Er du lige startet på studie i Herning? Her er nogle tips til, hvad du kan lave her!

Sidste år flyttede jeg til byen, fordi jeg skulle studere her. Når man kommer til en ny by, som man måske ikke kender så godt, kan det være svært at finde ud af, hvad man kan lave her.

Når man ovenikøbet måske også starter på en ny skole; et nyt sted, med mange nye mennesker og nye fag, så er det ikke altid, at overskuddet er til at finde ud af, hvad man kan lave her i Herning.

Derfor har jeg samlet en lille håndfuld kultursteder, som jeg vil anbefale dig som ny studerende at tjekke ud!

 

Udover det, så kan det også være dyrt som studerende at opleve kulturen, og måske er det her, du sparer? Derfor har jeg fundet aktiviteter i forskellige prisklasser, så alle kan være med! Noget er nemlig også ganske gratis.

Fermaten

 

På Fermaten finder du alverdens koncerter.

Her er alt fra store koncerter med kunstnere, som du hører i radioen, til mindre koncerter med kunstnere knap så mange mennesker kender. Her er altså rig mulighed for at fodre musikglæden og endda også opdage nyt musik, som du måske ikke har hørt før.

 

På udvalgte koncerter kan du også få en koncertbillet til blot 100 kr. uanset førprisen. Hvilke koncerter det er, kan du se på Fermatens hjemmeside.

Det er en god mulighed for at se noget, man måske ikke selv kender så godt og dermed udvide ens egen musikalske horisont.

 

 

Fermaten har også et samarbejde med Scene 7, hvor de afholder Frekvens. Frekvens er et event, hvor unge upcoming bands kan komme og spille. Frekvens er fra unge til unge.

Kontrast

Kontrast er et sted, hvor der er plads til subkulturen.

Her kan du opleve alt fra punkbands til poetry slam og meget mere.

Her har du mulighed for at opleve noget anderledes end meget andet i Herning.
Udover, at du har mulighed for at opleve en subkultur, så er et ekstra plus også, at det er billigt at komme ind på stedet, og så er drikkevarerne også billige. Dermed er det et meget SU-venligt sted.

Så tag en ven under armen og besøg Kontrast!

HEART

HEART befinder sig i Birk. Her er der mange, som studerer ude (inklusiv mig selv), så uanset om man bor i en af studieboligerne i Birk eller inde i byen, er det nemt at komme forbi HEART! Tag afsted en dag efter skole, og se de mange smukke og interessante udstillinger og værker.

Ofte er kulturen lige rundt om hjørnet, og det er oplagt, at tage forbi HEART en dag efter skole, med folk fra din klasse.

Huset No7

Huset No7 har alt fra fællesspisning eller keramikværksted til en ungdomscafé, som er lavet af unge til unge.

Drikkevarer og mad er til SU-venlige priser. Derfor kan dette være et sted at få noget at spise med sine venner eller måske sidde og læse på en selvstudiedag med en god kop kaffe.

Husets omgivelser giver et frisk pust i hverdagen med mange farver og liv.

Huset No7 har også Justérbar(t) som er drevet af unge til unge. Her har du mulighed for bare at komme og være eller måske købe en øl eller sodavand.

Generelt er kulturen rundt om hjørnet i Herning, hør dig ad og opsøg den!

Dørene er åbne alle steder, og der er også en rig mulighed for at være en del af kulturen.

Der findes mange andre steder end de ovennævnte, som også tilbyder gode muligheder for dig som ung.

Gå på opdagelse i din egen by, og find nye steder og kulturspots!

Kulturen syder og bobler i Herning.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Felter markeret med * er påkrævet