Program for Kulturfest Herning 2022 – Dus med himlens fugle

Klik ind og bliv klogere på de mere end 100 forskellige programpunkter for hele Kulturfest Herning ugen fra den 11.-18. juni.

Tryk på hvert enkelt programpunkt for at læse mere.

Vi glæder os til at se dig til de vildeste, frieste kulturelle dage i juni.

DET SKER I KULTURFEST UGEN (I HELE KOMMUNEN)

Kl. 09.00-17.00: Lær at lave flotte naturbilleder // Kibæk Fotoklub
(Lokation: Løvbakke Naturcenter) // Tilmelding nødvendig til 250 kr.

Den 11. juni 2022 kl. 9.00 til 17.00 åbner Mikkel Jézéquel og Kamilla Husted Bendtsen rækken af aktiviteter i “Naturen tæt på” med Grundkursus – Fototeknik og naturformidling. Løvbakkehuset ved Løvbakke Naturcenter danner rammen om en dag i naturens tegn.

Kom og lær hvordan du laver flotte naturbilleder og giver naturoplevelser videre til andre gennem dine billeder. Alle kan deltage, og du behøver ikke være medlem af Kibæk Fotoklub. Vær opmærksom på at der er begrænset antal pladser, og medlemmer af Kibæk Fotoklub skal også huske at købe billet.

Billetter
Køb din billet senest den 9. juni 2022 kl. 12.00 på www.kibaekfotoklub.dk/naturen.
En billet koster 250 kr. inklusiv let forplejning (morgenkaffe med brød, frokost med drikkevare, eftermiddagskaffe med kage).

Kom med det kamera du har, uanset om det sidder i en telefon, er et kompaktkamera eller et stort spejlreflekskamera – Det er ikke udstyret, som gør, om du laver gode billeder. Det er dig. Du behøver ikke være verdensmester i at lave naturbilleder, bare du har lysten og gå-på-modet, så hjælper vi dig til at blive endnu bedre. Husk også dit eget drikkekrus samt påklædning til en dag, hvor vi både er indendørs og udendørs.

Kl. 9.00 Dørene åbnes og der er kaffe/the og et stykke brød.
Kl. 10.00 – 13.00 Velkomst og formiddagens program
Kl. 13.00 – 13.30 Frokost med sandwich og vand/sodavand
Kl. 13.30 – 17.00 Eftermiddagens program og eftermiddagskaffe/the med kage

Ændringer til programmet kan forekomme.

Formiddag: Naturbilleder i formidlingen Mikkel Jézéquel og Kamilla Husted Bendtsen fortæller om arbejdet med naturjournalistik i tekst og fotos. Hvordan spiller tekst og billeder sammen i formidlingen om naturen? Storytelling; hvordan fortæller man historier gennem sine naturfotografier? Hvordan arbejder man bevidst med formidling i sit fotografi? Gennem eksempler fra vores egne produktioner, viser vi, hvordan vi selv arbejder konkret med naturfotografier i formidlingen.

Eftermiddag: Fotografi i felten – i dybden med teknikken Naturfotograf Mikkel Jézéquel fortæller om fire genrer inden for naturfoto: Dyrefotografering (krondyr og andre pattedyr) Fugle Makro Landskaber Under alle genrer vil Mikkel gennemgå udstyr, teknikker, tips og tricks. Hele dagen krydres med en væld af naturfotografier inden for alle genrer. Forhåbentlig til inspiration og fælles fotoglæde!

Mikkel Jézéquel og Kamilla Husted Bendtsen er et af Danmarks absolut bedste par inden for naturfotografi og naturformidling. Mikkel er naturfotograf og Kamilla journalist, og sammen har de firmaet Alopex Media, hvor de lever og ånder for at dele glæden ved naturen og give viden og fascination videre gennem billeder og tekster, så vi alle klædes bedre på til at forstå naturen, opleve den og passe på den. Som en del af deres arbejde udgiver de billeder og artikler i diverse magasiner, holder foredrag og lige nu er de i fuld gang med et bogprojekt om bæveren i Danmark. Glæd dig!

Skal dit billede med på udstilling?
Projektet “Naturen tæt på” ender med en række elektroniske og fysiske udstillinger, og du får mulighed for at bidrage med billeder til disse udstillinger, så andre mennesker også kan få store naturoplevelser tæt på. Du får mere information om mulighederne for udstilling senere, men vi kan allerede nu fortælle, at alle deltagere kan få et billede med på udstilling.

Har du spørgsmål
Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk

Kl. 10.00-18.30: Rock i Aulum Lystanlæg // Aulum Borgerforening
(Lokation: Aulum Lystanlæg) // 50 kr.

Rock i Aulum byder igen i år ind til en festlig dag i musikkens og kulturens tegn i Aulum Lystanlæg. Dagen byder på er alsidigt program med både noget til store og små – Sebastian Klein, Zinity, hyldest til Povl Kjøller, Kjurious, ungdomskonkurrence, Signe Holleüfer, Dust N’ Bones og The Beatels Revival.

Kom og nyd en skøn dag med venner eller familien. Vi glæder os til at se dig.

Program for dagen:
Kl. 10.00-12.00: Ungdomskonkurrence
Kl. 12.00-13.00: Zinity
Kl. 13.00-13.30: Aulum Hodsager skoles Børnekor hylder Povl Kjøller
Kl. 13.30-14.30: Kjurious
Kl. 14.30-15.00: Aukum Hodsager skoles Børnekor hylder Povl Kjøller
Kl. 15.00-15.30: Sebastian Klein
Kl. 15.30-16.30: Dust N’ Bones
Kl. 16.30-17.00: Signe Holleüfer
Kl. 17.00-18.15: The Beatles Revival

Kl. 11.00-15.00: Mal fugle på keramik // Krea-U og Herning Bibliotekerne
(Lokation: Aulum Bibliotek)

Kom og udfold dine kreative evner inden for maling på keramik.

Det lokale bibliotek skaber rammerne for en hyggelig dag med mulighed for kreativitet, samvær og fordybelse, når Birgitte Enemark v/ Krea-U stiller op med keramikworkshop for store og små. Kom ned på biblioteket og afprøve dine maleevner.

Du kan male keramik fugle eller fugle på kakler, tallerkner eller krus efter oplæg/inspiration v. KREA-U. Der er 1 stk. keramik pr. person. Ved stor opbakning kan der være ventetid, eller vi kan være nødt til at afvise nogle.

Arrangementet er gratis, og man møder bare op. Det vil dog være en fordel at komme kl. 11, 12, 13 eller 14, hvor der sættes nye hold i gang med introduktion. Hele familien er velkomne, men børn under 7 år skal være ifølge med en voksen.

Kl. 14.00-15.30: Dansetrilogi om klimaforandringer // Yggdrasil Dance og HEART
(Lokation: HEART) // 100 kr.

Yggdrasil Dance præsenterer en kunstaktivistisk performance inspireret af oprindelige kulturers syn på natur, klima og fremskridt.

Dansetrilogien er et interkulturelt samarbejde med oprindelige folk og kunstnere fra Grønland, Brasilien og Skandinavien. Vi præsenterer trilogien som et kunstaktivistisk projekt, der skal inspirere publikum til handling og engagement i den højaktuelle klimadebat.

Forestillingerne illustrerer konsekvenserne af den globale opvarmning gennem en række sanselige oplevelser – fordi klimaforandringerne skal ikke kun forstås. De skal mærkes. Billetter bestilles her. (giver også adgang til museets øvrige udstillinger)

Kl. 15.00-15.30: Sebastian Klein i Lystanlægget // Aulum Borgerforening
(Lokation: Aulum Lystanlæg) // 50 kr.

Kom og se et afsindigt morsomt show, der bejler kraftigt til titlen som det bedste af sin art.

Det er et topkomisk og bundmusikalsk studie i veltømret børneunderholdning. Vi kender Sebastian Klein fra TV og diverse Børneprogrammer på Ramasjang – og Live på Scenen er han om end endnu vildere!

Sebastian Klein styrer, med forbilledligt overblik og talent, begivenhedernes gang og præsenterer/præsterer et sandt overflødighedshorn af sprudlende tryllenumre, grinagtige sange, besynderlige danse og forrygende artistnumre. Sebastian Klein kombinerer på fantastisk vis gøgl, zoologi, musik og komik, alt imedens han strør om sig med ustyrligt morsomme numre til glæde og morskab for både børn og voksne.

Publikum præsenteres for levende mus og rotter, såvel som den farlige dræberkanin. Der er garanti for 100% god underholdning hele showet igennem, og de voksne må også finde sig i at vride sig af grin undervejs.

Prisen gælder for en indgangsbillet til hele dagen.

Kl. 15.30-16.00: Dust n’ Bones i Lystanlægget // Aulum Borgerforening
(Lokation: Aulum Lystanlæg) // 50 kr.

Dust N’ Bones spiller Guns N’ Roses fra storhedstiden ’86-’92 og lægger med stolthed fokus på de lydlige detaljer, som den inkarnerede GNR-Fan bider mærke i. Dust N’ Bones forsyner lytteren med lydsiden til en mental rejse, tilbage til rockens storhedstid. Tiden, hvor fem unge mænd kunne vende verden på vrangen og gøre hvad de havde lyst til.

Guns N’ Roses har altid stået for, at man skal forfølge sine drømme, tro på sine egne evner og ikke mindst give en stor fed fuckfinger til systemet – dét er Dust N’ Bones.

Prisen gælder for en indgangsbillet til hele dagen.

Kl. 17.00-18.15: The Beatles Revival // Aulum Borgerforening
(Lokation: Aulum Lystanlæg) // 50 kr.

Verdens største boyband gennem tiderne – The Beatles – nåede kun at spille ganske få koncerter i Skandinavien. Til de mange som ikke nåede at opleve The Beatles live, enten fordi der var udsolgt, eller fordi man simpelthen ikke var født dengang, – er her den ultimative erstatning: The Beatles Revival.

Orkesteret er hjemmehørende i Prag, og er blandt de få tribute bands, som udover succes i hjemlandet, også har formået at skabe sig popularitet på internationalt plan. Ægte passion for musikken udtrykkes tydeligt hos orkesteret, og netop dette sammen med målrettet arbejde i retning af at skabe et perfekt image såvel musikalsk som visuelt, er hemmeligheden bag The Beatles Revival’s succes overalt i Europa.

Bandet gør i sjælden grad meget ud af detaljer. Ikke kun hvad angår musikken, men også m.h.t. brugen af originalt udstyr, scenekostumer, sceneopstilling, koreografi osv. Gruppens højrehåndede bassist har endda lært sig at spille venstrehåndet bas i erkendelse af, at dette er af afgørende betydning for et totalt autentisk Beatles image. Bandets optræden er således i international klasse, og placerer orkesteret blandt tidens allerbedste tributebands.

Kom med i The Beatles Revival’s tidsmaskine tilbage til Liverpool i 60’erne, og oplev en illusion af at det er de rigtige Beatles som står på scenen. Kom med i et Beatles-show fuld af evergreens, humør, entertainment og energi.

Prisen gælder for en indgangsbillet til hele dagen.

Kl. 18.30-20.30: En Ode til Trækfuglene // Kontrast og Ensemble MidtVest
(Lokation: Kontrast) // 50 kr.

Kontrast vil gerne hylde Steen Steensen Blicher’s digtsamling, “Trækfuglene”, gennem oplæsning, sang og musik. Det gøre vi i samarbejde med Ensemble Midtvest til en uforglemmelig aften med litteratur, recitation, skæv rock og klassisk musik i uskøn forening.

Blichers ’Trækfuglene’ er en smuk samling af klassiske naturdigte, der med udgangspunkt i en række trækfugle beskriver natur og mennesker, flora og fauna, det grønne og det smukke. Da fugle er teamet for årets kulturfest synes vi denne hyldest aften til Blicher er den perfekte startskud til hele ugen.

Kl. 19.00: Koncert med Kemaca Kinetic // Swinging Europe
(Lokation: Atriumgården, Højskolen) // 40 kr.

I samarbejde med Swinging Europe kommer denne kompromisløse danske trio til HØJHUSET i Birk, hvor de byder på et unikt repertoire mellem jazz og groove.

Trioen består af den danske jazzscenes to unge talenter: Hiphop-trommemaskinen Matias Fischer og guitarfænomenet Casper Hejlesen, i samarbejde med den etablerede komponist og bassist Kenneth Dahl Knudsen. Futuristisk rock-jazz-trommen-bas med rødder i ældgamle musiktraditioner!

Kemaca Kinetic ser på gammel folkemusik og moderne matematik og søger i disse uudnyttede gletsjere af viden for at finde en vej til at udvikle musikkens sprog. Men én ting er forskning og teori om musikalsk DNA – en anden er at få Musikmammuten til at blive levende, brølende og vild.

Vil du slutte dig til når trioen udforsker rytmens grænser, så sker det i atriumgården bag HØJHUSET den 11. juni kl. 19.00. Du kan bestille billetter her til kr. 40,- som kan indløses til en drikkebillet.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Swinging Europe, der var initiativtager til projektet LIBERTY, hvor LIBERTY Orchestra blev skabt. Projektet er støttet af Herning Kommune og Kulturelt Samråd.

Kl. 12.00-13.30: Dansetrilogi om klimaforandringer // Yggdrasil Dance og HEART
(Lokation: HEART) // 100 kr.

Yggdrasil Dance præsenterer en kunstaktivistisk performance inspireret af oprindelige kulturers syn på natur, klima og fremskridt.Dansetrilogien er et interkulturelt samarbejde med oprindelige folk og kunstnere fra Grønland, Brasilien og Skandinavien. Vi præsenterer trilogien som et kunstaktivistisk projekt, der skal inspirere publikum til handling og engagement i den højaktuelle klimadebat.

Forestillingerne illustrerer konsekvenserne af den globale opvarmning gennem en række sanselige oplevelser – fordi klimaforandringerne skal ikke kun forstås. De skal mærkes. Billetter bestilles her. (giver også adgang til museets øvrige udstillinger)

Kl. 13.00-16.00: Fri som fuglen – Workshop // Herning Billedskole
(Lokation: Den Gule Bygning, Vildbjerg)

Åben workshop for alle, hvor vi laver fugle til den store fællesinstallation “Fri som fuglen”, der vil strække sig over hele kommunen med centrum i Kulturgården i Herning. Workshoppen ligger i forlængelse af et billedkunst-tilbud 8 søndage, hvor billedkunstlærere fra Billedskolen og dets netværk deltager frivilligt i en aktivitet, der er åben for alle, men særligt målrettet ukrainske børn og familier i Vildbjerg-området.Derfor har vi et håb om, at vi også denne søndag kan samle Vildbjerg-borgere og nye ukrainske “indbyggere” til en fællesoplevelse i Billedskolens lokaler i Den gule Bygning.

Kl. 13.00-17.00: Musik i Mosen // Niels Villadsen og Torben Samuelsen, Holstebro Musikskole
(Lokation: Hallundbækvej 6, 7490 Aulum)

Elever fra Holstebro Musikskole og Det Kongelige Teaters Balletskole spiller og danser i mosen ved Hodsager. Der er fri entré og alle interesserede er velkomne.Tæt ved Storåen i Hodsager bor en musik- og balletelskende Åmand. For ikke så længe siden dansende, sang og spillede elverfolket i mosen, mens Mosekonen bryggede mjød og Åmanden med sit gyldne scepter så til fra sit rosenslot. En gang om året kommer dagen, hvor gamle sagn og traditioner får nyt liv. Det er klassisk, det er kunst, det er mennesket, der sanser det guddommelige i naturen.

Ideen med Musik i Mosen er at bringe klassisk musik og ballet ud i naturen ved Hodsager i et folkeligt og kulturelt fællesskab. Væk fra forestillingen om at disse kunstarter kun er for kendere i koncertsale med andagtsfuld stilhed fra tilhørende.

Vi ønsker at få mennesker, natur og kunst til at samles, hvor fantasi og livsglæde kommer til udtryk gennem musik og dans i inspirerende rammer.

Tanken er også at styrke talentplejen i musik- og balletskolerne samt interessen for de klassiske kunstarter.

Overskuddet fra cafeen med drikkevarer, is og andet går ubeskåret til elevernes videre studier.

Kørselsvejledning:
Ca. 6 km fra Aulum ad 467 findes tydelig afmærkning i vejkrydset ved Toppergårdvej. Ca. 100 meter ad grusvej ses banneret Musik i Mosen mellem vejtræerne.

Kl. 16.00: Syret Søndag med Youngflowers // Kontrast
(Lokation: Kontrast) // Fra 80 kr.

En af de store succeser ved sidste års kulturfest uge, var da Steppeulvene fyldte ungdomshuset Kontrast til randen med glade og gode hippievibrationer. Vi har tænkt os at fortsætte ”Syret Søndag” konceptet, denne gang med førnævntes naturlige efterfølger i flower power ånd. Vi har tænkt os at dekorere huset med blomster og plakater i bedste 60’er stemning. Derfor glæder vi os til den tunge psykedeliske powertrio Young Flowers, der vil droppe forbi med max blomsterkraft.Young Flowers debut album fra 1968, ’Blomsterpistolen’ er lige blevet remastered og genudgivet på vinyl af det herningbaserede pladeselskab, Turn It Over Records.

Pladen bærer tydeligt præg af bandets store idoler, Cream og Jimi Hendrix Experience der i denne periode spillede kraftigt blues inspireret rock, dog med egen sound, bl.a. hvor pedal og forvrængning er en del af lydbilledet. Flippernes mest kendte sange er “Oppe i træet” med tekst af Thomas Winding, og “25 øre”, der siden er blevet et symbol på dansk psykedelisk kultur på linje med Steppeulvenes syrede sange.

Book din billet her!

Kl. 17.00.-19.30 // Deep Forest Art Land og Bevæg dig for livet
(Lokation: Deep Forest Art Land) // Tilmelding nødvendig – fra 70 kr.

Kom til posteløb for hele familien i en skov, som du måske aldrig har oplevet den før. Deep Forest Art Land lægger “hus” til, når du sammen med familien kan løbe gennem skoven og løse sjove poster, der får gang i krop og kreative tanker.Efter løbet er der fælles grill inden vi siger tak for i dag. Menuen står på lækre pølser fra grillen, sennep, ketchup og remoulade, kartoffelsalat, pastasalat med pesto, årstidens grønne salat, flutes med smør samt en øl eller en vand. Pris voksne kr. 85,- og pris børn kr. 65,- (eksl. gebyr)
Tilmelding på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/e81ukrlbne

Kl. 09.30-11.30: Sanglærken og Sebastian // Ældrerådet
(Lokation: Toftebo Aktivitetscenter) // Tilmelding nødvendig – 30 kr.

Kom til en koncert fuld af fællessang og gode minder. Sanglærken og Sebastian bestående af den dygtige Tina Wiberg og Sebastian Hahn spiller op med en række velkendte melodier med masser af mulighed for at synge med.

Der serveres kaffe og rundstykker. Tilmelding til Toftebo på tlf. 21 19 45 30 senest 10. juni.

Kl. 15.00, 16.45, 19.15 og 21.15 – Quang: I lyset fra et andet rum // Artetra
(Lokation: BioCity Herning) // 40 kr.

Få dig en unik audiovisuel oplevelse og tag på en rejse ind i Quangs farverige univers.

QUANG : I lyset fra et andet rum følger MALEREN QUANGS tankestrøm og kreative proces, i hans udvikling gennem livet som kunstner.

Forestillingen præsenteres som en hybrid af film, VIRTUEL KUNSTUDSTILLING og livekoncert med lysshow, i et sammenspil mellem Quang, Elsewhere, PSAL, Nanovision og singer/songwriter BLØM.

Forestillingen varer halvanden time, og du kan booke billetter her.

Kl. 16.00-22.00: #Graffitiworkshop7400 // Kontrast
(Lokation: Kontrast)

Kontrast er garant for undergrundskulturen og de skæve vinkler i Herning.

Nu er tiden kommet til at give huset en ordentlig makeover. Kom til workshop med den internationale graffitikunstner Roy Schreuder fra Holland og vær med til at sætte dit præg på Hernings ungdomshus!

Kl. 19.00-21.30: Historisk byvandring i Bukkjær // Kibæk Lokalhistorisk Arkiv og Kibæk Lokalhistoriske Forening
(Lokation: Nedre Bukkjærvej 6, 6933 Kibæk) // 50 kr.

Kom med på en spændende vandring og hør om egnens historie fra oldtiden til i dag. Vi skaber en lille byvandring med udgangspunkt i de ni gamle Bukkjær-gårde og datidens levevilkår. Vi oplever musikalske indslag og forhåbentligt lidt fuglefløjt undervejs med den gamle spillemandsmusik. Tilmelding nødvendig på tlf. 40594274.
Kl. 10.00-11.30: Rullende historie – Byvandring // Museum Midtjylland (Lokation: Start ved Herning Bibliotek, Østergade 8) // 70 kr.

Museum Midtjylland afholder en historisk byvandring for gangbesværede samt rollator- og kørestolsbrugere. I et roligt tempo drager vi gennem bymidten, hvor vi skal høre om Hernings byudvikling i 1800- og 1900-tallet. I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med ganske få indbyggere. I 1827 anlægges der imidlertid et tinghus på en markvej, fem år senere et apotek, og bydannelsen begynder at udvikle sig i dette område øst for den gamle landsby.Den gradvise udbygning af infrastrukturen med landevejen mellem Aarhus og Ringkøbing og den senere anlæggelse af jernbanen satte for alvor gang i byens vokseværk. Hertil kom også den spirende industri. Et foreløbigt højdepunkt nåede man i 1913, hvor Herning blev købstad og for længst var blevet hedens hovedstad for handel og vandel. Turen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i den første halvdel af 1800-tallet.

Samtidig fortæller vi om jernbanens store betydning for byens og egnens vækst. Turen går herefter via Torvet hen til Herning Kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Turen slutter ved Føtex i Bredgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkraft for byens vækst i det meste af 1900-tallet.

Tilmeld dig her!

Kl. 14.00-16.00: Sanglærken og Sebastian // Ældrerådet
(Lokation: Aktivcentret, Brorsonsvej Herning) // Tilmelding nødvendig – 50 kr.

Kom til en koncert fuld af fællessang og gode minder. Sanglærken og Sebastian bestående af den dygtige Tina Wiberg og Sebastian Hahn spiller op med en række velkendte melodier med masser af mulighed for at synge med. Der serveres boller, lagkage og kaffe.Tilmelding til Aktivcentret senest den 10. juni.

Kl. 14.00-16.00: Syng med himlens fugle // Søby Brunkulsmuseum
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum) // 80 kr.

Med gruppen ”Kun for sjov” fra Brande til at spille og synge for, arrangerer vi en syng-sammen-eftermiddag på Festpladsen. Vi uddeler sanghæfte og serverer kaffe med kage. Desuden fortæller formand Jan Svendsen om museet og brunkul. Entré omfatter også kaffe og kage.
Kl. 15.00, 16.45, 19.15 og 21.15 – Quang: I lyset fra et andet rum // Artetra
(Lokation: BioCity Herning) // 40 kr.

Få dig en unik audiovisuel oplevelse og tag på en rejse ind i Quangs farverige univers.QUANG : I lyset fra et andet rum følger MALEREN QUANGS tankestrøm og kreative proces, i hans udvikling gennem livet som kunstner.

Forestillingen præsenteres som en hybrid af film, VIRTUEL KUNSTUDSTILLING og livekoncert med lysshow, i et sammenspil mellem Quang, Elsewhere, PSAL, Nanovision og singer/songwriter BLØM.

Forestillingen varer halvanden time, og du kan booke billetter her.

Kl. 16.00-18.00: Er du dus med fællesskaber og fællessang? // HeartWorkers og BedsteVENner
(Lokation: Kulturgården) // OBS: Tilmelding til en del af arrangementet

Kom til hyggeligt samvær med HeartWorkers og BedsteVENnerne. Her kan du lære lidt mere om FN’s 17 Verdensmål, lav snobrød, lyt til gode historier og bliv dus med dine kreative evner. Kl. 17 kommer Andreas Hornshøj og spiller op til fællessang i Huset. Tilmelding til Belinda Hornshøj på 2242 4750 eller på belinda@HeartWork.link
Kl. 18.00-21.00: Linedance og musik med duoen Claus og Morten // Moorliners v/ Simmelkær Gymnastik- og Idrætsforening
(Lokation: Snejbjerg Skole)

Linedanceforeningen Moorliners byder op til danse og en hyggelig aften, hvor Duoen Claus og Morten spiller op til fest! Kom og vær med uanset om du kan danse eller ej. Medbring blot dit gode humør.
Kl. 19.00: Marky Ramone – Hey Ho, Let’s Go! // Kontrast
(Lokation: Scene7, Nørregade) // Fra 200 kr.

Kontrast præsenterer med stolthed Marky Ramones fra det legendariske The Ramones.Dette punkrock brag sætter Kontrasts punktum for deres bidrag til årets Kulturfest. I 1976 blev Marky introduceret for Richard Hell. Sammen med Bob Quine og Ivan Julian, dannede de Richard Hell & The Voidoids. Bandet udgav sit banebrydende debutalbum i 1977 på Sire Records, med titlen “Blank Generation”. Kort tid efter The Voidoids historiske turne i Storbritannien med The Clash, befandt Marky sig i baren på det legendariske CBGBs i New York med Dee Dee Ramone.

Dee Dee spurgte om Marky kunne være interesseret i at være med i Ramones! Resten er en velkendt historie! Ramones blev opløst i 1996. Marky havde da spillet sammen med bandet i 15 år, været med i 2000 shows og mere end 15 udgivelser. I 2001 blev Marky sammen med sine tidligere bandmedlemmer (Johnny, Dee Dee og Tommy) optaget i “Rock ‘N’ Roll Hall of Fame”. Samme år præsenterede U2′s “Bono” Ramones for udmærkelsen “MTV’s Lifetime Achievement Award”. I februar 2011 modtog Ramones samme anerkendelse, men denne gang i form af en Grammy pris. Det var punk pionerernes aller første Grammy!

Marky forsatte med at rejse rundt i verden med sit band: Marky Ramone’s Blitzkrieg og spillede mere end 40 Ramones numre pr. koncert! Med 15 år som trommeslager i legendariske Ramones har Marky for længst skrevet sig ind i rock historien. Marky er det sidste nulevende medlem fra guldperioden, og den eneste nulevende fra bandets optagelse i Rock & Roll Hall of Fame.

Book din billet her!

Kl. 20.00: Sommersang i Hodsager Kirke // Hodsager Menighedsråd og Aulum Højskoleforening
(Lokation: Hodsager Kirke)

Hodsager Menighedsråd og Aulum Højskoleforening byder alle interesserede indenfor til en skøn aften med sommersang og fuglefløjt. Vi byder sommerens komme velkomment i sangfællesskabet.
Kl. 20.00-22.00: Er en fugl ikke bare en fugl? // Kibæk Fotoklub
(Lokation: Tjæreovnene, Skarrild)

Foredrag med fugle-entusiast Flemming Thomasen.Den 14. juni kl. 20.00 har du en enestående mulighed for at forkæle din indre ornitolog. Flemming har siden sin spæde ungdom, været vild med alt der kan kravle eller flyve, og siden er det kun blevet værre. Hans interesse har ført ham rundt i hele Danmark for at opleve fuglenes forunderlige verden. Han har registreret over 300 arter, og der er flere endnu på ønskelisten.

Men hvad skal der til for at blive god, til det der med fugle? Er det blot en kikkert og så afsted? Skal man være musikalsk? Og hvad er de bedste betingelser, for at få øje på de flyvske væsner. Alt det og meget mere, kan du blive klogere på ved Tjæreovnene, midt i den skønne jyske natur – et sted Flemming ofte kommer selv – for netop at nyde sin passion.

Medbring:
Tag tøj på til en aften i det fri. Arrangementet foregår i et overdækket område, men uden læ eller opvarmning. Tag gerne din aftenkaffe med. Alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er fri entré.

Læs mere om arrangementet på www.kibaekfotoklub.dk/naturen. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til naturen@kibaekfotoklub.dk.

Kl. 17.00: Indvielse af Hjertestien // Hjerteforeningen og Herning Astronomiforening
(Lokation: Løvbakke Naturcenter)

Hjertestien indvies kl. 17 ved byrådsmedlem Bruno Hansen (V). Mød en hjerteløber og demonstration af hjerte-/lungeredning ved Giv Liv instruktør. Hjertestien er koblet sammen med Løvbakke Astronomisti og er 2,3 km lang. Hjertestien er lavet i samarbejde med Astronomiforeningen. Efter indvielsen er der mulighed for at få hjertet i gang på en gåtur og få viden om nattehimlens stjerner.
Kl. 17.00-21.00: Er du dus med himlens stjerner, planeter og planter? // Hjerteforeningen og Herning Astronomiforening
(Lokation: Løvbakke Naturcenter)

Onsdag den 15. juni er der indvielse af den nye Hjertesti i Løvbakkerne, men også mange andre spændende happenings under temaet: “Stjerner, planter og hjerter”. Kl. 17.00 er der indvielse af Hjertestien og derefter rundgang. Hjertestien er koblet sammen med Løvbakke Astronomisti. Kl. 18.00-19.00 er der fællesspisning med egen medbragt madkurv. Kl. 19.00-21.00 præsenterer vi Løvbakke Solsystem og fortæller om vores solsystem med de otte planeter. Der bliver også mulighed for at høre om Big Bang, galakser, supernovaer, sorte huller m.m.Vi slutter med en fællessang inden der er tak for idag.

Kl. 18.00-21.00: Fuglsang Sø Stafetten // Herning Løber – Herning GF Atletik og Motion
(Lokation: Fuglsang Sø) // Gratis som tilskuer

Kom ud og oplev årets motionsfest, når borger- og firmastafetløbet Fuglsang Sø Stafetten løber af stablen. Kom ud og hep på de seje løbere i skønne omgivelser under den åbne himmel ves søen.
Kl. 19.00: Sangaften med Hedens Sangkor // Haderup Borgerforening
(Lokation: Haderup Kirke)

Smuk aften med musik for alle.
Kl. 19.30-22.00: Vagabonderne på Bakkegården // Søby Brunkulsmuseum
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum) // 50 kr.

Med tilladelse fra Nordisk Film viser vi filmklassikeren “Vagabonderne på Bakkegaarden”. Det sker på samme måde som gamle dages rejsebio i Forsamlingshuset. Vi sælger diverse kioskvarer. Forfatter Jan Svendsen giver en kort introduktion til museet og fortæller anekdoter fra optagelserne.Filmen over Morten Korchs roman havde premiere i 1958 med hovedrollerne besat af Ib Mossin, Chr. Arhoff, Ghita Nørby og Paul Reichardt, som sang klassikeren ”Er du dus med himlens fugle”. Filmen er delvist optaget i nærheden af Valdemarsminde i Søby Brunkulslejer. To ambulancer fra henholdsvis Herning og Brande deltog, og desuden kørte der en kranvogn med falckredder Robert Dahl, Brande, som chauffør. Stedet for optagelserne er senere skredet sammen.

Kl. 09.00-12.00: Børnefest og åbning af autentiske soundscapes // Museum Midtjylland
(Lokation: Frilandsmuseet Herning)

Frilandsmuseet Herning kan med stolthed præsentere en ny og omfattende lydinstallation – et såkaldt soundscape – i det gamle stuehus, som udgør en af grundstenene på det gamle frilandsmuseum fra starten af 1900-tallet. Vi markerer åbningen med en børnefest, hvor der vil blive serveret kagemand til alle med en sød tand.

På dagen vil de frivillige i Landsbylauget også arrangere gamle lege for børn, ligesom der vil være mulighed for rundvisning i Frilandsmuseets huse. Lydinstallationen har rod i forskningsprojektet soundscapes i autentiske bygninger, som er støttet af Velux Fonden. Her er der blevet stillet skarpt på lyd som immateriel kulturarv, og rammen er autentiske bygninger, hvor museumsgæsten kan opleve fortidige menneskers materielle kulturarv, mere eller mindre præcis som det var.

Kl. 14.00-16.00: Sanglærken og Sebastian // Ældrerådet
(Lokation: Gullestrup Sports- og Kulturcenter) // 50 kr.

Kom til en koncert fuld af fællessang og gode minder. Sanglærken og Sebastian bestående af den dygtige Tina Wiberg og Sebastian Hahn spiller op med en række velkendte melodier med masser af mulighed for at synge med. Der serveres boller, lagkage og kaffe. Tilmeldning til Inge Holm på tlf. 20 28 99 69 eller Bodil Markmøller 23 31 12 21 senest 13 juni.
Kl. 16.00-19.00: Donér dine tanker om frihed // LYD PORT og Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Bibliotek)

Doner dine ord og tanker om frihed til kunstnerduoen LYD PORTs nye gavlværk!

Kom forbi Herning Bibliotek den 16. juni mellem kl. 16:00 og 19:00, og doner dine ord og tanker til det store frihedslangbord som sættes op midt i biblioteket. Mai og Morten fra LYD PORT vil fortælle om værket til de interesserede og byder op til snak og refleksion om frihed, alt imens langbordet fyldes med ord og tanker om frihed.

Med fred og frihed som tema uropfører LYD PORT til kunstprojektet Verdensmålsgavlene 17gavle.dk, under Herning Opera Festival, det stedspecifikke værk Tilstand som både er en koncert og et gavlværk. LYD PORT har taget afsæt i Verdensmål nr. 16 om fred, retfærdighed og stærke institutioner, og skriver et nyt tværæstetisk værk med frihed som tema. Tilstand er et stedspecifikt værk hvor de gerne vil invitere herningborgerne til at bidrager med jeres tanker om frihed. Disse finder LYD PORT inspiration i og konkret klipper op ord for ord og skaber en poetisk tekst. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet, og værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, som en slags frihedsmanifest der siger noget frihed anno 2022 i Herning.

Alle interesserede inviteres til koncerten der kan opleves den 26. august til Herning Opera Festival kl. 15.00 på Herning Bibliotek. Efter koncerten vil deres være fernisering af gavlværket på Smedegade 6 i Herning.
Læs mere om LYD PORT på facebook.com/lydport og www.lydport.dk.
Du kan også blive klogere på Verdensmålgavlene på www.17gavle.dk

Kl. 18.30-21.00: Himlens Fugle i Søby // Søby Brunkulsmuseum
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum) // 80 kr.

Vi begynder på museets naturhistoriske udstilling på Voldsgaard, hvor formand Jan Svendsen introducerer museet og udstillingen. Derefter er Esben Donnerborg fra Dansk Ornitologisk Forening guide til Fugletårnet ved Søby Sø og til “Okkersøen”, hvor vi slutter af med kaffe og kage. På Søby Sø er observeret 174 forskellige fugle. Gåtur på 3 km. Husk kikkert! Entré omfatter guidet tur, kaffe og kage.
Kl. 19.00 og Kl. 21.00: Garden Alchemy // Fermaten
(Lokation: Fermaten) // 75 kr.

Garden Alchemy er en installationskoncert, hvor de Oscar-shortlistede multimediekunstnere fra TinDrum og det elektroniske musikprojekt Montes_ea skaber en unik fortælling i musik og billeder.

Under koncerten bevæger publikum sig rundt i salen, som bliver indrettet med tekstiler, som kunstner-duoens animationer kommer til at levendegøre. Samtidigt vil den elektroniske musik sprede sig i rummet, tilpasse sig animationerne og samtidigt inspirere til animationernes skiften. Koncertens fortælling kredser om årets forløb og skift i årstider, og den lægger op til fordybelse og eftertænksomhed.

Bag TinDrum står Michelle og Uri Kranot, som kombinerer håndlavede billeder med nye teknologier som virtual reality. De har arbejdet som en duo i mere end 20 år, og deres seneste multimedieværk The Hangman at Home vandt prisen for ’Best VR Immersive Work’ til Venedig Film Festival i 2020. Deres tidligere kortfilm har modtaget et væld af priser og har endda været shortlistet til en Oscar-statuette. Til koncerten på Fermaten laver animator-duoen hele billedsiden.

Bag Montes_ea står de elektroniske musikere Kristoffer Jørgensen og Thomas Ahlmark, der tidligere har udgivet musik under navnet Vektormusik. Før har de spillet på en lang række scene over hele landet, og nu komponerer de så lydsiden specielt til Garden Alchemy.

Billetter til eventen kl. 19.00: https://fermaten.dk/koncerter-og…/garden-alchemy-kl-19-00/
Billetter til eventen kl. 21.00: https://fermaten.dk/koncerter-og…/garden-alchemy-kl-21-00/

Kl. 11.00: Jørgen Christensen // Ældrerådet
(Lokation: Aktivitetscentret Rosenlund)

Kom til hyggeligt samvær over de gode og velkendte melodier, når spillemand Jørgen Christensen slår tonen an på Aktivitetscentret Rosenlund i Snejbjerg. Mulighed for køb af mad og drikkevarer på stedet.
Kl. 14.00: Fernisering af Verdensmålsgavlen i Timring // Verdensmålsgavlene, Herning Kommune, Aktiv Timring og Thors Design
(Lokation: Thors Design, Møltrupvej 29 7480 Vildbjerg)

Kunstprojektet Verdensmålsgavlene 17gavle.dk inviterer til fernisering af Verdensmålsgavlen i Timring. Gavlen er en af de 17 spændende nye gavle i Midtjylland.

På vegne af den lokale arbejdsgruppe og den tyrkiske kunstner Desen Halıçınarlı glæder vi os til at byde jer velkommen til indvielsen af gavlværket til Verdensmål 13: KLIMAINDSATS. Der vil være lidt godt til ganen til de fremmødte!

Kl. 14.30-19.30: Fuglespjæt i Arnborg // Cyklistforbundet Herning
(Lokation: Arnborg Skole)

Vi glæder os til at byde dig indenfor til en dag med cykling, fællesmaleri og fællesspisning. Vi cykler en guidet tur kl. 14.30 fra Arnborg Skoles p-plads, hvor vi skal ud at se det smukke område. Kl. 16.30 er vi tilbage til fællesmaleri ved Arnborg Skole. Vi slutter dagen med fællesspisning kl. 18.30 – her er Borgerforeningen og Idrætsforeningen værter.

Hvis man har lyst, så kan man følges med Cyklistforbundet fra Herning Bibliotek og til Arnborg med afgang kl. 13.00 foran Biblioteket i Herning.

Kl. 15.00-17.00: Hernings grønne fællesskaber // Boomerangposer, Mad til Herning og Hjælpesporet
(Lokation: Teglvænget 97, Herning)

Bæredygtighed – Hernings Grønne Fællesskab, Boomerangposer, Hjælpesporet og Mad til Herning byder velkommen med mulighed for at se vores dejlige lokaler på Teglvænget i Herning. Vi hjælper til at undgå brug af plastikposer, stop af madspild og fornuftig genbrug. Du kan høre om Hjælpesporets gode arbejde samt tips og tricks til at undgå madspild og til bedre affaldssortering. Vær en del af et godt og bæredygtigt fællesskab – alle kan være med. Vi serverer kaffe og kage i dagens anledning.
Kl. 15.30-18.00: Marimbafestival // Herning Musikskole, Holstebro Musikskole, Kolding Musikskole og Ringkøbing Musikskole
(Lokation: Fermaten)

Oplev et festfyrværkeri af fede rytmer, når fire musikskoler tørner sammen med festlig og stærkt dansebart musik. Musikskolerne skiftes til at give den gas med latin, fest og farver. Kig forbi og oplev de dygtige elever give den gas på scenen.
Kl. 16.00: Rock med himlens fugle // Søby Brunkulsmuseum og Brande Rocker
(Lokation: Søby Brunkulsmuseum) // 290 kr.

Kom til koncert med Ester Brohus & Knud Møller, Creedence Tribute og Billybobbers.

Efter mere end 20 år som venner og musikalske fortrolige har Ester Brohus og Knud Møller besluttet sig for at tage på turné sammen. Kort efter det første møde udkom “Poor Pretty Little Me” med Knud Møller som producer – og høstede hele tre Grammys. Siden har de haft et utal af projekter, rejser og musikalske arrangementer igennem tiden.

Repertoiret i Søby bliver Esters hyldest til himlens fugle med nogle nye sange, ældre hits, favoritterne og numrene med den gode historie. Alt sammen akkompagneret med Knud Møllers fantastiske guitarspil.

Når Creedence Tribute går på scenen, kan publikum se frem til én på opleveren med velkendte hits og rockklassikere fra Creedence Clearwater Revival. Ved sidste år til Rock I Søby ville publikum ville ikke slippe Billybobbers, som skabte en fantastisk stemning med deres autentiske 50’er rock og energifyldte optræden, som meget af tiden foregår blandt publikum.

Kl. 17.00.-19.30 // Deep Forest Art Land og Bevæg dig for livet
(Lokation: Deep Forest Art Land) // Tilmelding nødvendig – fra 70 kr.

Kom til posteløb for hele familien i en skov, som du måske aldrig har oplevet den før. Deep Forest Art Land lægger “hus” til, når du sammen med familien kan løbe gennem skoven og løse sjove poster, der får gang i krop og kreative tanker.

Efter løbet er der fælles grill inden vi siger tak for i dag. Menuen står på lækre pølser fra grillen, sennep, ketchup og remoulade, kartoffelsalat, pastasalat med pesto, årstidens grønne salat, flutes med smør samt en øl eller en vand. Pris voksne kr. 85,- og pris børn kr. 65,- (eksl. gebyr)
Tilmelding på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/a617ef18gz

Kl. 18.00-21.00: Hygge i teltet med Jazzerne // Alhusets Brugerforening
(Lokation: Ved Alhuset) // 50 kr. (tilmelding nødvendig)

Alhusets Brugerforening i Kibæk inviterer til en hyggelig aften med Jazzerne fra Horsens. Alle er velkomne. Tilmelding til Alhuset senest torsdag den 16. juni.
Udstilling: Fri som Fuglen // Herning Billedskole
(Lokation: Udvalgte pleje- og aktivitetscentre i Herning Kommune)

Under Kulturfest Herning 2022 har Herning Billedskole sammen med kommunens folkeskoler og pleje- og aktivitetscentre kørt et stort fællesprojekt med fremstilling af de skøreste, flotteste og frieste fugle.

I løbet af ugen kan du ved Toftebo, Kastaniegården, Lind pleje- og aktivitetscenter, Sørvad, Aktivcentret, Lindegården, Fuglsangsøcentret, Ågården, Søglimt, og Koloritten se, hvad byens ældre borgere har kreeret.

Tusind tak til alle medvirkende, medarbejdere og frivillige for den kreative indsats.

Den Frieste (Keramik)Fugl // Krea-U og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum
(Lokation: Vinduerne hos Krea-U)

I den skønne maj måned lagde Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum inspirerende rum til en workshop for kreative amatørkeramikmalere. På workshoppen fik de inspiration af tatovør og kunstner Christina Amdi, og præsterede hver især et stykke keramik til en flot udstilling. Slå vejen forbi Krea-Us vinduer og se dem med egne øjne!

DET SKER DEN 18. JUNI (I HERNING)

Kl. 11-12.00: ÅBNING AF BRAGET I HERNING // Kulturfest Herning
(Lokation: Torvescenen, Torvet i Herning)

Vi skyder dagen i gang med en festlig time med tale ved Kultur- og Fritidsudvalgets forman Johs. Poulsen, dejlig musik ved Herning Kirkes Drengekor og underholdning.
Kl. 13.00: Kalaha og Hilal Kaya // Kulturfest Herning og Fermaten
(Lokation: Torvescenen, Torvet i Herning)

Kalaha er kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre. Som live-band er de medrivende og højenergiske, og er kendt for at sætte ild i dansegulvet og bringe publikum i trance. Til det bruger bandet elementer fra alt fra syre-rock og improviseret jazz til anatolsk funk og acid techno.

Kalaha består af:
Niclas Knudsen – guitar, el-bas, talk box & vokal
Emil de Waal – trommer, percussion, elektronik & vokal
Jens ‘Rumpistol’ Christiansen – synths, würlitzer, programmering & vokal
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær – synths, programmering & vokal

Bandet suppleres af den lokale vokalist Hilal Kaya.

Kl. 15.00: Stine Brahmsen // Kulturfest Herning og Fermaten
(Lokation: Torvescenen, Torvet i Herning)

Vi glæder os til at præsentere en af Danmarks største stemmer, der nu er tilbage som soloartist. Stine Bramsen har skiftet tilværelsen i Alphabeat ud med solokarriere og har for nylig udgivet sin nyeste single ’Mother Earth’, som hylder alt hvad kvinder formår at være, samt hitsinglen ’What I Want You To Do’.

Ikke nok med, at Stine Bramsen er tilbage med ny musik, så er ambitionerne større end nogensinde før, når det gælder hendes liveudtryk. Publikum kan forvente et liveshow ud over det sædvanlige, når Stine Bramsen sammen med sit 8-personers store orkester besøger Herning.

Kl. 17.00: Bliv dus med opera // Kulturfest Herning
(Lokation: Torvescenen, Torvet i Herning)

Lars Møller og Olivera Marinkovic fører jer humoristisk gennem operaens verden og graver dybt i den danske sangskat efter fugle- og frihedssange, som kan lette taget på Torvet.
Kl. 20.30: DJ SET // Kulturfest Herning
(Lokation: Torvescenen, Torvet i Herning)

Vi spiller lækre rytmer på Torvet!
Kl. 22.00: Bbybites // Kulturfest Herning og Fermaten
(Lokation: Torvescenen, Torvet i Herning)

Bbybites sparkede døren ind til 2021 med singlen ’bby’, der strøg direkte ind som P3’s Uundgåelige og Voice Choice, som gik direkte i hjertet på lytterne og skabte en dedikeret fanskare. Siden har talentskuddet udgivet radiosinglerne ’Take Me Hard’ og ’Pleaser’, som begge er energiske sange, der beviser hendes mod til at skrive om dét at være kvinde i midt-tyverne. Nu er hun aktuel med EP’en ’PLEAZER’, som tager os endnu dybere ind i hendes unikke univers.
Kl. 10.00: Matiné på Herning Musikskole // Herning Musikskole
(Lokation: Herning Musikskole, Nørregade 7C)

Start dagen ud med en dejlig matiné med Herning Musikskole.
Kl. 12.00-13.00: HipSomHap // Kulturfest Herning og Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

HipSomHap er med hundredvis af koncerter og millioner af streams et af de varmeste navne i dansk børnemusik. Tween-idolerne er aktuelle med nyt album og går på scenen for at skabe en gigantisk hiphop-fest i børnehøjde.

HipSomHap består af Anna Bukh Jakobsen og Andreas Seebach – eller Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad, som de hedder, når de går på scenen. De to rappere er trætte af kedelig børnemusik, og vil gerne give de helt unge musiklyttere en oplevelse af at blive taget seriøst. Derfor opstod ideen om
at danne Danmarks første rapgruppe for børn.

Meget børnemusik er velproduceret, men også lidt kedeligt. Vi vil lave noget, der tager børnene seriøst og har lidt mere kant. Det skal – for at sige det ligeud – være pissehamrende sjovt, og børnene skal føle, at de er med i det”, forklarer Andreas Seebach.

Derfor får den også hele armen, når HipSomHap optræder live.

Kl. 12.00-16.00: Fællesværk og fugleselfie // Herning Billedskole
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Vær med til at lave et flyvende flot fællesværk og selfievæg!

Herning Billedskole inviterer til workshop for alle i Kulturgården, hvor vi sammen laver et stort fællesværk med flotte fugle-tryk. Alle deltagere laver en trykplade med en fantastisk fugl. Du kan både få dit ”aftryk” på væggen og et værk med hjem. Sammen laver vi på den måde et fællesværk, som udvikler sig i løbet af dagen. Fællesværket kommer også til at fungere som ”Selfie-væg”, så du kan tage flotte billeder af både værket og dig selv. Vi har brug for ”din fugl” på værket. Kom endelig og bidrag med dine ideer.

Kl. 12.00-23.00: Udstilling: Fri som Fuglen // Herning Billedskole
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Under Kulturfest Herning 2022 har Herning Billedskole sammen med kommunens folkeskoler, pleje- og aktivitetscentre samt Jobvejen og ved en workshop i Vildbjerg kørt et stort fællesprojekt med fremstilling af de skøreste, flotteste og frieste fugle.

Fuglene er nu alle fløjet ind til en stor fællesudstilling der pryder Kulturgården.

Tusind tak til alle medvirkende, medarbejdere og frivillige for den kreative indsats.

Kl. 13.00-13.35: Skøre Strømere // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Mød de skøre strømere til hest og på Tandem. Gadeteater med Dansk Rakkerpak.
Kl. 13.45: Vinderen af Rock // Rock i Aulum Lystanlæg
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Vinderen af rockkonkurrencen til Rock i Aulum Lystanlæg optræder. Der er garanti for fed musik til øregangene!
Kl. 14.00-15.30: Stemmer fra Kulturgården // Den Jyske Sangskole og Herning Musikskole
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Kulturgården er fyldt af sangstemmer. Rytmiske stemmer, klassiske stemmer. Børn og voksne. Begyndere og professionelle – og alt midt i mellem.

Den Jyske Sangskole og Herning Musikskole går sammen om et arrangement, hvor vi vil vise hele paletten af sang i Kulturgården. Her vil være kor, vokalgrupper og fællessang. Små grupper og store grupper med et blandet repertoire, som viser bredden af sanglivet fra både sangskolen og musikskolen. Medvirkende er bl.a. Rumklang, Herning Kirkes Drengekor og en repræsentation af Kulturgårdens øvrige sang- og korliv.

Kl. 15.30-16.00: Med fynd og klemmer // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

En tørresnors kaberet!

Tre kvinder fabulerer og fantaserer sig væk fra hverdagens gøremål og forvandler vasketøj til en eventyrlig kabaret:

En tørresnor spændes ud og tøjstykker i mange farver og størrelser hænges op. Tøjstykkerne får liv og bliver figurer, medspillere, objekter: En dug spændes ud og bliver et bord, en skjorte trækkes over en arm og er pludselig en mand, et tørklæde vikles om en hånd og er et barn…

Musik og dans fra da de ældre var unge fører publikum ”down memory lane” med skrigende Elvisfans, synkronsvømning og rock’n roll. Musikken er fra 50’erne, 60’erne og 70’erne; dels indspillede numre, dels numre spillet og sunget live af de medvirkende.

Kl. 16.00-17.15: Duoen Claus og Morten // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

De to karismatiske forsangere og guitarister, tager dig bl.a. med ud på en rejse sammen med kendte musikere fra fortiden og op til nutiden. De spiller nutidens hits – lige fra den danske genre med Rasmus Seebach og Lukas Graham, til den store udenlandske pop- og rockscene – ”Utroligt at så mange kendte kan samles i bare én duo…” skrev pressen. Der bliver underholdt i stor stil, men stadig med den gode sang og melodi i højsædet. Claus og Morten er begge to dybt seriøse musikere, der hele tiden prøver at få musikken, det underholdene element og sangen til at gå op i én helhed.
Kl. 17.30: Salsa i Kulturgården // Kulturgården
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Lækre latinrytmer og salsa for alle.
Kl. 18.00: Folkespisning // Caféen og Huset no7 // 60 kr.
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Caféen i Huset no7 er vært for en dejlig folkespisning, hvor du kan få en portion lækker mad og drikke for 60 kr.
Kl. 19.30-20.30: James Rasmussen Trio // Kulturfest Herning og Kulturgården
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Mere end tyve år er det blevet til, siden James startede med at underholde, med Four Jacks og John Mogensen sange.

Kom og oplev en musikalsk stjerne-aften, i selskab med James Rasmussen Trio. James var en fjerdedel af den hæderkronede sang kvartet Four Jacks, hvor også John Mogensen, Bent Werther og Poul Rudi deltog. James afløste Otto Brandenburg i 1958.

James Rasmussen Trio underholder publikum med de allerstørste radio-hits fra dengang, og undervejs fortæller James Rasmussen anekdoter, fra hans tid i legendariske Four Jacks.
Her er en enestående mulighed, for at høre og se den ægte vare, synge bl.a. Mandalay, Tom Dooley, Chaio Chaio Bambina, og Åh Marie A`ve`hjem te`dig.

James Rasmussen Trio er: James Rasmussen Vokal og guitar, Søren Engel, Bas og vokal, samt Jimmi Koldenborg, Trommer og vokal. Søren Engel, er kendt fra bl.a. Delta Cross Blues band, og Jimmi Koldenborg, Kendt fra Fede Finn og Funnyboys.

Kl. 20.30-21.30: Beer Choir // Kulturfest Herning og Kulturgården
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Fællessang, fællesskab og kolde øl. Ses vi?
Kl. 22.00-23.30: Just Like Django // Kulturfest Herning og Kulturgården
(Lokation: Kulturgården, Nørregade)

Just like Django er en ung akustisk jazzkvartet, der søger at videreføre arven fra den fransk-belgiske guitarvirtuos Django Reinhardt.

Med et repertoire bestående af festlige jazzstandarder, sigøjnernes folkemusik og egne kompositioner genskabes den sydende stemning fra 30’ernes og 40’ernes parisiske natklubber og dansesaloner – alt sammen leveret med et glimt i øjet og en spilleglæde, der smitter helt ned i danseskoene.

Django Reinhardt og den franske gypsyjazz er inspirationen, men ikke nogen facitliste; og musikken bærer således direkte præg af Djangos nyskabende og kreative tilgang til musikken og hans uortodokse spillestil fyldt med improvisationer og entusiastisk livlighed, der sammen med rustikke guitarrytmer får det hele til at swinge af fransk charme – just like Django!

Kl. 16.00: Vingborg/Valencia // Kulturfest Herning, Fermaten og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Vingborg/Valencia er et nyere navn på den aarhusianske jazzscene. Kvartettens kompositioner bærer præg af nysgerrighed og skabertrang, og musikken er let at fordybe sig i og nærmest meditativ i sin form.

Omdrejningspunktet er simple, men stærke melodier, som trækker tråde til den nordiske jazzscene og navne som Espen Eriksen, Bremer/McCoy, Jan Johansson og Hvalfugl. Lyden er minimalistisk og jazzet, men musikken formår også at brede sig ud over jazzens egne rækker, da gruppen ofte trækker melodierne og musikken i en rytmisk og legende retning.

Med en særlig kærlighed til gamle folkeviser spiller kvartetten sig ind i deres helt eget lydunivers; et univers, som er afslappende, drømmende og udfordrende.

Vingborg/Valencia er:
Hannah Vingborg Eklund – Klaver
Christian Valencia – Guitar
Emil Lund – Bas
Lasse Wagner – Trommer

Kl. 17.00: Vi taler om frihed // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Samtaler om frihed og drømme.
Kl. 17.15: Har vi vinger? // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Team Teatret præsenterer miniteaterkoncert til Kulturfest Herning.

Temaet for Kulturfest Herning i år er Dus med himlens fugle. Det bliver brugt både bogstaveligt og abstrakt, når Team Teatrets ensemble dukker op forskellige steder i kommunen med på Kulturfest Take Away-arrangementer og med en større finale i teatrets gård lørdag den 18. juni.

Ensemblet har, inspireret af succesen med Arbejder sidste år, bladret i danske sangbøger for at finde sange, hvor menneskers længsler og drømme om frihed bæres på fuglevinger. Sammen med komponist og musiker Johannes Smed skaber de et univers, der sender stemninger langt ud over scenekanten.

Ensemblet har for nylig arbejdet sammen med Rasmus Krone Andersen, der var dramatiker på Jeg er mig. Denne gang får han rollen som instruktøren, der skal sikre en sammenhæng og et scenisk udtryk

Kunstnerne skal optræde på festivalens mobile scene og være en del af kulturfest Take Away-pakken. Det betyder at miniforestillingen, med titlen ”Har vi vinger?”, opføres i Sdr. Felding onsdag den 15. juni og i Høgild fredag den 17. juni. Scenen er uden stor scenografi eller det lysdesign, der kan skabes i teatersalen. Derfor kan publikum se frem til, at kostumer og sminke bliver markante elementer i det, man kan kalde en lille teaterkoncert.

Kl. 17.45: DJ SET // Kulturfest Herning og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Der vendes plader i gården.
Kl. 18.00: Poetry Slam // Kulturfest Herning, Kultivator og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Ord og rytmer i drømmeskøn forening!
Kl. 18.30: Vinylbingo // Kulturfest Herning, Fermaten og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

En-to-tre BINGO!
Kl. 20.00: Har vi vinger? // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Team Teatret præsenterer miniteaterkoncert til Kulturfest Herning.

Temaet for Kulturfest Herning i år er Dus med himlens fugle. Det bliver brugt både bogstaveligt og abstrakt, når Team Teatrets ensemble dukker op forskellige steder i kommunen med på Kulturfest Take Away-arrangementer og med en større finale i teatrets gård lørdag den 18. juni.

Ensemblet har, inspireret af succesen med Arbejder sidste år, bladret i danske sangbøger for at finde sange, hvor menneskers længsler og drømme om frihed bæres på fuglevinger. Sammen med komponist og musiker Johannes Smed skaber de et univers, der sender stemninger langt ud over scenekanten.
Ensemblet har for nylig arbejdet sammen med Rasmus Krone Andersen, der var dramatiker på Jeg er mig. Denne gang får han rollen som instruktøren, der skal sikre en sammenhæng og et scenisk udtryk.

Kunstnerne skal optræde på festivalens mobile scene og være en del af kulturfest Take Away-pakken. Det betyder at miniforestillingen, med titlen ”Har vi vinger?”, opføres i Sdr. Felding onsdag den 15. juni og i Høgild fredag den 17. juni. Scenen er uden stor scenografi eller det lysdesign, der kan skabes i teatersalen. Derfor kan publikum se frem til, at kostumer og sminke bliver markante elementer i det, man kan kalde en lille teaterkoncert.

Kl. 20.30: Vi taler om frihed // Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Samtaler om frihed og drømme
Kl. 20.45: Poetry Slam // Kulturfest Herning, Kultivator og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Ord og rytmer i drømmeskøn forening!
Kl. 21.15: DJ SET // Kulturfest Herning og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Der vendes plader i gården.
Kl. 21.30: Elona Planman // Kulturfest Herning og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Koncert med den fantastisk dygtige Elona Planman. Med sine tekster og drømmende univers insisterer hun på at ændre verden gennem musikken.
Kl. 22.45-24.00: DJ SET // Kulturfest Herning og Team Teatret
(Lokation: Loungescenen, Team Teatrets gård)

Der vendes plader i gården.
Kl. 17.00: Anekdote // Kulturfest Herning, Frekvens og Fermaten (Lokation: Frekvensscenen, pladsen foran Fermaten)

Anekdote er et upcoming indierock band med rødder i det midtjyske. Bandet består af fem medlemmer og har en unik lyd med powerakkorder, bløde bastoner og melodiske keyboard fills.
Kl. 18.00: Lights of Tomorrow // Kulturfest Herning, Frekvens og Fermaten
(Lokation: Frekvensscenen, pladsen foran Fermaten)

De dygtige Lights of Tomorrow blander pop og rock på en helt særlig måde. Det skjuler sig ikke, at bandets helt store inspiration er Barselona, som de i øvrigt har varmet op for!
Kl. 19.00: TBA // Kulturfest Herning, Frekvens og Fermaten
(Lokation: Frekvensscenen, pladsen foran Fermaten)

Kl. 20.00: TBA // Kulturfest Herning, Frekvens og Fermaten
(Lokation: Frekvensscenen, pladsen foran Fermaten)

Kl. 12.15-12.45: Den store kjeltringejagt // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Tinghusscenen, overfor Biblioteket)

Margit Fuglsbjerg fortæller gode historier om hvordan vores forfædre levede på den jyske hede – om de var frie fugle eller bundne af det hårde liv.

Lyt til den gruopvækkende beretning om en store Kjeltringejagt, og hør hvordan det var at være rakker, kjeltring og fattigfolk på heden i gamle dage.

Margit Fuglsbjerg har tidligere turneret med Kjeltringe Truppen, som kjeltringen Sladre Sidsel.

Kl. 12.45-13.15: Bydelsmødrene fortæller // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Tinghusscenen, overfor Biblioteket)

Inspirerende fortælling om frivillighed og demokrati.
Kl. 13.30-14.00: Den Ukrainske Frihedskamp // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Tinghusscenen, overfor Biblioteket)

Fortællinger fra en højaktuel situation.
Kl. 14.15-14.45: Kan vi tage demokratiet for givet? // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Tinghusscenen, overfor Biblioteket)

Debat med Jonathan Damgaard og Mille Pedersen.
Kl. 15.00-15.30: Tangoshow ved Tango MidtVest // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Tinghusscenen, overfor Biblioteket)

Kom i latinstemning med Tango MidtVest.
Kl. 10.00-15.00: Bogsalg ved Biblioteket // Herning Bibliotekerne
(Lokation: Østergade 8)

Bogsalg i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Herning – FN’s verdensmål.Mangler du en god læseoplevelse til sommerferien? Eller trænger du blot til at fylde din bogreol op med gode litterære oplevelser?

Så har du nu muligheden for at komme til bogsalg på Biblioteket i Herning lørdag den 18. juni kl. 10-15.

Herning Bibliotekerne sætter fokus på FN’s verdensmål – og i partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening, Herning afdelingen, gør vi det muligt at tilegne sig bogoplevelser til en pris á 5 kr. pr. bog.

Kl. 12.00-13.00: Enhjørningeparade // Kulturfest Herning og Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Herning Gågade med start i Kulturgården)

Oplev de spektakulære og musikalske Ikarus i deres enhjørningeparade.
Kl. 12.00-15.00: Mal fugle på keramik // Krea-U og Herning Bibliotekerne
(Lokation: Herning Gågade med start i Kulturgården)

Kom og udfold dine kreative evner inden for maling på keramik.Det lokale bibliotek skaber rammerne for en hyggelig dag med mulighed for kreativitet, samvær og fordybelse, når Birgitte Enemark v/ Krea-U stiller op med keramikworkshop for store og små. Kom ned på biblioteket og afprøve dine maleevner.

Du kan male keramik fugle eller fugle på kakler, tallerkner eller krus efter oplæg/inspiration v. KREA-U. Der er 1 stk. keramik pr. person. Ved stor opbakning kan der være ventetid, eller vi kan være nødt til at afvise nogle. Arrangementet er gratis, man møder bare op. Det vil dog være en fordel at komme kl. 12, 13 eller 14, hvor der sættes nye hold i gang med introduktion. Hele familien er velkomne, men børn under 7 år skal være ifølge med en voksen.

Kl. 12.00-15.00: Er du dus med himlens stjerner? // Herning Astronomiforening
(Lokation: Tinghushaven)

Udstilling med Herning Astronomiforening. Mød op til to spændende aktiviteter og få svar på nogle af de spørgsmål, du kan have om vores spændende og storslåede stjernehimmel. Motion og inspiration til krop og hjerne.
Kl. 12.00-15.00: Er du dus med mange bække små? // HeartWorkers og BedsteVENner
(Lokation: Tinghushaven)

Kom til hyggeligt samvær med HeartWorkers og BedsteVENnerne. Her kan du lære lidt mere om FN’s 17 Verdensmål, lave snobrød, lyt til gode historier og bliv dus med dine kreative evner.
Kl. 12.00-18.00: Udstilling: Fri som Fuglen // Herning Billedskole
(Lokation: Tinghushaven)

Under Kulturfest Herning 2022 har Herning Billedskole sammen med kommunens folkeskoler, pleje- og aktivitetscentre samt Jobvejen og ved en workshop i Vildbjerg kørt et stort fællesprojekt med fremstilling af de skøreste, flotteste og frieste fugle.

Fuglene er nu alle fløjet ind til en stor fællesudstilling der pryder Kulturgården, men en lille flok har fundet sig en dejlig plads i Tinghushaven. Her flyver de fra kl. 18.00.

Tusind tak til alle medvirkende, medarbejdere og frivillige for den kreative indsats.

Kl. 13.00: Med fynd og klemmer // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Bredgade 30, modsat Føtex’ facade)

En tørresnors kaberet!Tre kvinder fabulerer og fantaserer sig væk fra hverdagens gøremål og forvandler vasketøj til en eventyrlig kabaret:En tørresnor spændes ud og tøjstykker i mange farver og størrelser hænges op. Tøjstykkerne får liv og bliver figurer, medspillere, objekter: En dug spændes ud og bliver et bord, en skjorte trækkes over en arm og er pludselig en mand, et tørklæde vikles om en hånd og er et barn…

Musik og dans fra da de ældre var unge fører publikum ”down memory lane” med skrigende Elvisfans, synkronsvømning og rock’n roll. Musikken er fra 50’erne, 60’erne og 70’erne; dels indspillede numre, dels numre spillet og sunget live af de medvirkende.

Fra kl. 13.00: Mød Tango MidtVest og Flores de la Luna // Tango MidtVest
(Lokation: Herning Bibliotek og Herning Gågade)

Kl. 13.00 – 13.15: Orient-sigøjner show med dansegruppen ”Flores de la Luna”
Kl. 13.15 – 13.30: Tangoshow med Tango MidtVest – argentinsk tango
Kl. 13.30 – 14.00: Introworkshop for alle nybegyndere – lær at danse argentinsk tango

Herefter rykker festen uden ved Tinghusscenen:
Kl. 15.00 – 15.15: Orient-sigøjner show med dansegruppen ”Flores de la Luna”
Kl. 15.15 – 15.30: Tangoshow af Tango MidtVest

Fra kl. 16.00-17.00 kan du opleve de dygtige dansere rundt i Herning Gågade.

Kl. 13.45: Skøre Strømere // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Herning Gågade)

Mød de skøre strømere til hest og på Tandem. Gadeteater med Dansk Rakkerpak.
Kl. 14.30: Skøre Strømere // Kulturelt Samråd Herning
(Lokation: Herning Gågade)

Mød de skøre strømere til hest og på Tandem. Gadeteater med Dansk Rakkerpak.
Kl. 16.00: Transatlantisk Musikalsk Fællesskab // MidtVest Pigekor // Fra 20 kr.
(Lokation: Herning Valgmenighedskirke)

I forbindelse med Kulturfest Herning ”Er du dus med himlens fugle” byder MidtVest Pigekor på korkoncert i Herning Valgmenighedskirke med vores venskabskor Piedmont East Bay Children’s Choir fra Californien.Koret er en mangeårig samarbejdspartner med MidtVest Pigekor , og korene har flere gange besøgt hinanden for at udveksle musik og kultur. Besøget er en del af en udveksling, idet MidtVest Pigekor i oktober 2022 rejser på genbesøg i Californien. Der er således tale om et veletableret musikalsk og socialt fællesskab igennem mange år.

Der venter publikum en storslået, rørende og intens musikalsk oplevelse, når de i alt 80 sangere optræder sammen og hver for sig. Koncertens indhold vil være dansk og amerikansk musik.

Book din billet her.

KULTURFEST TO GO

Den 12. juni kl. 10.30: Gospel og dans ved Lydiah Warimu // Studsgård Borgerforening
(Lokation: Sportspladsen, Studsgård)

Efter en dejlig byfest markerer vi nu overgangen til Kulturfest Herning ugen med lidt dejlige rytmer til krop og sjæl. Alle er velkomne.
Den 13.-17. juni, hele dagen: Fuglekasser i Studsgård // Studsgård Borgerforening
(Lokation: Rundt om i byen)

Alle skolebørn i Studsgård er med i et stort fuglekasseprojekt, der vil udsmykke byen i en periode. Hold øje rundt omkring i byen som nye kasser springer frem.
Den 11. juni kl. 12.00-23.00: Musik i Lunden // Vildbjerg Borgerforening
(Lokation: Vildbjerg Lund, Østergade)

Vildbjerg Borgerforening inviterer alle musikglade mennesker til en hyggelig dag i Lunden. Medbring selv stol eller tæpper samt selvfølgelig det gode humør. Mad og drikkevarer kan købes på pladsen.

Hele dagen følges af DJ Crazy Chriz, der sørger for at følge os godt igennem programmet:

12.00-13.00: DRUMs Across
13.00-13.45: Vildbjerg Skole & Kildebakkeskolen
13.45-14.25: Vildbjerg Kirkes Pigekor
14.15-15.30: “Young All Stars” & Anders Kampmann
15.30-17.00 “Candyfloss” – Michael & Co.
17.00-18.30: “Piece of cake” – Søren Østergaard, John Rahbek, Aksel Møbius
18.30-20.00: Termostat
20.00-21.00: Fætters
21.30-23.00: “OLD and New” Oscar Plasmann, Simon Møller Jensen, Rene Bager, John Rahbek, Aksel Møbius, Søren Østergaard.

Derudover indvier den nye smukke skulptur FUGLEN. Den er designet af Jacob Nielsen og sponsoreret af ES Stålindustri. FUGLEN er svejset af Den Gamle Smedje og bliver fløjet rundt af Vildbjerg Entreprenør. Kom og sig pænt goddag til den nye beboer, inden vi sender den på tur til afslutningen på Kulturfest Herning den 18. juni.

Hele arrangementet er sponsoreret af Rema 1000, Thors Design, Ringkøbing Landbobank og ES Stålindustri.

Den 11. juni kl. 20.00-21.00: Koncert med FÆTTERS // Vildbjerg Borgerforening
(Lokation: Vildbjerg Lund, Østergade)

Kom til koncert med ægte, varm og vestjysk hygge når FÆTTERS går på scenen til Musik i Lunden!
Den 15. juni kl. 16.00-18.00: Fejring af Valdemarsdag// De Aktive 60’ere
(Lokation: Torvet i Vildbjerg)

Vi markerer fejringen af Dannebrog, når Danmarks Samfundet og De Aktive 60’ere inviterer til samling på Torvet i Vildbjerg. Borgmester Dorte West leverer flagtalen og Vildbjerg Skoles kor vil være garant for lidt dejlig underholdning. Alle er velkomne.
Den 15. juni kl. 18.00-21.00: Fællesspisning og musik // Vildbjerg Borgerforening
(Lokation: Vildbjerg Sports- og Kulturcenter) // 100 kr.

Kom indenfor til en festlig aften med fællesspisning i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Menuen står på stegt flæsk og persillesov til dejlige toner af Erwin Turcinhodzic. Aftenen rundes af kaffe og sødt i hyggeligt samvær.
Den 11.-18. juni kl. 09.00-18.00: Pip i Lilleskoven // Vildbjerg Borgerforening
(Lokation: Lilleskoven, Vildbjerg)

Kig forbi Lilleskoven og se om du kan finde alle de flotte fuglekasser. I hver fuglekasse gemmer sig en fugl – måske kan du genkende den? I én af fuglekasserne er der faktisk også flyttet en beboer ind, som ikke hører til i kassen. Kan du finde ud af, hvem det er?

Deltag i konkurrencen om at vinde flotte fuglepræmier. Se hvordan på skiltene i skoven.

Den 14. juni kl. 17.30-19.00: Orienteringsløb i Sørvad // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter)

Et nyt kort skal indvies over Sørvad og Naturcirklen, så her er en unik mulighed for at prøve kræfter med orienteringsløb, når Herning Orienteringsklub inviterer alle til at løbe eller gå forskellige distancer og sværhedsgrader. Ingen tilmelding nødvendig så mød bare op med de gode sko på!
Den 14. juni kl. 19.00-21.00: En anderledes kirkegårdsvandring // Kulturkompagniet og Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Vinding Kirkegård) // OBS: Tilmelding nødvendig

En anderledes kirkegårdsvandring på Vinding Kirkegård tager udgangspunkt i de personer, der er begravet der samt historien om kirken og kirkegården. Arrangementet er for alle og fortælles ud fra historiske kilder og bliver genfortalt igennem sange, fortællinger og dialoger. Tag gerne et tæppe samt kaffe/kage med til fælles hygge som afslutning på arrangementet. Max. 200 deltagere.

Tilmelding skal ske på sms eller tlf. 29804539 til Tanja Skærbæk Pedersen senest den 7. juni.

Den 15. juni kl. 18.30-20.00: Fællessang med Sanglærken og Sebastian // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Det grønne område bag Sørvad Plejehjem)

Sommer Fællessang for alle. Tag picnickurven med og lad jer underholde, når Sanglærken og Sebastian optræder med både solonumre og fællessang. Snacks og drikkevarer kan købes (HUSK KONTANTER), men må også gerne medbringes.
Tilmelding ikke nødvendig, så mød bare op til en hyggelig aften i fællessangens tegn.
Den 16. juni kl. 18.30-21.00: Bilorienteringsløb // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Start i Langgade ved Sørvad Cykler) // OBS: Tilmelding nødvendig

Tag familien med til bilorienteringsløb. Der vil være poster for både store og små, så pak bilen med en stor portion hygge, opmærksomme øjne og alle dem du kender. Undervejs vil der blive serveret en forfriskning.

Udklæd bilen, da der vil være præmie til den bedst udklædte bil. Dette er dog ikke et krav for at deltage.
Tilmelding med angivelse af holdnavn skal ske på sms til tlf. 28973339 senest den 13. juni.

Den 17. juni kl. 17.30-20.00: Beach Party for 2.-4. klasse // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Sørvad Svømmebad) // 50 kr.

Tid til PARTY i Sørvad Svømmebad. Børn og unge der går i 2. – 4. klasse er velkommen til sjov i vandet, men der vil også være aktiviteter på land, som kongespil, beachvolley, bål på ”stranden” osv. Der vil være fedt musik og blive serveret drinks, pølser, snacks m.v. Ingen tilmelding nødvendig – entré betales i døren.
Den 17. juni kl. 18.30-22.00: Beachvolley Turnering // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Beachvolleybanerne ved Sørvad Kultur- og Idrætscenter) // OBS: Tilmelding nødvendig

Så skal der igen dystes i den lokale beachvolley turnering for voksne (16+). Saml et hold af min. 6 deltagere og mød op til en hyggelig og sjov aften. Drikkevarer og snacks kan købes i boden ved banen.

Tilmelding med angivelse af holdnavn skal ske på sms til Belinda Birk Pedersen på tlf. 22556058 senest tirsdag den 7. juni 2022.

Den 17. juni kl. 20.30-22.00: Beach Party for 5.-8. klasse // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Sørvad Svømmebad) // 50 kr.

Tid til PARTY i Sørvad Svømmebad. Børn og unge der går i 5. – 8. klasse er velkommen til sjov i vandet, men der vil også være aktiviteter på land, som kongespil, beachvolley, bål på ”stranden” osv. Der vil være fedt musik og blive serveret drinks, pølser, snacks m.v. Ingen tilmelding nødvendig – entré betales i døren.
Den 18. Juni kl. 10.00-13.00: Sjov ved SKI // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Det grønne område ved Sørvad Kultur- og Idrætscenter og stadion)

Byfestudvalget samt diverse medvirkende foreninger i Sørvad byder velkommen til en lørdag formiddag med masser af sjove aktiviteter. Vi glæder os til at se folk i alle aldre prøve kræfter med bl.a. segways, megaludo, Ost, Sjoelbak, hoppeborge, svampekast, rygtræning, DGI-trailer og udendørs spinning.

Derudover kan man også besøge børnedyrskue, have- og plantemarked samt børneloppemarked eller deltage i fuglehus-konkurrencen, hvor der uddeles præmier til de bedste placeringer.Tilmelding kræves alene til børnedyrskue, hvor tilmelding skal ske på sms til Anita Bak Kristensen senest den 12. juni med angivelse af navn og alder på udstiller samt hvilken dyreart, der udstilles.

Den 18. juni kl. 17.30-23.30: Fællesspisning // Byfestudvalget i Sørvad
(Lokation: Sørvad Kultur- og Idrætscenter) // OBS: Pakkeløsning kan tilkøbes

Kulturfest To Go og Sørvad byfest sluttes af med fællesspisning for alle på terrassen ved Sørvad Svømmebad. Eget mad må medbringes og tilberedes på de grill, der stilles til rådighed.

Centrets menu kan også bestilles til kr. 99,00 for voksne og kr. 69,00 for børn. Menuen består af 3 slags kød (grill-selv), flødekartofler, salat og flutes. Bestilling skal ske på sms til tlf. 29449563 eller pr. mail til ski@ski-center.dk senest tirsdag den 14. juni.

Drikkevarer skal købes og må ikke medbringes.

 KULTURFEST TAKE AWAY

KULTURFEST HERNING TAKE AWAY – DEN 15. JUNI

Arrangeret af Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning

Kl. 16.00: Børneaktiviteter ved Herning Bibliotekerne

Kl. 16.45-17.15: Stå Op Bingo ved Kulturelt Samråd

Kl. 17.15-18.00: Gymnastikopvisning ved Sdr. Felding Efterskole

Kl. 18.00-18.30: Har vi vinger? ved Team Teatret

Kl. 18.30-19.30: Fællesspisning med mad fra Klods Hans (skal forudbestilles ved borgerforeningen). Der vil være vinsmagningsbod ved Sdr. Felding Vinlaug

Kl. 19.30-20.30: Koncert med HP Lange

KULTURFEST HERNING TAKE AWAY – DEN 17. JUNI

Arrangeret af Høgild Borgerforening og Kulturfest Herning

Kl. 16.00: Børneaktiviteter ved Herning Bibliotekerne

Kl. 16.45-17.15: Stå Op Bingo ved Kulturelt Samråd

Kl. 17.15-18.00: Fællesspisning (information om tilmelding følger)

Kl. 18.00-18.30: Har vi vinger? ved Team Teatret

Kl. 18.30-19.30: Lokalt musikindslag med Moonlight

Kl. 19.30-20.30: Koncert med Rebecca Lou

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet