Splyf… hvad er det for noget?

Foto fra øveaften for Splyfs medlemmer.

Tekst og foto: Thea Lindberg

Splyf er en teaterforening, og deres primære aktivitet er at mødes en gang i ugen for at lave teater sammen. Enten øver de frem mod en produktion/forestilling, ellers lærer de om forskellige skuespilteknikker, har workshops eller er ude og opleve forskellige forestillinger.

Splyf har en bestyrelse, som består af nogle dygtige og engagerede undervisere og ikke mindst af nogle energiske og kreative medlemmer. Størstedelen af medlemmerne er i alderen fra 12 til 18 år.

”Alle der har lyst til at spille og lære om teater kan være med!”
Splyf er for alle, der er fyldt 12 år og op. Der er ingen øvre aldersgrænse. Splyf mødes hver onsdag, hvor de laver, lærer om eller oplever teater i fællesskab.

”Vi gør meget ud af, at Splyf er medlemmernes forening.” fortæller Christina og Julie som er undervisere ved Splyf.

Medlemmerne er med til at beslutte, hvad der skal ske, hvad der skal spilles og kan komme med ønsker og input til eventuelle oplevelser og workshops.

Der har før i tiden været afviklet flere side-projekter med andre aldersgrupper og samarbejdspartnere end deres primære. Det er de stadig åbne for, hvis ønsket opstår.

Det kræver ikke noget særligt for at starte hos Splyf. Man skal ikke have en masse erfaring eller nødvendigvis have prøvet at optræde før. Det kræver blot, at du har lyst til at være med til at spille teater og har lyst til at indgå i fællesskabet sammen med de andre medlemmer.

Foto fra øveaften for Splyfs medlemmer.
Foto fra øveaften for Splyfs medlemmer.
Foto fra øveaften for Splyfs medlemmer.

Omvendt er det også muligt at være med i Splyf og have en masse erfaring.
Splyf gør meget ud af at differentiere deres aktiviteter, således at alle bliver udfordret med det, de gerne vil dygtiggøre sig i. Derfor er der, hverken nogle som keder sig og ikke føler sig udfordrede nok – eller nogle som føler, de ikke kan følge med. Alle er velkomne.

Splyf gør meget ud af at ”lege” i foreningen. Der er fokus på, at medlemmerne skal have det sjovt, og det handler ikke nødvendigvis om at præstere, men om at være i en proces sammen.
”Det er på den måde, man får troen på egne evner – og samtidig flytter vi os rent fagligt.” mener Christina og Julie fra Splyf.

Foreningen rummer alle typer og har rigtig mange succesoplevelser og historier med deres medlemmer. Både historier om medlemmer/tidligere medlemmer, der bliver optaget på talentskoler, bacheloruddannelser på skuespillerskole (DDSKS) og får teaterlivet som levevej.
Men også historier om medlemmer, der for første gang finder et fællesskab, hvor de kan få lov at være sig selv, får lov at afprøve sig selv i mange forskellige situationer og lærer sig selv at kende. Så er det ikke nødvendigvis den kreative levevej, man higer efter, men man har en helt anden tro på sig selv og sin plads i samfundet.

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet