbent kontorlandskab og mødelokaler, mens der ovenpå er plads til events af mange former.
Bygningen er ONLYs gamle lokaler, som blev renoveret af MidtMarketing, da de var i bygningen.

Oprindeligt var bygningen en gammel tekstilproduktion. Dette ses blandt andet på gulvene, hvor man kan se, at maskiner har stået og arbejdet.
Dermed kan man roligt sige, at bygningen emmer af historie og liv. Det giver vildt god mening, at Bæredygtig Herning nu befinder sig i disse lokaler, hvor der tidligere er blevet produceret en del. For det er netop denne produktion, som er en del af et stort problem i nutiden.

Bæredygtig Herning er en forening som er med til at omstille både virksomheder, borgere, skoler og kommunen til en mere bæredygtig tilgang til forskellige ting.
Der arbejdes både med den indre omstilling, som handler om, hvad der skal omstilles inde i hovedet og hjertet, for at vi kan lave den ydre omstilling. Den ydre omstilling kan eksempelvis være at ændre ens transportvaner eller forbrugsvaner.

Hvordan udvælges de forskellige arrangementer?

Det er vigtigt, at menneskerne som kommer ind og holder foredrag, kan inspirere og tør være ærlige i forhold til, hvor langt de er i deres rejse med bæredygtighed, og at de er autentiske med denne rejse.

Eksempelvis har der været besøg af Kristian Von Hornsleth, som var inde at snakke om blandt andet hykleriet og det med at sige, hvor langt og ikke-langt, man er nået.

Det er vigtigt, at der er en ærlighed og forståelse omkring, at man ikke er perfekt.

 

Det er vigtigt for Bæredygtig Herning at vise gennem de mennesker, de har inde, at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Personerne skal gerne kunne inspirere, så derfor må de gerne have gået et stykke af den bæredygtige vej, men de skal også gerne kunne vise, hvad de har fejlet med, og hvad de ikke er i mål med endnu. Bæredygtig Herning tror på, at hvis man kan være transparente med disse ting, så kan man også gøre noget ved det.

Der skal også være plads til mennesker, som kommer og siger, at man har svært ved at navigere rundt i bæredygtighed og står frem med dette. Der er mange mennesker, som kan spejle sig i netop dét.

Det er også vigtigt, at programmet på Bæredygtig Herning viser en diversitet både ift. til køn, alder, etnicitet og modenhed.

Bæredygtig Herning har blandt andet lige lavet muligheden for at tidlige entreprenører kan bruge huset, få mentorsamarbejde og et godt netværk. Her kan man bygge bro og få hjælp til at få ens bæredygtige forretningsidé ført frem i livet

Hvad kan man opleve som ung i Bæredygtig Herning?

Theas anbefalinger til det, som man skal starte med at komme til, er Fuck Up Friday og Fireside. Her er der en del netværk, og man møder mange andre ligesindede, og samtidigt kan man få en del gode snakke ud af disse events.

Der er også events som er mere fokuserede omkring forskellige emner. Dette kan fx være kommunikation omkring greenwashing, certificeringer eller indre bæredygtighed.

Thea har givet sine 5 bedste råd, hvis man vil være mere bæredygtig;

Kig på din transport

Dette kan være at skifte over til el eller brint, tage offentlig transport eller dele-løsninger som samkørsel. Der er mange muligheder, som tager et skridt i en mere bæredygtig retning. Man skal nødvendigvis ikke skifte alt over på en dag, men det handler om at begynde at tage nogle skridt.

Kig på dine madvaner

Køb lokalt produceret, økologisk og vegansk.

Kig på dine forbrugsvaner – tøj og ting

Shop i genbrug og køb kvalitet som holder længere.

Vær venlig overfor dig selv

Sig ”jeg kan ikke gøre alt på en gang, men jeg kan starte et sted”.

Spørg efter bæredygtige løsninger.
Spørg for eksempel efter bæredygtige løsninger i en butik eller rejseselskab. Dette er også en påvirkning. Jo flere der efterspørger bæredygtige løsninger, jo mere driver man det i den retning.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet