Masser af sjov med børnene i julen i Herning

Illustration, dreng, der kaster en snebold

Julen er den tid på året, hvor vi rykker sammen i bussen – og i familierne. Mange af os har fri, og vi har god til til at hygge med hinanden. Vi har samlet nogle gode idéer til, hvad man kan lave sammen i ferien.

Gode idéer – tid, sted og pris – direkte link (klik på billedet).

Deep Forest Art Land Skovsnogen

Kender I Deep Forest Art Land? Uanset om I har været der før eller ej, så er der altid noget at se og opleve! Gå en tur ind i skoven og se, hvordan kunsten og naturen spiller sammen. Hen over sommeren vil der også være forskellige aktiviteter, hvor I kan få endnu mere sjov i skoven. Det er gratis at besøge stedet, men det er muligt at donere en frivillig entré, så stier mv. kan blive vedligeholdt.

Åben alle dage 8.00-17.00

Terminalen

På Terminalen finder I Midtjyllands største indendørs anlæg med faciliteter for urbane sportsgrene. Der er skatepark, løbehjuls jumppark, boulder vægge, parkour, street barsket og e-sport.

Dagsbillet: 75 kr.

Åben alle dage MINUS 24.-25/12, 31/12 og 1/1.

Birk

Birk er midtpunktet for kunst og arkitektur i Herning. Her kan I blandt andet gå på opdagelse i De Geometriske Haver, Skulpturparken eller gå en tur op på Elia. Det er gratis for alle. I kan også besøge HEART Museum.

Entré: voksne 85 kr. Børn under 18 år er gratis.

Lukket flg. dage: 24., 25., 26. og 31. december 2023 og 1. januar 2024.

CHPEA-Museum holder lukket 21/12-2023-16/1-2024.

Svømmehaller

En tur i svømmehal er altid et hit. I Herning Kommune findes både svømmehaller og friluftsbade. I flere af svømmehallerne kan du også finde motionsrum, wellness og massage, hvis det er tid til lidt selvforkælelse.

Entré: Herning Svømmehal: voksen: 60 kr. og barn 30 kr. DGI-Huset: voksen: 74 kr., barn (3-14 år): 50 kr. og baby 0-2 år er gratis.

Der er forskellige åbningstider på de forskellige dage. 24. og 31. december lukker Herning Svømmehal kl. 12.00 og DGI-Huset kl. 14.00. Herning Svømmehal holder lukket 1. januar.

Biblioteket i Herning

I kan altid finde noget at lave på Herning Bibliotekerne. Udover at finde juleferielæsning til hele familien, er børneområdet åbent, og der er forskellige kreative aktiviteter, man kan kaste sig over.

Gratis

Åbent: man-torsdag fra 8-21, weekend kortere åbningstid. Biblioteket er lukket flg. dage i julen: 24., 25., 26. og 31. december, samt 1. januar.

Nordisk Film Biografer Herning

Vidste I, at Herning har Midtjyllands største biograf? I inviteres til at indtage nogle af de 471 luksussæder i en af de seks sale. Mon ikke I kan finde en film, I har lyst til at se?

110-130 kr.

Lukket 24/12 og 31/12.

Baboon City

I Baboon City finder I alt til at få en sjov dag med familien. Der er hoppeland, rutsjebaner, småbørnsafdeling, spillemaskiner, karaoke-bar og vi kunne blive ved! Der er i hvert fald garanti for, at I kan få en hel dag til at gå her.

130 kr. per person, babyer 0-1 år gratis.

Åbent 27. – 30. december fra 10-18.

Hernings Hemmelige Historier

Hør lyden af Hernings hemmelige historier fra 1913 og helt ind i fremtiden. Tag på en frisk gåtur gennem historien og Hernings gader.

Det kræver download af appen TravelTales. Direkte link til download i AppStore og GooglePlay.

Gratis

Altid tilgængelig

Illustration til Natureventyret

Natureventyr

Drag ud på eventyr langs børnevenlige ruter i naturen. Undervejs oplever I eventyr skrevet til områderne fyldt med sjov og udfordringer for børn og voksne. Der er 10 natureventyr rundt i hele kommunen. Og et ekstra jule pop up eventyr i Herning Midtby. Anbefales for familier med børn i alderen 3-9 år.

Gratis

Altid tilgængelig

Foto fra Præstbjerg naturcenter

Naturcentre

Hvis I har lyst til at tage på tur i naturen er der to naturcentre i Herning Kommune, i Præstbjerg og Løvbakkerne. Der er både legepladser, shelters og markerede ruter i naturcentrene.

Gratis

Altid tilgængelig

Del af billede af naturbingoplade

Naturbingo

Tag hele familien med på naturbingo. Vinderen er den, der først får fuld plade. Der er fem forskellige plader: skoven, søen, haven, legepladsen og stranden.

Bingo plader kan printes direkte fra hjemmesiden, eller man kan tage et billede og have den på sin telefon, hvor der så krydses af.

Gratis

Altid tilgængelig

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet