Om Herningbandet Anekdote

Anekdote er et band bestående af 5 unge mennesker fra Herning i alderen 18-21. De bor alle i eller omkring Herning.

I bandet finder man Liva (vokal), Maria (bas), Lasse (guitar), Gustav (keys) & Andru (trommer).
Liva, Maria og Gustav går på Herning Gymnasium hvoraf Liva og Maria blev studenter i år. De sidste to, Andru og Lasse, blev studenter sidste år og holder pt. sabbatår.

Alle i bandet har musikken med hjemmefra, hvor deres forældre har spillet musik i en eller anden form eller bare generelt har haft en stor kærlighed til musikken. Dette har smittet af på bandmedlemmerne hver især. Derudover har musikken en helt unik måde at udtrykke sig på, hvilket er noget, alle i bandet elsker og værner om.

Hvordan opstod Anekdote?
Anekdote startede med Liva, Lasse og Andru, som startede et sammenspilsband på Herning Musikskole med et par andre elever fra musikskolen for cirka halvandet år siden. Her havde Liva en selvskrevet og komponeret sang med, som de arbejdede på. Lige dér opstod den første glød omkring det at lave sin egen musik tændt. I starten var der slet ikke tale om at danne et band, men der var mange musikskoleelever, som gerne ville spille musik med andre end dem selv.

Det var stille og roligt i starten, og der skete en række udskiftninger af bandmedlemmer, indtil bandet endte med de bandmedlemmer, de er nu. Bandet kunne her mærke, at de havde det rigtig godt sammen og blev hurtigt enige om at holde fast i denne besætning og starte et seriøst band.
I starten af dette år tog det fart for bandet. De rykkede ind i eget øvelokale på Scene 7, hvor der blev skrevet en del ny musik og i marts fik bandet muligheden for at spille deres debutkoncert til Frekvens på Scene 7.

På trods af, at alle fra bandet kommer fra Herning, og alle har gået eller går i skole her, så kommer alle fem medlemmer stadig fra fem vidt forskellige steder i Herning Kommune.
”…. Derfor har der altid været en lille sjov historie fra hverdagen, en anekdote, der skulle fortælles inden vi begyndte hver øver. Deraf kom idéen til bandnavnet Anekdote. Derudover kan vi også godt lide tanken om, at hver sang fortæller en anekdote fra livet.”

Som sagt kommer bandmedlemmerne vidt forskellige steder fra. Derfor har de også fem vidt forskellige musikalske rygsække med ind i bandet. Dette betød også, at der i starten ikke var en bestemt lyd, som bandet gik efter eller en bestemt genre, som de identificerede sig med. De startede bare med at spille det, de godt kunne lide at spille og på den måde, har de fundet deres egen lyd.

Jeg spurgte Anekdote ind til, hvad deres favorit sang er, af deres egne sange…
”Man har lidt hver sin favorit at spille, så det er svært at vælge bare én. Men hvis vi skal, så vil vi nok vælge ”Falde i Ring” som vores personlige favorit lige nu. Efterhånden som man får spillet koncerter begynder publikum at kende nogle sange, og når vi har været ude og spille og har snakket med folk, fornemmer vi, at vores sang ”Stop” er lidt af en publikumsfavorit, så den nyder vi i den grad også at spille live.”

Anekdotes bedste oplevelse som band i Herning er den opbakning og hjælp, man som upcoming band får fra hele musikmiljøet i Herning. Alle er utroligt hjælpsomme med både store og små ting, hvilket har givet os et stort mod på det hele og blod på tanden til at udvikle sig endnu mere, spille flere koncerter og lave mere musik.

Visionen for Anekdote er, at de i den nærmeste fremtid får indspillet og udgivet noget musik. Lige nu har bandet en enkelt sang på SoundCloud, fordi de har haft fuldt fokus på at komme ud og spille koncerter. Men bandet vil rigtig gerne udgive noget af deres musik på flere platforme, så det bliver let tilgængeligt, og dermed kan de også nå et bredere publikum.

På længere sigt håber bandet på engang at få muligheden for at indspille en EP eller et album.
På live fronten drømmer de om de store scener. Men helt overordnet vil bandet have fokus på at have det sjovt med at spille og lave musik.

Hold øje med Anekdote på scenerne rundt i Herning og Danmark!

Billeder af Kim Song Sternkopf og Thomas Storgaard Rask

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet