Autogalleriet – mere end bare benzin i blodet

Har du bare en lille smule benzin i blodet, en lille bitte forkærlighed for blankpoleret lak og krom eller måske en hang til fortidens glamour og dekadence. Ja, så vil vi foreslå et besøg i Autogalleriet, Herning. Her kan du opleve klassiske biler for enhver smag – og fortidens meget forskellige sociale klasser.
Et levende museum for klassiske køretøjer.

Autogalleriet Herning er en af Nordeuropas største privatejede samlinger klassiske biler. Udstillingen rummer ca. 115 spændende privatejede veteranbiler, klassiske biler, liebhaverbiler, veteranmotorcykler og andre transportmidler. De ældste biler er helt tilbage fra 1920erne. Museet er åbent hver weekend, hvor man både kan se på bilerne, få en snak med bilentusiasterne og nyde en kop kaffe.

Og en klub for de heldige bilejere.

Bilerne i Autogalleriet ejes af medlemmerne, som nyder at pusle om bilerne – både sommer og vinter. I vinterhalvåret er det nemmere at få en masse at vide om deres biler, mens de om sommeren godt vil ud og lufte bilerne – og derfor har lidt mere travlt. Autogalleriet har cirka 225 medlemmer, og langt de fleste er mellem 30 og 70 år.

Bibliotek og modelbil samling

På Autogalleriet kan man også finde en masse litteratur og fagblade om biler og motorsport. Også her er der bøger og blade helt tilbage fra 1920erne.

Et af Autogalleriets medlemmer har en stor samling af modelbiler. Den har han udstillet på Autogalleriet. Det er mange forskellige mærker, men hvis man har en forkærlighed for Ford Mustang, så er der for alvor noget at komme efter i denne samling.

Autogalleriet har mange arrangementer på programmet i løbet af året. Nogle af dem er kun for medlemmer, men mange er åbne for alle.

Hvis du vil vide mere, så tjek Autogalleriets hjemmeside her.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet