Herning Opera Festival 2023 – fornyelse og tradition

Lars Møller og Lisbeth Kjærulf til stand upera

Herning Opera Festival er en operafest for alle aldre, alle typer, alle slags ører, alle musikelskere – både operakendere og operanovicer.

Folkene bag festivalen ønsker at tage operaen ud af koncertsalene og lader den lyde og genlyde nye steder og på nye måder vest for den jyske højderyg.

Herning Opera Festival foregår i Herning, i Birk og i Deep Forest Art Land fra 23. – 27. august 2023.

Om årets festival siger kunstnerisk leder Mads Bille:

Krigen raser på andet år i Ukraine, demokratier over hele kloden er udfordret, og der er på mange fronter rigeligt at forholde sig til og bekymre sig om. I denne sitrende og dramatiske tid  ser vi det som vores opgave at holde fast i kunstens og kulturens rolle i samfundet og i det enkelte menneskes liv og sikre, at vi på samme tid i mødet med operaen, groundes og løftes ud af os selv. ”Verden skal frelses ved skønhed”, sagde den russiske forfatter Dostojevski, og det er med det statement in mente, at vi nu for femte år i træk præsenterer opera til alle.

Som altid balancerer vi på en knivsæg mellem tradition og fornyelse. Vi præsenterer både opera på den store scene i Sdr. Anlæg og ude i det magiske Deep Forest Art Land, sang om morgenen og sang om aftenen, sang ude og inde og vi sætter rammen for mødet mellem to risikovillige klassiske sangere og et SONY signet pop/rock band. Vi har klemt to af branchens største stemmer ind i Hearts smukke kammermusiksal og vi har sikret både romantik i sommernatten, operasang og blæserklang og et godt grin ind imellem.

Vi håber, at I vil overgive jer til dette overflødighedshorn af fremragende kunstnere, hvoraf nogle er på vej frem og andre allerede arbejder over hele verden, og vi håber I vil være nysgerrige og både opsøge det kendte og det ukendte.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet