Brydningstiden – vandre- og fortællerute i Sinding / Ørre

Kom på vandretur under historiens vingesus

I Sinding-Ørre kan man nu opleve naturen og historien på en ny og anderledes måde på de nyetablerede vandre- og cykelruter.

Ruterne tager udgangspunkt i den lokale kulturhistorie, så man foruden at opleve en masse skøn natur også kan blive klogere på de grundsten, som har skabt området, som vi kender det i dag.

Gode vandresko og store lyttelapper

“Brydningstiden” består af i alt fire ruter i varierende længder. Du har derfor fuld mulighed for at tilpasse, hvad du har tid og lyst til at opleve.

På turen kan du finde syv skilte i landskabet, der hver især markerer et sted med særlig betydning for området. Skiltene udgør en særlig fortællerute, hvor de enkelte historier bliver levendegjort i digitalt format. Turen rundt til de enkelte nedslagspunkter er oplagt på gåben eller på cykel, men kan også nås med bil.

Ved hvert skilt har du mulighed for at få oplæst en historie af en lokal personlighed, som har haft stor indflydelse på egnens historie. Fortællingerne er tilgængelige, hvis du scanner skiltets QR-kode med din telefons kamera, men du kan også downloade app’en TravelTales, der findes til både iOS og Android.

 

Fakta om projektet

Ruterne er de første to etaper af projektet “De Fire Hjørnesten” som Sinding-Ørre Borgerforening og Lokalhistorisk Arkiv Sinding-Ørre har sat i søen. Sammen med Museum Midtjylland, historiker Charlotte Lindhardt, KOMO A/S, en række velvillige lodsejere og Herning Kommune har det været muligt at skabe en række sløjfer i det smukke landskab, der kommer til at gå under navnet “Brydningstiden”.

 

Tag fat i venner eller familien, og kom på en skøn tur i en del af vores alles lokalhistorie. Turen starter ved det første skilt ved Lokalhistorisk Arkiv Sinding-Ørre, Ørre Byvej 83.

God fornøjelse!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet