Natureventyr

Skal du med på Natureventyr?

Herning Kommune har indgået et samarbejde med appen Natureventyr. Det betyder, at børn og voksne nu ti steder i kommunen ganske gratis kan drage ud på eventyr langs børnevenlige ruter i naturen. Undervejs oplever I eventyr skrevet til områderne fyldt med sjov og udfordringer for børn og voksne.

Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen 3-9 år, og de gør det nemt og sjovt for børnefamilier at gå på opdagelse i kommunens spændende naturområder. Via kort og GPS indbygget i appen går I fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses.

HAR DU OPDAGET DET NYESTE NATUREVENTYR PÅ STAMMEN?

Da Åmanden stjal Skarrildas amulet

Et natureventyr i Skarrild

I dette eventyr følger I pigen Nola, som bliver sendt af byens skytsånd, Skarrilda, ud for at stoppe Åmanden. Han har nemlig stjålet Skarrildas amulet. Heldigvis får Nola god hjælp fra den lille vandnymfe, Vanja.

Eventyret tager jer langs Skjern Å, forbi akvædukten og gennem et lille villakvarter. I ender ved en finshelterplads, hvor der er offentlig toilet, borde og bænke.

Da Åmanden stjal Skarrildas amulet
Natureventyr i Haderup

Felix i den store troldmandsdyst

Et natureventyr i Haderup

I eventyret følger I drenge Felix, som godt kan lide at trylle. Han deltager derfor i troldmændenes troldmandsdyst, men det viser sig, at han slet ikke er så dygtig, som de andre troldmænd. Til gengæld er Felix rigtig god til at fiske, og det skal vise sig at hjælpe ham godt på vej, da han møder en trold.

Denne tur tager jeg igennem et område med en meget varieret natur. Undervejs kommer i både gennem skovarealer med flotte træer, engområder og forbi små vandløb.

Mille og Sif redder Gjellerup Enge

Et natureventyr i Gjellerup Enge

I dette natureventyr for hele familien, skal I på tur i et skønt naturområde og høre om, hvordan Mille og Sif redder Gjellerup Enge i jagten på Sifs forsvundne ven Trolden Trollo.

I området kommer I blandt andet forbi græssende dyr, moselignende områder, skov og eng. Eventyret slutter ved en bålplads med dejlige siddepladser, så tag endelig madpakken med i tasken og brug et par hyggelige timer sammen.

 

Lines onkel der sporløst forsvandt

Et natureventyr i Birk

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I skal hjælpe pigen Line med at finde hendes onkel, som er blevet væk.

Området ved Birk vil danne rammen for jeres tur, hvor I både vil møde mærkværdige og skøre kunstværker og to alfer, som måske kan hjælpe jer på jeres vej.

 

Otto og det forsvundne kødben

Et natureventyr i Knudsmosen

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I skal hjælpe hunden Otto med at finde hans forsvundne kødben.

Området i Knudmosen vil danne ramme om eventyret, hvor I også møder pigen Tusnelda, hvis udkårne er blevet væk. Sammen drager de nu længere ind i mosen for at finde det, de hver især har mistet. På vejen må de bekæmpe rimetroldende og Tyttemor, som vil forvandle dem til tyttebørn. Heldigvis får de bl.a. hjælp af racerhesten Kaj, mosegrisene og tørvegraverne i mosen.

Da Sif fik superkræfter

Et natureventyr i Løvbakkerne

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I sammen med pigen Sif og trolden Trollo skal ud på en magisk rejse gennem skoven.

Området ved Løvbakke Naturcenter vil danne ramme om jeres tur, hvor målet er at blive optaget på Akademiet for Mægtig Magi. Undervejs må I både gøre brug af egernets klatreegenskaber, musens hurtighed og dåhjortens styrke.

Ivans store rejse

Et natureventyr ved Søby

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I skal med drengen Ivan ud på en stor rejse, så han kan finde det, han ønsker sig allermest i verden.

Området ved “Mount Søby” på Fasterholtgårdvej vil danne ramme om eventyret, hvor I også møder pigen Selina Skrald. Selina ved alt om affaldssortering, bæredygtighed og om at være super sej, selvom man er anderledes end de andre. Hun overtaler Ivan til at rejse med ud for at finde en magisk sø, hvor man kan se sin fremtid. På rejsen skal de både bestige et bjerg, begive sig over giftig jord, og undervejs møder de kompostkæmpen Karla, sommerfuglen Sibylla, der leder efter et sted at lægge sine æg og tranen Thøger, som spiller på trompet.

Bæverbruden som blev pist væk

Et natureventyr ved Præstbjerg Naturcenter

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I skal hjælpe drengen Aksel, der leder efter verdens allerbedst fortælling.

Området ved Præstbjerg Naturcenter vil danne ramme om jeres tur, hvor I undervejs møder Brian Firben og en stær, der fortæller jer om bæveren Torsten, hvis kommende brud er forsvundet. Undervejs møder I både stentrolde, mus og en tårnfalk, der hver især er med til at hjælpe Aksel med at finde bæverbruden Lone og verdens allerbedste fortælling.

Tatonka og det store naturmysterie

Et natureventyr ved Svanholm Sø

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I sammen med troldmanden Tatonka skal undersøge en ganske besynderlig hændelse.

Området ved Svanholm Sø vil danne rammen for jeres tur, hvor I sammen med Tatonka møder pigen Sif, der kan fortælle om at ellefolket er vendt tilbage til søen. Måske de kender svaret på, hvorfor naturen har overtaget brunkulslejet?

Karen og den forsvundne lærer

Et natureventyr i Sinding-Ørre

Oplev et spændende natureventyr for hele familien, hvor I skal hjælpe pigen Karen med at finde hendes forsvundne lærer Iver.

Området ved Sinding-Ørre vil danne ramme om eventyret, hvor I også møder den indre missionske dreng Johannes. Undervejs møder I en grævling, en mystisk vagabond og en flok frøer, der ikke sådan er til at spøge med. Det bliver et kapløb med tiden for at finde Iver i tide, så han kan forestå indvielsen af det nye forsamlingshus.

Hvordan kommer du i gang?

Du downloader app’en Natureventyr der virker til både iOS og Android. Via kort og GPS vil I blive ledt rundt i eventyrets magiske historier, og undervejs bliver børn (og voksne) inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses. App’en indeholder adresser og vejledning på de enkelte eventyr.

App’en er nem at bruge, og kan hentes i både Appstore og i GooglePlay. Vi anbefaler, at du henter app’en hjemmefra.

Hvis du vil læse mere om Natureventyr, så kan du gøre det her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet